.

Isnin, 17 November 2008

EKONOMI MALAYSIA TIDAK ALAMI KEMELESATAN - melayau

KUALA LUMPUR 17 Nov. Ekonomi Malaysia menunjukkan tidak mengalami kemelesetan, sebaliknya, berkembang dengan lebih perlahan, kata Timbalan Menteri Kewangan Datuk Kong Cho Ha.

Dengan itu, ekonomi dijangka mencatat pertumbuhan lebih kurang lima peratus bagi keseluruhan tahun 2008, katanya ketika menjawab pertanyaan Datuk Nur Jazlan Mohamed (BN-Pulai) di sesi soal jawap di persidangan Dewan Rakyat di sini.

Berikutan pengumuman langkah tambahan sebagai respons terhadap krisis kewangan dunia yang dibentangkan oleh kerajaan pada 4 Nov, Kong menjelaskan bahawa ekonomi negara diramalkan berkembang pada kadar 3.5 peratus pada tahun 2009.


STOP PRESS:

STATS CHIPPAC Sdn Bhd – Hulu Kelang syarikat semi konduktor telah memberhentikan 12-150 pekerja.

INFINEON ( German ) Melaka – syarikat semi konduktpr memberhentikan 100 orang pekerja.

PALING BARU :

Pemandu teksi akan di benarkan menjual minuman, kad talipon kepada penumpang mereka. KENYATAAN MENTERI USAHAWAN MALAYSIA – starnews

kah kah kah…. nak kelentong juga…. kah kah kah…. tak abis abis kelentong… kah kah kah..

naik teksi ke naik kedai?…. kah kah kah….nanti ada khidmat urut dalam teksi… kah kah kah….

ada panggung dalam teksi…. kah kah kah…

ada bank dalam teksi…. kah kah kah…

ada jual ikan masin dalam teksi… kah kah kah….

ada jual basikal dalam teksi…kah kah kah…

ini tanda ekonomi meleset……nggggooooooook….. kah kah kah
TULIS DALAM DAIRI – INGAT TARIKH - JEMPUTAN PESTA – SEMUA DI JEMPUT !!!

KUALA LUMPUR: Kira-kira 10,000 perwakilan, pemerhati, pemimpin komponen Pakatan Rakyat, wakil kedutaan dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dijangka menghadiri Kongres Nasional Tahunan Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang dijadualkan berlangsung 29 November ini.

Biro Penerangan PKR dalam satu kenyataan berkata, kongres dua hari bertema ‘HARAPAN BARU’ diadakan di STADIUM MALAWATI ,SHAH ALAM.

Katanya, kongres pertama PKR selepas Pilihan Raya Umum 8 Mac lalu, akan menyaksikan kehadiran wakil rakyat pembangkang yang ramai sejak penubuhan parti, 10 tahun lalu.


“Kongres kali ini diberikan tema ‘HARAPAN BARU’ atas kesedaran perlunya untuk menterjemahkan kuasa rakyat yang disaksikan dalam pilihan raya umum lalu kepada kuasa perubahan yang jitu ke arah Malaysia yang adil dan demokrasi.

“Kongres ini juga pertama kali diadakan sejak Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjadi Ketua Pembangkang, selain membuka ruang kepada perwakilan membahaskan dasar perjuangan parti secara umum serta polisi pentadbiran negeri yang dikuasai Pakatan Rakyat secara khususnya,” kata kenyataan itu.

Sementara itu, kenyataan berkenaan berkata sayap parti, iaitu Angkatan Muda dan Wanita pula akan mengadakan kongres mereka secara berasingan pada 28 November.

“Kongres mereka akan dirasmikan oleh Timbalan Presiden PKR, Dr Syed Husin Ali di stadium berkenaan. Selepas perasmian, Angkatan Muda akan terus bersidang di Stadium Malawati, manakala Wanita pula akan bersidang di Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor.

“Orang ramai juga dijemput untuk mendengar pidato umum Anwar pada malam 29 November ini di stadium berkenaan,” kata kenyataan itu.
KAH… KAH… KAH….JANGAN PANDANG REMEH AMALAN BERSENAM – ROSMAH –melayau

KUALA LUMPUR 16 Nov. - Seluruh rakyat Malaysia diminta tidak memandang remeh amalan bersenam kerana peratusan mereka yang berpenyakit dalam masyarakat kini amat membimbangkan.

Isteri Timbalan Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor berkata, penyakit yang berpunca daripada masalah kolestrol tinggi dan kandungan gula dalam darah seperti sakit jantung semakin meningkat bukan sahaja di kalangan orang dewasa malah melibatkan kanak-kanak dan remaja.

kah kah kah…. kah kah kah…. kah kah kah…. kah kah kah…. kah kah kah….

terguling guling…. kah kah kah…. ternahak bahak…. kah kah kah… terkentut kentut… kah kah kah…

hairan… kah kah kah…. pelik…. kah kah kah….takjub… kah kah kah…

yang kurus, slim dan cun ialah altantua shaaribu…. kah kah kah

yang kurus, slim dan cun ialah ziana zain….. kah kah kah

ya ampuun… jauhkan laaa bumi dari bergegar…..

ya ampuuun kukuhkan lah gunung ganang….

ya ampuuun kuatkan laaa tebing tebing bukit….

ya ampuuuun tegangkan laaa urat urat ...kayu

ya ampuuuun bik mama nak berjogging…. kah kah kah…

ya ampuuuun…. selamatkan laaa negara ini dari di landa gempa bumi….


TERBARU - INI KAH DIA !!!

Gempa 7.5 skala Richter gegar Sulawesi

JAKARTA: Gempa kuat berukuran 7.5 skala Richter melanda perairan berdekatan Kepulauan Sulawesi, di timur Indonesioa, awal pagi tadi.

Pusat Amaran Tsunami pasifik melaporkan gempa yang berpotensi membawa ombak besar itu berlaku di sepanjang 1,000 kilometer di sepanjang pantai di pusat gempa.

Pusat Penyelidikan Geologi Amerika Syarikat pula berkata, gempa itu berlaku 21 kilometer di dasar laut di 135 kilometer dari Gorantalo, pekan berdekatan pantai di Kepulauan Sulawesi.
BUBAR MAJLIS PEGUAM JIKA MAHU BERPOLITIK, KATA ABU ZAHAR - melayau

KUALA LUMPUR, 16 Nov (Bernama) Majlis Peguam Malaysia perlu dibubarkan jika badan itu bertindak tidak ubah seperti sebuah parti pembangkang, mempersoalkan hak-hak pribumi di negara ini.

Presiden Persatuan Peguam Muslim Malaysia Tan Sri Abu Zahar Ujang berkata badan itu kini tidak lagi memainkan peranan yang sepatutnya kepada peguam-peguam yang menjadi anggotanya.

"Saya menasihatkan supaya Majlis Peguam dibubarkan dan mereka yang terbabit menubuhkan sebuah parti jika ingin aktif dalam politik," katanya ketika berucap di program wacana isu perundangan dan hak-hak pribumi dalam perlembagaan di Memorial Tun Hussein Onn di sini hari ini.


kah kah kah…. mat ngook ni ingat politik tu hanya nak jadi wakil rakyat ?.... kah kah kah….

kah kah kah… mat ngook ni ingat nak berpolitik ini mesti masuk parti?.... kah kah kah…

kah kah kah….mat nagook ni ingat tak ada parti tak boleh berpolitik?...... kah kah kah…

mana punya sintok sufah mari…. kah kah kah…apa punya tuuuuur….

manusia ialah mamalia politik… kah kah kah…. apa saja yang kita buat semuanya politik… kah kah kah….mengundi itu politik…. tak mengundi pun politik… masuk parti pun berpolitik…. tak masuk parti berpolitik… ngoook… kah kah kah…

kah kah kah…. jangan ingat masuk gerombolan saje berpolitik…. kah kah kah…. jangan ingat sokong gerombolan saje politik…. kah kah kah

cukuplaaaa woit .... jangan buat kerja tipu melayu lagi..... kah kah kah
HENTIKAN SEGALA PERTIKAIAN DEB -malayau

PULAU PINANG 16 Nov. Semua pihak digesa menghentikan segala pertikaian terhadap Dasar Ekonomi Baru (DEB) sebaliknya bekerjasama ke arah meningkatkan ekonomi negara.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, sekarang merupakan masa yang sesuai bagi melaksanakan semua dasar dalam DEB kerana sememangnya ia memberi banyak manfaat kepada semua kaum di negara ini.

Janganlah selalu mempersoal dan membincangkan mengenainya kerana ia dikhuatiri akan menimbulkan rasa tidak senang kaum lain.


kah kah kah…. pertikaikan deb??? kah kah kah munkee ni tak faham…. kah kah kah…. orang ramai bukan peertikaikan deb…. kah kah kah…

orang ramai nak hapuskan… bukan pertikaikan…. kah kah kah….

woit…. jangan laaa tipu melayu…. hentikanlah tipu melayu…. kah kah kah….dah 50 tahun tipu melayu…. kah kah kah…. dah 30 tahun deb…orang melayu tak dapat apa pun….asik asik kroni … anak bini… menantu…. kah kah kah….cukuplaaa jangan bodohkan melayu…. dah ramai melayu jadi bodoh…. hentikan laaaa…kah kah kah