Selasa, 19 September 2023

PERTEMPURAN MELAYU DAH MULAPN dakwa ada pihak

 halang guna fasiliti 

bagi majlis umum 

calon PRK Pelangai
KUANTAN –  Perikatan Nasional (PN) Pahang akan mengumumkan calon bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelangai pada 20 September ini.

Ketua Penerangan Pas Megeri, Mohd Tarmizi Yahaya berkata, bagaimanapun lokasi pengumuman masih dalam dimuktamadkan dan mendakwa pihaknya dihalang bagi mengunakan fasiliti di kawasan DUN itu.

Jelasnya meski permohonan awal untuk menggunakan padang atau dataran dalam DUN Pelangai sudah dibuat namun parti gabungan itu masih menghadapi masalah berkaitan isu berkenaan.

“Tarikh pengumuman calon untuk DUN Pelangai sudah ditetapkan pada 20 September pukul 9 malam namun lokasinya belum dapat dimuktamadkan.

”Insya-Allah petang esok (Selasa) kita boleh maklumkan lokasi majlis itu,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Menurut Mohd Tarmizi, pihaknya ada memohon untuk menggunakan pada awam, padang bola dan sudah ada padang yang kita bayar deposit tetapi dipulangkan semula atas tekanan oleh pihak atasan.

PN kini sedang berusaha mencari lokasi di tanah persendirian sebagai alternatif sebagai tapak untuk majlis pengumuman calon. –


KAH KAH KAH

GADUH DAH MULA

KAH KAH KAH

MELAYU ISLAM

LAWAN 

MELAYU KLEPTO

AMIN

KITA LIHAT APA

AKAN TERJADI

AMIN

APAKAH

 MELAYU ISLAM

MASIH AMPUH

ATAU DAH LOHE

KAH KAH KAH

KHALAS

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Cara mudah selesai semua masalah Melayu sekarang bagi Mat Bangla jadi ADUN, Mat Rohingya jadi MP, settle kan? Kah kah kalau tak boleh hidup sesama bangsa agama sendiri belajar hidup bersama sama warganegara asing sekarang pun separuh dah dikuasai oleh mereka, abang Bangla panjang sedap padu kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

tak ini perlawanan Malaysian Malaysia klepto lawan Melayu ABATA