Ahad, 29 Mei 2022

HENTIKAN PEMBALAKAN SEKARANG !!!

 

Pakar beri amaran Lembah Klang kerap terdedah banjir kilat
Kaji semula perancangan bandar bagi tangani banjir, kata ahli Parlimen KLRugi teruk akibat banjir, peniaga tuntut penyelesaian segera
TANDA JELAS

MALAPETAKA

CUACA 

DAH SAMPAI

AMIN

JAWAPAN 

DARI KITA

HENTIKAN

TEBANG HUTAN

HENTI TEBANG

BALAK

AMIN

KITA WAJIB

BERSAMA

WARGA DUNIA

MENENTANG

PEMBAKARAN

TENAGA FOSIL

KHALAS

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kontrak tebang balak sampai ke jual balak hanya beri untung berjuta pada dua tiga kerat malaon saja. Yang ramai kita semua ni hanya tanggung rugi bertahun tahun. Hanya kerana 2 3 malaon sial nak hidup bertongkat langit kumpul harta melimpah kita semua tanggung rugi rugi dan rugi.
Sama juga minnyak di malaysia ni yang kaya bos2 besar dapat gaji berjuta. Harga minyak naik pun kita pengeluar minyak pun bayar mahal. Gila punya kerajaan. Sepatutnya untung kita dapat beli minyak murah ini terrbalik. Kita bayar mahal juga. Macam celaka kerajaan memerintah. MP YB yang baik jujur hanyalah yang dah mampus keras.

anon oi berkata...

Sembang henti tebang balak nie sembang pantek apo... Den lalu dokek KL kemarin pun ado jo org bawak balak balak mudo... Kocik² ado la duo pomolok disusun tinggi² ateh lori balak... Mcm baru clear hutan mudo... Paneh jo hati...

panglimo potaseh berkata...

Kita banjir bukan sibab takde Pirancangang Bandar ..bukangX7 ..Town Planner kita dah lotih moranchap ooop moranchang. Masalah nyo pabilo Pencurik punyo lobey kuaso drp Town Planner ..pelan bandar dianggap mcm kain batik boley di klorok untuk di buang bungo batik nyo. Gwa ingat lagi betapa konfiden Kutti Kerala yg nak bino Mangunan Sokan di ateh tanah yg di zonkan utk INSTITUSI di UK pada awal 1990an dulu ..Kirajaan Kapir UK telah nolak rancangan tersebot sobab tak sesuai dongan zoning. Nampak camno kapir bokorjo ..somuo nyo utk future generation bukan utk ko syorgo ..syorgo boley di boli ..tuckbEEr ..

Luncai berkata...

Bro lu sembang warga dunia yang dah kaya menjarah hasil bumi negara dunia kita. Kalau tak jual balak nk jual ape. Proton Saga ke?