Khamis, 26 April 2018

DERMA KAK MAH







DERMA KAK MAH
Derma. Itu yang dinafikan, derma. Bukan duit, bukan jumlah, bukan penerimaan duit. Maksudnya masih boleh terima sejumlah duit yang mencecah jutaan, hasil daripada sesuatu pemberian. PEMBERIAN bukan semestinya suatu derma. Contohnya tt bagi sekuntum ros pada kak rose, itu pemberian bukannya derma.



Atau kak rose beri pada tt sehelai spender dia masa masih slim sikit dulu iaitu masa saiz XXXL sebelum naik XXXXL, itu suatu pemberian berbentuk hadiah bukannya suatu derma. Kalau tt miskin tak mampu beli spender untuk pakai sendiri, barulah boleh ditakrifkan pemberian spender XXXL itu suatu derma dari kak rose hihihi. on 
KEPALA PUTAR ALAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/25/18






---------------------

4 ulasan:

Awanama berkata...

Kahkahkahkah hikhikhikhik contoh ni memang world class! Harith iskandar pun tak terpikir buat contoh lawok ni masa menang sebagai peserta komik berdiri sedunia. Hadi isduitkandar lagi la takkan terpikir contoh ni masa menang derma sebagai penasehat ulamak sedunia. Tuanpunya lawok, mintak izin nak ajarkan pada anok saye kalau cikgu tanye apa beza hadiah dan derma, guna contoh spender kak ros tu hikhikhikhik terima kasih!

Awanama berkata...

Besarnya spendar bn tu weh! Agaknya sama besar dengan ponggong rosemah kuikuikui

Awanama berkata...

Hahaha. Janganlah kau cuba berlindung sebalik spender besar rosmah dalam gambar tu TT. Kitaorang ni dah lama tau sebenarnya kau menaruh hati kat cik rosie, itu pasal kau selalu tulis pasal dia, nak dapat attention dia, maklumlah kau sampai sekarang dah lama jadi gagalis. Jadi kau memang berharap sangat cik rosie kau tu hadiahkan sehelai spender xxxxL dia masa birthday kau. Jaga2 TT, jauhi setiap tong deram dan hutan berbukit sebab nanti pak aji jeles dan marah!

Awanama berkata...

Ooo tt la yang selindung belakang spendar besar dalam gambar tu. Ingatkan haji najib. Bila dapat derma, eh hadiah tu tt - dedak khas sempena pru ni ke??