Rabu, 1 Julai 2015

BERITA JAHAT BARU MASUK






KOMENTAR
apa makna berita ini?

maknanya  kerajaan najib rosmah
tidak lagi mahu bertanggung jawab
terhadap keperluan orang ramai

maknanya towkay akan tetapkan harga
maknanya  pengguna akan disiat hidup hidu[
maknanya  kuasa telah beralih dari kerjaan
pergi ke tangan towkay



Tiada lagi pengumuman awal harga bahan api, kata Hasan Malek 

Putrajaya mengambil keputusan untuk tidak membuat pengumuman awal mengenai harga baharu petrol dan diesel pada setiap hujung bulan seperti kebiasaannya, kata  Hasan Malek.

Menteri perdagangan dalam negeri, koperasi dan kepenggunaan itu berkata, pemilik kenderaan hanya akan mengetahui harga baharu apabila mereka mengisi minyak selepas tengah malam.

"Kami memutuskan untuk menghentikan amalan sebelum ini, iaitu mengumumkan harga baharu pada hari terakhir setiap bulan.

KAH KAH KAH
woit
hang tunggu dan nanti
bila harga naik
kerajaan tak umum
rakyat akan marah
rakyat akan bengang
orang ramai mengamuk
akan ada gaduh di stesen minyak

TUNGGU & LIHAT

-----------------

12 ulasan:

Awanama berkata...

Woi TT, Hasan Malik berjaya dengan amat cemerlang membuktikan kehasanmalikannya!!!

Awanama berkata...

Ya Allah sampai tak terkata dengar berita nih, kenapa buat pengumuman yang rakyat tak nak dengar nie.!??!?!!?? Pengecut betul menteri nie, I just know how in the world Dia boleh masuk kabinet Najib.

Awanama berkata...

A l h a m d u l i l a h

Awanama berkata...

Kah..kah...kah...berita jahat.Berita pokimak hassan malek cap ayam.babi punya orang.kah...kah...kah...

Awanama berkata...

Minyak naik harga...Jawapan dari Mentri....
1. Mentri Jaga Pengguna....Rakyat guna kenderaan awam...jadi tak payah beli minyak.
2. Mentri Jaga Wang .... Rakyat patut bersyukur kerana harga minyak masih rendah.
3. Mentri Jaga Agama ....Rakyat banyak on line dgn Tuhan pada bulan ini...jadi penggunan minyak meningkat.
4. Mentri TT ...... Sebenarnya nak cari 42 billion...nak top up balek...lepas tu baru boleh jawab soalan Mahathir...Mana ada hilang duit....kahkahkah.

panglimo potaseh berkata...

Minyak naik lagi, subsidi langsung takdo ... apo punyo nogaro ni kalau takdo subsidi, macm kono jajah jo ... main-main ... naik sepuloh sen makno duit tambah satu biliyon lagi ... jadi kito tahu lah 20juta untuk bina mahsojid Kg.Baru sebona eeaa bukan dari 1 MDB.

Kesian Melayu, cubo bandingkan 20 juta buek Mahsojid dongan belanjo buek filem lucah Anak Badak. Dongan kenaikan minyak tanpa subsidi Anak Badak dongan Badaknyo sekali buleh teruskan buek filem lucah, boli kondo, cincin dah ado ... apo kato tindek pulak pantek tu dongan intan belian yang berharga 100juta. Sebagai rakyat yang dah putus harapan pado kerajaan den relokan.

Awanama berkata...

menteri2 UMNO nie memang celaka sial...aku doakan agar bala menimpa mereka dan keluarga mereka dgn seteruknye...

mansor berkata...

semoga Allah menghapuskan Najib dan kabinetnya....

Awanama berkata...


depa nk kaut untung sempena raya.

dok kira berapa byk org guna petrol musim raya.
tu sebb naik harga sebelum raya.

hari tu cadangan naik tol dh bocor. senyap la kejap
kalau tidak mau dinaikkan juga tol semasa musim raya.

petrol dan tol kaut untung byk semasa perayaan.

depa dh takde kesian dn menghormati rakyat lagi dah.
tk peduli raya ke tengah bulan ke... yg penting kaut
maksimum.

kakitangan kerajaan baru dpt 500, depa minta balik dgn
naikkan petrol. dh la gaji awal.

kampong lad berkata...

malaysia ni negara kroni-monopoli-kapitalis tapi bila melayu pekena brek kapai atau anak rimau kena tangkap. kot mana pun melayu didahulukan. padan muka, pangkah lagi umno (baru)

Awanama berkata...

tmj tak bising ke..bapa baru bg hadiah jet..minyak jet tak naik harga ke..bangsa johor tak kena knaikan ke..atau golongan cangkung ni hanya bole ckp je. talk is cheap..tp x bole diguna pakai atau diambil pot..bugis ni byk di makassar, makkasar di sulawesi, sulawesi dibalik bornoe..apakah tiada org asal di johor. jauh tu nak dtg ke johor.kalo golongan cangkung ni mlanun, apakah lanun wajib jd wakil tuhan. wakil tu wali.gamba dibaju nenda2 nya pun terdpt bintang kebesaran.kebesaran dr sapa.niaga apa dpt bintang..talk talk only or jawa tok tok ..sori..artikel mnarik dari mk, tmj ni hanya bole ckp2 je, pandagan je..manakala sultan langsung x bole komen, atau berpandangan..nnt tmj jd sultan, maka senyap la akan ia..xpun buat je pangkalan tentera us, selamat tanah jajahan selamat hasil pusaka selamat sultan..rakyatnya ditakut2kan dibodo2kan..kalo x kerana isu sampah, pasti tiada yg bdemo lawan umno/bn..

Awanama berkata...

inilah kebaikan demokerasi. dari rakyat, kerana rakyat dan untok rakyat
rakyat yang bahalol saja