Sabtu, 13 Jun 2015

LAGI BUKTI CHINA TEMBAM






KOMENTAR
apa sudah jadi 
apa sudah sampai
pada parti bani ketuanan melayu

Jho Low pujuk Najib tubuhkan 1MDB, kata  Mahathir


Mahathir Mohamad memperincikan penglibatan ahli perniagaan Low Taek Jho dalam penubuhan 1Malaysia Development Berhad (1MDB), mendakwa beliau turut "menasihati"  Najib Razak berhubung beberapa transaksi perniagaan.
Menulis dalam blognya, Mahathir menyatakan, Low "memujuk" Najib untuk menjadikan syarikat pendahulu 1MDB, Lembaga Pelaburan Terengganu (TIA) sebagai dana berdaulat, tetapi masih kekal di bawah kawalan perdana menteri.
Bekas perdana menteri itu berkata, Najib melantik kakitangan tanpa pengetahuan negeri pantai timur yang kaya dengan minyak itu

Terengganu meminta agar penerbitan bon ditangguhkan. Najib tetap meneruskannya. Terengganu mengambil langkah wajar menarik diri kerana ia tidak boleh membiarkan telaga minyaknya dalam risiko,” katanya.
Pendedahan Mahathir itu menyokong kenyataan bekas menteri besar Terengganu  Ahmad Said yang memberitahu Dewan Undangan Negeri (DUN) bulan lepas, 1MDB cuba menggunakan minyak dan gas Terengganu sebagai cagaran, tetapi keputusan itu kemudiannya ditarik balik.
Ahmad berkata usaha itu dibuat ketika 1MDB berkait dengan TIA, dan Najib tidak berpuas hati dengan keputusannya.
Mahathir berkata, Jho Low turut menasihatkan Najib supaya Putrajaya menjamin pinjaman RM5 bilion itu, dan perkara itu dilakukan tanpa pengetahuan Kabinet.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/dr-mahathir-jelaskan-peranan-jho-low-dalam-1mdb#sthash.M34pxgTZ.dpuf

KAH KAH KAH
woit
soalan hakiki kurun ini
kalau parti ketuanan melayu
berjuang untuk melayu
kenapa china tembam
yang mengendalikan negara
sampai nak gadai minyak negara
habis hancur lebur
lingkup bani melayu

KAH KAH KAH

-------------

4 ulasan:

DatoPidi berkata...

Woi TT
Kalu hang ada telo apa kata hang jemput Chedet utk berdiskusi dgn team hang kasi basuh kau2x haji jib pahlawan bugis.
Aku rasa kalu berjaya mau jemmed dewan perhimpunan cina selangor sampai toll seremban.
Kalu Chedet sudi comfirm sampai mati aku percaya hang memey ada telo.

Awanama berkata...

Sepatutnya dari awal lagi Najib nafikan dia kenal Jho Low ni, tentu dah selamat.
Macam dia tak kenal Altantuya.........

Awanama berkata...

Padan muka melayu semua. Sokong umngok haramjadah tapi Anwar yang bersalah.Memang jenis melayu babi haramjadah.Kerja asyik menipu melayu.Pi mampossla melayu umngok celaka.kah...kah...kah....

azam berkata...

Harap tukartiub pergi lebih jauh lagi
nak panas lagi
dedahkan siapa mak bapa, abg kakak adik, sepupu, bapak mak sedara cina tembam ni