.

Isnin, 6 Februari 2017

MANA YANG MASUK AKAL





MANA YANG

MASUK AKAL

YANG TINGGAL HANYA PUNAT




PUNAT HADI SEKARANG
Amanat hj hadi kata orang umno kapir...sembelihan tak bole makan....jadi imam sembahyang tak sah...tup2...dapat 90 juta....terus jadi halal....sebab depa bole on line dgn tuhan....mungkin depa kata kat tuhan yg 90 juta tu wang derma....lagipun tuhan tak tanya lagi kat depa...90 juta tu dari mana malaun tu dapat?... itu 90 juta....kalau dapat 500juta....tuhan pun depa sound kenapa haramkan nak tengok blue film german?....sedangkan tengok blue film adalah nak belajar teknik2 bersengamma....tahu2 aje la ustaz2 serban tinggi ni....istri mana cukup satu....kahkahkah. on SATU KENYATAAN PARTI ISLAM YANG JELAS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 5:26 PM

PUNAT HADI  DAHULU





---------------

HEBAT IRAN DAN SYRIA






DI SYRIA DAN IRAN BELAJAR PERCUMA
disyria dan iran - pendidikan adalah percuma. tak perlu bayar yuran. itulah kelebihan negara syiah. Pendidikan percuma itu tercatat dlm PERLEMBAGAAN IRAN.

Article 3. The government of the Islamic Republic of Iran has the duty of directing all its resources to the following goals:… 

(3) free education and physical training for everyone at all levels, and the facilitation and expansion of higher education. Article 30. The government must provide all citizens with free education up to secondary school, and must expand free higher education to the extent required by the country for attaining self-sufficiency.

begitulah pentingnya pendidikan disisi syiah sesuai dgn kata2 Imam Ali as: “If only people knew how much reward there is for seeking knowledge, they would have sought it even if they would have had to shed their blood for it or dive in large waves. 

Allah the Blessed and Most High revealed to Daniel saying, ‘The most hated among my creatures are the ignorant ones who disrespect on BERHUTANG UNTUK BELAJAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:04 PM






-----------------

BADAK FROM HELL




BADAK FROM HELL
Oooooo...sr kata 4b tu: boros bazir bocor berhutang. Tt pula kata: BANGANG BODOH BAHLOL BEBAL. Sebelum ni aku pikirkan najib tu 4b, maksudnya: 4 bini - black (artist from port dickson), beauty (from mongolia), badak (from hell) + 1 lagi yang belum muncul pada pengetahuan umum! on BANGANG BODOH BAHLOL BEBAL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 6:43 PM


---------

JENAYAH PARTI KETUANAN MELAYU





KENAPA HANYA

TUNTUT PULAU

BATU PUTEH

KENAPA 

TAK TUNTUT

PULAU

SINGAPURA



 


 Reezal Merican berkata, Malaysia sentiasa mengikut lunas undang-undang antarabangsa, berikutan permohonan semakan boleh dikemukakan dalam tempoh 10 tahaun.
KEPALA BATAS: Hubungan Malaysia dengan Singapura tidak akan terjejas, walaupun kerajaan memfailkan permohonan bagi semakan terhadap keputusan Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) berhubung kedaulatan ke atas Pulau Batu Puteh, Batuan Tengah dan Tubir Selatan.
Timbalan Menteri Luar, Tuan Haji Reezal Merican Naina Merican berkata, Malaysia merupakan negara yang sentiasa mengikut lunas undang-undang antarabangsa, berikutan permohonan semakan boleh dikemukakan dalam tempoh 10 tahun selepas keputusan terakhir dibuat ICJ pada 2008
 



JENAYAH PARTI

KETUANAN

MELAYU 

SELAIN DARI

MEMBODOHKAN

MELAYU IALAH

MEMBERIKAN

SINGAPURA

KEPADA 

LEE KUAN YEW

-----------------------

JUMPA BIDADARI DI SYURGA





SAYANG PADA DUNIA
Kata uztaz dunia ini adalah syurga bagi kaum kapir laknat .. agak gwa tu sebab kaum kapir laknat ini, sangat sayang pada dunia ini .. sangat sayang pada masarakat kaum mereka .. 

pemimpin mereka tak sampai hati nak melahap duit rakyat mereka yg sah sah kapir .. yang hanya ada sedikit masa untuk nikmat kehidupan dunia sebab bila kiok nanti sah-sah dibakar dalam neraka jahanam untuk selamanya. 

Walhal susuk lahap duit dan tanah negara spt Mappadulung masih ada peluang masuk terus ke syurga. on NEGARA KAPIR - NEGARA ISLAM
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 2/6/17




----------------

PALING TERBIIRKIN





PALING TERBIRKIN
Perlu ambil maklum juga, kita masih lagi menikmati harga bahan api terendah di Asia Tenggara kecuali Brunei dan tergolong dalam 15 negara yang menjual bahan api termurah dalam kalangan 180 negara di dunia Cubaan membuat putaran ayat kelentong untuk mengaburi situasi sebenar bertujuan mengolah persetujuan pendengar. 

Termurah, terendah, terpendek, tergemok, tershopping, terjet, tercincin, terbirkin. Kalau memang terendah, barulah cakap terendah, janganlah putar cakap terendah kecuali brunei ke kecuali zimbabwe ke! on MINYAK DIMALAYSIA LEBIH MURAH DARI DI GERMAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/6/17



-----------

BANGANG BODOH BAHLOL BEBAL





FACE BOOK

Drpd Tun razak sehinggalah Pak Lah ada subsidi minyak..
TETAPI sampai Najib jadi PM tup2 hapus subsidi minyak dgn alasan tak mampu menanggung sudsidi.
TAK MAMPU TANGGUNG SUBSIDI..?
Terima RM350 bilion duit Petronas yg paling terbanyak dlm sejarah itu pergi ke mana ??!

NAMPAK TAK !!!.. tu pon tiba2 boleh masuk RM2.6 bilion ke dlm akaun peribadi Najib..
Siapa penyangak wang rakyat sebenarnya...??


Abu Hassan Jika dulu ada subsidi, memang wajar lah hutang tinggi...
La ni..tiada subsidi dan ada gst, tapi hutang semakin tinggi....See More
LikeReply4415 hrs
Lita Ramli Abd Aziz Najib razak pm malaysia paling gagal dlm sejarah,dah brapa lama rakyat suruh letak jawatan tp jenis muka xmalu dsbbkn tamak haloba xpeduli derita rakyat.
LikeReply2013 hrs
Lufias Kamal zaman paklah ada sekali subsidi ditarik balik. tapi dia bayar elaun khas yg kita boleh tuntut dekat pej pos. hanya pemilik kenderaan sahaja boleh tuntut sekali dlm setahun. kalau tak silap saya la.
LikeReply1514 hrs
Hairul Kamsari Kerja kedai makan gaji 1500-cuti 4 hari tinggal 1300 anak dua baru sekolah tadika pencen takde socso takde epf takde..isteri suri rumah ada belas tahun lagi sampai anak abis sekolah kos hidup semakin tinggi..minyak mahal barang2 makin mahal gst lagi..brim 1200 je..kerajaan nak buat keretapi laju ke,nak buat higway rentas benua ke nak songlap 2.6 bilion ke,nak jual itu nak gadai ini itu semua aku dah tak kisah dah...suara rakyat org macam aku cuma mintak satu je turunkan harga minyak,kawal lah harga barang,bil2 api,air dan lain2..hapuskan lah gst dan berilah nilai brim tu biarlah setimpal dan kpd warga yg selayak2nya sahaja..benda mudah macam ni pun takkanlah kerajaan tak boleh buat..#jgnckptakusahalebih


4B IALAH

BANGANG

BODOH

BAHLOL

BEBAL

---------------

PERANG PERANG PERANG







JIKA PERANG

PECAH AKAN

BERLAKU 

KACAU BILAU

INI BAIK UNTUK

MELAHIRKAN

DUNIA BARU

YANG PENTING

KITA BERSEDIA

Islands on the frontline 

of a new global 

flashpoint: China v Japan
The Chinese flotilla arrived at the start of August, more than 300 fishing boats escorted by 15 vast coastguard ships, some of them armed. They circled the Senkaku Islands for a week, drifting into and out of Japanese territorial waters as Tokyo’s own coastguard played cat and mouse with the intruders.
Then they were gone, but the message they left behind was clear. China had upped the stakes again in a simmering territorial dispute that has made the southern tip of Japan’s island archipelago one of the most dangerous places in the region.






------------------------

NEGARA KAPIR - NEGARA ISLAM





LIHAT CARA

NEGARA KAPIR

URUS NEGARA

PEMIMPIN KAPIR

MAKAN BABI

MINUM ARAK

MAIN BONTOT

TAK ADA AGAMA

TAK CAYA TUHAN

TAPI HARTA

NEGARA DIURUS

Hartanah milik warga Malaysia antara 15 diarah jual di Australia

 | February 6, 2017
Ia di sebalik usaha kerajaan Australia meredakan kemarahan umum mengenai harga rumah yang tidak terkawal.

SYDNEY: Warga Malaysia merupakan antara yang diarahkan kerajaan Australia menjual semula hartanah milik mereka kerana melanggar peraturan pelaburan, langkah yang dilihat usaha meredekan rasa tidak puas hati rakyatnya atas kekurangan perumahaan mampu milik.
Kerajaan Australia sedang mempertingkatkan penguatkuasaan peraturan pelaburan asing yang sehingga tahun lalu jarang dilaksanakan.
Keputusan yang diumumkan Menteri Kewangan Scott Morrison hari ini melibatkan 15 hartanah, menjadikan jumlah hartanah yang dipaksa dijual semula sejak Mei tahun lalu kepada 61, dengan jumlah nilai A$107 million (RM363 juta).

MALAYSIA

MENGAKU 

NEGARA ISLAM

TUGGANG 

TUNGGIT

BERBUIH MULUT

TAPI BUKA

LUAS KANGKANG

JUAL RUMAH 

KEPADA 

ORANG LUAR

HINGGA WARGA 

SENDIRI  TIDUR

TEPI JALAN

INI BEZA JELAS

MUSTAHIL 

TIDAK NAMPAK




----------------

BUKA KEMBALI SEJARAH LAMA







NAJIB BUKA

KEMBALI

SEJARAH

BANK BUMI

SEJARAH DUIT

FOREX HILANG

KENAPA SAMPAI

KE SINI SAJA?

KEPADA YANG

MASIH MUDA

WAJIB TAHU

ADA JENAYAH

PARTI KETUANAN

MELAYU  

YANG AMAT 

BESAR

JENAYAH APA?

BUKAN HILANG DUIT

BUKAN BANK TUTUP

TAPI

TANAH MELAYU

HILANG

PULAU SINGAPURA

DIAMBIL OLEH

LEE KUAN YEW



-----------------

SATU KENYATAAN PARTI ISLAM YANG JELAS





KENYATAAN

YANG JELAS

TERANG TUNTAS

MAKA JAWAPAN

WAJIB JELAS

TERANG TUNTAS

IA ITU PARTI

ISLAM INI 

ADALAH MUSUH


Umno masih boleh diharapkan, kata mursyidul am PAS

 | February 6, 2017
Pemimpin tertinggi PAS itu mempertahankan tindakan partinya mengambil pendekatan berbaik dengan Umno.





PETALING JAYA: PAS berkata ia memutuskan untuk menjalinkan kerjasama dengan Umno dan Barisan Nasional (BN) kerana beranggapan parti Melayu itu masih boleh diharapkan berbanding dengan pihak lain yang “anti Islam”.
Mursyidul Am PAS Hashim Jasin menyifatkan pendekatan PAS terhadap Umno itu adalah selari dengan “politik matang” yang diajar Nabi Muhammad.
“Kita memilih antara 2 kemudaratan – bertaawun dengan orang Islam yang zalim atau bertahaluf dengan orang bukan Islam yang keras sikapnya terhadap Islam,” tulis Hashim dalam kenyataan diterbitkan lidah rasmi PAS, Harakahdaily, Sabtu lalu.

ADA LAGI KE

YG TAK SEDAR

TAK FAHAM 

APA PERANAN

PARTI ISLAM?

KITA TUNGGU

APABILA 

BERKAPAL2

BABI KERING

MASUK DARI

CHINA UNTUK

PEKERJA CHINA

DI LANDASAN

KERETAPI 

PANTAI TIMUR

DAN APABILA

BERLORI LORI

CHINA DATANG

MASUK JOHOR

MASUK KE

TANAH MELAYU

KITA LIHAT APA

KATA PARTI

ISLAM INI

TERHADAP

PROJEK NAJIB



----------------