Sabtu, 30 September 2017

ATEIS - ORANG DALAM





ORANG 

DALAM INI

ATEIS KE?

Kehilangan Kertas Peperiksaan UPKK Disyaki Libatkan Orang Dalam

MELAKA – Kes pecah masuk Bahagian Pendidikan Pejabat Agama Islam Melaka (Jaim) dan kehilangan kertas peperiksaan Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) dalam kejadian pada Khamis berkemungkinan besar didalangi ‘orang dalam’, kata Pengarah Jaim Md Azhan Samat.
Beliau berkata kes pecah masuk dan kehilangan kertas berkenaan yang berlaku di Aras 1, Unit Akademik, Bahagian Pendidikan Jaim itu merupakan kejadian kali pertama berlaku di Melaka dan di negara ini.
“Sebanyak 65 kertas soalan peperiksaan UPKK yang dikesan hilang membabitkan subjek Ulum Syariah iaitu sebanyak 24 naskhah, Adab (Akhlak Islamiah) Kertas 2 (27 naskhah) dan Jawi dan Khat (14 naskhah) yang merupakan edaran bagi Sekolah Rendah Agama di kawasan Alor Gajah.
“Kertas soalan berkenaan diterima daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) pada 14 Sept lepas sepatutnya diagihkan kepada setiap daerah semalam sebelum disedari hilang,” katanya pada sidang akhbar di pejabatnya di sini, Jumaat.
SELALU

TUDUH ATEIS

BUAT JAHAT

KERANA ATEIS

TAK CAYA 

TUHAN

TAK CAYA 

API NERAKA

TAK CAYA

BIDADARI



JAIM INI

KUMPULAN

ATEIS KE?

KAH KAH KAH





----------------------

3 ulasan:

Awanama berkata...

Tt kau baca balik dengan teliti.
Kes pecah masuk Bahagian Pendidikan Pejabat Agama Islam Melaka dan kehilangan kertas peperiksaan Ujian Penilaian Kelas KAFA dalam kejadian pada Khamis berkemungkinan besar didalangi orang dalam.
Ada 2 insiden di tempat sama. Tapi dia tak kata orang yang sama. Cuma kata orang yang dalam. Jadi 2 insiden ni berasingan, cuma tempat je sama. Dan dia kata kertas exam tu hilang. Dia tak kata kertas tu dicuri. Walaupun ada orang yang ceroboh masuk bilik yang sama kertas tu disimpan, tapi orang tu bukan curi kertas exam. Mungkin penceroboh tu saja je buat vandalisma atau lepas dendam kat ustaz. Atau mungkin penceroboh tu curi komputer, tv, jam dan tak tahu pun pasal kertas exam dalam tu. Kata kunci untuk kertas tu adalah hilang. Mungkin salah letak, datang minah indon bersih bilik tu masa hujung minggu, lalu dibuang sebab dia bukan orang melayu mana tau bahasa arab. Tak pecaye nanti mesti keluar berita kertas tu dijumpai dalam tong sampah atau tepi sungai.

Awanama berkata...

kah kah kah.. kertas soalan subjek agamaa islam hilang dicurik!?? ini takde kena mengena dgn atheis la tt. ni semua strategi untuk dapat title USTAZ.

bila soalan bocor, senang dapat A. bila dapat A boleh jadi ustaz. bila jadi ustaz ada masyukkkkk... majis tahnik, ceramah, kuliah agama, ngajar kitab, tukang baca doa dll tu semua berbayar bhai. kau tengok din ayam, semua subjek dia score A, sebab tu hadi buat menantu. elaun dia ribu2 bhai padahal tukang baca doa jer. sebab tu semua lumba2 nak score A.

panglimo potaseh berkata...

Tohan dah tetap kan nasib sesaekor tu sejak azali lagi. Walaupun budak tu tak baca buku, kalau tohan nak bagi dia limabelas A+ ..maka dapat lah dia 15 A+.. tak 14 atau 16.

Yang jual atau bahasa halusnye ilangkan kertas soalan tu pun pilihan tuhan jugak. Kita kono pocayo kodak dan kodar ooo ..