.

Sabtu, 6 Februari 2016

HASAN MALEK YANG HASAN MALEK







CHAi FA 

XI GONG

DARi

HASAN MALEK


Kain rentang CNY MP Kuala Pilah ucap 'Chai Fa Xi Gong'

Memang telah menjadi satu kebiasaan untuk kita melihat wakil rakyat memasang kain rentang mengucap selamat menyambut perayaan yang diraikan oleh rakyat pelbagai kaum dan agama di negara ini.

Namun, kain rentang yang dipasang oleh Ahli Parlimen Kuala Pilah Datuk Seri Hasan Malek sempena sambutan Tahun Baru Cina kali ini menjadi perhatian.

Ucapan pada kain rentang tersebut yang dipasang dalam kawasan Parlimen Kuala Pilah, ditulis dalam bahasa Malaysia dan bahasa Cina.

Tetapi ia menjadi perhatian kerana ucapan dalam bahasa Cina ditulis terbalik, berbunyi 'Cai Fa Xi Gong'


KAH KAH KAH

sekali hasan malik
terus hasan malek
kah kah kah
ada dua kemungkinan
ini sabotaj dari orang dalam
ini sabotaj dari pencetak
kah kah kah
dua dua dah meluat 
dengan hasan malek
inilah hasan malek
yang hasan malek

HASAN MALEK 



-------------

POLIS PERANCHIS CARI RAZAK BAGINDA









MAKLUMAN
siapa tahu dimana
razak baginda tinggal
sila beri tahu 
kedutaan peranchis

dalam budaya birokrasi eropah
apa sahaja surat yang sampai
ke pejabat kedutaan akan difail
maka tidak dapat tidak
nama razak baginda akan naik

jangan beri masa
jangan beri peluang
untuk razak baginda
bersenang lenang
dengan duit rasuah SCORPENE


'Dakwa Razak di Perancis'

Mahathir Mohamad berkata Abdul Razak Baginda perlu diheret ke mahkamah di Perancis jika individu terbabit atau syarikatnya menerima wang daripada syarikat pembina kapal selam.

Menulis dalam blognya hari ini  Mahathir berkata Abdul Razak dan syarikat dimiliknya sudah dinamakan dalam kes mahkamah berkaitan kapal selam Scorpene di Perancis

Mahathir, Abdul Razak (gambar) pasti tidak akan didakwa di Malaysia kerana jika peguam negara bertindak demikian nama Najib  pasti akan dibabitkan sama.

"Peguam negara bukan saja mengetepikan (pertuduhan berkenaan) malah menyembunyikan laporan oleh Bank Negara dan SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia)," katanya.

Abdul Razak adalah bekas individu yang dilihat rapat dengan Najib dan pernah didakwa di mahkamah atas tuduhan membunuh wanita Mongolia, Altantuyaa Shaariibuu pada Oktober 2006.



-----------

BOLEH DIDAKWA








APANDIR

opps...

APANDI

BOLEH

DIDAKWA


Ragunath: Peguam cara negara boleh dakwa AG

Bekas Presiden Badan Peguam Malaysia, Ragunath Kesavan berkata seandainya penyiasatan dijalankan terhadap peguam negara (AG) sebagai ketua pendakwa, peguam cara negara sebagai orang kedua di Jabatan Peguam Negara, boleh membuat keputusan sama ada hendak mendakwa atau pun tidak.

Seandainya keputusan untuk mendakwa AG dibuat, mana-mana timbalan pendakwa raya (DPP) adalah kompeten untuk mengendalikan tugas itu, kata Ragunath.

"Tidak semestinya peguam cara negara yang mendakwa (AG). Mana-mana DPP boleh, tetapi arahan itu mestilah dari peguam cara negara.

"Begitulah caranya dan ia harus dilakukan demikian.

"Ini adalah prinsip am undang-undang (walaupun) kamu tidak akan temui mana-mana undang-undang (dengan jelas) menyatakan demikian," kata Ragunath kepada Malaysiakini.


PAK PANDIR
boleh didakwa
opps...
bagaimana pulak
dengan mak andeh

KAH KAH KAH



----------------

PUTAR PUNYA PUTAR




PUTAR PUNYA

PUTAR

TIPU PUNYA 

TIPU

TERBARAI


Wang dalam akaun Najib untuk pelaburan, bukan derma, kata menteri Arab

Menteri Luar Arab Saudi Adel al-Jubeir tidak fikir wang AS$681 juta yang dimasukkan ke akaun bank Najib  adalah dari kerajaan negara itu atau ia satu sumbangan politik, lapor New York Times (NYT).

Beliau juga dilaporkan berkata, wang itu disalurkan kepada sebuah "pelaburan di Malaysia".

"It is a private Saudi citizen, I believe, and the funds went to an investment in Malaysia (Ia adalah warga Saudi, saya percaya, dan dana itu diberi kepada satu pelaburan di Malaysia)," katanya dalam satu temu bual dengan NYT disiarkan semalam.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/wang-dalam-akaun-najib-untuk-pelaburan-bukan-derma-kata-menteri-arab#sthash.AaUUbk18.dpuf

KAH KAH KAH

woit
ini dah jadi lawak bangang
tak ada sapa percaya lagi
kah kah kah

mula2 seorang tok arab
beri  sedekah 2.6 bilion ringgit
kemudian beberapa tok arab
kemudian seorang nak raja
kemudian beberapa anak raja
kemudian negara tok arab
kah kah kah

sekarang ini pelaburan pulak
kah kah kah
cakap je lah duit 1MDB
diambil untuk najib
masuk ke swiss oleh cina tembam
pakai syarikat tok arab
nak tipu buat apa

bila PRU14 sampai
tangkap semua pemimpin pakatan
tuduh mereka shiah
mementang sunnah wal rasuah
termasuk juga tian chua
termsuk juga siva rasa
termasusk juga kit siang
semua dah jadi shiah
kah kah kah

PRU14 BERESAH

-------------

BERITA DUNIA HARI INI








PERANG 

MEREBAK

turki memiliki niat
untuk menjadi empire baru
turki bersedia untuk masuk
menyerang iraq dan syria

edorgan kini dilihat
sebagai sultan turki baru
turki berniat untuk kembali
menjajah negara arab

jika turki menyerang syria
jika turki menyerang iraq
iran akan terlibat sama
rusia akan terlibat sama
amerika akan terlibat sama

maka ini bermakna perang
dunia ke tiga telah bermula

berita telah melaporkan
saudi telah bersedia
dengan bala tentera
untuk masuk menyerang syria

kita di malaysia wajib bersedia
jika perang dunia pecah
kita wajib mengambil peluang
untuk mendirikan  malaysia baru


Turkish warplanes invade Iraqi airspace, bombard village north of Dohuk: “Turkish warplanes launched, at noon today, an attack on the area surrounding the village of Senava southeast of the city of Zakho north of Dohuk,” noting that, “The attack resulted in inflicting material losses

Turkey Planning Military Invasion in Syria - Russian Defense Ministry: What is happening on the Turkish-Syrian border gives grounds to think that Turkey is preparing a military invasion in Syria, Russian Defense Ministry spokesman Igor Konashenkov said.

Syrians mass on Turkish border as government advances: Thousands of Syrians were stuck on the Turkish border Friday after fleeing a major regime offensive backed by Russia near Aleppo where a new humanitarian disaster appeared to be unfolding.


--------------

BUKA SYARIKAT BARU







SiAPA NAK

BUKA 

SYARiKAT

AMB
iL UPAH 

SEMBAHYANG



AYAT UNTUK MANAKUTKAN
Agama adalah objek paling ampuh untuk membodohkan manusia yg ditindas dan cuba melawan. Bagi yg berkuasa, agama adalah alatan abadi untuk menyelamatkan kedudukan dan kekayaan serta kesenangan mereka. Sebab itulah raja2, sultan2, pembesar2, penguasa2, ketua2 jabatan, pengurusan2 syarikat swasta amat sayang dengan agama. 

Ini agama adalah alatan paling ampuh untuk membodohkan dan mengawal orang2 bawahan yg cuba menegur mahupun melawan. Secara asasnya, professionalism dan demokrasi yg dihebohkan, kononnya menjaga keamanan orang2 bawahan juga golongan pekerja, tidak mampu untuk membodohkan orang bawahan juga golongan pekerja. Maka ayat2 agama dipetik dan digunakan untuk menakut2kan golongan bawahan demi nafsu besar golongan atasan dan penguasa ini. on JUAL AGAMA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/6/16

YA AMPOOON 

YA MAULANA



------------------

ANAK MUDA YANG BERANI




SALUT!

SALUT

ANAK MUDA

YANG BERAN
i


Julian Assange: 'sweet' victory soured by British and Swedish rejection

A UN panel may have found that Julian Assange is subject to “arbitrary detention” and called for him to be allowed to walk free, but the WikiLeaks founder remains exactly where he has been for the past 44 months – inside Ecuador’s London embassy and locked in a three-nation war of words.
Britain and Sweden immediately rejected the UN report, which declared that Assange had been “arbitrarily detained” since his arrest in 2010 and during his lengthy stay in the embassy, where he sought asylum in June 2012. The British foreign secretary, Philip Hammond, described the findings as “ridiculous” and the Australian as a “fugitive from justice”.


TERUSKAN

 LAGI 




-------------------

JUAL AGAMA








PAK PANDiR

opps.. sori

PAK PANDi


Adakah serangan Dr Mahathir berlandaskan ajaran Islam, soal peguam negara

Selepas menelan pelbagai serangan Mahathir Mohamad, Peguam Negara Apandi  hari ini membalas balik dengan mempersoalkan adakah kenyataan bekas perdana menteri itu mengikut landasan ajaran Islam.

“Beliau berhak beri pandangan tetapi saya ada keraguan sama ada apa yang beliau cakap mengikut ajaran sebenar Islam atau tidak,” kata Apandi kepada The Malaysian Insider menerusi mesej Whatsapp.

Peguam negara akhirnya bersuara buat pertama kali selepas pengumuman minggu lalu mengenai “tidak ada bukti mencukupi” untuk merangka pendakwaan terhadap NaJIB berhubung skandal kewangan

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/adakah-serangan-dr-mahathir-berlandaskan-ajaran-islam-soal-peguam-negara#sthash.OfD2oUZd.dpuf


KAH KAH KAH
woit
kah kah kah
gunakan agama pulak
kah kah kah
rekrut allah pulak
kah kah kah
tak payahlaaa
allah tak campur hal
manusia diberi kebebasan
kah kah kah'
nak menipu ke
nak membodek ke'
nak cakap  bpohong ke
nak cium tyangan ke
'allah tak ambil pot lagi
janganlah bila terdesak
guna nama allah
letih bani melayu

JUAL AGAMA 

----------

SWISS NEGARA KAPIR








APANDiR

ooopss sori

APANDi

Saya tak pernah minta peguam negara Switzerland henti siasat 1MDB, kata Apandi

Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali menafikan tuduhan beliau ada memujuk rakan sejawatnya di Switzerland untuk mengabaikan siasatan terhadap syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) pada satu mesyuarat di Zurich, September lalu.
Apandi berkata ia tidak pernah menjadi tajuk perbualan dalam mesyuarat itu.
"Saya menafikan pernah meminta rakan sejawat saya menghentikan siasatan 1MDB dalam mesyuarat tahun lalu," katanya menerusi pesanan Whatsapp kepada The Malaysian Insider.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/saya-tidak-pernah-minta-peguam-negara-switzerland-henti-siasatan-1mdb-kata#sthash.ybOBKjqe.dpuf
Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali menafikan tuduhan beliau ada memujuk rakan sejawatnya di Switzerland untuk mengabaikan siasatan terhadap syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) pada satu mesyuarat di Zurich, September lalu.
Apandi berkata ia tidak pernah menjadi tajuk perbualan dalam mesyuarat itu.
"Saya menafikan pernah meminta rakan sejawat saya menghentikan siasatan 1MDB dalam mesyuarat tahun lalu," katanya menerusi pesanan Whatsapp kepada The Malaysian Insider.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/saya-tidak-pernah-minta-peguam-negara-switzerland-henti-siasatan-1mdb-kata#sthash.ybOBKjqe.dpuf
Peguam Negara Apandi menafikan tuduhan beliau ada memujuk rakan sejawatnya 
di Switzerland untuk mengabaikan siasatan terhadap syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) 
pada satu mesyuarat di Zurich, September lalu.

Apandi berkata ia tidak pernah menjadi tajuk perbualan
 dalam mesyuarat itu.

"Saya menafikan pernah meminta rakan sejawat saya menghentikan siasatan 1MDB dalam mesyuarat tahun lalu," katanya
 menerusi  pesanan Whatsapp kepada The Malaysian Insider.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/saya-tidak-pernah-minta-peguam-negara-switzerland-henti-siasatan-1mdb-kata#sthash.ybOBKjqe.dpuf


KAH KAH KAH
woit
kalau hang arahankan
kalau hang minta
kalau hang ancam
kalau hang merayu
kalau hang menangis
kalau hang paksa
kalau hang rasuah
kalau hang tunjukkan simen
AG SWISS tak ambil pot
dalam negara kapir
dalam negara makan babi
dalam negara tak caya agama
rasuah tetap rasuah
rasuah tetapa dilawan
siapa rasuah
siapa salah laku
tak kira ank agong
tak kira anak sulatan
tak kira PM malaysia
siasatan diteruskan
tak dapat bidadari tak pa
janji telus jujur dan tuntas

KAPiR SWiSS

----------