.

Sabtu, 18 Ogos 2018

10 TAHUN BANGUN MENGHASUT

 
 
 
 
10 TAHUN
 
10 TAHUN
 
BANGUN
 
MENGHASUT

Tukar Tiub: FIESTA DI PERMATANG PAUH

tukartiub.blogspot.com/2008/08/fiesta-di-permatang-pauh.html
Ini fiesta manusia lawan lembu yang diadakan di kota ini selama satu minggu bermula pada 7 Julai saban tahun. Pada 16.08.08 ini fiesta di Permatang Pauh ...
You visited this page on 8/17/18.

Hisham lancar 'Tukar Tiub' di Ptg Pauh - Malaysiakini

https://www.malaysiakini.com/news/88059 Translate this page
Aug 18, 2008 - "Pada 16 Ogos, fiesta di Permatang Pauh bukan lembu lawan manusia ... Nama blog Tukar Tiub - yang khusus dibangunkan bersempena ...

Dunia-Politik.blogspot.com: Hisham lancar 'Tukar Tiub' di Ptg Pauh

dunia-politik.blogspot.com/.../hisham-lancar-tukar-tiub-di-ptg-pau... Translate this page
"Pada 16 Ogos, fiesta di Permatang Pauh bukan lembu lawan manusia tetapi Pakatan Rakyat bangun ... "Tukar pemimpin politik tidak sama dengan tukar tiub.

Tukar Tiub | Pakatan Rakyat

blog2-pakatan.blogspot.com/2015/05/tukar-tiub_7.html
May 7, 2015 - Wan Azizah menang di Permatang Pauh. Dr Wan Azizah Wan Ismail akan kembali ke Parlimen selepas diisytihar menang dalam pilihan raya ...




-------------------------

LAGI SURAT SEJARAH 10 TAHUN DULU





MERAKAM

SEJARAH

kalawangi berkata...
assalamualaikum wrwb...

abg hisham...

tahniah kerana menubuhkan blog Tukar Tiub ni. kami memang menunggu2 abg hisham ada blog sendiri.lepas ni abg hisham teruskan perjuangan menyampaikan kebenaran khususnya kepada masyarakat kamgpung yang masih belum terdedah kepada maklumat yang adil cthnya masyarakat kampung di Jelebu...

apapun salam tahniah dari saya...dari Jolobu ke Ipoh....namun perjuangan menyokong Pakatan Rakyat tetap diteruskan....

TAKBIR!!!REFORMASI!!!
abevogue berkata...
bertuah rasanya jadi sebahagian dari sejarah bila berada di sana masa penamaan calon...

rasa nak ada kat sana masa polling day... but no friends yet... looking for kaki-kaki yang nak ke sana... pls email me at abevogue@yahoo.com
Danielle_Corleone berkata...
ya! saya selalu tertunggu-tunggu kamu di blog. :-) teruskan menulis saya berminat mahu membaca.
Tanpa Nama berkata...
Bang, bawa sikit cerita atau perkembangan di DSAI sana. Bagaimana keadaan di sebelah BN. Dengar cerita Najib tengah gelisah kerana gambar Atan sudah muncul. Betul ke?
penyokong PR berkata...
Asalamualaikum

the chinese are 100% solidly supporting DSAI to be the next PM of Malaysia.

to my malay and indian friends
come let us together show and prove our solidarity and rally
behind DSAI.

forget about saiful sinful or whatever fool .

Alhamdulilah everything went smoothly during nomination day.

just go all out and vote DSAI for he will not only be our MP but also our next PM for all Malaysian.

long live DSAI and may god bless you and your family.

Ameen
Tanpa Nama berkata...
Salam...
Tertarik dengan gaya bahasa tulisan Tuan Hisam. Tetapi di sini saya lihat komen-komen Blog yang saya lawati semuanya berbaur sokongan kepada DSAI. Bukalah minda cari apa yang tersirat. Jangan terlampau Taksub. Kaji selidik untung rugi setiap keputusan.

Jangan kerana kepetahan bercakap dan kebijaksanaan putar Alam kita lupa, apa yang akan berlaku nanti di masa hadapan. Lihat sejarah, bagaimana perpecahan setelah kewafatan Nabi Mohd?

Kalau Singapura pernah tergadai, bagaimana lain-lain negeri masa akan datang??!!!!

Fikir-fikirkan lah.....

Saya lihat kebelakang ini penyokong-penyokong PR dah jadi Gangterism, setiap fakta di tolak. Apa kata DSAI semua betul....

Betul ke.....,
Tanpa Nama berkata...
Mr Sham,

Saya ingin merakam setinggi-tinggi penghargaan diatas penyampaian yang dihasilkan. Saya amat berbangga dengan hasil yang padat, tepat dan benar.Ini adalah saluran penyampaian alternatif bagi menyalurkan maklumat memandangkan media massa dan pihak berkuasa telah dijadikan "kambing hitam" pihak tertentu.Saya mengharapkan penulisan seperti ini dapat diteruskan agar minda rakyat tidak ditekup dengan mainan kerajaan. Syabas saya ucapkan.Saya mendoakan PKR menang majoriti besar. INSYALLAH...

"Malaysia Baru"
Tanpa Nama berkata...
Salam...Tahniah diatas penulisan yang tepat, benar, dan padat.Semoga dengan adanya penulisan seumpama ini ianya dapat membuka minda rakyat dari dijajah dengan media massa yang dimonopoli oleh kerajaan.Bukan setakat media massa,polis juga dijadikan patung suruhan pihak tertentu. Diharapkan dengan penulisan seumpama ini, ianya dapat memberi impak yang positif bagi membangkitkan rakyat yang sedang tidur dibuai janji indah UMNO/BN.Saya mendoakan PKR atau dengan lebih jelas Dato' Seri Anwar Ibrahim menangi P44 dengan majoriti besar dan sekali gus membentuk Malaysia Baru..Syabas sekali lagi saya ucapkan.

"Putera Reformasi"
amanlegend berkata...
salam.. abg tlg ambil prhatian..hati2 dgn perang saraf & prmainan kotor bn, krn mereka dlm keadaan yg sangat lemah skrg utk mmenangi p.raya ini.. selamat.. takbir!!!
Tanpa Nama berkata...
'KAU MAKSIAT!!!'...'errRRrr...bokhoroh tadi dongar ko?'.....

ok gak kalau nak buat pelem baru,from permatang to percint...muahahahaha
renjuna berkata...
Be END bukan setakat akan bungkus tikar pada 26 ogos tetapi boleh lah kita kuburkan saja.... TV3 asyik mainkan cerita najib saja... pak lah ntah kemana.....
mimi berkata...
bro hisham..sejak bila ada blog?

hehe...

(suka baca dari jelebu..)
Tanpa Nama berkata...
08 Oct 2010 4.27
Tanpa Nama berkata...
kahkahkahkah aku tergerak nak letak tanda aku kat page pertama blog tt di hari jadi tt yang ke 3 ni kahkahkahkah dan seterusnya pada setiap hari ulang tahun tt yg akan datang kahkahkahkah
komunis13 berkata...
kah kah kah jugak

aku pun tregerak nak komen kat artikel pertama blog TT ni

lawan tetap lawan
Tanpa Nama berkata...
Saya suka tukar tiub..
Hari-hari saya tukar tukar tiub..
;)

jc@Metropoint





----------------------

SURAT SEJARAH 10 TAHUN DAHULU




SURAT

10 TAHUN

DULU




Amiruddin Azlan berkata...
gambar kita lebih kurang sama la :). anyway teruskan menulis n welcome to the world of bloggin'
SATIRA + KACAU berkata...
Sdr Isham: Sbuah satira yang menarik.

Satira + Kacau
mieaab berkata...
Suasana penamaan calon ini menandakan Pak Lah tiada suara di negerinya sendiri. Dan rakyat Pualau Pinang memberi amaran awal kepada seluruh negara.
AnakMudaParlimenBatu berkata...
Pak Hisham,
Seronok rasanya mendengar saudara mahu membuka blog sendiri, ini yang tertunggu, dahulu mencari tulisan saudara di blog black, malaysia today, sekarang senang sekali membaca di blog saudara.

Sememangnya diakui gelombang ini mengejutkan pemimpin pemerintah, mereka ingat mereka teror, banyak sokongan, rupa-rupanya budak sekolah yang mahu duit poket yang sokong depa .....

Rakan2
Jangan Lupa layari blog saya di http://khairilazuar.wordpress.com
bagi komen setiap artikel yang saya tulis. …ada artikel baru
Tanpa Nama berkata...
askum..sy cuma nak mengucapkan taniah kepada penyokong BARISAN RAKYAT yang telah memenuhi permatang pauh pd hari penamaan calon..semoga dato seri anwar ibrahim akan menang besar.


p/s : Ada tak sambungan filem dari jemapoh ke mancestee 11??


orang tanah melayu
Mohd Ashraf Bin Ahmad Khidzar berkata...
syabas saudara isham..
tulisan yg menarik, dikupas berbaik utk tatapan pengunjung.
jauh skali tatkala terbaca di utusan meloya mahupun beriya hairan.
secebis gambar penyokong2 pakatan rakyat pun tiada.
harap saudara attachkan skali gambar2 menarik sepanjang kempen ini di permatang pauh.
kirim laksa sedap di sungai dua..ahaks..

regards,
ashraf

ashrafkhidzar.blogspot.com
Kerajaan Rakyat berkata...
Hisham, ada nampak pompuan yang kena raba raba tu??.

Bernama melaporkan ada penyokong parti politik yang didakwa mengambil kesempatan meraba sekumpulan ahli Puteri Umno.

Saya mencadangkan kepada sesiapa yang berhajat untuk menyiasat siapa yang meraba tubuh ke, dada ke, bontot ke si Puteri tu agar bertanya kepada Mr. Jamal @ JJ yang pakar raba meraba.

http://kerajaanrakyat.com/
Tanpa Nama berkata...
tahniah dah berblog, jgn goblok sudah...
Tanpa Nama berkata...
Tidak tahu malu dan tidak bermaruah di khalayak ramai ,wang RM50/- diambil tanpa malu dan segan.Ini menggambarkan keadaan sebenar didalam BN/UMNO.
fazrin2211 berkata...
betul cerita ni, memang 90% yg datang dari pakatan rakyat.
mambu berkata...
benar apa yg diceritakan oleh saudara hisham. mmg artikel sebeginilah yg ditunggu2.. bukan mcm utusan atau tv3 sering sembunyikan fakta sebenar...
khalid berkata...
ya kami org pmtg pauh amat puas hati sekali pada hari tu,,baru depa tau sapa org pmtg pauh niii,,jgn kacau pmtg pauh nii
Tanpa Nama berkata...
Baru la best dah ada blog sendiri......... saya suka sangat.....

Lagi best kalau ada gambar baru la umppphhhh.......
tukarkerajaan berkata...
Salam reformasi...apa yg saudara Hisham nampak di Permatang Pauh tempoh hari merupakan satu gelombang kebangkitan rakyat serta sokongan terhadap DSAI tak berbelah bahagi...Kita tunggu pula p/raya nanti..
Malaysia Baru berkata...
Tahniah Hisham atas kelahiran blog ini. Saya memang menggemari gaya penulisan anda sejak dulu lagi. Teruskan berkarya.
Pilihanraya Kecil Permatang Pauh sememangnya ibu segala pilihanraya. Pilihan rakyat Permatang Pauh bakal menentukan kelahiran Malaysian Baru atau sebaliknya.
UKUR BANGUNAN (BUILDING SURVEY) berkata...
semoga dengan pilihanraya ini menyaksikan kelahiran wakil rakyat yang benar2 dihati rakyat dan bukan hanya 'hadiah taburan' beberapa minggu utk mengaburi rakyat.

www.buildingsurveymalaysia.com
awang berkata...
maafkan aku hisyam...
aku x dapat datang ari tu,
beskal aku blum ditukar tiub !

kat sini tukar tiub keje 8 jam shj.
suka nye aku...
yg 1st buat komen
hahahaha
Tanpa Nama berkata...
ucapan dimulakan dengan tahniah dengan tertubuh nya blog seperti ini bagai cendawan selepas hujan.Blog seperti ini harus lah diperbanyakan lagi bagi membuka minda yang selama ini telah dikawal oleh sebelah pihak sahaja. dengan ada nya blog seperti ini rakyat Malaysia akan lebih peka dengan apa yang berlaku disekitar negara kita.

saya amat berbangga dengan kematangan dan keberanian yang ditunjukkan oleh rakyat Malaysia walaupun baru 50 tahun Malaysia merdeka.

Sama-sama lah kita berdoa agar sinar baru akan terbit mewarnai negara Malaysia agar setiap anak Melayu dan bangsa-bangsa lain yang hidup berteduh dibawah naungan negara Malaysia akan lebih aman dan sempurna.

(AFAR)
fazrulls berkata...
Salam,

Syabas kerana anda telah melancarkan blog anda sendiri, saya amat tertunggu coretan dari anda...

Salam mesra,

Warga Permatang Pauh...
Tanpa Nama berkata...
Pilihanraya kali ini akan menentukan nasib kami rakyat Malaysia...

Si pemakai baju t kuning and gadis2 bertudung merah jambu...sian kome yee...eheheheh

BALIK LAAA...
mzaidi.com berkata...
Tahniah saudara kerana memerah keringat dan otak di Permatang Pauh...
Tanpa Nama berkata...
Saya harap dapat lihat dan baca sesuatu yang menggambarkan perkara sebenar tanpa memihak ke mana-mana pihak. Walaupun saya jauh dari Permatang Pauh, saya tetap berminat mengikuti perkembangan di sana.
Tanpa Nama berkata...
Saya cuma hendak tahu, pandangan cek hisham ttg politik malaysia since "Glombang Refomasi 1999", Adakah ia akan mengalami satu politik Dwi parti seperti dikebanyakan negara maju.

Zaini76
Manjung Mari berkata...
Salam Bang Hisham!
Kita tukar tiub dulu, lepas tu pam boh angin, kita sama-sama kayuh pi parlimen kita tukar kerajaan.
Piggy berkata...
Kata ada gambar. Mana gambor eh. x
Tanpa Nama berkata...
wa respek lu isham....masa feista tu wa teringin sgt nak bergambar dgn lu tapi segan nak pi...

wa jaga peti undi kg belah dua...wa jadi risau, markaz bn ditutup...apa strategi bn???

seolah-olah bn guna taktik gerila dlm PRK ni...
matcomot berkata...
minta kerjasama semua.....

di harap semua pembaca dpt email kepada :

Dato' Che Mat bin Che Ali Dato' Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah

utk mendapatkan penjelasan mengenai RAMLANG PORIGI.

email : pengarah@jawi.gov.my

: che_mat@jawi.gov.my
Farid Kuantan berkata...
sham.. aku dh sampai permatang pauh.. mana nak cari kau?
 
 



---------------------