Khamis, 12 Mac 2020

RENDAH DIRI





RENDAH DIRI

Aku nk btau benda ni BASIC je... Ringkasan paling mudah knp Anwar payah beno nk naik takhta nombor satu tu.. Bknnya benda2 tahyul/benar yg dkecohkan dlm masyarakat.. Ianya ialah.. #COCKY.. overly confident.. and sure his abilities that annoys other people.. tq wiki..! Slama ni ada garisan halus.. yg tk tkupas.. garisan btw being confident or cocky.. Ramai org tpesona dan susah utk bezakannya.. Tp sebahagian besar org yg lebih konservatif n layback.. mmg tak suka org yg nampak boastful n tkinja2 nie.. 
Perasan tak.. kbykan pemimpin2 trtinggi kerajaan dr negara2 lain.. ada persona elegant yg sama without being too much... cth: Jokowi, Lee Hsien Loong, Duterte.. Aku harap korang hadam betul2 apa aku ckp nie.. simple je kannn... Belajar jd manusia yg - humble- dgn persona leader hebat.. barulah dtgnya respect tanpa bg org myampah.. 
on 
BUROOKTI?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 15:22

ISHAM W




------

5 ulasan:

Si Luncai berkata...

Langkah madey bole dikatakan yang terhebat didunia sebab berjaya jatuhkan kerajaan sendiri..jadi piem letak jawatan pastu nak jadi piem balik..madey game nuar muhyidin game madey, mukriz jadi mangsa.. Kesian madey zaman nyanyuk orang plk duk amik kesempatan.. Kalau tanya madey agak² dia ingat tak sebelom letak jawatan tu dia dah jadi piem kih kih kih

panglimo potaseh berkata...

Jokowi, Hsien Long and Duterte no play buntot one ..that the onli DeBIKOZ ..u know.

Awanama berkata...

Atas sbb being so COCKY.. ramai pejuang2 reformasi n sahabat2 dr zaman 98 hingga skrg ni.. berkecil hati n mjauhkan diri seolah2 mereka ni tiada makna.. segala pengorbanan dpandang sepi.. yg bergolok bgadai bukan sikit anak.. peranan mrk dlekehkan sperti buih2 dilautan.. spt daun gugur dtepi jln n dtiup angin.. mcm tq2 n babai.. cth plg dkt skali.. bng hisham TT kita... dia antara pelopor n engineer yg mgerakkan aktiviti2 underground utknya.. tp sebaik shj DIA diampun n bebas.. mbakul tong sampahkan artikel/surah TT mgenai kbenaran yg blaku slps PRU yg lps..

Spt angin yg berlalu ditepi telinga n tiada foundation.. Abis tu ko ingat bng TT kita tunggul kayu ka.. perkakas periuk belangga ka.. U see a cocky person when they elevate themselves by pushing others down.. yup..yup..

Awanama berkata...

Cocky-tayang kote-jual pisang.masuk pintu belakang-meliwat-semburit.pau-ugut-deterence policy-dalam cerita ada cerita,macam pau dalam ada inti.gotu,malu besar sebab tak tahu lah nak cakap apa dah,bendul betul.bendul betul abam.bulan sebelas berapa bulan aja.politik adalah seperti seks,jika kamu tak suka mungkin kamu sebenarnya tidak bagus bersenggama.lain manusia lihat porno bercakwau,abam lihat kerusi bercakwau.kahkahkah.

Awanama berkata...

kepada abam;
sila hadam segala nasihat orang.
kami orang ramai tak berselera pun nak tengok kau naik jadi PM.
kau ada takda bagi kami sama saja.
kau takda talent atau pesona daripada segi apa pun.
kau perlu habiskan tempoh MP di PD kemudian pergi lah duduk jauh-jauh takda sapa rindukan kau.
kau takda dalam politik malaysia ini kami rasa malah lebih aman.
kau jagalah diri kau jangan sebok nak masuk campor urusan negara.
kau punya level jadi siak masjid ja. sapu sampah bersih kolah tempat wudhuk atau tok bilal itu lebih baik.