Ahad, 3 Mei 2020

SEMUA WAJIB SOKONG
SEMUA WAJIB

SOKONG

JIKA KES INI

DI BRITAIN

KERJANAAN INI

DAH TUMBANG

SEPULUH KALI


Tubuh RCI siasat pengeluaran MyKad palsu


KUALA LUMPUR – Kerajaan diminta menubuhkan satu Suruhanjaya Diraja (RCI) bagi meneliti isu berkaitan kes pengeluaran dokumen palsu MyKad, kata  Mohamed Khaled Nordin.
Naib Presiden UMNO itu berkata, isu itu bukan sahaja menimbulkan perhatian dan keprihatinan semua malah ia didakwa turut mengundang kebimbangan dan spekulasi dalam kalangan banyak pihak.
“Pertama, isu ini melibatkan keselamatan dan kedaulatan negara. Maka, adalah penting untuk satu siasatan dan saranan yang bersifat berkecuali dan objektif dijalankan.
“Kedua, negara harus tahu sejauh manakah tahap keseriusan isu ini. Melalui laporan dan dapatan RCI, kita harap pihak tidak bertanggungjawab yang terlibat dalam jenayah pemalsuan dokumen dan sebarang bentuk prosedur kemasukan dan kewarganegaraan dikenal pasti, disiasat dan dibawa ke muka pengadilan,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
“Tindakan mereka bukan sahaja memburukkan imej negara. Malah, meletakkan keselamatan dan kedaulatan negara dalam keadaan berisiko,” katanya.- MalaysiaGazette


BAHAYA MASA

DEPAN UNTUK

TANAH MELAYU

1 ulasan:

Awanama berkata...

Buat apa nak sokong? Kalau filipino dapat IC, Rohingya dapat IC, Bangla dapat IC, lama-lama Melayu hilang majority di tanah Melayu. Melayu tak ada suara nak suruh Cina balik tongsan, India balik Tamil Nadu. Kan baik macam ni. Malaysia muhibbah!