.

Isnin, 23 Oktober 2017

SIAPA MAKAN DEDAK






SIAPA MAKAN

DEDAK DIA

TERASA KENYANG



Mustafa Ali minta PAS berunding dengan Umno


VETERAN PAS, Mustafa Ali hari ini meminta parti itu menyambut cadangan rundingan yang dibuat oleh Umno demi kepentingan negara ini.

Dalam satu sidang media khas di Kuala Terengganu hari ini, bekas pengarah pilihan raya PAS itu berkata, PAS wajar berunding dengan Umno. 

"PAS wajar menyambut tangan yang dihulurkan Umno," katanya merujuk kepada kenyataan Ketua Penerangan Umno Annuar Musa sebelum ini.


SIAPA PANCUT

ATAS PERUT 

DIA WAJIB

BASUH CADAR

KAH KAH KAH

--------------------

HORMAT PADA RAJA





ANAK MUDA

Aku seru anak muda untuk hormat Raja opp.. Raja2. Dapat sembah bagindo, pon dah kira ok lah.. tak payah sembah jalan gostan macam gwa buat ..kahkahkah. Anak muda mungkin kurang paham peranan Pemegang Botol Besar ini. 

HORMAT RAJA

Nanti satu hari Raja mogok buat2 tak nampak anak bulan Syawal ..baru padan muka anak muda ini. Tak dapat raya ..kahkahkah. on 
RAJA DAN GULUNGAN MUDA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 10/23/17




-------------------

HANYA DUGAAN





BUKAN BALA 
Lu jangan silap tt. Ini bumi atok haha. Ini jiran serambi mekah. Bukan macam kat pulau pinang yang kotor dengan apek cina makan babi. Ini bukan rasuah bukan salah manusia bukan bala. Ini dugaan Tuhan. New Straits Times • 

HANYA DUGAAN 

12 hours ago KUALA TERENGGANU: Unusually strong winds and thunderstorms ripped off the roofs of numerous houses and destroyed roadside stalls at several villages in Marang and Hulu Terengganu. on 
MASUK BERSATU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/23/17





-------------------

UNDI YANG MENGUBAH










WARGA CATALAN

TURUN MENGUNDI

MEREKA 

MAHU MERDEKA

DARI SEPANYOL




Spain's top court declares Catalan independence referendum illegal two days before deadline for regional leader to confirm plans to break away


Spain's top court on Tuesday officially ruled that Catalonia's disputed independence referendum was illegal because a regional law that backed it was against Spain's constitution.

The Constitutional Court's decision comes just two days before Catalan President Carles Puigdemont has to officially declare if the region will secede or not.

The Catalan regional parliament passed the so-called 'self-determination referendum law' in early September



90 PERATUS

MAHU MERDEKA

MAKA APABILA

UNDI 

BOLEH MENGUBAH

MAKA UNDI ITU

DIHARAMKAN

UNDI YANG

DIBENARKAN

HANYALAH UNDI

YANG TAK 

MENGUBAH APA2



------------------

SABAH KENA SERBU








MALAYA
Cerita di sabah tu rasanya semua org faham, itu nak cantas pengaruh shafie apdal. Yg aku tak paham kenapa rakyat sabah tak repot polis tentang KP sprm yg memuki di bali dgn bini org. Lubang puki dah pecah di youtube dan itu melibatkan integriti KP. 

SERBU SABAH

Oii sabahan, korang buat la serangan balas ramai2 buat kempen jatuhkan kp sprm; pi repot polis, demo, flash mob, tulis nama kp dan teman sepuki dia atas kinabalu.. apa2 la. Korang tak rasa hina ke kena raid dgn org malaya yg memuki di bali dgn bini org?? on 
FAHAM ATAU TIDAK?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/22/17




---------------

RAJA DAN GULUNGAN MUDA








YA AMPOON

BETUL KE MAKIN

RAMAI ANAK MUDA

TAK MINAT

DENGAN RAJA?

Golongan muda dinasihati fahami, hormati Institusi Raja

Pemangku Raja Pahang Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah hari ini menzahirkan kerisauan baginda melihat generasi muda kini yang terlalu cetek pemahaman, hilang minat dan kurang pengetahuan terhadap institusi beraja.

Bertitah pada Majlis Konvokesyen ke-14 Universiti Kuala Lumpur (UniKL) di sini hari ini, Tengku Abdullah menjelaskan perkara berkenaan secara langsung menyebabkan golongan itu kini memandang remeh terhadap peranan institusi beraja.

Malah yang lebih menyedihkan ialah apabila ada yang tidak menghargai peranan institusi beraja ini dan merasakan bahawa ia tidak lagi relevan dalam era globalisasi.

Tidak kurang juga wujudnya golongan yang berkepentingan peribadi sering kali menyalahgunakan platform media sosial, menyebarkan berita palsu serta tohmahan terhadap institusi beraja sehinggakan tiada lagi hormat, hilang sudah adat, titah baginda.

Tengku Abdullah, yang juga Canselor UniKL, bertitah institusi beraja di negara ini mempunyai kepentingannya yang tersendiri.

Bukan hanya sekadar menjadi lambang adat dan kesinambungan sejarah, yang lebih utama ialah mengekalkan identiti bangsa negara, memayungi rakyat sentiasa, agar kegemilangan dan kedaulatan negara kekal terpelihara, titah baginda.

Baginda turut bertitah menyeru agar anak-anak muda melihat dan menilai semula setiap ayat dan perkataan dalam Perlembagaan negara dengan lebih mendalam untuk memahami dan merasai kepentingannya.

Beta harap juga tidak ada pihak-pihak tertentu khususnya badan politik dengan sesukanya menukar Perlembagaan yang sedia ada yang telah lama kita dapat hayati dengan sedalamnya, titah baginda.

Pemangku Raja Pahang itu juga bertitah meminta agar anak muda memahami salasilah kewujudan institusi beraja serta kepentingan institusi tersebut kepada negara ini.

KENAPA 

ANAK MUDA

MENYAMPAH 

DENGAN RAJA

SAJE TANYA

YA AMPOOON

JANGAN MARAH

NANTI DAPAT

MAKAN FREE

KAH KAH KAH





----------------

TUAN HAJI ADA HUBUNGAN DENGAN SAMSENG ?






INI BERITA 

AMAT PELIK

BIASANYA MENETRI

MINTA RAKYAT 

LAPOR KES

SAMSENG 


YANG INI 

LAIN PULAK

NGO dinasihati tak terlalu ghairah dedah kegiatan kongsi gelap

       
Badan bukan kerajaan (NGO) dinasihati agar tidak terlalu ghairah dalam membuat pendedahan berhubung kegiatan kongsi gelap kepada umum bagi mengelak keselamatan diri diancam.
Sebaliknya kata Timbalan Menteri Dalam Negeri Tuan Haji  Nur Jazlan Mohamed, mereka perlu menyalurkan maklumat itu berserta bukti kepada polis atau kepada beliau sendiri untuk tindakan lanjut.
“NGO-NGO jangan terlalu ghairah untuk mendapatkan ‘mileage’ politik semata-mata untuk buat apa-apa tuduhan, nanti keselamatan mereka sendiri terancam
Read more at https://www.malaysiakini.com/news/399001#SsSvAYgyimLfi2bW.99


TUAN HAJI INI

ADA HUBUNG

DENGAN 

SAMSENG KE

MACAM KHALID 

DENGAN GOPI

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH



--------------------

BERITA MENAKUTKAN NAJIB








BERITA INI

MENAKUTKAN

NAJIB 



Lebih 1000 ahli Umno sertai Bersatu di Perlis

Hasil dari kelemahan pentadbiran kerajaan negeri yang ditadbir oleh Umno dan BN di Perlis, mengakibatkan lebih 1000 ahli Umno di negeri itu meninggalkan part dan menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).

Sekaligus ini membuktikan Umno di Perlis semakin susut dan menurun keanggotaan mereka jika dibandingkan sebelum kewujudan Bersatu.

LINGKUP

HABIS TAPI

WASPADA  NAJIB

BOLEH KANSEL

PRU 14 NANTI

KAH KAH KAH

---------------------

PAK PANDIR BIKIN SANDIWARA







PENCURI

PENYAMUN

PENYANGAK

MULA GADUH

SAMA SENDIRI

Sebar berita palsu, peguam negara bakal saman Raja Petra


PEGUAM Negara Mohamed Apandi Ali berang dengan Raja Petra Kamaruddin dan berkata akan menyaman penulis itu berikutan sebuah artikel tulisan blogger itu pada Jumaat.

Apandi berkata beliau sudah berbincang bersama rakan-rakan peguamnya di United Kingdom (UK) mengenai langkah seterusnya yang akan diambil untuk menyaman Raja Petra seperti yang dilaporkan dalam sebuah artikel terbitan portal berita The Star Online.

"Saya akan saman dan sedang berbincang dengan rakan-rakan peguam saya di UK. Ini tidak lain hanyalah berita palsu yang dibuat dengan niat jahat," katanya kepada portal berita tersebut.

Apandi menyangkal kandungan artikel bertajuk "Strong Rumours Surrounding the AG: Part 1" di ruangan The Corridors of Power di blog Malaysia-Today dan menafikan dakwaan dalam artikel tersebut termasuk dakwaan rasuah.

Beliau juga menafikan khabar angin bagaimana diberi jawatan peguam negara.

Raja Petra yang hidup dalam buangan di UK selepas melarikan diri dari Malaysia pada 2006 apabila mendapati dia menghadapi tuduhan fitnah selepas menerbitkan cerita-cerita mengaitkan Perdana Menteri Najib Razak dan Rosmah dengan pembunuhan kejam model dan penterjemah Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

Menurut The Star Online, Raja Petra turut menulis mengenai pertemuan yang didakwa diadakan pada 2015 antara hakim-hakim kanan - iaitu bekas ketua hakim Arifin Zakaria, Ketua Hakim Negara Md Raus Shariff dan Presiden Mahkamah Rayuan Zulkefli Ahmad Makinudin - bersama seorang ahli politik kanan mengenai satu plot didakwa untuk menjatuhkan kerajaan.

Sebelum dilantik menjadi peguam negara dua tahun lalu, Apandi mempunyai kerjaya yang cemerlang dalam bidang perundangan, sebagai seorang hakim kanan dan juga dalam politik.

Karier Apandi bermula selepas menamatkan pengajian undang-undang dari Universiti London pada 1972. Beliau kemudian berkhidmat sebagai majistret di Kuala Terengganu dari 1973 hingga 1975.

Apandi kemudiannya dilantik sebagai pengarah Biro Bantuan Guaman di negeri kelahirannya, Kota Bharu untuk dua tahun. Beliau seterusnya berkhidmat sebagai timbalan pendakwa raya di Kelantan dan Terengganu dari 1977 hingga 1980.

Selepas itu Apandi menjadi penasihat undang-undang bagi Kementerian Perdagangan dan Industri sebelum menubuhkan firmanya sendiri pada 1982.

Pada 2003, Apandi kembali ke perkhidmatan awam dan dilantik sebagai pesuruhjaya kehakiman di Mahkamah Tinggi Kuantan, sebelum menjadi hakim pada 21 Disember 2004.

Pada 30 September 2013, beliau menjadi hakim Mahkamah Persekutuan dan berkhidmat sehingga dilantik sebagai peguam negara pada 27 Julai 2015. – 22 Oktober, 2017.


LANCHAU  NAK

SAMAN INI

PAK PANDIR



BIKIN TEATER

BIKIN

SANDIWARA

KAH KAH KAH

MUSTAHIL 

AKAN SAMAN

KAH KAH KAH

Strong Rumours Surrounding The AG: Part 1


THE CORRIDORS OF POWER

Raja Petra Kamarudin

When the then Attorney General, Tan Sri Abdul Gani Patail, set up the Special Task Force in July 2015 — comprising of himself, the then Governor of Bank Negara Malaysia, Tan Sri Zeti Akhtar Aziz, the then Inspector General of Police, Tan Sri Khalid Abu Bakar, and the then Chief Commissioner of the Malaysian Anti-Corruption Commission, Tan Sri Abu Kassim Mohamed — it was done without Cabinet approval. A Special Task Force requires Cabinet approval or else it would be deemed illegal.

The purpose of this Special Task Force was to initiate an investigation into Prime Minister Najib Tun Razak regarding the allegation that Tun Dr Mahathir Mohamad made — which was Najib had ‘stolen’ RM42 billion of 1MDB’s money and that the RM42 billion had ‘disappeared into thin air’. Their aim was basically to enable the ANC (Anti-Najib Campaign) to topple Najib in the Cabinet Meeting scheduled for later that month on 29th July 2015 by using the 1MDB issue as the leverage to get Najib to resign or else face arrest.

AG Gani Patail, plotted a failed coup in July 2015 and took a hard fall

Whether a case exists or can be built against Najib was not material. What they wanted was Najib’s resignation and even if they do not proceed with a case after that it does not matter. The objective of forcing Najib’s resignation would be achieved anyway.

Three senior judges — Tun Arifin Zakaria, the then Chief Justice, Tan Sri Md Raus Sharif, the then President of the Court of Appeal, and Tan Sri Zulkefli Ahmad Makinudin, the Chief Judge of Malaya — went to meet Najib at his residence and advised him to remove Gani because the government cannot afford to have an AG who abuses his position to promote his personal agenda and that of the ANC.

Najib asked the three judges if he removed Gani then who should be appointed as his replacement and they suggested Tan Sri Mohamed Apandi Ali.

Azeez Rahim, running a scam with the AG, Apandi Ali
Abdul Azeez Abdul Rahim, the Chairman of Lembaga Tabung Haji, who was privy to this information, then rushed over to meet Apandi and informed him that Gani was going to be removed as the AG and that three people are being considered for the job — Tan Sri Muhammad Shafee Muhamad Abdullah being one of them and the top contender for the job. Azeez then told Apandi he will help him lobby for the job and will make sure he gets it.

Actually, based on the recommendation of the three judges, Apandi was the sole contender and Shafee was not in the running at all, let alone the top contender. But Azeez needed to make it appear like it was a tight race and that Shafee was in the lead to give an impression that it was going to be a tough assignment for Azeez to lobby for Apandi and if he succeeds it is going to be almost like a miracle. The truth is Shafee was Najib’s personal legal adviser and there was no way he was going to let Shafee go.

Azeez wanted Apandi to feel that he is very crucial to the whole thing and without his help Apandi would not get the job. Azeez wanted to curry favour with Apandi because if he can control the AG then he can make a lot of money in influence-peddling when people want to make deals to settle cases. Both those in the underworld and the corporate world would pay a lot of money to ‘settle’ legal cases and some of these cases cost as high as millions, as many in the legal profession can tell you.

Apandi Ali, may yet prove to be the most corrupted AG in Malaysian history

One example involved a Chinese businessman who was a business partner of D.Y.M.M Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, the Sultan of Johor. Apandi demanded RM4 million from him on a case he had won and when he did not pay they sent Chinese gangsters to his house to threaten that they would kidnap his son if he refused to pay the RM4 million.

Fearing for his life the Chinese businessman went to see the Sultan and asked Tuanku what to do and whether he should pay. The Sultan was furious and immediately phoned Apandi, who happened to be in London at that time and fast asleep. The Sultan gave Apandi the dressing-down of his life and was flabbergasted when Apandi replied that since the Chinese chap had won his case then he needs to ‘pay something’.

The Sultan replied that Apandi was a judge (when the case took place) so what business does he have asking for money to win cases? The Sultan then complained to Najib, who was also furious about the incident. Apandi eventually called off the gangsters but the poor Chinese businessman was so disturbed that he ended up in hospital after almost collapsing from a heart attack.

DYMM Sultan Johor was furious when Apandi tried to extort RM4 million from his business partner and sent gangsters to threaten to kidnap his son.

Azeez keeps Apandi on a leash by telling him that Shafee still wants his job and is trying to lobby for it. This keeps Apandi in constant paranoia and with Azeez ‘watching his back’ this makes him indebted to Azeez. His strategy is basically to create fear and make Apandi feel insecure and in danger of losing his job. Azeez needs to build a perception of an enemy at the gates and that this so-called enemy is Shafee. Azeez then offers himself as Apandi’s ‘lord and protector’ who will ensure that Apandi does not lose his job. What Azeez kept from Apandi is that his job is actually secure for at least three or four years.

Of course, all this is not true but then Apandi now hates Shafee and will run down and bad mouth Shafee while any one who is seen as close to Shafee will be excommunicated. Apandi even tells Shafee’s clients that if they retain him as their lawyer they are going to lose their case.

Azeez rewards Apandi certain ‘goodies’ for all the deals they do, which is transferred to London through a certain moneychanger in Kuala Lumpur. That is the reason why Apandi makes frequent trips to London — so that he can count his goodies. We know the identity of this moneychanger and would be willing to cooperate with the MACC to reveal this information if a proper request is made.

To further their cause, Apandi’s brother-in-law, Jahabar Sadiq, uses The Malaysian Insight (TMI) as their spinning machine. DAP is the main funder of TMI while Azeez is the co-sponsor. TMI is presented as an ‘opposition’ portal while in reality it is used as a Trojan Horse by Umno insiders such as Azeez to attack their enemies within Umno and Barisan Nasional. Anyway, we will talk more about TMI in the next episode.


BUKA LAGI

KOYAK RABAK

BOGEL

TONGGENG

PENYAMUN 

LAWAN PENCURI



----------------------

BARANG MAKAN MAKIN MAHAL







BARANG MAKAN
Kat TESCO ngan GIANT, dah berbulan dah barang2 jualan pun kurang. Sesetengah rak dikosongkan dan pasaraya x mampu nak loading barang semula. Ada bhg, rak trus dikosongkan setelah 2 tahun GST dilaksana. Barang2 mewah juga yg kurang penting, sudah tak terjual lagi. Nak beli, modal tinggi = pelanggan xder. Kita tgk perkembangan kedai2 kecik pulak. 

MAKIN MAHAL

Rata2 ditutup atas pelbagai sbb terutama GST. Kuasa beli warga dah berkurangan gila2. Masuk TESCO dan GIANT, satu trolley penuh kalo angkut, paling kurang RM550 dah nak kena ready. Kalo 300 pun dah rasa senak perut gila dah. Berapa ramai mampu bayar 300 satu trolley barang2 dapur?? on 
RIGGIT TERUS JATUH
Anonymous
on 10/19/17






--------------------