Rabu, 20 Januari 2021

MAKAN GAJI BUTA ?

 



MAKAN GAJI BUTA ?

Ricesaffron@gmail.com commented on 

"BERKHALWAT

 HARI KE 309"

Gaji buta atau gaji rabun Sepajang tahun 2020 seluruh dunia tiada concert open air atau sebarang pertunjukan hiburan terbuka ini sejarah dunia, tapi yg masih di teruskan adalah sarkis pertunjukan ahli parlimen dan org politik wlpun concert sarkis ini tidak kena bayar ticket secara terus tapi kita kena bayar ticket dalam bentuk cukai ,, Di sini lah bermulanya semula sarang covid membiak , cuba tengok muka muka sarkis yg jadi mak bapak pengedar covid yg mahu pilihan raya sabah di adakan,, berapa banyak nyawa hilang berapa banyak duit habis gaji mereka tetap masuk,, 


Ini di panggil gaji apa. Buta atau rabun? Penjawat awam pun hampir sama makan gaji rabun belum buta lagi,, cikgu cikgu pun hampir dekat dengan buta,, ,, mereka semua ni kalau nak mampus mampus lah nak cuti ke nak tidur ke nak pesta cuti nak hari hari rehat depan hp ke tapi mereka ni kena pasti kan our delivery system kena tepat pada masa bukan gaji dia kena tepat Tak malu ke pd rakyat yg mcm nak mampus kerja bayar cukai, kerajaan harus potong kemudahan org politik dan penjawat awam civil servant,, cuepacs tak malu ke KSN tak malu ke,, pernah ke CUEPACS dan KSN minta maaf pd rakyat Malaysia bila ramai civil servant dan org politik di tangkap SPRM,, tak malu ke pelabur lari kerana delivery system kita teruk ,,,,

1 ulasan:

Awanama berkata...

Marsh pada yang makan gaji buta.. puncanya dulu Masa Aku kecik2 Suka ponteng sekolah, melepak, bila periksa Tak lulus, lagi puncanya bila Aku jadi bijak sikit Aku tamak Dan bangga gaji besar pandang remeh pada gomen yang kerja penjawat awam..punca sebenar gaji buta ialah bila nak ngundi Aku kempen undilah Aku..bila menang gomen semua kena hormat Aku walaupun aku Masuk Dewan yang mulia sambil menguap pahtu tertidur lagilah bila Dewan yang mulia tergantung.. ko guane Tuan TT