Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 1 Oktober 2010

INI BENTUK PENJARA




INI RUPA RUMAH PASONG DARI DALAM




nota:
ini lakaran zunar yang
tidak komidi - tapi
kita melihat semuanya
dalam negara ini sudah
jadi kartoon kah kah kah

10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kalau ye pun lokap, bagilah jamban duduk, selesalah sikit suspek.

sri hartamas

Tanpa Nama berkata...

baik kita tunggu dan lihat agak bila UMNO nak 'haramkan' kartun !!!

Zunar berani kerana benar, UMNO takut kerana salah !!

Marilah rakyat sekalian kasi tumbangkan UMNO...selamatkan MALAYSIA dari UMNO yg jahat !!

Tanpa Nama berkata...

Tak pa lah nanti kalau bos zunar jadi Pi EM, minta aja semua lokap pasang mangkuk ayun bertatah emas.

Tanpa Nama berkata...

Jailhouse Rock

Songwriters: Leiber, Jerry; Stoller, Mike;

The warden threw a party in the county jail
The prison band was there and they began to wail
The band was jumpin' and the joint began to swing
You should've heard those knocked out jailbirds sing

Let's rock
Everybody, let's rock
Everybody in the whole cell block
Was dancin' to the Jailhouse Rock

Spider Murphy played the tenor saxophone
Little Joe was blowin' on the slide trombone
The drummer boy from Illinois went crash, boom, bang
The whole rhythm section was a purple gang

Let's rock
Everybody, let's rock
Everybody in the whole cell block
Was dancin' to the Jailhouse Rock

Number 47 said to number 3
"You're the cutest jailbird I ever did see
I sure would be delighted with your company
Come on and do the Jailhouse Rock with me"

Let's rock
Everybody, let's rock
Everybody in the whole cell block
Was dancin' to the Jailhouse Rock, Rock, Rock

Sad Sack was sittin' on a block of stone
Way over in the corner weepin' all alone
The warden said, "Hey, buddy, don't you be no square
If you can't find a partner use a wooden chair"

Let's rock
Everybody, let's rock
Everybody in the whole cell block
Was dancin' to the Jailhouse Rock

Shifty Henry said to Bugs, "For Heaven's sake
No one's lookin', now's the chance to make a break"
Bugsy turned to Shifty and he said, "Nix nix
I wanna stick around a while and get my kicks"

Let's rock
Everybody, let's rock
Everybody in the whole cell block
Was dancin' to the Jailhouse Rock

Dancin' to the Jailhouse Rock, dancin' to the Jailhouse Rock
Dancin' to the Jailhouse Rock, dancin' to the Jailhouse Rock
Dancin' to the Jailhouse Rock, dancin' to the Jailhouse Rock
Dancin' to the Jailhouse Rock

Tanpa Nama berkata...

negara kita cam ni pun dikira penjara jugak

Johan 23.01.84 berkata...

Gua (cave) dalam cite Allegory of The Cave oleh Plato pun lg selesa dr rumah pasong ni kahkahkah..

UMNO Bongok berkata...

hahaha.. rakyat yang sokong UMNO haprak pun, dia layan macam kambing dan unta... inikan pulak yang dia cop kata orang tu ada buat salah!

Kowang pernah tak ditahan polis? Camana dia layan kowang? Macam sial kan? Jangan harap la dia nak bagi batang pelir dia suruh blowjob pulak... bila ditahan, secara autometik, anda adalah orang yang membuat kesalahan... banyak punyer baik la kalo tak kene belasah dulu... sila haribulan, orang kene tahan tu sudah lembik baru dia nak bagi salam...

Tanpa Nama berkata...

tak nak masuk penjara kalu, masuk amngook laa

Kak Ramlah Prep School berkata...

ttp://www.cartoonkafe.com/

isham, aku nak order buku-buku ni dekat RM100 aku budget.

tapi website cartoonkafe ni yg jual zunar's collection ni tak functional laa...

aku call no telefon pun bunyi suara orang baru bagun tidur...
appaaraaa...

cuba cakap kat diorang, serious sikit buat kerja.

mcam melepas batuk ditangga kata karam kavita singh walia

cicit ngah layor berkata...

Zunar ni kira bernasib baik ler walau pun dier tak bernasib baik.Dier dpt duduk soghang2 dlm satu sel.Dibuatnyer dicampor dek polih tu dgn okt lain berpuluh2 org dlm satu sel,tak bulih ler dier nak lokeh karton,aterrr...dah sempit!!!!macam manerrr? Kuatkan ler semangat miker tu Zunar..