.

Sabtu, 11 April 2009

TERANGGANU - BERITA GEMPAR - GEROMBOLAN BEGADUH BEREBUT HARTA ROMPAKAN !


ADUN BN KEMUKA USUSL UNDI TIDAK PERCAYA BOLEH DIPECAT – MB TERENGGANU


Menteri Besar Terengganu Ahmad Said hari ini berkata mana-mana Anggota Dewan Undangan Negeri Barisan Nasional (BN) yang mengemukakan usul undi tidak percaya terhadap beliau bakal berdepan tindakan disiplin termasuk dipecat.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas khabar angin yang mengatakan terdapat usul undi tidak percaya terhadap beliau akan dikemukakan dalam persidangan Dewan Undangan Negeri selama tiga hari bermula Isnin ini.


kah kah kah…. LAWAN … LAWAN…. JANGAN TAK LAWAN…kah kah kah…

kah kah kah…. KOMPLOT… JANGAN TAK KOMPLOT….. kah kah kah…

woit…INI BARU DEMOKRASI….APA HAL NAK BUANG PULAK….kah kah kah…

woit… TAK AJAK JACKIE CHAN DATANG ?.... MANA PERGI DATUK MICHELLE YEOH….. kah kah kah…

kah kah kah… LAWAN SAMPAI TENGGELAM….MACAM MONDOON CUP….kah kah kah...SATU MALAYSIA NAK LIHAT !!!MIC TAK NAK KABINET NAJIB - mkiniMIC sedang memikirkan untuk meninggalkan kabinet najib kerana tidak puas hati.

MIC tidak puas hari cara ‘masyarakat India di perlakukan ’.

MIC nak menjadi ‘ hero solo’ berjuang membela nasib bangsa India.


kah kah kah.... SATU MALAYSIA NAK LIHAT TINDAKAN MIC...kah kah kah

woit... KALAU TAK JADI INI HANYA AUTA..... kah kah kah...
SATU MALAYSIA !!! - SATU LAGI !!!
SATU MALAYSIA NAK TAHU KENAPA INI TERJADI


Adi Anwar, kata Jiknah, juga mendakwa lima anggota polis membelasahnya sewaktu dalam tahanan polis.

Pemuda itu dilaporkan dalam keadaan stabil di ICU Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang selepas dihantar polis untuk rawatan.

Menurut polis, Adi Anwar dalam keadaan tangannya bergari mengambil sebotol cecair pelarut di atas meja bilik siasatan dan dalam masa tidak sampai 10 saat meminumnya.
SATU MALAYSIA TUNGGU JAWAPAN 5 SOALAN


AZILAH DAN SIRUL DIGANTUNG – ANTARA PERSOALAN
– harakah daily


Berikut adalah beberapa persoalan yang dibangkitkan oleh Ahli Majlis Tertinggi KeADILan Badrul Hisham dalam blognya mengulas keputusan dua anggota UTK, Azilah dan Sirul yang dihukum gantung sampai mati dalam kes Altantuya Sharibuu iaitu :

1.Azilah dan Sirul tidak pernah kenal Altantuya, apa motif pembunuhan ? Rogol, Rompak..? Mereka ialah anggota UTK yang berdisiplin dilatih mengikut arahan.

2.Mana senjata pembunuhan, dalam kenyataan beramaran yang dibuat Sirul dia mengaku menembak Altantuya tetapi kenapa senjata pembunuhan tidak wujud dalam perbicaraan?

3.Bagaimana rekod kemasukan Altantuya tidak wujud dalam rekod imigresen sebaliknya ada orang dihukum mati dalam negara yang tidak ada rekod Altantuya masuk ?

4.Mengikut penulis dari Perancis dia mengatakan maklumat pembunuhan Altantuya yang dibunuh kerana melindungi transaksi melibatkan wang besar hasil jual beli kapal selam lengkap tersimpan ditangan agen perisikian Russia.... apa sebenarnya berlaku ?

5.Kenapa Azilah dan Sirul diberi keistimewaan tidak memperlihatkan wajahnya sepanjang keluar dan masuk mahkamah ?
NAJIB GANTIKAN BN JIKA PERLU- mkini


Bekas presiden Gerakan, Dr Lim Keng Yaik hari ini meminta Perdana Menteri, Najib Razak supaya mengambil langkah berani dalam melaksanakan perubahan radikal untuk memastikan BN menjadi releven.

Malah, katanya, jika perlu Najib mesti bersedia merombak BN menjadi suatu gabungan yang baru.

"Anda perlu ikut jejak bapa anda," katanya sambil menambah, jika BN tidak sesuai lagi, maka ia perlu diganti.kah kah kah… IKUT JEJAK BAPANYA?.... kah kah kah…

woit…. NAK IKUT MACAM MANA SARIMAH DAH TUA…kah kah kah…

kah kah kah ….BERANI KE?... NANTI BIK MAMA JOGGING BARU GEMPA…kah kah kah

kah kah kah…. SATU MALAYSIA GEMPA NANTI….kah kah kahKATAK INGIN MELONCAT LAGI


IBRAHIM ALI TUNGGU PINANGAN UMNO
- bernama

Anggota Parlimen Pasir Mas Ibrahim Ali menunggu 'pinangan' daripada pimpinan Umno, untuk membolehkan beliau kembali menyertai parti yang pernah dianggotainya sebelum dipecat tujuh tahun lepas.

"Saya tidak akan meminang Umno, kecuali Umno yang meminang saya. Hingga kini saya tidak ada ilham lagi (bila ia akan berlaku)," katanya kepada pemberita ketika ditanya kedudukannya sama ada mahu mengekalkan status sebagai satu-satunya anggota Parlimen Bebas atau ingin kembali semula kepada Umno.


kah kah kah.... PINANG?... SIAPA NAK PINANG ?.... kah kah kah

kah kah kah…. MAT PURTAN BOLEH MASUK MEMINANG... kah kah kah…