Selasa, 10 Januari 2017

PEKERJA ASING BAWA BALA

JUMPA NEGRO KETUK AJE
Sokong! Aku setuju kebanjiran warga asing membantu merancakkan ekonomi tempatan. Aku tengok dengan mata kepala sendiri jadi aku layak bagi testimoni. 

Begini: pada suatu hari bekerja, aku makan brunch di satu restoran fast food. Sekonyong-konyong nampak di parking lot sorang laki negro sedang dikejar sorang laki india tempatan yang sedikit boyot perutnya dan memakai seragam seperti pengawal keselamatan. 

Kembang kempis mat india tu usaha seboleh mungkin tapi yang dapat dia tangkap cuma baju negro tu yang aku yakin dari afrika bukan timur tengah sebab badan dia berketul bukan kurus lampai. Pendek story, akibat perbuatan negro warga asing tu, mat india akan beli lebih banyak air dari biasa, mungkin juga lebih banyak nasi untuk mengganti tenaga yang banyak diguna dari hari biasa. 

Seorang pemuda cina tempatan yang cuba membantu kejar negro tu sekejap, juga akan membeli air lebih dari biasa. Aku sendiri tambah beli air lagi untuk duduk lebih lama dalam restoran tu untuk melihat sebarang on NEGRO LARI DARI LOKAP JINJANG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/10/17

-----------------

1 ulasan:

Awanama berkata...

Hahaha terbaik.