Rabu, 11 Mei 2011

APA MAKNA ASSET CIA?
KERJA ORANG DALAM

MATINYA SEORANG OSAMA


Ketika bangunan World Trade Center di New York dilanggar kapal terbang aku duduk dalam satu sel dengan Tian Chua dalam kem tahanan Kamunting. Kami dikawal dari mengetahui apa yang sedang berlaku diluar penjara. Akhbar yang dimiliki oleh United Malays National Organisation hanya diberi satelah enam bulan kami ditahan. Akhbar ini pun telah dipotong-potong untuk memastikan kami tidak tahu apa yang sedang berlaku diluar penjara. Hasilnya aku ketinggalan dengan semua bentuk berita.

Aku tidak mengetahui apabila berlakunya serangan ke atas WTC di New York pada Selasa itu. Hanya esoknya, hari Rabu Elizebeth Wong telah datang melawat Tian Chua dan dia membawa berita ini. Aku dengan serta merta merasa agak was was tentang apa yang sebenarnya sedang berlaku. Percambahan fikrah aku tidak membenarkan aku menerima dan menelan bulat bulat apa sahaja fakta dari kuasa daulah tanpa ditapis.

Dalam masa yang sama - tidak jauh dari blok aku ialah blok Al-Maunah. Warga Al-Maunah ini telah sampai ke Kamunting beberapa bulan lebih awal dari aku. Bila aku menyelidik dan bertanya dengan anggota Al-Maunah ini sendiri maka aku lihat mereka telah diperangkap dengan satu mondus operandi operasi hitam untuk menghalalkan pengunaan ISA – penjara tanpa bicara.

Bila aku kaji kes Al-Maunah maka aku merasakan ledakan WTC ini juga adalah satu operasi hitam. Tetapi pada ketika itu pembacaan dan maklumat yang mungkin dapat aku cungkil tidak wujud. Dari Kamunting tidak mungkin aku dapat menganalisa dan mengkaji latar belakang serangan pada 9/11 ini.

Satu minggu sesudah 9/11, aku telah di bawa ke Kuala Lumpur untuk bicara kes Tunjuk Perasaan Reformasi. Dari Kamunting kami di bawa ke Rumah Pasong Sentul sebelum kami dipindahkan ke satu tempat sulit di pinggir kota Kuala Lumpur. Di rumah pasong inilah kali pertamanya aku melihat klip dua buah kapal terbang yang menuju ke arah ke WTC kemudian meletup. Aku mencuri lihat klip ini dari kaca TV di rumah pasong Sentul.

Aku tidak ambil pot tentang siapa Osama bin Laden. Untuk aku nama Bin Laden ini adalah nama busuk dari satu keluarga yang jahat. Sebelum 9/11 berlaku, pada tahun 1993 dahulu satu ledakan di Kerpan Kedah terjadi bilamana seorang yang bernama Bin Laden telah merampas tanah sawah orang kampong untuk dijadikan kolam udang. Aku masih ingat lagi benterokan berlaku awal tahun 90an dimana orang kampong telah bangun melawan apabila tanah sawah mereka dirampas. Manusia yang bernama Bin Laden ini telah berjaya merampas tanah sawah orang kampong dengan kerja sama United Malays National Organisation.

Mara kehadapan dua tahun kemudian : Apabila aku dibebaskan dari Kamunting aku terus mencari sebanyak mungkin maklumat tentang WTC dan 9/11. Melalui internet aku mula mendapat pemahaman jelas tentang apa yang sebenarnya berlaku di New York pada 9/11 itu. Aku juga dapat melihat kembali detik-detik akhir sebelum ledakan itu berlaku. Aku juga dapat melihat George Bush bermuka poyo lagi tojo dalam bilik darjah ketika diberitahu oleh pegawai sulitnya tentang serangan ini.

Semakin banyak bahan yang aku baca - semakin meyakinkan aku bahawa 9/11 adalah kerja orang dalam. Ini samalah seperti apa yang terjadi kepada kumpulan Al-Maunah. Pada hemat aku penangkapan Al-Maunah ialah agenda Mahathir pada tahun 2000. Ketika ini imej Mahathir dilihat sebagai bangkai oleh orang Melayu. Justeru satu sandiwara rompakan bersenjata dipentaskan di Sauk untuk menimbulkan simpati orang Melayu kepada Mahathir Muhamad. Juga dengan sandiwara bersenjata Al-Sauk Al Maunah ini Mahathir sedang menyediakan persetujuan orang ramai untuk menangkap pemimpin Gerakan Reformasi.

Justeru – apabila 10 orang aktivis Reformasi dan kepimpinan Keadilan di tangkap - kami dituduh yang kami sedang merancang menggunakan senjata untuk menggulingkan Mahathir Muhamad. Kami dituduh sedang menyusun gerakan ini secara sulit dan rahsia. Justeru, kerana ini maka aku berpendapat amat jelas bahawa Al Maunah hanyalah pembuka jalan untuk tangkapan beramai-ramai.

Sayangnya, agenda Mahathir dengan Operasi Al-Sauk Al-Maunah ini telah dijadikan bahan lawak oleh orang ramai. Orang ramai telah diberi tahu bahawa tiga buah Pajero telah berjaya membawa lari 4 tan senjata dalam masa 15 minit. Apabila berita ini muncul satu negara ketawa besar. Lawak Pajero ini menjadikan rancangan Mahathir Muhamad terbarai.

Untuk menolak gurindam dan seloka Al-Sauk Al Maunah ini, babak rompakan ini telah dipentaskan semula untuk membuktikan kepada orang ramai bahawa memang rompakan ini boleh berlaku dalam masa 15 minit dan 4 tan senjata boleh dimuatkan dalam tiga buah kereta Pajero.

Nasib tidak menyebelahi Mahafiraun - nama manja Mahathir ketika itu. Tidak ada sesiapa ambil pot tentang lakonan semula rompakan senjata ini. Imej Mahathir terus merundum hingga ke hari ini. Ini samalah dengan apa yang terjadi kepada George Bush sesudah 9/11.

Kajian demi kajian telah dibuat tentang apa sebenarnya berlaku sebelum dan sesudah pada 9/11. Maklumat baru muncul, maklumat tersorok dicungkil, gambar baru muncul, kenyataan yang cuba ditenggelamkan dibuka kembali – akhirnya lebih dari 50% warga Amerika tidak percaya dengan maklumat yang diberikan oleh Rumah Puteh, Tentera atau FBI.

Dalam masa yang sama semakin ramai sosok-sosok berwibawa dan berjawatan tinggi dalam kerajaan telah mula mempersoalkan ‘kerja orang dalam ini’. Mereka yang mempertikaikan naratif resmi ini bukan ‘kecik anak’. Morgan Reynolds bekas penasehat ekonomi di bawah Bush Senior, Paul Roberts Ketua Nasa dari Jabatan Pertahanan, Michel Meacher bekas Menteri Alam Sekitar United Kingdom ( 1997-2003) adalah diantara sosok yang bangun dan bersuara kerana kesangsian mereka terhadap apa yang berlaku pada 9/11.

Manakala Andreas Von Buelow bekas Menteri Pertahanan German secara terang terang telah mengeluarkan kenyataan dan menulis buku tentang konspirasi CIA yang mewujudkan 9/11.

Kemudian pada tahun 2005 aku dapat menonton dari YouTube filem dokumentri bernama ‘ Loose Change’. Dokumentri ini dengan berjaya telah membuktikan bahawa ledakan WTC pada 9/11 adalah kerja orang dalam. Malah aku sendiri terperanjat kerana ada beberapa fakta baru yang tidak aku sedari telah ditimbulkan oleh Loose Change.

Mungkin hingga ke hari ini aku rasa masih ramai warga dunia tidak menyedari bahawa pada 9/11 itu bukan dua ( not two ) tetapi tiga bangunan telah runtuh. Bangunan ke tiga ini dipanggil Building7. Yang menjadi lawak besar ( macam lawak Pajero AL-Maunah ) Building7 ini tidak ada kena mengena dan tidak diusik pun oleh kapal terbang yang dikatakan telah dibajak oleh Al-Qaida. Building7 ini terbakar dengan sendiri dan akhirnya runtuh.

Sehari sesudah 9/11, George Bush dengan tangkas telah menuduh ledakan WTC adalah kerja Al-Qaeda yang dipimpin oleh Osama Bin Ladin. Justeru, semenjak 9/11 berlaku nama Osama telah menjadi nama yang digunakan untuk mengolah persetujuan warga dunia agar menyokong kuasa imperilis Amerika dalam tindakan untuk menyerang Iraq, Iran, Afghanistan dan Pakistan.

Di era Perang Dingin dahulu – sebelum runtuhnya Tembok Berlin - yang dijadikan hantu untuk menakut-nakutkan rakyat dunia ialah Russsia dan Komunis. Selesai Perang Dingin ini Osama dan Al-Qaeda telah dijadikan hantu baru untuk menakutkan warga dunia dan menghalalkan perang dengan strateji yang dipanggil – perang menentang keganasan.

Dengan jelas aku melihat bahawa seperti Al-Sauk Al-Maunah dimana Mahathir Muhamad ingin meneruskan agenda politik untuk memperkayakan kroninya - George Bush juga telah menggunakan Osama untuk menyerang Iraq dan Afghanistan. Di Iraq ‘military industrial complex’ - kuasa industri senjata Amerika ingin menawan telaga minyak. Di Afghanistan pula yang ingin ditawan ialah punca-punca gas.

Apabila berita Osama ditembak mati di Abbotabad Pakistan aku juga tidak ambil pot. Ini bukan kerana aku masih lagi dalam Kamunting. Aku tidak ambil pot kerana dari apa yang aku kaji dan aku baca – amat jelas bahawa Osama ini adalah pekakas yang telah digunakan oleh CIA. Macam selipar jepun, macam skrew, macam beg palstik – semua ini boleh kita gunakan untuk satu ketika.

Skrew mungkin berkarat. Selipar jepun mungkin talinya terputus. Beg plastik mungkin telah terkoyak - maka semuanya boleh dibuangkan bila tidak boleh digunakan lagi. Bagitulah juga dengan sosok yang bernama Osama Bin Ladin. Jangan silap faham – bukan aku tidak menghormati orang yang telah meninggal dunia.

Tetapi untuk sesiapa yang rajin membaca dan mengkaji tentang sejarah 9/11 dan sejarah Osama akan mengakui bahawa Osama ini hanya perkakas CIA. Puluhan buku telah ditulis. Ratusan dokumentri telah dibuat. Semuanya menunjukkan bahawa Osama ini adalah apa yang dipanggil ‘asset’ dalam pengistilahan CIA. Asset ialah manusia yang bekerjasama dengan CIA dan memiliki hubungan dengan badan perisik Amerika ini.

Dari segi fakta sejarah - hubungan antara Osama dengan CIA ini terjalin pada awal tahun 80’an dahulu di Afghanistan. Ketika ini tentera Soviet Union/Russia telah menduduki Afghanistan. Amerika yang memusuhi Russia secara bijak dan terancang telah melaungkan trompet ‘jihad melawan komunis’. Berbondong bondong anak muda Islam datang untuk menyahut laungan CIA ini. Ketika ini sesiapa sahaja yang bangun melawan Russia di Afghanistan akan dipanggil Mujahidin.

Tetapi CIA memiliki satu masalah - tidak mungkin seorang Mat Saleh dari Boston atau New York yang minum arak dan bertogel siang malam dapat memimpin gerakan ‘jihad’ ini. Imej Islamik amat amat diperlukan. Maka disinilah munculnya peranan Osama Bin Laden. Seorang Arab, warak beragama, berjanggut mengikut sunnah nabi dan dikatakan kaya dan memiliki dana melimpah ruah. Sudah tepat - Osama adalah ‘asset’ terbaik untuk CIA.

Duit mula meloroh masuk membantu Mujahidin yang sedang berjihad melawan komunis. Duit dan senjata dari CIA ini dikatakan datang dari sedekah dan zakat warga Arab yang kaya raya. Bayangkan betapa gembiranya para Mujahidin apabila mendengar muslim dan muslimat bersedekah membantu mereka. Tetapi ada orang yang lebih bergumbira; kuasa imperial Amerika amat amat gumbira kerana ada orang lain yang mati melawan musuh Amerika. Inilah peranan Osama Bin Laden.

Aku tidak menafikan dan memperlekehkan niat suci Osama dan niat baik anak anak muda yang datang ‘berjihad’ di Afghanistan pada ketika itu. Sama seperti apa yang berlaku kepada tim silat Al-Maunah. Mereka kurang sedar ada agenda tersorok yang lebih besar. Mereka hanya menjadi pekakas. Dibelakang niat suci dan niat baik para Mujahidin ini adalah agenda kuasa imperial dan kuasa industri tentera Amerika untuk mendirikan Satu Kerajaan Dunia di bawah telunjuk Amerika Syarikat.(TT)

nota:
bahagian kedua minggu depan


NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN 15
yang sekarang dalam pasaran
sesiapa yang ingin melanggan
akhabar minnguan ini sila
pukul talipon 03-22-72-4045


BETUL BETUL PANDDY KUTTY
TAK FAHAM FAHAMnota:
jangan jadi bebal
jangan buat tak faham
jagan tipu orang ramai
jangan sama bersubahat
menipu orang ramai
kah kah kah

PKR GESA POLIS SIASAT DAKWAAN UMNO GUNA WARGA ASING PENGUNDI
- minsider


Parti Keadilan Rakyat (PKR) mempertahankan dakwaan bahawa Umno Hulu Selangor ada memohon kelulusan menukar taraf pemastautin tetap kira-kira 2,000 bagi membantu kemenangan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang.

Timbalan Pengerusi PKR Selangor Zuraida Kamaruddin menggesa polis untuk menyiasat dakwaan itu terhadap Umno Hulu Selangor dan mengesahkan ketulenan surat yang diserahkan kepada Kementerian Dalam Negeri.

“Surat itu ada di sini, bukti.

“Biar polis siasat, saya tidak tahu jika surat ini palsu... (tapi) ia datang dari sumber yang boleh dipercayai... pejabat kerajaan,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. TAK FAHAM FAHAM…. kah kah kah..

kah kah kah…INI RANCANGAN YANG TERSUSUN…. kah kah kah…

kah kah kah…. ADA KERJASAMASA ANTARA SPR/POLIS/GEROMBOLAN…. kah kah kah..

kah kah kah… MASUK AKAL KE POLIS AKAN SIASAT?.... kah kah kah..

kah kah kah…NAK HANTAR LAPORAN POLIS?.... kah kah kah..

kah kah kah…INI MACAM BUAT LAPORAN ROMPAKAN BANK KEPADA KETUA PENYAMUN?..... kah kah kah..

kah kah kah…INI MACAM PAK AJI BUAT BANTAHAN JUDI PADA VINCENT TAN?... kah kah kah..

woit…. SUSUN RAKYAT…. TURUN KE JALAN RAYA… kah kah kah..

kah kah kah…MANA DIA BERSIH?.... kah kah kah..

kah kah kah…MANA DIA ANGKATAN MUDA KEADILAN…. kah kah kah..

kah kah kah…. MANA DIA PEJUANG ISLAM?.... kah kah kah..

kah kah kah…TERANG TERANG KENA TIPU…. kah kah kah..

kah kah kah..CIIIIT POOORAH…. PANDDY KUTTY…. kah kah kah

MALIKUL BERFATWA LAGI
SATU CONTOH PENGUNAAN BAHASAnota:
inilah contoh iklan
yang betul baik dan berhemah
menggunakan bahasa melayu yang tepat
kah kah kah

MAJLIS ANTARABNGSA DALAM BAHA MELAYU
– berita hairan

Muhyiddin Yassin berkata, ada kemungkinan besar acara antarabangsa yang dianjurkan Malaysia dikendalikan sepenuhnya dalam bahasa Melayu pada masa akan datang, dalam usaha memartabatkan bahasa kebangsaan itu.

Namun, beliau berkata, perlu ada kemudahan logistik secukupnya disediakan dari segi terjemahan untuk peserta dari negara luar yang menghadiri acara berkenaan.

Mengambil contoh dalam persidangan antarabangsa di Jakarta baru-baru ini, ucapan Presiden Susilo Bambang Yudhoyono, disampaikan dan disiarkan dalam bahasa Indonesia oleh pihak media, dengan lebih separuh penduduk ASEAN memahami bahasa berkenaan.

“Ada kemungkinan besar kita juga akan melaksanakannya, namun kita perlu bersedia dari segi logistik. Tapi itu saya fikir bukan satu masalah besar,” katanya pada sidang media dengan wartawan Malaysia sebelum menyampai ucaptama di Mesyuarat Ketiga Menteri-Menteri Pelajaran Asia Eropah (ASEMME3) di sini, semalam.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… APA SAMPOK MALIKUL SEMBAB INI?.... kah kah kah..

kah kah kah...SUDAH KENA ABSOLUTE VODKA KE?... kah kah kah..

kah kah kah...MAMAI TAK TENTU HALA... kah kah kaj

kah kah kah… TETIBA JADI NASIONALIS BAHASA…. kah kah kah..

kah kah kah… NAK HANTAR GURU BAHASA MELAYU KE EROPAH… kah kah kah..

kah kah kah…INI MACAM ADA PROJEK KRONI…. kah kah kah..

kah kah kah…INI NAK GUNAKAN BAHASA MELAYU DALAM SIDANG ANTARABANGSA?.... kah kah akh..

woit... NAMA PRICINT DI PUTRAJAYA TAK TUKAR DULU KALAU BERANI.... kah kah kah..

kah kah kah… APA NAMA KL SENTRAL?.... kah kah kah…

woit..UNITED MALAYA NATIONAL ORGANISATION ITU APA?.... kah kah kah..

kah kah kah..BILA NAK TUKAR NAMA?.... kah kah kah..

kah kah kah...MALU KE DENGAN NAMA PEKEMBAR.... kah kah kah...

kah kah kah... NAMPAK PEKEMBAR BONTOT HITAM.... kah kah kah

kah kah kah… MI NO SIPK INGLISH SO SO SO…. kah kah kah..

kah kah kah…. POOOORAH … WU NIK WU NIK CIIIT.. PANDI KUTTTYYYY…. kah kah kah

nota:
sila baca bawah ini
kalau tak percaya


IKLAN BAHASA KAPIR


nota:
iklan yang guna bahasa kapir
ini mungkin akan gugat
akidah orang melayu

bila nak lawan bahasa kapir ini?
kah kah kah
BAHASA MELAYU TERUS DIANAKTIRIKAN - meloya

Sikap segelintir rakyat negara ini yang mengagungkan penggunaan bahasa Inggeris dilihat tiada penyudahnya.

Kali ini, tindakan pemilik premis yang mengutamakan penggunaan bahasa Inggeris atau bahasa rojak pada papan tanda mereka dilihat semakin berleluasa.

Tinjauan Utusan Malaysia di sekitar Seremban dan Kota Kinabalu mendapati tindakan itu seolah-olah sebati dengan budaya masyarakat di situ.

Pemilik premis tersebut umpama memberi gambaran bahawa kerajaan tidak pernah menganjurkan langsung kempen kesedaran bahasa Melayu sebelum ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KENAPA SIKAP RAKYAT PULAK.... kah kah kah..

kah kah kah... INI DASAR GEROMBOLAN.... kah kah kah..

kah kah kah... SEMUA SUDAH MASYUUUK.... kah kah kah..

woit..JANGAN SALAHKAN ORANG.... CIIIT... PANDI KUTTY.... kah kah kah...

nota:
sehari satu perkataan baru
hari ini perkataan tamil
poorah bermakna jangan
lambat lambat
kah kah kah


KAD UCAPAN BARU DI TERIMA
ULANG TAHUN BADAK KUTTY


nota:
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

pooorah.... unik unik panddy kutty
kah kah kah


AMARAN UNTUK ANWAR IBRAHIM!!!
INI PANDI KUTTY BUKAN KUTTYnota:
kiut miut
comel momel
le petite couchon
inilah anak nangoi
kah kah kah
NIZ AZIZ: GESAAN MCA PULAUKAN UTUSAN TEPAT – mkini

Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat hairan dengan sikap akhbar Umno, Utusan Malaysia yang mengecam Anwar Ibrahim yang didakwa melabelkan Najib Razak sebagai 'pandi kutty'.

Menulis di Facebook, semalam, Nik Aziz berkata adalah menghairankan bagaimana Utusan, sebuah akhbar yang menjadi juara penyebaran kelucahan kepada masyarakat kini mahu menjuarai adab sopan.

"Saya terbaca tajuk muka depan akhbar Utusan Malaysia hari ini, "Anwar Dikecam," kononnya kerana guna kata-kata kesat serang Perdana Menteri.

"Hairan saya, akhbar yang menyebarkan segala bentuk kelucahan dalam masyarakat hari ini menjadi juara adab sopan?" tulisnya.

Utusan Malaysia pada muka depannya semalam meletakkan tajuk 'Anwar dikecam' dengan membawa beberapa pandangan individu membidas sikap Anwar yang didakwa melabelkan Najib sebagai 'pandi kutty' - perkataan bahasa Tamil yang bermaksud anak babi.

Malah, akhbar milik Umno itu mencetak bidasan seperti pemimpin Gagasan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) Hamidzun Khairuddin yang berkata Anwar mengalami “sindrom pra-haid (PMS), kesan daripada kes liwat dan video seks yang sedang dihadapinya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


AMARAN UNTUK ANWAR IBRAHIM

tolong jangan samakan anak babi dengan najib razak
tolong jangan jangan lakukan penghinaan ini

sedarlah lah bahawa menyamakan najib razak
dengan anak babi adalah satu penghinaan
terhadap anak babi dan kaum keluarganya
kah kah kah


RAHSIA SEBUAH NEGARA

bagitu lama negara ini dalam kegelapan
desas desus di dengar di sana sini
mungkin betul mungkin salah
semuanya khabar khabar angin

orang ramai tidak berani bersuara
orang ramai takut akan apa akan jadi jika terus betanya

tetapi orang melayu penih kehairanan
orang melayu bangga akan daraj keturunan
oarang melayu bangka akan bakanya

kenpa madey muhamad hilangkan nama kutty nya

kah kah kah

baru sekarng rahsia bocor
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah


BADAK KUTTY


nota:
siapa pula agaknya
yang menjadi badak kutty?
kah kah kah


MEDIA CUBA KELENTONG
SIAPA BUNUH TEOH?
DUA PAKAR PSIKIATRI BERPENDAPAT TEOH MUNGKIN BUNUH DIRI – berita hairan

KUALA LUMPUR: Dua pakar psikiatri hari ini berpendapat besar kemungkinan kematian Teoh Beng Hock disebabkan bunuh diri dan bukan disebabkan perkara lain.

Pendapat itu dinyatakan oleh perunding forensik psikiatri Hospital Permai Johor Dr Bada'iah Yahya dan perunding psikiatri Jabatan Kesihatan Mental dan Psikiatri, Hospital Selayang.

Dr Nor Hayati dalam laporan yang diserahkan kepada Suruhanjaya untuk menyiasat kematian Teoh.

Dalam laporan itu dinyatakan, berdasarkan pemeriksaan forensik tiada tanda-tanda pergelutan, darah atau senjata ditemui di pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang boleh dikaitkan dengan kematian Teoh.

Selain itu, terdapat kesan kotor dan berminyak yang ditemui pada cermin tingkap di tingkat 14, pejabat SPRM, Selangor di mana Teoh dikatakan terjun.


PSIKIATRI : TEOH DALAM KUMPILAN BERISIKO RENDAH – mkini

Menurut laporan oleh Dr Paul E Mullen, yang dikemukakan kepada Suruhajaya Diraja yang menyiasat kematian Teoh, mangsa diklasifikan sebagai “kumpulan berisiko rendah”.

Mullen, seorang profesor psikiatri forensik di Universiti Monash, Melbourne, Australia, dibawa oleh Majlis Peguam bagi menentukan ciri-ciri keperibadian Teoh dan keadaan mindanya bagi membantu RCI menyiasat punca dan faktor-faktor yang menyuumbang kepada kematiannya.

"Soalan kepada mereka yang diwawancara menunjukkan Teoh seorang yang teratur, kemas dan menpunyai kecederungan untuk menjadi sempurna.

"Tiada bukti yang dijumpai bagi menunjukkan mangsa mengalami perasaan pilu atau sedih keterlaluan atau juga ketegangan yang luar biasa.

"Personaliti Teoh dan kelakuannya tidak menunjukkan sebarang cadangan bahawa beliau mempunyai risiko untuk membunuh diri.

"Justeru, pendapat saya, Teoh Beng Hock jelas dalam kumpulan berisiko rendah untuk bunuh diri apabila beliau dibawa dalam tahanan SPRM,” kata Mullen.

Sementara itu, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) juga mendapatkan pendapat sendiri dengan melantik perunding psikiatri forensik Dr Badi'ah Yahya dan psikiatri komuniti Dr Nor Hayati Ali.

Badi'ah iberkhidmat di Hospital Permai di Johor manakala Nor Hayati adalah dari Hospital Selayang, Selangor.

Kedua-dua Badi'ah dan Nor Hayati dalam laporan mereka tidak memberikan kesimpulan yang menyeluruh.BENG HOCK NOT SUICIDAL , PSYCHIATRIST TELLS RCI - minsider

Teoh Beng Hock was in the lowest risk group for suicide when he entered the custody of the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC), a forensic psychiatrist said in his report to a royal panel investigating the DAP political aide’s death today.

Dr Paul Mullen also said in his report to the royal commission of inquiry (RCI) investigating Teoh’s death that there was no reason for Teoh to conclude that he had shamed himself or betrayed his colleagues when he was questioned by the MACC.

“In brief, it is my opinion that Teoh Beng Hock was firmly in the lowest risk group for suicide when he was taken into MACC custody,” said Dr Mullen in his report, which was provided to the press today.

NOTA:
sila baca dan baca betul betul
ini laporan dari tiga media yang berberbeza
tiga media ini melaporkan pekara yang sama

dua media – malaysikini/malaysiaian insider
mengatakan dengan jelas bahawa teoh tidak ada unsur
untuk bunuh diri.

tetapi berita hairan mengatakan teoh berkemungkinan mati
kerana membunuh diri

semua melaporkan berita yang sama tetapi
kenapa berita hairan laporan bercanggah

kah kah kah


nota:
jangan kelentong
tak mungkin boleh kelentong berterusan
macam 10 tahun dulu

hari ini jangan cuba kelentong
dengan wujudnya internet, tweter, fb -
tak mungkin senang untuk tipu warga malaysia

NOTA:
doktor yang dilanggan oleh
gerombolan pun kata : tidak memberikan kesimpulan yang menyuluruh

TIPU KITA MENIPU - KITA TIPU MELAYU
UMNO SAMBUT ULANG TAHUN KE 65 PENUH CABARAN GETIR
– berita hairan

Esok adalah ulang tahun ke-65 kelahiran UMNO yang bukan saja menyaksikan ia terus menjadi tunjang pemerintahan negara tetapi terpaksa berdepan banyak cabaran yang tidak kurang getirnya berbanding waktu penubuhannya.

Antara cabaran getir itu ialah UMNO harus menangani perpecahan bangsa Melayu yang kini terbahagi tiga, selain terpaksa berdepan dengan cabaran demi cabaran luaran yang walaupun sedikit tetapi semakin jelas sehingga berani mempertikaikan ketuanan Melayu, Bumiputera dan Islam.

Mengambil tema "Membela Rakyat" pada sambutan kali ini, UMNO yang menjadi tunjang parti gabungan dalam Barisan Nasional (BN) dan tonggak kerajaan, juga harus menerajui negara dan rakyat berbilang kaum dalam mencapai Wawasan 2020 dan matlamat ekonomi berpendapatan tinggi.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…MACAM MANA CEPAT TUA?.... kah kah kah..

kah kah kah…PARTY INI MULA TAHUN 1988 …. kah kah kah…

kah kah kah…MACAM MANA JADI 65 TAHUN…. kah kah kah....

kah kah kah... NAMPAK SANGAT BANGANG TAK PANDAI KIRA.... kah kah kah..

kah kah kah...ATAU NAK TIPU MAK CIK FELDA.... kah kah kah

woit… TAK PA LAAA…..kah kah kah…

nota :
sila hayati lagu ini


BERSATU KITA BERSATUKAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

TERANG TERANG KENA TIPUINI BAHAN BUKTI

nota:
buat abis air liur saje buat
sidang akhbar
tak ada siapa ambil pot

kalau turun ke jalan raya
baru ada kemungkinan
kah kah kah


PKR: UMNO BERI KERAKYATAAN UNTUK KUKUHKAN UNDI - mkini

PKR hari ini mengemukakan bukti bagi menyokong dakwaan bahawa Umno cuba mendapatkan kerakyatan Malaysia untuk tidak kurang 2,000 penghuni tetap di Hulu Selangor bagi mengukuhkan sokongan undi mereka pada pilihan raya akan datang.

Timbalan pengerusi PKR selangor, Zuraida Kamaruddin pada sidang media hari ini menunjukkan kepada wartawan surat yang didakwa bukti Umno menyalahgunakan proses kerajaan.

Surat bertarikh 23 Mac dari ketua Umno bahagian Hulu Selangor Mohamed Idris Abu Bakar dialamatkan kepada Menteri Dalam Negeri dan naib presiden parti itu, Hishammuddin Hussein.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. TAK KAN SEKARANG BARU TAHU…. kah kah kah..

woit… PEKARA INI SEMUA ORANG TAHU…. kah kah kah..

woit…PERSOALAN NYA : NAK BUAT APA DENGAN MAKLUMAT INI?.... kah kah kah..

woit...NAK LAPOR POLIS?... kah kah kah..

kah kah kah..POLIS ORANG GEROMBOLAN... kah ah kah

woit..NAK LAPOR SPR?... kah kah kah

kah kah kah...SPR ORANG GEROMBOLAN... kah kah kah

kah kah kah…TAK KAN NAK BUAT SIDANG AKHBAR SAJE…. kah kah kah..

kah kah kah…. TAK KAN NAK HANTAR MEMO SAJE…. kah kah kah..

kah kah kah…MACAM DAH NAMPAK BANGANG…. kah kah kah..

woit… AJAK LAH RAKYAT TURUN KE JALAN RAYA…. kah ka kah..

kah kah ka….KERANA PILIHANRAYA JELAS MAIAN TIPU…. kah kah kah…

nota:
kalau pilihanraya ini boleh mengubah apa apa
telah lama pilihanraya ini diharamkan di malaysia!
kah kah kah