Ahad, 8 Mei 2011

SIAPA PERDANA MENTERI MALAYSIA YANG SZEBENAR
JANGAN SENYUM TAPI FIKIRKAN


nota:
inilah dia keadaan negara kita
ini lah hakikat negara malaysia
inilah bahaya apabila mak janda
mengaku dara kah kah kah


PETANG INI - TELUK CHEMPEDAK - PETANG INIPETANG INI - TELOK CHEMPEDAK

PERHIMPUNAN BANTAH PEMBINAAN KILANG LYNAS (RADIOAKTIF)

Sila datang beramai-ramai
semua warga yang tinggal berhampiran
dengan kuantan di harapkan akan datang
bersetiakawan dengan warga gebeng yang akan dilanda malapetaka

Datang bawa lilin

Datang dengan memaki baju hitam

Berkumpul di tepi pantai teluk chempedak

Mula berkumpul jam 6.00 petang hinnga lewat malam.

MENYELAM JADI ISLAM
JANGAN BUAT SILAP - PANDANG BETULnota:
yang kri itu bukan zul nordin
yang kanan itu barulah zul nordin

sila jangan buat kesilpaan
dan betulkan cermin mata dan kanta anda
kah kah kah
RAMPAS KEDUDUKAN ISLAM WUJUD
- meloya

Zulkifli Noordin mendakwa memang wujud gerakan oleh pertubuhan agama lain untuk merampas kedudukan Islam sebagai agama rasmi Persekutuan.

Katanya, beliau menyedari kewujudan gerakan itu setahun yang lalu dan ia bergerak secara senyap dalam usaha cuba menghakis kedudukan agama Islam sedikit demi sedikit.
Katanya, perjuangan pergerakan itu berlandaskan kepada 14 tuntutan seperti yang dikemukakan oleh pihak pembangkang kepada Suruhanjaya Antara Agama (IFC).

"Saya difahamkan antara perkara yang mereka perjuangkan ketika ini adalah untuk mengkategorikan golongan di bawah 18 tahun sebagai 'tidak beragama' dan mereka hanya boleh memilih agama apabila mencapai usia tersebut.

"Alasan yang digunakan adalah bagi menyelesaikan masalah penetapan agama anak yang sering menjadi perdebatan di negara ini apabila salah seorang daripada ibu atau bapanya bukan beragama Islam.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... BILA MAT BISUL CAKAP HAL ISLAM?… lak kah kah..

kah kah kah… INI SAMALAH MACAM LIM GOH TONG MEMBERI TAZKIRAH DI MASJID NEGARA…. kah kah kah..

kah kah kah…BILA MAT BISUL CAKAP HAL ISLAM… SAMALAH MACAM RAIS YATIM BERCAKAP TENTANG WAJIB MENJAGA KEBAJIKAN AMAH… kah kah kah..

kah kah kah… BILA MAT BISUL CAKAP TENTANG ISLAM.. SAMALAH MACAM RAHIM TAMBI CHIK BERI NASEHAT PADA IBU BAPA UNTUK JAGA ANAK ANAK DI SEKOLAH…. kah ka kah..

kah kah kah… BILA MAT BISUL CAKAP TENTANG ISLAM..SAMALAH MACAM BIK MAMA BERCAKAP TENTANG BAHAYANYA OBESE… kah kah kah

kah kah kah..BILA MAT BISUL BERCAKAP TENTANG ISLAM SAMLAH SEPERTI ALONG MEMBERI NASEHAT TENTANG BAHAYANY BERHUTANG.... kah kah kah..

LOYA LAGI MELOYAKAN
ANAK MUDA BACA TERBALIK

PAS : UTUSAN MAKIN MELAMPAU
- mkini

PAS menggesa tindakan tegas dikenakan ke atas akhbar milik Umno,Utusan Malaysia yang dalam laporannya mendakwa pemimpin Kristian berkonspirasi dengan DAP untuk mengambil alih Putrajaya dan menggugurkan status Islam sebagai agama rasmi negara kerana laporan tersebut langsung tiada logik dan tidak berasas, laporHarkahdaily.

“Dengan segala kekuatan DAP sahaja, ia adalah mustahil untuk melakukan dakwaan tersebut kerana jumlah ahli parlimen mereka tidak mencukupi, bahkan atas nama Pakatan Rakyat sekalipun, tak mungkin PAS dan PKR akan bersetuju, lagi-lagi DAP pun tidak akan mencadangkan usul yang cukup tidak logik tersebut.

“Sehubungan itu, pihak keselamatan harus bertindak ke atas laporan yang diberi berdasarkan makluman tidak benar dan tidak logik ini,” kata naib presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataannya.


KRISTIAN –ISLAM- LAPORAN UTUSAN CETUS PERPECAHAN AGAMA,DAKWA KETUA MAJLIS PERUNDINGAN AGAMA - minsider

Utusan Malaysia dan kumpulan-kumpulan Islam mencetuskan perpecahan antara agama sedangkan pihak berkenaan seharusnya membawa laporan mengenai isu Kristian Malaysia kepada jawatankuasa antara agama Kabinet.

Pengerusi Majlis Perundingan Malaysia Agama Buddha, Kristian, Hindu, Sikh dan Tao, Dr Thomas Philips berkata terdapat satu jawatankuasa khas yang ditubuhkan untuk mengkaji perkara-perkara yang “sensitif”.

“Kita mempunyai jawatankuasa antara agama Kabinet. Mereka perlu bincangkan perkara ini di sana. Ada isu-isu yang tidak dapat dikawal. Mengapa perlu bangkitkan isu yang boleh mempengaruhi emosi rakyat?” katanya kepada The Malaysian Insider, merujuk kepada dakwaan yang disiarkan dalam beberapa blog pro-Umno dan Utusan Malaysia sejak beberapa hari lalu.

Beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam telah membuat laporan polis selepas akhbar milik Umno menyiarkan laporan di muka hadapan dengan tajuk “Kristian agama rasmi?”


KRISTIAN-ISLAM : GEREJA TIMBANG SAMAN UTUSAN SIAR LAPORAN PALSU - minsider

GEORGE TOWN, 8 Mei — Bishop Antony Selvanayagam mendakwa Utusan Malaysia berbohong kononnya Gereja Katolik Pulau Pinang berperanan dalam konspirasi, didakwa mahu menjadikan individu beragama Kristian sebagai perdana menteri sambil menegaskan, ia akan berunding dengan peguamnya mengenai bakal tindakan perundangan ke atas akhbar tersebut.
Katanya, beliau dan pertubuhan itu tiada tahu-menahu mengenai pertemuan yang Utusan Malaysia dakwa telah diadakan untuk menjadikan perdana menteri daripada kalangan komuniti Kristian dan mengubah status agama rasmi negara ini.

“Laporan itu tidak benar. Tiada pertemuan sedemikian di mana-mana gereja Katolik atau kemudahan di sini. Sebaga biskop, saya pastinya tahu,” kata beliau kepada The Malaysian Insider ketika dihubungi malam tadi.

“Ini laporan palsu,” kata Selvanayagam.

Katanya, tiada mana-mana pihak kecuali The Malaysian Insider yangmenghubungi beliau untuk mendapatkan kesahihan maklumat sebelum menerbitkan laporan tersebut.
Justeru ditanya sama ada beliau bercadang untuk mengambil tindakan ke atas Utusan Malaysia, katanya:

NOTA:

jelas dan terang bahawa ketika ini
gerombolan sedang nazak
maka tidak ada jalan lain melainkan
memainkan apai perkauman

anak anak muda
dan seluruh warga
wajib berwaspada
wajib berjaga jaga

api perkauman
api kebencian terhadap yang asing
sentimen benci kerena mereka bukan kita
amat senang untuk dibakar

fikrah yang rasional
fikrah yang cool
fikrah yang seimbang
adalah senjata ampun untuk melawan
apai perkauman yang sedang disebar oleh akhbar gerombolan

gerombolan tidak dapat menerima hakikat
bahawa malaysia setelah march 8 telah berubah
malaysia tidak akan kembali lagi kepada
satu zaman di mana ketuanan melayu akan diterima
era dan zaman ketuanan melayu telah hampir tamat

yang menggantikan ialah ketuanan rakyat

hakikat ini masih belum dapat diterima oleh
gerombolan dan kuncu kuncu-nya

AGAMA RESMI - AGAMA TAK RAAASMI
MELOYA BUAT FITNAH LAGIPEMBELA : AGAMA KRISTIAN ANCAMAN TERBESAR ISALM - mkini

NGO Islam - Pertubuhan Pembela Islam (PEMBELA) mempersalahkan agama Kristian sebagai faktor yang menyumbang kepada kemerosotan Islam di negara ini.

"Adalah jelas, cara agresif dan konfrontasi masyarakat Kristian yang membawa kes-kes ke mahkamah, laporan polis mereka di seluruh negara dan kenyataan media (mereka) sama ada penggunaan kalimah Allah ataupun isu al-Kitab dalam bahasa Melayu.

“Ini semua boleh dikaitkan dengan gerakan untuk menyebarkan agama Kristian kepada umat Islam,” kata presiden PEMBELA Yusri Mohamad.


KDN PANDANG SERIUS - meloya

BESUT 7 Mei – Kementerian Dalam Negeri memandang serius pendedahan mengenai pihak tertentu yang mahu menjadikan Kristian sebagai agama rasmi negara selain melantik Perdana Menteri di kalangan penganut agama itu.

Hishammuddin Hussein berkata, beliau turut terkejut dan sedih dengan pendedahan terbabit kerana dikhuatiri boleh mencetuskan ketegangan serta perbalahan antara kaum khususnya penganut Kristian di negara ini.

Beliau yang juga Naib Presiden UMNO turut menasihatkan pihak-pihak yang menganjurkan majlis pertemuan itu supaya jangan sekali-kali mempolitikkan sebarang isu berkaitan agama.


KRISTIAN- ISLAM: LAPORAN UTUSAN PEMBOHINGAN BAHAYA, KATA GUAN ENG - minsider

DAP menolak laporan Utusan Malaysia yang mendakwa parti itu berkonspirasi dengan pemimpin-pemimpin Kristian untuk mengambil alih Putrajaya dan menggugurkan status Islam sebagai agama rasmi negara ini.

Parti komponen Pakatan Rakyat itu juga mendakwa laporan akhbar milik Umno itu satu pembohongan yang bahaya kepada negara.

Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng menegaskan, pembohongan sedemikian bercanggah dengan konsep satu Malaysia yang dibawa oleh ajib Razak.
“Utusan mahu meletakkan (gagasan) satu Malaysia di atas api... ia elemen paling jahat dan bahaya di negara kita pada masa sekarang,” kata beliau hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…INI BETUL BERITA PUTAR ALAM…. kah kah kah…

woit…INI BERITA MAHU TAKUTKAN MELAYU… kah kah akh…

woit…BILA MELAYU TAKUT ..MELAYU AKAN JADI BODOH…kah kah akh

kah kah kah…BILA MELAYU TAKUT ..MAKA MELAYU AKAN CARI BOMOH…. kah kah jah ..

kah kah kah…BILA MELAYU JADI BODOH.. MEREKA AKAN UNDI BARISAN… kah kah kah

nota:
yang jadi pengancam
islam ialah loji nuklear

yang menjadi ancaman ialah
fat lady sedang mengakui dirinya anak dara

tapi kalau ada datang seminah makan aku akan datang