Rabu, 15 Februari 2012

IRAN AKAN DISERANG - SEMUA WAJIB BERSEDIA
TENTERA LAUT IRAN BERSEDIA


ISRAEL , IRAN DAN SYRIA

WASHINGTON, Feb 4, 2012 (IPS) - When Defence Secretary Leon Panetta told Washington Post columnist David Ignatius this week that he believes Israel was likely to attack Iran between April and June, it was ostensibly yet another expression of [5ats of military action. ( Gareth Poter IPS)

Dua minggu dulu - ketika kita semua sibuk dengan cuti panjang – Mauludul Rasul dan Taipusam - di New York rancangan jahat Amerika telah digagalkan oleh Russia dan China. Kuasa imperial Amerika bersama kuncu-kuncu Nato-nya telah cuba meluluskan ketetapan Bangsa Bangsa Bersatu untuk menyerang Syria. Ini adalah mondus operandi – menggunakan topeng ketetapan PBB. Ketetapan PBB telah digunakan oleh Amerika dan kuncu Nato untuk menyerang Iraq, Afghanistan dan Libya.

Tetapi pada 4hb Febuari 2012 yang lalu Russia dan China telah menggunakan kuasa veto mereka untuk membatalkan rancangan jahat Amerika. Kalau tidak di veto - melalui ketetapan PBB ini Amerika ingin mewujudkan sekatan ekonomi dan kemudian sekatan penerbangan (no fly zone) keatas Syria. .

Lalu timbul persoalan – apa yang sebenarnya sedang berlaku sekarang? Dalam tulisan saya minggu lalu saya telah menerangkan apa dia NeoCon. Apa dia falsafah dan pejuangan NeoCon. Dalam tulisan yang sama saya telah menerangkan rancangan NeoCon dengan Projek Amerika Kurun Baru – Project For the New American Century (PNAC).

Justeru, semua yang sedang berlaku dihadapan mata kita dalam dunia hari ini adalah pengimplementasian projek-projek untuk menjayakan perancangan-perancangan yang telah diajukan dalam dokumen PNAC. Apakah tuan pembaca yang budiman yang menganggap saya ini keterlaluan? Biar saya butirkan lagi agar kita bersama-sama mendapat pencerahan.Pada ketika ini - dari bahan bahan bacaan terkini, dari laporan media antarabangsa - saheh Amerika sedang bersedia untuk menyerang Iran. Sama ada serangan ini dilakukan oleh Israel atau oleh Amerika sendiri bukan persolaan. Lalu timbul pertanyaan jika Iran yang mahu diserang kenapa pula pertempuran sedang bermula di Syria? Kenapa sekatan ekonomi mahu dikenakan ke atas Syria?

Untuk memahami babak ini mari saya bawa kembali kepada apa yang di panggil Gulf of Tonkin Incident. Pada 2hb Ogos 1964 sebuah kapal perang Amerika bernama USS Maddox telah di katakan diserang oleh tentera laut Vietnam Utara. Apabila berita serangan dari tentera laut Vietnam Utara tersebar meluas di Amerika , Presiden Johnson pun mengistiharkan perang ke atas Vietnam Utara. Hari ini sejarah telah membuktikan tidak ada serangan dari tentera laut Vietnam Utara pada hari itu. Gulf of Tonkin itu hanya taktik untuk mengolah persetujuan rakyat Amerika agar menyokong Presiden Johnson menghantar tentera ke Vietnam dan melancarkan perang.

Mungkin apa yang berlaku di Gulf of Tonkin agak lama dahulu. Ketika itu mungkin ramai pembaca masih belum lahir atau baru pandai kencing-kencing berdiri. Kerana itu biar saya buka surah yang terbaru. Pada 10 Oktober 1990 dahulu seorang budak perempuan 15 tahun bernama Nayirah telah menangis- nangis didalam kaca tv kerana dia ternampak soldadu Iraq masuk ke dalam hospital dan mengambil bayi-bayi yang tersimpan dalam inkubator. Dunia menjadi gempar. Dunia semakin yakin akan keganasan Saddam Hussein. Dunia melihat Saddam sebagai pemimpin yang sudah gila.

Berasaskan kesah dan tangisan Nayirah ini Presiden Bush Senior telah berjaya mengolah persetujuan rakyat Amerika untuk menyerang Iraq. Awas! Hanya beberapa hari kemudian dunia di beritahu bahawa Nayirah ini adalah anak kepada Saud bin Nasir Al-Sabah duta besar Kuwait ke Washington DC. Tangisan Nayirah ini hanyalah lakonan dirakam dan difilemkan di Washington DC bukan di Kuwait oleh syarikat Hill & Knowlton sebuah syarikat lobi. Tetapi berita saheh tentang siapa sebenarnya Nayirah ini tidak diambil peduli oleh media antarabangsa. Rakyat Amerika sudah naik minyak dan bersedia untuk bersama Bush menyerang Iraq.Kalau Iran hendak di serang apa apa perlunya Syria juga di serang?

Untuk memahami babak ini kita wajib memahami apa dia Israel. Banyak orang tersilap baca. Israel ini adalah negara pendatang – settlers state – seperti Afrika Selatan, seperti New Zealand, seperti Australia, seperti Canada, seperti Singapura dan seperti Amerika sendiri. Negara-negara di datangi oleh orang-orang asing yang pembudayaan, bahasa, agamanya tercipta disatu wilayah yang lain. Mereka datang menjadi penduduk dan meminggir warga asal. Dalam kes Israel bukan hanya meminggir malah menghalau keluar orang Palestine – warga asal.

Pada thun 1967 saya dalam tingkatan empat . Pada tahun itu Perang Enam Hari Arab/Israel telah pecah. Saya hairan kenapa 100 juta warga Arab tidak dapat mengalahkan 3 juta Yahudi di Israel. Memang ramai kawan-kawan saya turut sama merasa hairan kenapa Arab yang ramai dapat dikalahkan oleh Yahudi yang sadikit. Sebenarnya ketika itu saya tidak faham apa itu Israel dan apa itu imperialisma. Hari ini saya telah mengetahui dengan mendalam tentang Israel. Dan saya tidak akan membuat kesilapan tentang siapa dan apa sebenarnya Israel ini.

Israel selain dari negara pendatang adalah juga sebuah pengkalan tentera Amerika yang cukup lengkap dengan persenjataan terbaru dan tercanggih. Setiap tahun Israel mendapat 3 bilion dollar bantuan bukan pinjaman dari Amerika. Ini belum termasuk bantuan persenjataan dan dana perniagaan. Dunia hari ini mengetahui bahawa Isreal yang memiliki lebih dari 250 butir bom nuklear. Justeru bala tentera Israel adalah yang terkuat di Timur Tengah. Bala tentera Israel ini juga selalu mengadakan latihan bersama dengan tentera Amerika. Dimana soldadu Israel berakhir disitu soldadu Amerika bermula.

Ketika Perang Enam Hari tahun 1967 berlaku , Isreal telah merampas Bukit Golan wilayah milik Syria. Wilayah Golan ini adalah sempadan Israel, Syria dan Lebanon. Israel menganggap wilayah ini stratejik untuk pertahanan Utara Israel. PBB tidak mengitiraf perampasan Bukit Golan ini. PPB meluluskan ketetapan agar wilayah ini dipulangkan. Tetapi Israel dengan kuasa bala tentera Amerika dibelakangnya terus tidak mempedulikan pandangan rakyat sedunia.

Melihatkan musuh yang amat degil maka Syria telah membuat Perjanjian Pertahanan dengan Iran pada Jun 2006 dahulu. Melalui penjanjian ini Syria telah dibantu oleh Iran dari segi persenjataan. Berasaskan perjanjian ini , Iran sedang membina pelabuhan dan pengkalan tentera dan di persisiran pantai Syria. Ini untuk membolehkan senjata-senjata dari Iran masuk melalui pelabuhan ini. Perjanjian Pertahan ini diperkuatkan lagi dengan Perjanjian Perdagangan Bebas antara Syria dan Iran yang bermula semenjak tahun Disember 2011. Semua ini dilihat oleh Isreal sebagai langkah yang merbahaya.Manakala Syria dan Russia telah memiliki hubungan yang intim semenjak zaman Perang Dingin lagi. Dia zaman Presiden Hafez Al-Assad Syria ayah kepada Presiden Bashar – Syrian telah mendapat perlindungan ketenteraan dari Russia. Syria menggunakan alat persenjataan dari Russia dan dari Blok Sosialis. Manakala Russia dibenarkan menempatkan kapal-kapal tentera lautnya di perlabuhan Syria. Ini kerana selama 6 bulan perlabuhan Russia di utara Eropah disalut oleh air batu – maka perlabuhan Syria menjadi tempat terbaik. Hubungan intim antara Syria dan Russian ini tidak disenangi oleh Amerika dan dilihat mengancam keselamatan Isreal.

Keadaan politik bertambah tajam apabila Parti Hisbullah dan gerila dibawah parti ini mendapat dukungan dan sokongn teguh dari Iran. Parti yang berpengkalan di Lebanon ini adalah satu-satunya parti yang sedang berjuang mengangkat senjata melawan Zionis Israel. Syria pula memainkan peranan yang amat penting sebagai tempat pengkalan bantuan senjata dan makanan dari Iran disalurkan kepada Hisbullah. Senjata dari Iran sampai ke pelabuhan Syria dan kemudian masuk mengikut jalan darat ke Lebanon untuk sampai ke gerila Hisbollah.

Justeru apa yang kita lihat sekarang telah wujud setiakawan dan front besar antara Iran, Syria dan Hisbullah. Dalam masa yang sama Iraq dibawah kerajaaan baru ini lebih sedia bekerjasama dengan Iran. Kini secara tidak resmi telah wujud ‘ Tembok Shiah’ yang kukuh. Blok revolusineer dengan dasar anti Zionis dan anti Amerika.Melihatkan kemunculan Tembok Shiah ini maka kaum Zionis Israel sedang merancang untuk menimbulkan satu ‘kecelakaan’ seperti Gulf of Tonkin Incident atau seperti Tangisan Nayirah. Kecelakaan yang dirancangan seperti ini amat penting untuk mengolah persetujuan rakyat Amerika. Hati rakyat Amerika wajib di menangi kerana pada ketika ini telah muncul kumpulan rakyat Amerika yang jelak dan mual dengan gerakan Zionis dan pengaruh Zionis dalam politik Amerika .

Ketika tulisan ini di garap Syria semakin diasak oleh apa yang dipanggil ‘ Syrian Free Officer Movement’ yang berpengkalan di Turkey. Gerombolan yang menggunakan nama gerakan Gamal Abdel Nasser ini sebenarnya adalah anak syarikat Nato. Mereka di latih dan di biayai oleh Amerika dan kuncu-kuncu Nato. Turkey menjadi pusat dan pengkalan gerakan ini. Gerombolan inilah nanti yang sedang menyediakan pentas untuk meghalalkan Amerika, Israel dan Nato masuk menyerang Syria.

Sebelum memasuki Iran – Tembok Shiah wajib diruntuhkan atau sekurang-kurangnya di retakkan. Kita tunggu dan lihat bila musim bunga dan musim panas sampai. Apakah bentuk kecilakaan yang sednag dirancang di Syria? (TT)(bersambung)

NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam akhbar
SUARA KEADILAN
yang terbaru - sesiapa ingin
melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
: 03-22-72-40-45


VALENTINE DI KUANTAN


GADUH BESAR DI NEGERI SEMBILANGEROMBOLAN DI NEGERI SEMBILAN


di gemencheh ada pembunuh
di jelebu ada perogol
di port dickson ada kaki rasuah
semua cukup
semua lengkapPENDEK TAPI KAKI RASUAH

PENCERAHAN DARI PEMBACA

Bro , Ini kisah luar topik...hari ni Najib-rosmah dtg seremban... ada program beri duit BRIM (Bini Rosmah Invest money) di dun Sikamat (dun PKR menang) di masjid, kisah yg terdengar Mat Hasan gaduh besar dgn Ketua Bhgn Sbn, Ishak Ismail sbb Mat Hasan tak bg Ishak berucap...Mat hasan nak buat dlm masjid jer...maka perang Mat Hasan-Mat Isa makin semarak...

Ishak org Najib...Mat Hasan sorang2 Ishak org Isa...mat Hasan sorang2.. Ado satu laie maklumat tak rasmi..ni dr bapak mertua sey drpd kwn dia (pegawai no2 risikan yg kerap melapor utk Najib-ntah mano punyo JASA? Kemas? SB? MIO?) kertas siasatan ttg Mat Hasan dah ado..kes ado skandal seks dgn seorang wanita..kejadian berlaku di Hotel royal adelphi, sbn...

mungkin Mat Hasan bakal di-checkmate-kan dgn kes ni oleh Najib... ado laie khabar yg sey dapek semalam, senarai namo2 cadangan calon pru-13 BN NS yg dihantar Mat Hasan kono reject dgn Najib!
By Anonymous on TERKINI - TER HOT - TER NOW : MAT MONGOL GADAI AKI... on 2/10/12VALENTINE DI KUANTAN


KEMPEN ANTI WARGA JAHAT NIGERIA DI TERUSKANNOTA:

masalah yang dibawa oleh awang hitam
makin menjkadi jadi
semua ini berpunca dari dasar
kerajaan yang membenarkan awang hitam
memasuki negara ini tanpa diselidiki
di negara asal mereka
mereka boleh masuk dengan visa dilapangan terbang

dasar ini wajib dihentikan
dasar ini membawa laknat
dasar ini membawa dadah
dasar ini menyusahkan kita sendiri

parti politik
badan agama
badan ngo
wajib mula bersuara tentang hal ini
wajib membuat dasar tentang awang hitam ini

jika pakatan rakyat membuat janji
akan menghentikan kemasukan tanpa visa ini
pasti rakyat akan memberikan sokongan yang paduSAEKOR AWANG HITAM DITANGKAP


HIDUP MEWAH TAKTIK SINDIKIT WARGA AFRIKA TIPU WANITA TEMPATAN
- berita hairan
2012/02/15

KUALA LUMPUR: Kehidupan mewah di luar negara selain akan mengahwini mangsa antara janji ditabur sindiket penipuan antarabangsa yang didalangi warga Afrika terhadap wanita tempatan, sebelum mengambil kesempatan dengan mengaut wang milik mangsa.

Sindiket terbabit menyasarkan wanita tempatan berusia 30 hingga 40 tahun yang belum berkahwin, melalui perkenalan di internet dan menjalinkan hubungan cinta sebelum berjanji akan menjadikan mangsa sebagai pasangan hidup.

Lebih licik apabila sindiket terbabit mendakwa sebagai ahli perniagaan dan memiliki pelbagai aset bernilai jutaan ringgit di luar negara, selain memberi harapan mangsa akan hidup mewah selepas berkahwin, menyebabkan wanita mudah terpedaya.
Hanya dengan perkenalan di internet dan panggilan telefon tanpa bersua muka warga Afrika ini berjaya menjerat wanita tempatan sehingga sanggup menyerahkan wang ratusan ribu ringgit, dengan alasan percaya penuh terhadap teman lelaki. - Micheal Chong, Ketua Biro Pengaduan Awam MCA Bagaimanapun, sebaik bercinta secara maya beberapa bulan, sindiket berkenaan akan menggunakan alasan perniagaannya mengalami masalah dan memerlukan wang sebelum meminta mangsa membuat pinjaman bank.

Ketua Biro Pengaduan Awam MCA, Datuk Seri Micheal Chong ketika mendedahkan perkara itu berkata, sepanjang tahun lalu pihaknya menerima tujuh kes membabitkan wanita tempatan dengan anggaran kerugian sebanyak RM2 juta.

Katanya, hanya melalui perkenalan di internet dan panggilan telefon tanpa bersua muka, sindiket itu berjaya menjerat wanita tempatan sehingga sanggup menyerahkan wang ratusan ribu ringgit, dengan alasan percaya penuh terhadap teman lelaki.

“Sindiket ini akan mendekati wanita yang belum berkahwin dengan menabur ayat cinta dan janji manis. Mereka mendakwa sebagai ahli perniagaan dan tinggal di luar negara termasuk London, New Zealand, sedangkan sindiket terbabit hanya berada di sekitar negara ini.

“Sepanjang perkenalan itu juga, sindiket akan meminta wanita lain supaya menghubungi mangsa dengan memperkenalkan diri sebagai ibu kepada lelaki terbabit untuk meyakinkan mangsa,” katanya ketika ditemui di pejabatnya, di sini, semalam.dari arkib berita 8 disember 2011

LELAKI NIGERIA TIPU SURI RUMAH RM315,00 - berita hairan

KUALA LUMPUR 8 Dis. - Polis berjaya menumpaskan satu lagi sindiket penipuan cinta siber yang didalangi warga Afrika dengan tertangkapnya enam ahli sindiket itu termasuk dua pelajar lelaki dari Nigeria dalam beberapa serbuan di sekitar Lembah Klang dan Johor kelmarin.

Aktiviti sindiket itu terbongkar selepas seorang suri rumah dari Melaka yang menjadi mangsa tampil membuat laporan polis pada November lalu.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK), Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, Datuk Syed Ismail Syed Azizan berkata, mangsa terjerat dengan sindiket itu setelah berkenalan dengan salah seorang daripada anggota kumpulan penjenayah itu melalui laman webAsiaDating.com di Internet pada Ogos lalu.

Beliau berkata, dalam perkenalan tersebut, suspek dipercayai warga Nigeria telah menyamar kononnya lelaki Inggeris dari Britain dan bekerja sebagai ahli kimia dengan syarikat Petronas di negara ini.

"Setelah sebulan berkenalan, suspek mula memerangkap mangsa dengan memperdayakan suri rumah itu agar membantunya membayar cukai keuntungan kerajaan (GST), levi dan cukai pendapatan konon bagi membolehkannya menyambung kontrak bekerja dengan Petronas," katanya kepada Utusan Malaysia ketika ditemui di pejabatnya di Bukit Perdana di sini hari ini.

Syed Ismail berkata, disebabkan percaya dan dijanjikan keuntungan lumayan jika menjadi pemegang amanah bagi kontrak itu, mangsa tanpa berfikir panjang bersetuju memasukkan wang secara berperingkat melalui akuan milik beberapa individu tempatan di negara ini.

Katanya, mangsa hanya menyedari ditipu setelah membuat pembayaran sebanyak RM315,000 dalam tempoh tiga bulan berkenalan dan gagal menghubungi suspek selepas itu.
"Hasil maklumat mangsa, sepasukan anggota polis dari Bahagian Risikan, JSJK Bukit Aman menjalankan siasatan dan berjaya memberkas enam anggota sindiket, masing-masing dua wanita dan lelaki tempatan serta dua lelaki Nigeria kelmarin.

"Empat rakyat tempatan ditahan di Seri Petaling dan Sungai Besi di sini serta Sungai Mati, Muar, Johor manakala dua lelaki Nigeria dicekup di sebuah pangsapuri di Taman Putra Perdana, Puchong dekat sini," katanya.

Dalam serbuan itu, Syed Ismail berkata, polis turut merampas lapan unit telefon bimbit, empat keping kad ATM, dua komputer dan sekeping kad kredit dipercayai digunakan sindiket untuk memperdayakan mangsa.

Beliau berkata, siasatan mendapati rakyat tempatan terbabit bersekongkol dengan dua lelaki Nigeria yang mendaftar sebagai pelajar di Kolej Boston Web dan Kampus Teknik Puchong itu dengan membenarkan akaun mereka digunakan.

Katanya, keenam-enam suspek telah dibawa ke Melaka untuk didakwa di mahkamah semalam, mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan.


SAMBUTAN VALENTINE DI KUANTANPROGRAM MELAWAN DI SANA SINI
JEMPUTAN UNTUK SEMUA


sila lihat tarikh dan masa
sila cari waktu untuk bersama
sila masukkan tarikh ini dalam buku jadual

semua ini adalah program anak muda
semua ini adalah program medlawan

tidak ada program membodek disini


JUMAAT INI BANDAR TUN RAZAK

SABTU INI DI KLANGSABTU AKAN DATANG DI KUANTANPAGI BERDEMO MALAM MENARI


NOTA:
anak anak muda
sila datang ke gig underground ini
di cherating
sila bawa beg tidur selamatkan duit
sila bawa ubat nyamuk

dua band klasik
caburettor dung
dan kuchalana

dua band ini adalah band wajib
dua band ini adalah band rukun
untuk anak muda di kurun ini

paginya kita menentang radioaktif
malamnya kita berjonjeng!


PERANAN TERBAIK DOLAH BADAWI
NOTA:

jumpa biawak
jumpa madey
ketuk kepala anak panddy kutty ini


NOTA:
lihat dan baca
siapa yang berbincang dengan israel
surat ini dibocorkan di zaman dolah badawi
itu pasal madey cukup marah dengan dolah
itu pasal madey cukup benci dengan khairy

membocorkan surat madey pada zioniz
adalah salah satu jenayah dolah

sekarang madey kutty ini
bukan main taik kucing cakap hal israel

ingat tak tentang tim cricket israel?
ingat tak apa jadi?
ingat tak siapa bawa tim ini?
ingat tak siapa kena tangkap?
ingat tak siapa kena penjara?
ingat tak berapa lama dipenjara?

terima kaseh dolah badawi

NOTA:
ingat tak zahid hamidi jumpa siapa di paris?
ingat tak apa kata zahid hamidi?

NOTA:
kalau tak ingat
sila tanya lebai google
semua jawapan ada pada lebai google


SURAT MADEY PADA ZIONIS

(klik untuk besar)

NOTA:
mana dia cendawan dan ular mak
kenapa tak ada komen hal ini?
jadi cendawan cari makan
atau jadi ular mak pakai serban
kah kah kah


MALAYSIA INI BARUA ZIONIS AMERIKA ?MANA DIA FATWA


1 - tentang isa
2 - tentang apco
3 - tentang meniaga dengan israel

dan

ini terbaru malaysia tak boleh jual
minyak sawit ke iran

cakap islam
cakap pejuang islam

mana mat bisul
mana hasan ali
mana cik gu azmi
kah kah kah


SUMBER DUIT NUMBER 1 MALAYSIABEKALAN MINYAK SAWIT KE IRAN DI SEKAT - ajensi reuters

KUALA LUMPUR 8 Feb. - Para pengeksport minyak sawit negara terpaksa menghentikan bekalan 30,000 tan bahan tersebut yang dibeli setiap bulan oleh Iran daripada para pengeluar Asia Tenggara berikutan kekangan baharu Tehran dalam prosedur pembayaran, demikian menurut dua sumber dagangan.

Pemberhentian dalam eksport minyak sawit negara telah bermula sejak akhir tahun lalu, merupakan langkah terkini bagi memujuk Iran untuk tidak meneruskan pelancaran program senjata nuklear.

Sekatan itu, yang dimulakan oleh Amerika Syarikat (AS) dan Kesatuan Eropah (EU) telah menjadikan ia sukar bagi pembeli minyak sawit Iran untuk menggunakan surat-surat kredit dan membuat pembayaran melalui orang tengah di Emiriah Arah Bersatu kepada pengeksport Malaysia.

Malaysia adalah negara kedua minyak sawit dunia, turut menghasilkan biodiesel untuk minyak masak dan bahan-bahan kek.

''Kebanyakan syarikat yang menjual minyak sawit kepada Iran telah berhenti berbuat demikian pada akhir tahun lalu,'' menurut seorang pedagang yang terlibat secara langsung dalam dagangan tersebut.

Menurut beliau, pembayaran dilakukan melalui pihak ketiga dan tidak ada seorang pedagang mahu mengambil risiko menghantar kargo ke Iran dengan situasi politik yang tegang, kata sumber yang enggan dikenali itu.

Kementerian Komoditi dan Majlis Minyak Sawit Malaysia tidak dapat dihubungi untuk membuat penjelasan mengenai perkara itu.

Amerika Syarikat telah mengenakan sekatan terhadap Tehran mulai tahun ini, dengan menyasarkan institusi kewangan yang berurusan dengan bank pusat, dengan harapan untuk mengekang pendapatan minyak Iran.

Iran mempunyai 74 juta penduduk, mendapati sukar untuk menyalurkan mata wang yang kukuh daripada eksport minyak sawit - penyumbang utama mata wang asing yang diperlukan bagi membayar penghantaran makanan dan import-import lain.

Para pembeli Iran juga gagal membuat pembayaran bagi 200,000 tan beras daripada pembekal utama di India, menurut pengeksport dan pengilang beras.

Para pedagang Ukraine dan Eropah berkata, mereka tidak lagi melakukan penghantaran bijirin ke Iran disebabkan kesukaran pembayaran, menurut menteri perladangan negara-negara itu.

Malaysia mengeksport kira-kira separuh daripada keperluan minyak sawit Iran dan tahun lalu mengeksport 342,256 tan komoditi itu, menjadikan negara sebagai pembekal utama, bersama Indonesia - pengeluar utama minyak sawit dunia. - REUTERS


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...CAKAP NEGARA ISLAM.... kah kah kah..

kah kah kah...PASAL SANTA KLAUS ADA FATWA....kah kah kah..

kah kah kah...PASAL VALENTINE ADA FATWA.... kah kah kah..

kah kah kah... TAK CUKUP DG FATWA...VALENTINE ADA KHUTUBAH JUMAAT LAGI...kah kah kah

kah kah kah...PASAL THAIPUSAM ADA BERI KOMEN.... kah kah kah..

kah kah kah.. PASAL KENTUT MENTUT CEPAT ADA FATWA.... kah kah kah...

kah kah akh... TENTANG SIAPA BUNUH ALTANTUYA... NAPA TAK ADA FATWA?... kah kah ka

kah kah kah...TENTANG APCO TAK ADA FATWA.... kah kah kah

kah kah kah...FATWA BODEEEE BANYAK LAAAA.... kah kah kah


VALENTINE DI KUANTAN


CENDAWAN CENDAWAN MULA BERKUMPUL
MANA DIA FATWA?
NOTA:
siapa mamat ini?
kenapa cendawan dan ularmak senyap?
bagaimana mamat ini masuk malaysia?

NOTA:
sapa tak tahu mamat ini
maka dia anak kondom
yang bocor kah kah kah


300 BAKAL BERHIMPUN BINCANG ISU UMAT ISLAM
- berita hairan

KUALA LUMPUR: Lebih 300 ulama, cendekiawan Islam dan blogger akan menyertai Himpunan Ulama, Cendekiawan Islam dan Penulis Maya Kebangsaan 2012 di Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur selama tiga hari, bermula Jumaat ini bagi membincangkan isu semasa membabitkan kepentingan umat Islam di negara ini.

Himpunan anjuran Kelab Sahabat Bina Negara (KSBN) itu juga akan membincang dan menyusun langkah kesederhanaan (wasatiyyah) Islam dalam tindakan semua pihak, selaras dengan wawasan wasatiyyah diilhamkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, yang turut dijadualkan menyampaikan ucaptama pada jam 11 pagi Ahad ini.

Presiden KSBN, Mohd Khairuddin Mohammad berkata, sasaran utama himpunan itu bagi menyatupadukan dan mewujudkan kerjasama intelektual antara pihak terbabit bagi memperkasakan umat Islam di negara ini.

Katanya, ia juga bertujuan mendedahkan isu penting semasa negara daripada perspektif Islam dan peranan blogger, meningkatkan kefahaman konsep wasatiyyah di kalangan semua pihak, selain mempertingkatkan pemahaman terhadap usaha transformasi 1Malaysia berdasarkan pendekatan Islam yang unggul dan memaksimumkan input dalam ruang media alternatif.

“Himpunan ini diharap mampu menggerakkan keilmuan dan tanggungjawab bersama dalam melahirkan ummah bersatu, masyarakat lebih kritis, idealistik dan konstruktif melalui pelbagai media alternatif yang begitu dekat dengan masyarakat sekarang,” katanya dalam kenyataan, di sini, semalam.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..CENDAWAN CEDAWAN..OPPS CENDIKAWAN BERBINCANG?.... kah kah kah..

kah kah kah..BERBINCANG KE NAK RANCANG KEMPEN TIPU MAK CIK FELDA?.... kah kah kah...

kah kah kah.... KAH KAH KAH...NAK TIPE MRLAYU DENGAN JUBAH ISLAM... kah kah kah..
..
woit... BINCANG LAAA SIAP BUNUH ALTANTUYA....SIAPA BERI ARAHAN?... kah kah kah..

kah kah kah...BICANGKAN APA DIA PERJANJIAN RAHSIA ANTRA MALAYSIA DENGAN AMEERIKA...kah kah kah..

kah kah kah...BINCANGKAN BERAPA BANYAK PERNIAGGAN JUAL BELI ANTARA MALAYSIA DENGAN ISREAL.... kah kah kah..

woit... TAK PAYAH TIPU MELAYU DENGAN AYAT QURAN... DAH BODOH MELAYU...kah kah kah..

kah kah kah... TAK HABIS HABIS DENGAN FATWA KENTUT DAN DAN TAHI HIDUNG... kah kah kah...

woit..BILA NAK BUAT FATWA TENTANG RADIO AKTIF DARI LYNAS?... kah kah kah


BERDEMO TAK PERLU FATWAKENYATAAN RESMI PARTI KEADILAN RAKYAT
KENYATAAN AKHBAR: DASAR LUAR MALAYSIA TERHADAP PALESTIN BERKIBLATKAN AMERIKA SYARIKAT DAN ISRAEL


Saya merujuk kenyataan Perdana Menteri Najib Tun Razak yang membidas Dato Seri Anwar sebagai bersikap dua wajah (two-faced) dan menegaskan kononnya Malaysia sentiasa memberi sokongan secara konsisten terhadap perjuangan Palestin.

Apakah PM Najib perlu diingatkan bagaimana layanan kerajaan Malaysia terhadap pemimpin negara Palestin yang sah dipilih secara demokrasi pada pilihanraya 25 Jan 2006?

Perdana Menteri Palestin Ismail Haniyeh dipilih sebagai ketua kerajaan yang kemudiannya melantik Menteri Luarnya Dr Mahmoud AlZahar. Malaysia pada Mei 2006 telah menjadi tuanrumah Persidangan Negara-negara Berkecuali (NAM) anehnya telah membelakangkan kehadiran Dr Mahmoud AlZahar sebagai Menteri Luar sah kerajaan Palestin dan sebaliknya mengiktiraf Farouk Qadummi iaitu Bekas Menteri Luar Palestin (sewaktu kerajaan Fatah sebelum Pilihanraya 25 Januari 2006). Pada persidangan tersebut Farouk Qadummi dijemput berucap sebagai wakil rasmi kerajaan Palestin.

Hal ini tidak sukar difahami kerana PM Ismail Haniyeh dan Dr Mahmoud ALZahar adalah pemimpin Palestin yang mewakili HAMAS yang pada kacamata Amerika Syarikat dan Israel adalah satu kumpulan pengganas. Hakikat bahawa HAMAS menang pilihanraya secara bebas dan demokratik tidak sama sekali mengubah pendirian Amerika Syarikat dan Israel terhadap HAMAS yang telah berjaya membentuk kerajaan Palestin yang sah. Amerika Syarikat dan Israel tidak mengiktiraf kerajaan Palestin pimpinan HAMAS. Adalah menjadi pengetahuan umum Amerika Syarikat dan Israel lebih bersikap lunak terhadap kumpulan FATAH yang tewas pilihanraya.

Dr Mahmoud AlZahar yang kecewa dengan layanan Malaysia kemudiannya memulau persidangan NAM tersebut. Beliau menemui pimpinan PAS termasuk Timbalan Presiden ketika itu Ustaz Nasaruddin Mat Isa. Dr Zahar turut mengutuk tindakan kerajaan Malaysia menjemput Qaddoumi dan menganggap keputusan itu sebagai sesuatu yang tidak dapat diterima oleh kerajaan beliau. Malahan Ustaz Nasaruddin kemudian mengeluarkan kenyataan mengecam kerajaan Malaysia sebagai ‘biadap’

Insiden tersebut memberikan bukti jelas bagaimana tidak konsistennya dasar kerajaan Malaysia terhadap Palestin. Insiden ini menjadi bukti bahawa dasar luar Malaysia terhadap Palestin sebenarnya berkiblatkan dasar Amerika Syarikat dan Israel terhadap Palestin. Insiden ini mengesahkan Kerajaan Malaysia tidak dapat membezakan antara kerajaan sah yang dipilih oleh rakyat Palestin dengan pemimpin Palestin yang ditolak dan tewas dalam pilihanraya. Hanya kerana Amerika Syarikat dan Israel tidak mengiktiraf kerajaan Palestin pimpinan HAMAS pada ketika itu maka Malaysia juga akur. Bukankah fakta ini dengan sendirinya menolak kenyataan PM Najib sebaliknya mengesahkan bahawa dasar kerajaan Malaysia terhadap Palestin sebenarnya tidak konsisten?

Sekian, terima kasih.

SAIFUDDIN NASUTION ISMAIL
SETIAUSAHA AGUNG
PARTI KEADILAN RAKYAT
14 FEBRUARI 2012