Isnin, 6 Januari 2020

SAPA KANTOI









SAPA KANTOI

ABAM ATAU YUSOF




-------------

4 ulasan:

azam berkata...

Kau tak baca google ke Hisham?
Ujian poligraphy boleh dimanipulasi.
1. Penipu tegar,
2. Pengambilan ubat penenang.
3. Latihan menjawab soalan tipu.
Manakala untuk orang yang bercakap benar pun boleh dikesan sebagai bohong sekiranya mengalami masalah kegugupan atau takut terperangkap.
Kau tak fikir ke kenapa peguam DSAI tak mempertikaikan ujian polygraphy ni?
Macam peguam DSAI sengaja nak trap yusof di mahkamah je?
Kalau sailang awal sangat,
Nanti atok pinda pertuduhan.

azam berkata...

Kau nak merepek apa ni Hisham?
Polis sendiri pun dah cakap ujian ini bukannya bukti.
Cuma petunjuk untuk meyakinkan polis untuk mencari bukti lanjut sahaja.
Di google banyak artikel mengatakan ujian ini boleh dimanipulasi.
1. Pengambilan ubat penenang.
2. Penipu tegar.
3. Latihan.
4. Tidak menjawab sekiranya soalan jenis perangkap. Cuma jawab seperti, tak ingat, tak perasan, tak pasti, boleh.
5. Ujian ini hanyalah untuk mengesan perubahan kondisi tubuh. Bukannya untuk mengesan jawaban anda logik atau tidak.
Kau tak pelik ke tengok Abam cool je?

Nole berkata...

Poodah. Gwa tatap totok sokong abam. Karena lumrah org baik2, ujian nya menandakan ketaqwaan dan istiqomah perjuangan.

Awanama berkata...

Abam punya rekod lebih dari Indon ni ke?
https://www.thestar.com.my/news/nation/2020/01/06/britain-jails-indonesian-who-became-uk039s-039most-prolific-rapist039