.

Isnin, 8 Ogos 2016

SULTAN SERU SEKELIAN ALAM






YA AMPOON

YA MAULANA

YANG TUNGKU


‘Sultan Melaka’ didakwa menipu, mengaku tidak bersalah

 | August 8, 2016
Sabirin Yusuf, 48, dituduh menipu Poniran Sumardi dengan memperdayakan lelaki itu bahawa dirinya adalah Sultan Melaka.





JOHOR BAHARU: Seorang pengawal keselamatan mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tiga pertuduhan kerana menipu seorang individu untuk mempercayai dirinya adalah Sultan Melaka dan boleh mendapatkan mangsa persalinan diraja pada Mei tahun ini.
Sabirin Yusuf, 48, dituduh menipu Poniran Sumardi dengan memperdayakan lelaki itu bahawa dirinya adalah Sultan Melaka dan boleh menolong mangsa mendapatkan persalinan diraja Melaka sehingga mendorong mangsa menyerahkan wang tunai RM700.
Tertuduh yang melakukan kesalahan itu pada awal Mei lepas, di alamat No 129, Jalan Pesona 12, Taman Pelangi Indah, juga didakwa melakukan kesalahan sama pada pertengahan Mei dan penghujung Mei tahun ini.
RAKYAT TETAP

SETIA KEPADA

TUNGKU RAJA

MELAKA GONG

L'IL GOMBAKI 

AL-MARHUM

IBNI BATUTA

AL-FULUSIKOM 

SETIA SETERU

SEKELIAN ALAM



-----------

CARI DALAM KITAB TAK JUMPA





HAL GHAIB

Mufti sentiasa tahu hal2 ghaib, tersembunyi, tersorok di 7 petala bumi, 7 petala langit, sumer mufti tahu. Cuma tuhan tak benarkan mufti tahu siapa MO1 saja. Ini kuasa hak tuhan. 

Kesian mufti2 samahah, tercari2 dlm beribu2 kitab 4 imam mazhab, dlm quran, dlm hadia, x jumpa2. MO1 xder dlm hadis, xder dlm quran, sampai kiamat mufti, semua jadi bangang, masih tak sampai akal siapa MO1. on FUKWA FUKWI

Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 7:45 PM


TIGA FATWA
fatwa tu maknanya pandangan..gua dari dulu dh ckp, mufti kl warga terengganu ni tak berani beramal dgn teorinya. dia dok ajar org pasal teori hukum hakam..tapi dia sendiri gagal mengamalkan teorinya..gua baca surat fatwa dr zul ni, dr zul mengambil 3 pandangan /fatwa 

1.yusuf qadrawi 2. ulama2 saudi. 3. gua tak ingat..lu org tgk fatwa no 2 dari saudi..macam ne ulama saudi bole diterima fatwanya sedangkan saudi membunuh dan menyerang yemen?adakah layak mereka digelar ulama?mufti bukan nabi, nabi bukan mufti.

sehingga kini, najib rosmah tidak difatwakan dan doj dlm sidang media memberitahu bahawa rakyat malaysia ditipu hidup2..kpd student2 dr zul ni, cuba la kalian tanya fatwa dia mengenai perompakan najib rosmah..poke mung yg dok diharamkan namun puki tetap berbau harum dgn lendir dan jembut yg ditrim..nanti org dok kate kat dia, dia kata menghina mufti, menghina mufti bererti menghina raja/sultan /setan, tp dia dok terlupe yg dirinya sendiri menghina tuhan azzawajalla..tunduk dan on FUKWA FUKWI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 3:48 PM



-----------

KEBEBASAN ADALAH HAK



HIDUP DIIKAT

LIHAT APA JADI

BILA BEBAS



This Bull Was Chained And Neglected His Whole Life. His Reaction To Freedom Is So Touching

Imagine living your whole life tied to a chain inside a tiny steel enclosure just big enough to fit your frame. It's an unimaginably horrible existence, but it's the stark reality for millions of stock animals around the world. Thankfully, there are people out there who work to help these animals, and it's because of them that Bandit the bull was able to finally be free.
Bandit had been raised in a steel box, but the moment he steps out of his cage and realizes that he's been set free? He goes absolutely wild with joy and starts jumping around as if he were a puppy!
This rescue was made possible by Gut Aiderbichl, an animal sanctuary based in Austria. They focus a lot of their efforts on larger animals such as horses and cattle, but they also take in sheep, pigs, and goats. These animals are difficult to keep in conventional shelters, so the sanctuary does its best to care for those that are often overlooked. I'm just so glad they were able to get Bandit!
Be sure to SHARE this touching moment with your family and friends.

SUAMI NAJIB DITANGKAP



APAKAH

DIHARAMKAN

KERANA ADA

KAK ROS

TAHNIAH

19 hrs
 
I got Kak Ros! Hahahahaaha




------------------

BERITA BANGANG







INI BERITA

BANGANG

ATAU BERITA

AMAT BODOH



35 warga asing dicekup


PULAU PINANG 7 Ogos – Seramai 35 warga asing ditahan atas pelbagai kesalahan dalam operasi bersepadu yang dijalankan di tiga kawasan di daerah Timur Laut, di sini semalam.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, dalam operasi bermula pukul 9.30 pagi itu, pihaknya menjalankan pemeriksaan di kawasan tapak pembinaan masing-masing di Jalan Patani, Lebuh Victoria dan Lebuh Farquhar di sini.

Menurutnya, operasi bersepadu itu disertai seramai 53 pegawai dan anggota polis dengan kerjasama Jabatan Imigresen negeri dan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) serta dibantu pasukan Sukarelawan Polis Diraja Malaysia.

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/jenayah/35-warga-asing-dicekup-1.367578#sthash.EBPHqpxw.dpuf

WOIT 

HANYA 35 

ADA BERJUTA

YANG HARAM

GAGAK AFRIKA

SAJE ADA 

PULUH RIBU

KALAU 35 INI

1000 TAHUN

TAK SELESAI





-----------------

ADA DALAM PERJANJIAN





BAGUSLAH

AMERIKA

BANTU TIBAI

NAJIB

RAKYAT AMAT

SUKA HATI INI

PERJANJIAN

DALAM TPPA

MUSTAHIL TAK

SEDAR LAGI



Dakwaan DoJ bertujuan 'bunuh' Melayu
KUALA LUMPUR 7 Ogos – Dakwaan Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat (AS) terhadap 1Malaysia Development Bhd. (1MDB) merupakan antara permainan politik yang dimainkan untuk menjatuhkan Najib dan orang Melayu.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Idris Haron berkata, tuduhan AS terhadap 1MDB adalah konspirasi hampir sama se­perti tuduhan terhadap negara Iraq pada tahun 2003 serta dakwaan bahawa presiden Iraq ketika itu, Saddam Hussein memiliki senjata pemusnah besar-besaran.

“Mereka mendakwa Iraq menyimpan senjata kimia yang boleh memusnahkan. Sampai Saddam Hussein dibunuh, satu pun tidak terbukti tuduhan-tuduhan tersebut

“DoJ tiada kredibiliti untuk bercakap mengenai negara kita. Sebelum ini mereka tipu dunia mengenai Iraq dan bunuh orang di sana, sekarang kita jadi sasaran mereka kerana mereka sedar polisi yang dijalankan Najib boleh membawa kejayaan kepada negara kita,” katanya dalam ucapan perasmian Mesyuarat Sayap UMNO Bahagian Ampang di sini hari ini.
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/nasional/dakwaan-doj-bertujuan-8216-bunuh-8217-melayu-1.367724#sthash.4PK6N8wP.dpuf

AMERIKA MAHU

BUNUH NAJIB 

MACAM MANA

BUNUH NAJIB

JADI BUNUH

MELAYU?

SAJE TANYA

RAMAI CUNFUSE





-----------------

BAHAYA MAT NIGERIA





MAT BLACK
Eehhh..boleh pulak tangkap mat black ni. Dia tipu duit rakyat dari negara luar seperti Australia, Perancis, Malta dan Kanada. Tak ke seperti kita ni menganggu atau campurtangan hal-ehwal negara tu????. Dia orang tu tipu orang luar..kenapa kita sibuk-sibuk tangkap mat black tu????. on NIGERIAN BUAT KACAU LAGI
pacinko
on 8/6/16

JANTAN HITAM BURUK
Mangsa2 tu biasanya org banyak duit; anak org kaya atau andartu yg gaji bsnyak, biasanya yg gemuk dan tak lawa. Bercinta 24jam online, nak jumpa tapi ada rasa rendah diri. Dia akan impress jantan menyamar tu dgn duit ringgit tunjukkan kemurahan hati suka menderma. 

Jantan scammer tu mmg hitam dan buruk tapi biasanya diorang akan guna profile gambar org lain utk menyamar, biasanya yg memang hensem. Gambar profile hensem + pompuan gemok tak lawa = great combo. Masih ramai pompuan gemok tak lawa tertipu sebab mimpi berahi berlakikan suami hensem... aduhai! Pesanan utk pompuan yg mcm ni sila ikut tips rosmah mansor, sila tanya petua rosmah, sila friend dgn rosmah kat FB, insyaAllah masalah boleh selesai... dan sesungguhnya jodoh itu perancangan Ilahi, muka tak lawa? Apa ada halllll on NIGERIAN BUAT KACAU LAGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/6/16

KENA TUSUK
Cuba teke kaum apa yang paling ramai yg telah ditusuk dengan senjata hitam legam sebelas inci ini. on NIGERIAN BUAT KACAU LAGI
panglimo potaseh
on 8/6/16




-------------

SIAPA SEDANG DI CARI FBI



M.O-1

FBI SEDANG

CARI M.0-1

SIAPA DIA

YANG DICARI

PLEH FBI?


PEMIKIRAN SAEKOR KANG KONG






PUTEH TULANG
kalo macam ini pemikiran prof, agak2 macam ne la pemikiran student2nya?prof geostrategis tp batu putih hilang kepada singapore pasai apa tak geo kan syed hamid albar..pasai apa tak bercakap pasal isu ambalat? 

aku di indon ketika kecoh isu ambalat malaysia indonesia.aku terkepong dlm riot tu,nasib baik aku bole ckp persis aceh.korang suruh zahid hamidi ckp aceh, bole ke tak?jgn ngaku asal acheh je.korang tau apa org2 indon ckp masa riot tu? indon kata ganyang malaysia tetapi selamatkan siti nurhaliza..

mana2 student prof yg baca tukar tiub ni, tolong sampaikan kisah ni kat dia..geostratiegi amaenda kalo china buat pengakaln tentera kat laut china selatan? geoatsrtegia apa kalo china dah beli tanah melalui 1mdb? setahu aku la, yg refer prof2 geostrategi ni biasanya pak2 menteri atau org2 umno sb utk dptkan maklumat mengenai sesuatu tanah, pokok, udara,air yg bole dimiliki, diusahakan demi keuntungan nya sendiri. sesapa yg tinggal ditanah atau kawasan itu maka org itu akan diisytihar on KANG KONG TAK PANDAI BI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/5/16




---------

MATI TERLENTANG






LAWANG

TETAP

LAWANG

SAMPAI MATI

TERLENTANG




Ketua Polis Terengganu tidak akan berkompromi keatas mana-mana pihak tidak kira pangkat yang didapati sengaja menimbukan huru 


ENCIK LAWAN

DATUK SERI

BELUM HABIS

INI BERITA

AMAT BAIK





-------------------

LELONG ROSMAH






IDEA TEPAT

HEBAT WAJIB

DIPERCEPAT


Tabung Pahlawan: MP cadang lelong barangan Rosmah

Ahli Parlimen Pokok Sena Mahfuz Omar mencadangkan suami perdana menteri Rosmah melelong barang-barang peribadi berjenama miliknya untuk didermakan ke tabung hari pahlawan.
Beliau berkata, barang-barang berharga rosmah seperti cincin berlian, beg tangan, jam tangan dan sebagainya jika ditukar dengan wang tunai boleh membantu prajurit yang telah banyak berjasakepada negara.
“Bukankah elok kalau Rosmah yang memiliki banyak beg tangan berharga,jam berjenama, cincin berlian,telefon tangan Vertu yang harga ratusan ribu ringgit dan barang barang kemas yang lumayan untuk disumbangkan pada tabung hari Pahlawan

NAK LELONG

ROSMAH PASTI

TAK LAKU

SELUAR DALAM

PASTI ADA 

TOK ARAB YANG

MINAT UNTUK

BUAT SELIMUT





---------------

MAHU MASUK SYURGA



LUBANG KETAT
nak bidadari virgin lubang ketat kena lah usaha lebih...berzikir zakar...ikut peraturan...tak ada short cut... letup diri dan bunuh orang buat ape...semua nak untung.. sampai dah mati pun nak senang lenang...tak mau masuk neraka...tak ada air cond...tak boleh peluh...kah kah kah...semua mau masuk syurga...

nak sejuk nak.empuk nak ketat nak sungai kah kah kah...masa hidup masa bernyawa masa bernafas buat baik lah...bina syurga untuk orang lain...hidup mu menjadi syurga di bumi ini...para ular mak... syurga neraka ini milik siapa? adakah milik sdn bhd atau orang ramai...sebab selalu sangat yang berduit ini pergi haji umarah zikir zakar kah kah kah...kalau pi imrah haji ini pakai duit orang lain...pahala nya kurang tak? kah kah kah on BIDADARI MANDI SAJE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/7/16

BUAH DADA
72 BiDaDari ( Big Buah Dada ) 72 Big Buah Dada yang buat buat hal. Siang malam cakap pasal agama tak henti..chuma untok dapat 72 biDADAree Tapi , ChinaDolls yang kena tangkap. Boleh tok uztaz beri penjelasan...kakakakak *Betul-ke perempuan akan dapat 72 set Pyrex dan Tupperware. Atau 72 batang keras on BIDADARI MANDI SAJE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/6/16


MANDI SUNGAI
Bidadari kat sorga ni kerja nya mandi kat sungai je ke????.Tak ada keja lain ke???Pak ulamak tolong beri penjelasan sikit. on HAJI BERKALI KALI
Publish | Delete | Spam
mat 3/4
on 8/6/16

-------------

MAHU MASUK SYURGA



LUBANG KETAT
nak bidadari virgin lubang ketat kena lah usaha lebih...berzikir zakar...ikut peraturan...tak ada short cut... letup diri dan bunuh orang buat ape...semua nak untung.. sampai dah mati pun nak senang lenang...tak mau masuk neraka...tak ada air cond...tak boleh peluh...kah kah kah...semua mau masuk syurga...

nak sejuk nak.empuk nak ketat nak sungai kah kah kah...masa hidup masa bernyawa masa bernafas buat baik lah...bina syurga untuk orang lain...hidup mu menjadi syurga di bumi ini...para ular mak... syurga neraka ini milik siapa? adakah milik sdn bhd atau orang ramai...sebab selalu sangat yang berduit ini pergi haji umarah zikir zakar kah kah kah...kalau pi imrah haji ini pakai duit orang lain...pahala nya kurang tak? kah kah kah on BIDADARI MANDI SAJE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/7/16

BUAH DADA
72 BiDaDari ( Big Buah Dada ) 72 Big Buah Dada yang buat buat hal. Siang malam cakap pasal agama tak henti..chuma untok dapat 72 biDADAree Tapi , ChinaDolls yang kena tangkap. Boleh tok uztaz beri penjelasan...kakakakak *Betul-ke perempuan akan dapat 72 set Pyrex dan Tupperware. Atau 72 batang keras on BIDADARI MANDI SAJE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/6/16




-------------

BANI MELAYU YANG BEBAL







HIDUP MELAYU

HIDUP LAYU

HIDUP KRONI




Najib dulu hapus, Tajuddin kini cadang kementerian khas untuk Bumiputera

Seorang ahli Majlis Tertinggi (MT) Umno tampil mencadangkan supaya kerajaan mewujudkan kementerian khas bagi membantu ekonomi Bumiputera ketika Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syarikat (AS) mendakwa lebih AS$3.5 bilion (RM14.1 bilion) dana milik 1Malaysia Development Berhad (1MDB) didakwa diseleweng sejak 2009 oleh sekutu-sekutu Malaysian Official 1.
Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani,  Tajuddin Abdul Rahman seperti dipetik dilapor berkata, pada masa ini pelbagai agensi seperti Jabatan Perdana Menteri (JPM), Majlis Amanah Rakyat (Mara) serta Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah melaksanakan agenda memperkasakan ekonomi Bumiputera.
“Jadi sudah tiba masanya untuk kita pusatkan agenda tersebut agar pelaksanaannya dapat dilakukan di bawah satu pentadbiran dengan menubuhkan sebuah kementerian baharu supaya usaha tersebut lebih mudah,” ujarnya selepas merasmikan Persidangan Perwakilan Wanita Umno Bahagian Segamat semalam.
HIDUP

BANI KETUANAN

MELAYU

HIDUP

PUKE MAK

OPSSS..SORI

HIDUP POKEMON




----------------

ANAK MUDA SABAH BANGUN MELAWAN





ANAK MUDA

SABAH

BANGUN

MELAWAN



Projek 'Tangkap Malaysia Official 1' merebak ke Sabah

Projek anak muda untuk menangkap 'Malaysia Official 1' kini merebak ke Sabah apabila mereka juga akan menganjurkan perhimpunan yang sama di Sabah pada 27 Ogos ini.
Ia bakal menambahkan kepanasan politik di negeri itu dengan tindakan keluar beramai-ramai dari Umno oleh penyokong bekas naib presidennnya,  Mohd Shafie Apdal.
"Anak muda dan mahasiswa Sabah menyambut baik kempen #TangkapMalaysiaOfficial1 yang bakal diadakan di Kuala Lumpur pada 27 ogos 2016 ini.
"Kami melihat himpunan ini diadakan sebagai tanda protes kepada kegagalan Najib menyelesaikan kemelut 1Malaysia Development Berhad (1MDB) sehingga menyaksikan Jabatan Kehakiman Negara (DOJ) Amerika Syarikat (AS) mengumumkan senarai nama yang terlibat dalam pengkhianatan berbilion ringgit dana awam itu," kata satu kenyataan yang dikeluarkan oleh mereka.
Ia ditandatangani oleh Mukmin Nantang, Koordinator Himpunan #TangkapMO1 Sabah.
HEBAT 

MAKAN HEBAT

SUDAH MEREBAK

SUDAH MENULAR

BUKAN API

DALAM SEKAM

API MEMBARA





------------

FUKWA FUKWI






HEBAT LEBAT

FATWA BARU

YANG MENARIK

TAK DA SIAPA

IKUT FATWA 


Hormati fatwa mufti agar jauhi Pokemon Go

Pandangan mufti bukan dibuat secara semberono dan telah mengambil kira pelbagai aspek.

Masyarakat terutamanya umat Islam dinasihat menghormati pandangan mufti dan institusi berkaitan berhubung fatwa meminta mereka menjauhi aplikasi permainan Pokemon Go atas faktor 'maslahah' dan kemudaratan
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri  Asyraf Wajdi Dusuki berkata umat Islam tidak wajar meremehkan pandangan atau fatwa dikeluarkan itu terutama di media sosial walaupun mereka tidak bersetuju dengannya.

KAH KAH KAH

1MDB RASUAH

BUNUH KEVIN

TERBANG BALAK

TAK MAHU 

KELUAR FUKWA

POKIE MOK NI  

ADA FUKWA

TU PASAL

DIPANGGIL

PEMAKAN DEDAK

FUKWA FUKWI



------------