Jumaat, 30 Oktober 2015

TERGADAINYA BUMI MELAYU








TERGADiNYA

BUM
i MELAYU





BIDADARI
nabi dah cakap benda ni... tapi bani meLayu stim kat bidadari jer... jadi puak2 ustart dan ostart pun start mengampu~bodek onLy start ceritat bidadari onLy tak cerita apa yg nabi cerita.. betapa banyak mayat yang akan bertaboran di atas muka bumi on PASAK KEPONG DAN KAWAL
Nazrio Dond DoLLa
on 10/29/15
PEMIKIR BERJIWA RAKYAT
Pemikir sekular yg berjiwa rakyat lebih baik dr pemikir islam yg berjiwa jumud.oleh sbb itu ada pihak ingin mewujudkan pemikir islam yg berjiwa rakyat.sekular tdk kisahkan islam.islam hanya utk menarik sokongan.namun org islam yg sebenar tetap berpegang pada tali kebenaran walaupun tdk disukai oleh org lain. on PASAK KEPONG DAN KAWAL
Anonymous
on 10/29/15


GENETIK TAK KUAT
Bani melayu ni mmg spesis bodoh. Genetik pun tak kuat. Kalau melayu kawin cina, muka lebih mcm cina. Kalau kawin dgn keling, muka hitam mcm keling. Kawin dgn org putih, tentu la lebih ke org putih.

Bangsa paling bangsat ni mmg lemah serba serbi. Ada pemimpin, tapi pemimpin lembab, ishhh pendekata, melayu mmg lemah serba serbi. Ntah laa, dah laa malas membaca, berfikir pun malas. on PASAK KEPONG DAN KAWAL
Anonymous
on 10/28/15

SEDANG DIBUNGKUS
Saya jadi gerun dengan ayat tt "orang melayu sedang diikat dan dibungkus untuk dijual .." Pada kurun yang ke 12 dan 13 .. saya tertarik membaca bagaimana perang diantara islam dan kristian itu melibatkan ratusan ribu askar kedua belah pihak.

 Tapi pada 1511 peringgi hanya hantar 1500 tentera untuk berlawan dengan satu negeri melayu yang besar ketika itu. Sekarang ini kita akan dikalahkan tanpa berlawan walaupun dengan saekor tentera musuh .. malah melayu sedang diikat dan dibungkus until dijual macam "kunta-kinte". on PASAK KEPONG DAN KAWAL
panglimo potaseh
on 10/28/15


SULIT
Bani Melayu memang sulit nak sedar, pemimpin2nya sangat korap dan rakyat jelatanya rata2 berfikiran sangat feudal dan agama yg sempit, yakni mereka asyik nak beriman dan beribadah mengikut ajaran aswj, tak mahu ambil kisah isu2 besar seperti yg disentuh pada artikel TT tu.

 Mereka lebih rela bergantung pada kupasan agama bagi menentukan masa depan mereka, dan memang agama tak boleh analisis isu seperti program jahat AS. Bani Melayu terpasung dengan mentaliti feudal dan agama yg tak mungkin boleh membebaskan mereka boleh melihat perspektif sekular dan berpengetahuan bagi melihat daya2 yg membentuk dan mempengaruhi masa depan mereka. on PASAK KEPONG DAN KAWAL
UNCLE RAMLI
on 10/28/15







---------------

3 ulasan:

Awanama berkata...

TUAN TT,Bukan setakat tergadainya BUMI MELAYU malah bani melayu akan menjadi orang2 pelarian macam orang2 di Timur Tengah yang melarikan diri ke Eropah kerana susah mahu hidup dan miskin satelah ditipu olih PARTI KETUANAN MELAYU. Yang tinggal nanti adalah BANI MELAYU yang kaya2 sahaja terdiri dari bani melayu yang banyak makan rasuah,kroni2 yang banyak dapat projek, alibaba2 bani melayu,geng2 yg kuat mengampu dan membodek.kerja2 kelas menengah dan dibawah habis disapu olih geng2 Bangla,Nepal,Pakistan ,Myanmar,Indonesia dan yg lain lagi. bani melayu terpaksa melarikan diri.

Awanama berkata...

Sebulan dua lepas, site xxx tiba-tiba telah di sekat.
Ziporn tak boleh, Twisty tak boleh
Tak boleh akses.
Nak Pak Chu Cing pun tak ada modal.
Kecut kontol.

Tapi hari ni test-test tekan, dah boleh ON balik
Site xxx dah xxx balik.

Ini mesti berkat perjanjian TPPA.
xxx pun nak meniaga cari makan jugak.
Mana boleh Melayu pandai-pandai nak switch off xxx
Hidup TPPA

Awanama berkata...

Bahalol ini trademark Melayu

Tengok muka Mat Bahalol saja REZEKI HIDUP HILANG TERUS

Kepala Otqk !!!!!!