Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 4 November 2008

BERITA FITNAH LAGI !!! NAJIB MENGUBAH BELANJAWAN 2009 – Malaysian Insider


KUALA LUMPUR, Oct 4 – Menteri Keduitan Najib Razak telah mengubah belanjawan 2009 petang ini. Najib membentangkan perubahan ini di parlimen.

Pertumbuhan ekonomi dijangkakan turun dari 5.4 peratus ke 3.5 peratus.

Hutang belanja negara juga akan naik mendadak dari 3.6 peratus ke 5.4 peratus.

Pendapatan negara jatuh dari RM176.22 bilion ke RM 168.73 bilion.

kah kah kah …. kah kah kah….my dear mangkuk you told the nation that… EKONOMI NEGARA STABIL, TIDAK ADA MASAALAH EKONOMI… kah kah kah kah…. you lied on the ekonomi… you could be lying on so many thingy…. kah kah kah…

munkee ni tukang karut… mat mongol ni kelentong besar….. napa tak terima hakikat yang ekonomi sedang merumdum…. kah kah kah…. napa nak tipu…

tak nak hantar sms lagi ke…. kah kah kah…

munkee ni nak buat berita palsu.... kah kah kah... dia nak burukkan menteri keewangan negara.... kah kah kah.... dia lupa munkee ni sendiri menteri keewangan?

betul ke dia FINANCE MINISTER ?.... atau bik mama MENTERI KEDUITAN.... kah kah kah



BERITA TERHEBAT !!!! DUA ANGGOTA POLIS MASUK PERANGKAP BPR – berita hairan



ALOR STAR: Dua anggota polis terperangkap dengan tindakan mereka sendiri selepas ditahan Badan Pencegah Rasuah (BPR) di lokasi sekatan jalan raya di Jalan Sultan Badlishah, di sini sebaik menerima `wang perangkap' yang disediakan agensi itu.

Kejadian kira-kira jam 7 petang Sabtu lalu selepas seorang remaja berusia 19 tahun yang ditahan kerana menunggang motosikal tanpa lesen dan cukai jalan, berjalan kaki ke pejabat agensi itu dan melaporkan tindakan anggota polis terbabit meminta wang daripadanya kepada pegawai BPR bertugas.

Pengarah BPR Kedah, Noraziah Manaf, berkata remaja itu mendakwa anggota polis terbabit meminta RM200 daripadanya menyebabkan pegawainya dan remaja itu bertindak melakukan perangkap.


kah kah kah… kah kah kah…. BPR HEBAT…. kah kah kah … tangkap rasuah 200 juta ringgit? ….kah kah kah… 200 ribu ringgit ? …. kah kah kah…. 200 ringgit laaa beeb…. Dua ratus sahaja…. Kah kah kah… palat … sebotol chivas pun tak dapat beli…. kah kah kah…

bpr ni tak malu ke?.....kah kah kah …. rasuah berjuta-juta tak nampak…. kah kah kah…. pusing pusing polis cabuk kena…. kah kah kah…. mat kampau ni tak cukup makan….tangkaplaaa yang munusabah…..tangkap rasuah yang berjuta-juta…. Kah kah kah…. takut?..... eurokopter ke?.... kes kapal selam ke…. kes beli sukhoi ke…. kes repair parlimen ke…. kes moonson cup ke….. kah kah kah….

kesian polis …. 200 ringgit dia kena…. Yang 200 juta tak pernah kena…. Kah kah kah…. inilah dia BPR …. inilah dia KETUANAN MELAYU…. kah kah kah



DBP SARAN GUNA BM DALAM MAJLIS RASMI - melayau


KUALA LUMPUR 3 Nov. - Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) menyarankan semua majlis rasmi yang dianjurkan oleh agensi-agensi kerajaan dikendalikan dalam bahasa Melayu sepenuhnya demi memartabatkan bahasa kebangsaan.

Timbalan Pengarahnya, Kamarulzaman Shaharudin yakin ia tidak akan menimbulkan sebarang masalah kerana bahasa Melayu adalah bahasa rasmi dan seluruh rakyat negara ini dapat memahaminya.

Menurut beliau, komitmen daripada semua agensi kerajaan perlu untuk memartabatkan bahasa Melayu, justeru cadangan itu wajar dipertimbangkan secara serius oleh pihak yang terlibat.


kah kah kah…. for fuk sake…. stop opening your blinking bloody stinking trap…. kah kah kah….why don’t dewan bahasa petaka change PALACE OF JUSTICE to Istana Keadilan….. kah kah kah…. fuking freaking scared are u?....kah kah kah… bloody scared of mahafiraun…. kah kah kah….

kah kah kah…. for fuk sake don’t dribble and talk cock… why dont dewan petaka change KLCC , KLIA , KL CENTRAL… into something more warisan for fuk sake….kah kah kah…..

what about the fuking PRECINT in the bloody fuking putrajaya…. what the fuk is precint…. u think this is bloody fuking new york…. imbicile…. kah kah kah…. don’t be moronic…. english talks and your bullshit walks…. kah kah kah

if you dont bloody comprehend what i wrote.....kah kah kah.... you munkee better study your maths and science in english.... kah kah kah




UMNO BOLEH RUNTUH JIKA DIKUASAI KONTRAKTOR - malayau


SHAH ALAM 1 Nov. –UMNO berhasrat menggalakkan pembabitan lebih banyak pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Melayu dalam kegiatannya sebagai salah satu langkah memulihara serta memperkuatkan parti itu pada masa depan.

Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib berkata, langkah tersebut dibuat kerana keahlian UMNO kini lihat dikuasai ramai golongan kontraktor yang boleh menjejaskan keutuhan parti jika tidak ditangani segera.

Katanya, keadaan sedemikian amat jauh berbeza dengan zaman dahulu di mana UMNO dibentuk oleh gabungan daripada pertubuhan- pertubuhan Melayu dengan matlamat yang sama iaitu menjaga kepentingan bangsa.

PKMM SANGKAL KONTRKTOR RUNTUHKAN PARTI - malayau

KUALA LUMPUR 3 Nov. - Persatuan Kontraktor Melayu Malaysia (PKMM) menyangkal dakwaan Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib bahawa parti itu akan runtuh jika keahliannya terus dikuasai kontraktor.

Setiausaha Agung PKMM, Datuk Osman Abu Bakar berkata, kebanyakan ahli PKMM yang merupakan pemegang jawatan dalam bahagian dan cawangan UMNO sentiasa berusaha memulihara dan memperkuatkan parti untuk masa depan negara.

''Kewibawaan kontraktor Melayu terserlah apabila terlibat dalam politik dan menunjukkan kewibawaan, kematangan dan keprihatinan terhadap hala tuju dan pembangunan negara dalam keadaan ekonomi yang mencabar,'' katanya dalam kenyataan di sini hari ini.


kah kah kah….. ini berita baik…. kah kah kah…UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION BOLEH RUNTUH.... kah kah kah…. dah runtuh pun….kah kah kah…

bila dua munkee bergaduh rakyat senang hati…. kah kah kah

satu munkee kata runtuh…. satu munkee kata tak runtuh….. kah kah kah…

dua dua munkee ni salah…. kah kah kah… dalam GEROMBOLAN UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION mana ada kontraktor….. kah kah kah… yang ada kontrek jungkies…. mat sub sub sub sub sub sub sub con…..kah kah kah….banyak mamat cari projek…. bukan kontrektor…kah kah kah…



DEMONSTRASI BANTAH PERLANTIKAN - melayau


KUALA LUMPUR 2 Nov. - Lebih 30 ahli UMNO Bahagian Kajang mengadakan demonstrasi aman di pintu masuk Plaza Tol Kajang di sini pagi ini.

Perhimpunan kira-kira pukul 9 pagi itu bertujuan membantah tindakan kerajaan negeri Selangor melantik Timbalan Pengurus Korporat dan Akaun Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Low Siew Moi selaku Pemangku Pengurus Besar perbadanan tersebut

kah kah kah…. DEMONSTRASI….. kah kah kah…. dulu kata demonstrasi bukan budaya kita….. kah kah kah…. dulu kata demonstarsi takutkan pelabur….. kah kah kah…. dulu kata demonstrasi budaya barat…. kah kah kah…..

bagus….bagus … bagus…. dah pandai berdemo…. kah kah kah….jangan turun 30 orang buat malu aje…. kah kah kah…. macam tak ada sokongan… bawalaaaa 100 ribu macam BERSIH…. kah kah kah…. 80 ribu macam HINDRAF…. kah kah kah…. 100 ribu macam REFORMASI…. kah kah kah…. baru betul …. kah kah kah