BERITA MATI BAWA GUMBIRA
Perisik Mossad
Ehsan Afareshte Dihukum Mati
Ehsan Afareshte, anak lelaki Mustafa, yang dilatih oleh Mossad di Nepal dan menjual maklumat sensitif kepada Israel, telah ditangkap dan dibicarakan atas tuduhan pengintipan dan kerjasama perisikan untuk rejim Zionis. Selepas proses jenayah penuh dan pengesahan serta pengumuman keputusannya oleh Mahkamah Agung pagi ini, dia telah disabitkan kesalahan dan digantung.
Sejak hubungan pertamanya dengan pegawai Mossad yang pertama, lelaki itu telah berkomunikasi beberapa kali melalui utusan dan terus berkomunikasi melalui e-mel.
Pada mulanya, dia melaksanakan arahan pegawai Mossad dengan menyamar sebagai pemandu teksi dalam talian.
Semasa kerjasamanya dengan rejim Zionis, Afareshte fasih berbahasa Inggeris, Perancis dan Ibrani, dan nama organisasinya dalam Mossad ialah "James."
Group 6.0
https://chat.whatsapp.com/L9i5yf3rcwIK8heuMxiPQm?mode=gi_t
Channel
https://t.me/breakingnewsbmbi

Tiada ulasan:
Catat Ulasan