Khamis, 22 Ogos 2013

FUKUSIHAMA SEDANG MELEDAK




 HASIL PENCEMARAN
SANTAU RADIO AKTIF
DI CHERNOBYL

AMARAN DAN INGATAN UNTUK SEMUA
di gebeng kilang santau radio aktif sedang berjalan
di tanjung malim kilang proton sendang membuat kereta

kereta proton famous kerana tingkap tak boleh dibuka
kilang gebeng famous kerana santau radio aktif akan keluar'

fikirkan bagaimana jepun yang teknoloji canggih kantoi
fikirkan three miles island di amerika tahun 1979 kantoi

fikirkan lah tenang tenang
kalau cermin kereta pun susah nak buat
bagaimana nak kawal santau radio aktif di gebeng

IKAN DI CEMAR
SANTAU RADIO AKTIF

Fukushima warning: danger level at nuclear plant jumps to 'serious'

Japan's nuclear agency dramatically raises status after saying a day earlier that radioactive water leak was only an 'anomaly'

NOTA
bahaya besar terhadap laut teduh
bahaya besar terhadap laut china selatan
bahaya untuk semua nelayan di pesisisran asia tenggara

ANAK MUDA
SILA KIBARKAN
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
---------

4 ulasan:

Awanama berkata...

hang nie bodo lah tt, asyik sembang gebeng, radio aktif radio tak aktif, hang tak boleh buat apa apa pun, buang masa je engkau nie, bincang lah sesuatu yang menarik perhatian macam mana nak jadi slim mlim, macam mana nak jadi keras kontot, orang melayu tak mau dengar cerita cerita radio nie pasal dok guna internet dan pak lebai google, tak payah hasut hasut orang lah, jadi macam lawak bodo pula tt, cuba puji puji sikit boleh dapat datuk kaya raya engkau dok merempat apa cerita nie... ubahlah diri tu dulu sebelum nak ubah orang lain..

Awanama berkata...

tt, cerita proton tak pandai buat tingkap elektrik tu cerita basi sekitar tahun 2000an (hingga sekitar 2010), jangan terjelepok bawah tempurung sedut angin kentut sendiri je sambil pa chu cheng syoq sendirian, sesekali keluar la sedut udara segar biar otak terima oksijen secukupnya supaya dapat berfikir terbuka dan nampak mulut boss proton kumat kamit berbuih2 bagitau tingkap elektrik kereta2 proton keluaran terkini sudah diperbetul hinggakan berani beri jaminan sepanjang hayat.. er, selama 10 tahun je kot panjang hayat kereta proton..

Unknown berkata...

http://en.wikipedia.org/wiki/First_they_came_...

First they came for the communists,
and I didn't speak out because I wasn't a communist.

Then they came for the socialists,
and I didn't speak out because I wasn't a socialist.

Then they came for the trade unionists,
and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.

Then they came for me,
and there was no one left to speak for me.

Awanama berkata...

deyy...isu lynas tak sama fukushima..
menda lynas tu wastes sama macam tioxide kat kemaman (red gypsum)..NORM wastes..kat offshore dia panggil TENORM..deyy...mmg lynas bahaya...tp HSE dia ketat..dulu2 dey macha tahun 70an..org takut nak kerja offshore,,tp sekarang semua orb tahu safety offshore dan oil and gas terketat di dunia..deyy..kemalangan/pollution still berlaku...dey macha TT..secara jujur...optimal lagi bahaya..apasal TT senyap..tanya googgle itu bhopal tragedy...apa kaitan union carbide/petronas...kilang ammonia pun bahaya...kentut lu pun bahaya...kentut boleh mengangu ketenteraman awam dlm lrt...since melepaskan kentut juga dukatakan pencemaran...