Khamis, 25 Februari 2021

PEMIMPIN CONTOH IKUT KITAB ALLAHPEMIMPIN CONTOH

IKUT KITAB ALLAHHaldeli commented on 

"ZAHID TAK FAHAM"

sambungan ... Dalam Kitab Allah dinyatakan bagaimana mereka yang syirik dimusnahkan. Contoh, kaum Nabi Nuh dihapus dengsn banjir besar. Kaum yang menentang Nabi Musa ditenggelam dalam lautan. Kaum Nabi Lut di kwmbus dalam bumi dan pemerintah zaman Nabi Ibrahim di musnah dengan nyamuk (penyakit). Kini wabak corona virus? sedang mengganas di dunia. Ini tanda Allah beri ingat kepada manusia akan kesyirikan sedang berlaku. Beringatlah. 


Adakah manusia sekarang sedar kesalahan telah dibuat? Apakah kesyirikan sedang menular? Kesyirikan sedang menular. Manusia sudah mengaku Tuhan. Manusia mengaku mereka berkuasa: UN WHO, Federal Reserve, IMF, Wold Bank, World Court, Pemerintah, Raja, Saintis dll mengaku mereka semua berkuasa ke atas dunia. Manusia lain pula menyokong dan percaya pada kuasa mereka. Manusia sudah lupa dan ingkar pada Allahnya. Syahadah yang diucaokan hanya pada bibir sahaja dan hati mereka tidak turut serta. Dengan itu perbetulkN diri segera sbelum Allah musnahkan kita. 


Ingat!!! Tiada yang wujud melainkan diwujudkan Allah. Tiada yang berkuasa melainkan diberi dengan izin Allah. Ringkanya, kudrah, iradah, ilmu, hayat samah (pendegaran), basar (penglihatan), kalam semuanya pinjaman dari Allah kepada mahkluknya, khusus pada mahkluk yang diberi nama manusia. Wahai manusia khususnya orang melayu, jika tidak mahu melayu hilang di dunia, baliklah ke jalan Allah. 


Jangan TAMAK!!! TAMAK adalah sifat yang menyebabkan Adam diturunksn dari Syurga ke bumi. TAMAK adalah musuh manusia dan punca syirik. Selalulah ingat hanya Allah saja Wjud sebenar-benar WUJUD dan berKUASA. Buanglah TAMAK. BUANGLAH TAMAK jauh-jauh dari hati dan AMBIL "LILLAHI TA'ALA :KERANA ALLAH TA'ALA saja di dalam hati. WaAllahuTa'ala. Wassalam.

Tiada ulasan: