.

Khamis, 26 Februari 2009

SYUKUR KEPADA YANG MAHA ESAHerald editor says ban on ‘Allah’ lifted with conditions
- AP

KUALA LUMPUR, Feb 26 — A church official says the government has lifted a ban on the use of the word "Allah" by Christian publications.

Rev. Lawrence Andrew, the editor of the Catholic Church's Herald newspaper, said today the Home Ministry is allowing the publications use "Allah" to refer to God as long as they state that the material is only meant for Christians.

The controversy first broke out in late 2007 when the government banned the use of “Allah” in Christian Malay-language texts because it allegedly might confuse Muslims.

The Herald has challenged the ban in court and argued the Arabic word is a common reference for God that predates Islam and has been used for centuries as a translation in Malay.JANGAN LUPA 7 MARCH JAM 2.00 PETANG ISTANA NEGARABERHIMPUN 100,000 7 MARCH DI ISTANA NEGARA


Gerakan membantah dasar Pengajaran dan Pembelajaran Matematik dan Sains Dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) menerima lonjakan sokongan apabila Majlis Permuafakatan Persatuan Ibu Bapa dan Guru Nasional (PIBGN) pula menyokongnya.

Gabungan nasional PIBG tidak rasmi kira-kira 8,000 sekolah rendah dan menengah di seluruh negara pertama kali hadir ke mesyuarat Gabungan Mansuhkan PPSMI (GMP) di pejabat Persatuan Penulis Nasional (Pena) di ibu negara, Isnin lalu.

Pengerusi PIBGN Datuk Mohamad Ali Hassan berkata, sokongan majlis tersebut terhadap GMP bagi mendesak pemansuhan PPSMI, termasuklah sedia terlibat dalam perhimpunan raksasa 100,000 orang di Istana Negara pada 7 Mac.

GMP menganjurkan perhimpunan besar minggu depan bagi menghantar memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong bagi memohon campur tangan baginda berhubung dasar itu.
INI JAWAPAN MENTERIPPSMI: NAK DEBAT APA LAGI?


Ketua Pemuda Umno, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein menolak cabaran Dewan Pemuda PAS untuk berdebat berhubung Dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI).INI JAWAPAN GMP


“Kita minta kerajaan membuat keputusan segera. Jangan sampai ibu bapa turun buat demonstrasi, termasuklah di jalanan secara haram.

“Sekarang ini trend penduduk tidak lagi khuatir (berdemonstrasi), seperti juga amalan bangsa-bangsa lain (di seluruh dunia).

“Kita mahukan keadaan aman, (kerajaan perlu) buat keputusan segera. Jangan tunggu selepas perhimpunan Umno (24 – 28 Mac ini) atau tahun depan baru hendak buat keputusan,” katanya.PENGUMUMAN UNTUK ORANG RAMAIKEMPEN BOIKOT BERMULA DI SELURUH DUNIA
BOIKOT BARANG BUATAN ZIONIS


Sila perhatikan barkod 729 – ini adalah barangan buatan negara Zionis.

Barangan ini sedang menyusup masuk. Waspada dimana-mana sahaja ketika membeli belah.

Kempen boikot Zionis Isreal telah dilancarkan di seluruh dunia.ROMPAKAN TOL DI TERUSKAN LAGI !


Kadar tol bagi lima lebuhraya, termasuk Lebuhraya Utara Selatan (Plus) naik sebanyak 5 peratus mulai 1 Mac ini.

Empat lagi leburaya ialah Lebuhraya Sistem Penyuraian Trafik KL Barat (Sprint), Lebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (Akleh), Lebuhraya Sungai Besi (Besraya) dan Lebuhraya Baru Pantai (NPE)
.


kah kah kah… DULU PLUS BUAT DRAMA… TURUNKAN HARGA SESUDAH TENGAH MALAM…kah kah kah..

woit… RUPA RUPA NYA ADA SANDIWARA…. kah kah kah…

kah kah kah… PATUT LAH KELMARIN ADA TOL PENDEK LUPUS …. DAP PUN MENGALU- ALUKAN… kah kah kah….

kah kah kah...ADA BUAH DI DALAM BRA ….kah kah kah....NAK PANCING KERANA TOL PANJANG NAK NAIK HARGA….. kah kah kah…

woit… BILA NAK BUAT PENGANGKUTAN AWAM ?.... CAKAP BEDEGAR DEGAR…. kah kah kah…

woit… KENAPA TAK GALAKKAN ORANG RAMAI NAIK BASIKAL DAN JALAN KAKI?.... kah kah kah
Kenyataan Media
Angkatan Muda Keadilan Malaysia


25 Februari 2009


JIKA MAHU TERUS JADI LEMBU, SPRM PERLU ISYTIHAR JADI PARTI KOMPONEN BARISAN NASIONAL

Hari ini, Rabu bersamaan 25 Februari 2009, Angkatan Muda Keadilan Malaysia (AMK) mengambil keputusan untuk menghadiahkan seekor lembu khusus buat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sebagai tanda 'penghargaan yang tinggi' di atas 'kebebasan dan integriti' yang telah diamalkan oleh badan tersebut.

Sepanjang dua bulan berlalu sejak SPRM dinaik taraf menjadi sebuah suruhanjaya, pelbagai kecelaruan telah pun timbul. Dalam keadaan puluhan malah ratusan laporan rasuah yang dikemukakan kepada badan tersebut telah dibakulsampahkan tanpa siasatan.

Penyelewengan yang dilakukan oleh SPRM ini, sebagaimana yang telah ditegaskan oleh AMK beberapa hari lepas, sangat bertepatan dengan kronologi usaha untuk menjatuhkan kerajaan-kerajan negeri Pakatan Rakyat.

Kalau ada kes rasuah dalam Umno , kes kes ini akan disurukkan dari pengetahuan umum.

Sebagai contoh dalam kes yang melibatkan rasuah oleh ADUN Umno-BN Lenggeng, Mustafa Salim.

Kes rasuah politik pemilihan Umno yang melibatkan Ahli MT Umno, Norza Zakaria.

Kedua-dua kes ini disorokkan identiti daripada pengetahuan umum. Bukan ini sahaja, malah banyak lagi kes yang telah dikemukakan baik oleh AMK mahupun komponen Pakatan Rakyat lainnya yang mempunyai asas yang kukuh dipinggir begitu sahaja tanpa sebarang status.

Justeru, lembu yang 'dihadiahkan' oleh AMK kepada SPRM akan menjadi batu tanda dan pengajaran buat SPRM agar mereka tidak berterusan menjadi 'lembu yang dicucuk hidung' khususnya oleh Umno.


Shamsul Iskandar Mohd Akin
Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia100,000 HILANG MATA PENCARIAN DI AKHIR TAHUN
Lebih dari 100,000 warga Malaysian akan hilng mata pencarian di akhir tahun ini mengikut kenyataan Kementerian Sumber Manusia.

Jumlah pengaguran akan bertambah. Graduan dan lepasan sekolah menengah juga tidak mungkin akan mendapat peluang pekerjaan.

Semenjak bulan Oktober tahun lalu 54,977 buruh dan pekerja telah hilang mata pencarian. Angka ini juga datang dari sumber yang sama.


woit…. ICELAND SUDAH BUNGKUS… UK HAMPIR BUNGKUS…. AMERIKA SUDAH TENAT…. SEPANYOL NYAWA NYAWA IKAN…. TAPI MALAYSIA UNIK….. kah kah kah

kah kah kah…. OUR ECONOMY HAS NO PROBLEM…. kah kah kah…

kah kah kah… OUR FUNDAMENTALS IS STRONG….kah kah kah…

APA PUNYA Tuuuuuuuuur….. kah kah kah…..PNSB: KHALID AKUI TOYO TELIBAT
Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim hari ini enggan mendedahkan nama-nama individu lain yang terlibat dalam urus niaga pembelian pangsapuri mewah di Arab Saudi oleh Permodalan Negeri Selangor Bhd (PNSB) yang dipercayai wujud unsur penyelewengan.

Beliau berkata, bagaimanapun bekas Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Khir Toyo sememangnya terlibat dalam urus niaga ini kerana beliau dikatakan menandatangani urusan pemindahan wang bagi pembelian hartanah tersebut.

"Khir Toyo terlibat tetapi individu-individu lain yang terlibat akan muncul selepas itu," katanya selepas mempengerusikan Mesyuarat Majlis Kerajaan Negeri di pejabatnya di sini.


woit…. NAK BELI RUMAH PAKAI LAH DUIT SENDIRI…. kah kah kah…

woit…. MACAM MANA BOLEH BUBUH NAMA SENDIRI PADA HARTA KERAJAAN SELANGOR…. kah kah kah

woit… MANA DIA LEMBU LEMBU BERGERAK MAT EZAM…. kah kah kah..

woit… BETUL BETUL DAH JADI LEMBU KE ?....ATAU KENA LEMBU…. kah kah kah…

kah kah kah… KESIAN WAK BOTOX … HABIS PELUANG NAK JADI KETUA PEMUDA GEROMBOLAN… kah kah kah…

woit.... PENYAPU PEJABAT BILA NAK PULANG KAN... kah kah kahMUSANG TIDAK MAHU MAKAN KATAK ATAU BERUDU
Pemuda UMNO Gua Musang menolak cadangan agar Anggota Parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali diundang menyertai semula UMNO sebaliknya pergerakan itu mahu beliau kekal sebagai anggota Bebas.

Ketua Pemuda UMNO Gua Musang Bazlan Baharuddin berkata pengalaman lepas apabila Ibrahim menentang calon Barisan Nasional pada satu pilihan raya kecil pada 2005 menunjukkan beliau sanggup menentang pucuk pimpinan UMNO.kah kah kah…. HAIRAN…. MUSANG PUN MENOLAK KATAK… kah kah kah

woit…. INI LAGI PELIK…. GHURKHA BUKAN DARI GUA MUSANG KE ?....kah kah kah

kah kah kah... TAK KAN DAH KENA PENYAKIT MAT EZAM…. PUTUS SUDAH KASIH SAYANG..kah kah kah…

kah kah kah…KALAU GUA MUSANG TOLAK…. MANA KATAK NAK BERTELOR…. kah kah kah….

woit….KESIAN… JENERASI AKAN DATANG TAK SEMPAT TENGOK BERUDU…kah kah kah