.

Khamis, 16 April 2009

APA KHABAR KESIHATAN AUDA !!


APA KHABAR AUDA DI KUCING?


Apa khabar ada sehat ?

Apa khabar kesehatan dalam ICU?

Apa khabar - ada makan ubat ?

Apa khabar William Nyalau ?

Apa khabar Dr. Teng Hock Nan?

Apa rancangan Gerakan di Penanti kah kah kah.
MUNKEE BANGANG !!!GERAKAN LIHAT ADA MOTIF PKR DI PENANTI
- melayau


PULAU PINANG 16 April — Pengerusi Gerakan Pulau Pinang Dr. Teng Hock Nan berkata pilihan raya kecil yang bakal diadakan di Penanti sengaja dirancang oleh Parti Keadilan Rakyat dengan tujuan mewujudkan gelombang sokongan kepada parti itu.

“Dia sengaja mencipta ’ombak’ ini supaya PKR sentiasa di hati rakyat kerana berjaya memenangi kawasan yang ditandingi,” katanya kepada Bernama ketika mengulas peletakan jawatan Anggota Dewan Undangan Negeri kawasan Penanti Mohammad Fairus Khairuddin hari ini.

Mohammad Fairus, 33, daripada PKR yang dilaporkan sedang disiasat berhubung kes rasuah, sebelum ini meletak jawatan sebagai Timbalan Ketua Menteri I.

“Pada pandangan Gerakan, pilihan raya kecil seperti ini dirancang dan dicipta dengan motif tertentu iaitu untuk meraih populariti dan sokongan rakyat. Tidak mustahil ia akan berlanjutan sehingga pilihan raya umum ke-13 sebagai usaha memusnahkan Barisan Nasional,” kata Teng.

Beliau berkata bahawa daripada “drama” yang dimainkan oleh pembangkang sekarang, rakyat perlu menilai sejauh mana kesungguhan wakil rakyat mereka dalam usaha membangunkan negara serta menjaga kepentingan rakyat.


kah kah kah… BODOH MUNKEE NI….NGOOOOK... kah kah kah..

kah kah kah…. PIKUN MANA NI… BANGANG SANGAT....kah kah kah…

woit… MEMANG LAH DI RANCANG…. kah kah kah…

kah kah kah… KALAU TAK DI RANCANG BODOH LAH BERJUANG…kah kah kah..

woit… MANANGISLAAAAA….. MINTAK JANGAN ADA LAGI PILIHAN RAYA KECIL…. kah kah kah…

woit… SURUH WAK BOTOK GORENG ELI WONG…. kah kah kah….

kah kah kah… BIAR WARGA BUKIT LANJAN DAPAT PROJEK….kah kah kahSATU MALAYSIA - BERITA GUMBIRA !!!


WAKIL BN MASIH NAK LINGKUPKAN AHMAD SAID
- mlaysianinsider

KUALA TERENGGANU, April 16 — Disappointed at being sidelined by the state leadership, a number of Terengganu Barisan Nasional backbenchers are still determined in their bid to remove Ahmad Said as mentri besar.

But the lawmakers’ biggest fear is now to be accused of committing treason against the Terengganu Sultan, an allegation which could lead to the group losing the support of the largely rural Malays in the state.


kah kah kah… SATU MALAYSIA GEMBIRA DENGAR BERITA INI…kah kah kah

kah kah kah…. BERBLIONG BILIONG DUING… kah kah kah

kah kah kah…. LAWANG TETANG LAWANG….kah kah kah…KAH KAH KAH KAH KAH KAHNORDIN KARDI KEKAL SEBAGAI NAIB CANCELOR SINTOK
- bernama


SINTOK 16 April — T Nordin Kardi hari ini dilantik semula sebagai Naib Canselor Universiti Utara Malaysia (UUM) yang keenam sehingga 15 Jun tahun depan.

Nordin yang juga presiden Persatuan Universiti Malaysia (AMU) mula dilantik ke jawatan itu pada tahun 2005 menggantikan Allahyarham Datuk Prof Dr Ahmad Fawzi Basri.

Bekas Ketua pengarah Biro Tatanegara itu juga baru-baru ini dilantik sebagai anggota Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia SPRM.

“Saya berterima kasih kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin yang memberi kepercayaan kepada saya untuk terus menerajui UUM,” kata beliau dalam kenyataan akhbar UUM di sini.


kah kah kah… KAH KAH KAH…. KAH KAH KAH…kah kah kah

kah kah kah… LUBUK DAH JADI KOLAM…. kah kah kah…

kah kah kah… KOLAM DAH JADI PAYA…. kah kah kah…

kah kah kah … PAYA DAJ JADI TASEk… kah kah kah…

kah kah kah …. TASEK SARANG KANG KONG …. kah kah kah…

kah kah kah…. ANAK ANAK KECIL BERMAIN API … kah kah kah.... NANTI TERBAKAR KANG KONG....kah kah kah..BAIK BAIK BAIK - TER BEST - TERKINIAdun Penanti letak jawatan.

Pilihanraya kecil akan di adakan.

Ini berita terbaik untuk Kak Jual Gulai Itik di Penanti.

Ini berita tersenyum untuk semua kedai bundle di Permatang Pauh.

Ini berita baik untuk restoran Nasi Kandar sebelah Masjid.

Ini berita baik untuk kereta kerajaan Pulau Pinang yang di heret
oleh Fsirus ke hulu ke hilir bukan kerana tugas resmi.

Ini berita baik untuk semua kaki rasuah dalam Pakatan.
Oppps...Silap ! Ini berita gerun untuk semua kaki rasuah
dan kaki jual kontrek dalam Pakatan Rakyat.

Ini berita baik untuk semua yang anti rasuah.
SATU MALAYSIA NAK KENA LEBONG !!PENGIRIM SMS BUNUH AKAN DIBERKAS TAK LAMA LAGI
– berita hairan

Menteri Besar, Ahmad Said lega dengan kehadiran semua 10 Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) yang sebelum ini seperti memboikot sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) kelmarin berikutan tiga daripada mereka didakwa menerima SMS ugutan bunuh.

“Insyaallah, dalam masa terdekat ada yang kena tangkap, kita serahkan 100 peratus kepada polis untuk melakukan siasatan dan kerajaan negeri tidak mencampuri urusan siasatan,” katanya.kah kah kah… SATU MALAYSIA TUNGGU … SIAPA PUNYA KERJA..kah kah kah..

kah kah kah… SATU MALAYSIA SELALU KENA KELENTONG….kah kah kah…

kah kah kah… BERITA KELUAR… LEPAS TU… SATU PUN TARAAAK….kah kah kah…

kah kah kah… SATU MALAYSIA MONONGGENG….KENA LEBONG…kah kah kah…

kah kah kah... TAK BERAPA LAMA TU... BETRAPA LAMA?.... kah kah kah..

woit… YANG INI KITA TENGOK…. LEBONG KE TAK LEBONG…kah kah kah..SATU MALAYSIA SUDAH GEMPAR !!!!RM 45,786 WANG RAKYAT DIGUNA UNTUK PUJI SUAMI NAJIB
- harakah

KUALA LUMPUR, 15 April (Hrkh) - Demi memuji dan 'memuja' isteri Perdana Menteri, Rosmah Mansor, Kerajaan Negeri Sembilan didakwa membelanja sejumlah RM45,786.00 membeli iklan di sebuah akhbar arus perdana.

Iklan satu muka itu telah dibeli oleh Kerajaan Negeri Sembilan untuk 'memuja' Rosmah yang sudi melawat daerah Rembau.

Ketika ramai pihak sedang memberikan tumpuan ke Bukit Selambau, Batang Ai dan Bukit Gantang pada 7 April lalu, Rsomah telah melawat Pusat Anak Permata Negara di Chembong, Rembau.

Menurut sumber akhbar itu harga iklan untuk memuja Rosmah itu sahaja sudah berharga RM45,786.00

Demikian didedahkan Ahli Majlis Tertinggi KeADILan Badrul Hisham dalam blognya yang mengecam Kerajaan Negeri Sembilan kerana membazirkan sebegitu besar jumlah wang rakyat hanya untuk memuja dan mengambil hati isteri seorang Perdana Menteri.kah kah kah… KAH KAH KAH… kah kah kah..

kah kah kah… TIGA BUAH PINTU DI REMBAU TERPAKSA DI BUAT BARU… KALAU TIDAK BIK MAMA TERPAKSA MENGERENG MASUK…. kah kah kah…PENULIS BLOG DIMINAT HENTI LAPORAN PALSU, SENTUH PRIBADI – berita hairanMenteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Rais Yatim hari ini meminta penulis blog menghentikan penulisan mengenai perkara palsu dan menyentuh peribadi.

Beliau berkata mereka yang menulis laporan palsu akan dikenakan tindakan mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia.

"Menyatakan perkara palsu dan perkara menyentuh peribadi harus dihentikan oleh para penulis tersebut (penulis di internet dan blog).


kah kah kah… PALSU MACAM MANA ? kah kah kah…

kah kah kah…BINI BUNTING DINO LARI…. KADI CARI TAK JUMPA?.... kah kah kah... INI BUKAN BERITA PALSU...kah kah kah

kah kah kah… SATU MALAYSIA NAK TAHU…. NAK TAHU APA HAH?... kah kah kah…

kah kah kah…. SATU MALAYSIA NAK TAHU KES 18 PERASUH BESAR TU BILA NAK DIBUAK… DAH LIMA TAHUN SATU MALAYSIA TUNGGU….kah kah kah…

woit… ATAU BUAT BERITA PALSU… MUNKEE NI CAKAP ADA 18 KES RASUAH BESAR?.... kah kah kahKESIAN PAK LAH
BANGKIT MELAYU
- melayau

Orang Melayu perlu bangkit dan bersatu dalam berhadapan dengan tuntutan kaum lain yang kini dilihat semakin keterlaluan.

Mereka juga perlu sedar dan insaf dengan situasi politik semasa yang menyaksikan pelbagai tuntutan hingga boleh menjejaskan kekuatan politik orang Melayu.

Sehubungan itu, orang Melayu diminta tidak tunduk kepada tuntutan keterlaluan tersebut sebalik bangkit bersatu bagi mempertahankan hak dan kepentingan mereka.

Ahli Parlimen Pasir Mas, Ibrahim Ali berkata, pemimpin bukan Melayu dalam hal ini perlu sedar yang sesebuah kerajaan itu boleh sahaja untuk tidak ‘melayan’ tuntutan mereka.kah kah kah…. KESIAN PAK LAH…. DAH BERHENTI PUN KENA PERLI LAGI…kah kah kah…

kah kah kah… BARU NAK TIDUR…. KATAK DAH BERBUNYI…. kah kah kah

kah kah kah… KALAU KATAK PANGGIL HUJAN BEST JUGA…. NI KATAK SURUH BANGIT…. kah kah kah..

woit… KUEH BANGKIT BOLEH TAK?.. ORANG MELAYU SUKA .... kah kah kahGEROMBOLAN DI GANU BERAMOK

MAMPAT : KONSPIRASI MAHU JATUHKAN MB – mkini

Majlis Permuafakatan Rakyat Terengganu (Mampat) menyifatkan isu pemulauan sidang DUN oleh 10 ADUN Barisan Nasional semalam sebagai konspirasi untuk menjatuhkan Menteri Besar, Ahmad Said.

Pengerusinya Mohd Fauzi Abu Samah berkata, sejak awal lagi - sejak Mac tahun lalu - kumpulan berkenaan sudah tidak mengiktiraf Ahmad sebagai menteri besar.

"Kumpulan ini kecewa kerana ketua mereka tidak dilantik menjadi menteri besar," katanya kepada Malaysiakini.

Tambahnya, khabar angin bahawa kumpulan tertentu dalam BN mahu mengemukakan usul undi tidak percaya terhadap Ahmad sudah kedengaran sejak setahun lalu.

Mohd Fauzi berkata, kumpulan berkenaan kini memainkan isu lama yang mereka gunakan semasa membantah pelantikan Ahmad sebagai menteri besar setahun lalu.


kah kah kah…. SATU MALAYSIA GEMBIRA… BILA GEROMBOLAN BERGOCOH…. Kah kah kah

kah kah kah… SATU MALAYSIA TUNGGU… NAK TENGOK GELANGGANG BERTUMBUK…. kah kah kah

kah kah kah… SATU MALAYSIA SUDAH TAHU KENAPA GEROMBOLAN BERGADUH…. kah kah kah

kah kah kah… SAPA TAK TAHU...BACA BAWAH INI …. kah kah kah


TERANGGANU TUNTUT LAGI RM2.6 BILION WANG MINYAK

Terengganu akan menuntut RM2.6 bilion wang royalti minyak yang digunakan oleh beberapa kementerian untuk pembangunan di negeri itu, kata Menteri Besar Ahmad Said.

"Kita juga sedang berbincang untuk menuntut wang royalti minyak sebanyak RM2.6 bilion yang digunakan oleh kementerian-kementerian berkaitan bagi melaksanakan projek-projek di negeri ini termasuk pembesaran Lapangan Terbang Sultan Mahmud dan pembinaan Lebuhraya Pantai Timur," katanya ketika penggulungan sidang DUN hari ini.


kah kah kah… REBUT … BERREBUT… HARTA GHANIMAH…. kah kah kah…

kah kah kah… INI HARTA RAMPASAN PERANG…. kah kah kah..

kah kah kah... TAK SANGKUT PAUT DENGAN RAKYAT DAN PENYU...kah kah kah..

woit.... FULUS BEEEEB.... FULUSSSSS.... kah kah kah..MAT SEMBAB DI TIBAI LAGI !!!

ONG: TPM BERI PANDANAN TAK SEMESTINYA SATA SETUJU - mkini

Presiden MCA Datuk Ong Tee Keat berkata Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin berhak menyuarakan pandangannya mengenai apa yang beliau fikir menjadi punca kekalahan BN dalam dua pilihanraya kecil baru-baru ini.

Bagaimanapun, Ong yang juga menteri pengangkutan, berkata: "Ini bukan bermakna yang saya bersetuju dengan kenyataan beliau bahawa orang Cina tidak tahu berterima kasih."


kah kah kah…. MAT SEMBAB KENA TIBAI LAGI…. kah kah kah…

kah kah kah… SATU MALAYSIA TAHU MAT SEMBAB KAKI KELENTONG… kah kah kah