.

Ahad, 5 Oktober 2008

BAGAIMANA HENDAK MERACUN BAYI

Kementerian lulus makanan bayi kuantiti kurang daripada 1 bahagian per sejuta

KOTA KINABALU: Kementerian Kesihatan memutuskan hanya produk bayi dengan kandungan melamin kurang daripada satu bahagian per sejuta (ppm) dibenarkan dijual di pasaran negara ini.

Menterinya, Datuk Liow Tiong Lai, berkata kementerian turut menetapkan tahap standard keselamatan bagi melamin dalam produk makanan lain adalah 2.5 ppm atau kurang.

Beliau berkata, penggunaan melamin dalam produk makanan dengan kuantiti yang kecil adalah selamat asalkan ia berada dalam lingkungan tahap dibenarkan.


Kah kah kah….. inilah dia sifat asli kapitalis dan kaum pemodal….tak kira racun…kaum kapitalis akan lobi gamin dan rasuah pegawai…. akhirnya racun jadi bahan makanan…. malamine ?? sebagai makanan… ka kah kah benda ni nak buat kerusi meja….nak buat dinding…. cam mana nak jadi susu…. kah kah kah…. tak caya…. sila tanya pak saudara saya lebai google…. jangan terperanjat…. Mana ada racun yang selamat….. racun … memang nak bagi mati… patut lah ramai rakyat kita jadi ngok kerana dari kecik akal dah kena racun … kah kah kahLAPORAN POLIS TERHADAP MAHATHIR - MalaysiaKini

Oct 4, 08 6: Seorang ahli perniagaan dari Gombak Wee Fwen Szuh telah membuat laporan polis terhadap Mahathir. Dalam laporan ini Mahathir telah ‘dituduh’ sebagai bertanggung jawab – merosakan dan menjahanamkan ekonomi negara –

Laporan polis ini juga telah menyebut bagaimana Mahathir dikatakan telah menggunakan dana negara sebanyak 13 bilion ringgit untuk menyelamatkan Pewaja.

Dalam laporan polis ini juga Wee telah menyebut bagaimana Mahathir telah menggunakan dana negara sebanyak 2 bilion ringgit untuk menyelamatkan syarikat perkapalan yang dimiliki oleh keluarganya. Wee juga menuduh Mahathir telah memperkayakan anaknya Mokhzani sehingga menjadi orang ke 10 terkaya di Malaysia.


kah kah kah…. patutlaaa madey nak sangat dolah celah…. ada muslihat…. inilah KKK bukan klu klax klan tetapi korupsi, kronisma dan klentong….dan KKK = kah kah kah… ini entah laporan yang ke berapa…. dah berpuluh-puluh ada laporan…. tak ade pun tindakan polis…. kah kah kah….kalau dolah bijak dah lama madey tersungkur… kah kah kah…. tapi wak dolah dah nak pencen….apakah .najib nak ambil tindakan ??? kah kah kah… sampai kiamat pun elek ….maka kita semua wajib tunggu apa yang akan dilakukan oleh pakatan rakyat terhadap madey...SAEKOR LAGI KANG KONG – U. malayau

Terbaru adalah tuntutan supaya Dasar Ekonomi Baru (DEB) dikaji semula dan konsep kesamarataan diberikan kepada semua kaum. Ketika mengulas perkara ini, Penganalisis politik, Prof. Datuk Dr. Zainal Kling menganggap apa yang berlaku tidak boleh dibiarkan. Justeru beliau merumuskan apa yang cuba dilakukan oleh kelompok berkenaan adalah bertujuan bagi menjayakan politik berasaskan kepada kelas.

Tetapi orang Melayu tidak rasis. Kalau Melayu rasis, mereka tidak memberi hak kepada orang lain berpolitik seperti mana Ku Klux Klan di Amerika atau Red Army di Jepun. Itu adalah rasis. Jadi kepada kelompok ini orang Melayu dianggap seperti golongan Ku Klux Klan atau Red Army.


kah kah kah…. ini sebahagian dari temubual dengan saekor kang kong yang menggelarkan dirinya penganalisis politik…. kah kah kah…. hairan bin takjub… takjub bin ajaib… pelik binti bingong …. macam mana red army dari jepun di anggap rasis… red army ini bukan kumpulan rasis mereka internationalis… mereka berjuang bersama fedayeen palestin di libanon. mereka pernah menyerang isreal…. kah kah kah…. tak caya tanya pak saudara saya lebai google…. kah kah kah… cam mana kang kong ni dapat jadi cik gu di sekolah gua pun pelik…. kah kah kah…. kalau di oxford dah lama kang kong ni jadi jaga… tak caya tanya kj…..kah kah kahRUMAH TERBUKA PERDANA MENTERI DI KEPALA BATAS – U.malayau

100,000 DIJANGKA HADIR RUMAH TERBUKA PM – U.malayau

BUKIT MERTAJAM 3 Okt. - Dianggarkan 100,000 orang akan menghadiri rumah terbuka Perdana Menteri yang diadakan di Dewan Millenium Kepala Batas dekat sini, bermula pukul 11 pagi hingga 5 petang esok.

Setiausaha UMNO Bahagian Kepala Batas, Datuk Ahmad Darus berkata, selain orang ramai dari utara Semenanjung, para pemimpin Kabinet dan orang kenamaan juga dijangka hadir bagi memeriahkan rumah terbuka itu.
( BERITA KELMARIN)

BERITA HARI INI

KEPALA BATAS 4 Okt. - Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan isteri, Datin Seri Jeanne Abdullah hari ini mengadakan rumah terbuka sempena Hari Raya Aidilfitri di Dewan Milenium, Kepala Batas, di sini.

Antara tetamu kenamaan yang mengunjungi rumah terbuka itu ialah Yang Dipertua Negeri, Tun Abdul Rahman Abbas dan isteri, Toh Puan Majimor Shariff; Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng; Menteri Besar Perlis, Datuk Dr Mat Isa Sabu; Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Abdul Taib Mahmud; Presiden Dewan Perniagaan Cina Pulau Pinang, Tan Sri Lim Gait Tong; Senator Tan Sri Jins Shamsudin; dan pemimpin-pemimpin politik tempatan
.

kah kah kah…. kelmarin kata ada 100,000 yang nak datang…. hari ini tak ada pun angka berapa ribu yang datang….kah kah kah…. tak ade orang datang kot….kah kah kah…. kesian wak dolah….

kah kah kah…. kelmarin kata ada para pemimpin kabinet di lapor nak datang…. dalam laporan berita terbaru tak ada pun nama menteri…. Kj datang tapi dia bukan menteri dia menantu…. kah kah kah…. kesian wak dolah…. semua sudah cabut…. baginilah nasib bila dah jatuh semua orang tak ambil pot…. kah kah kah…kesian wak dolah… ….nasib baik ada lim guan eng, taib mahmud dan mat isa sabu….ada tanda hormat mereka… mat kelentong pasir salak tak masuk kira…. dia ni kaki jek dan kaki makan free…. kah kah kah… kesian wak dolah...

TUNGGU KEPUTUSAN PM – U.malayau

KUALA LUMPUR 4 Okt. Pemimpin yang berminat bertanding jawatan tertinggi UMNO perlu menunggu pengumuman rasmi Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi sama ada beliau akan mempertahankan jawatan Presiden sebelum secara terbuka menawarkan diri masing-masing bertanding jawatan tertinggi parti itu.

Ketua Pergerakan Wanita UMNO, Tan Sri Rafidah Aziz berkata, langkah itu adalah perlu sebagai menghormati Abdullah yang kini menerajui parti.

kah kah kah…. seorang lagi munkee nak beri peghormatan pada wak dolah…. kah kah kah… munkee ni sudah tibai wak dolah sampai sesak nafas maka sekarang munkee ni nak bagi penghormatan…. kah kah kah… kesian wak dolah…. tak lama lagi jadi orang pencen…. kah kah kah..... munkee see munkee doooo....kah kah kah..