.

Selasa, 24 September 2013

KALAU BANGANG DUDUK SENYAP SENYAP



UNTUK HASAN MALEK

Hasan Malek: Beri laluan kepada kerabat DiRaja dan VIP

GEORGE TOWN: Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan  Hasan Malek menggesa pengguna jalan raya untuk memberi laluan kepada pengawal bermotosikal yang mengiringi keluarga DiRaja atau golongan VIP, kerana ia adalah sebahagian daripada budaya Malaysia, lapor portal The Sun Daily hari ini.

Hasan berkata ini kerana mereka yang diiringi mempunyai tugas rasmi untuk dilaksanakan dan perlu tiba ke destinasi dalam masa yang ditetapkan.



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

woit... INI LAH MASALAH BESAR.... kah kah kah..

kah kah kah...MASUK UM BELAJAR MALAY STUDIES... kah kah kah...

kah kah kah... BANGANG MACAM BINCAT... kah kah kah..

kah kah..DARI ZAMAN UM LAGI... MUNKEEE INI BUAT DUA PEKARA... kah kah ..

kah kah kah... SATU BUAT BANGANG... ah kah kah..

kjah kah kah..SATU LAGI KAKI BODEK... kah kah kah...

YA AMPOOON  
YA MAULANA

kah kah kah....NAK BALIK CEPAT NAK ENTOT KAVITA SINGH KE ... kah kah kah

KALAU BANGANG
JANGAN BUAT BISING
NANTI RAMAI ORANG TAHU
DUDUK DIAM DIAM

NOTA
bahaya makan dedak
orang kampong di pilah makan nasi
munkee ini makan dedak
tu pasal jadi bodoh
kah kah kah
sila layari stesen punk rock
www.radiobangsarutama.com
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal

-------

SAKEPING GAMBAR CULT - SEJARAH DARAH BANGSA





SAKEPING GAMBAR CULT
sakeping gambar untuk sepanjang zaman
gambar ingatan
untuk seluruh anak muda
gambar sejarah

SETIAP 16 SEPTEMBER
kita kibarkan sang saka
setiap 16 september
adalah hari mengingati
pejuang bangsa

SALUT UNTUK ANAK MUDA
SALUT 
MEREKA YANG BERANI
NOTA
sila layari stesen punk rock
www.radiobangsarutama.com
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
---------

ANAK MUDA BERSEDIA KE JALAN RAYA



KOMENTAR TUKAR TIUB
 gst ialah gasak sampai terbarai
ini adalah cara kaum pemodal
memaksa orang ramai bayar cukai

ini ialah cara kaum pemodal
rompak duit dan tenaga kerja orang ramai

ini ialah cara kerajaan pungut cukai
buat projek kayakan kroni

JAWAPAN ORANG RAMAI
bersedia untuk turuin ke jalan raya

Penganalisis ramal GST bakal naikkan kemarahan rakya
Fellow Kanan Institut Kajian Sosioekonomi dan Alam Sekitar (SERI), Dr Michael Lim Mah Hui, berkata pelaksanaan GST adalah satu langkah tidak adil kerana kumpulan berpendapatan rendah terpaksa membayar pendapatan boleh guna mereka lebih tinggi daripada mereka yang kaya.
"GST secara dasarnya adalah kaedah berkesan untuk mengutip wang.
"Namun, secara jelasnya GST dilihat akan menghukum kumpulan yang lebih berpendapatan rendah kerana peratusan pembayaran GST daripada pendapatan boleh guna mereka akan lebih tinggi daripada mereka yang kaya," katanya.
Lim berkata, pelaksanaan GST tidak kena pada masanya kerana kerajaan baru sahaja menaikkan harga minyak baru-baru ini di samping langkah pencegahan rasuah dan ketirisan yang masih lagi lemah.
"Kerajaan sepatutnya melihat dan menangani isu ketirisan serta rasuah yang lebih merugikan orang ramai," katanya.

DAYAK DAN IBAN
MULA BANGUN MELAWAN
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
-------

SIAPA PEROGOL AMAH INDONESIA





LAPORAN MEDIA INDONESIA

 Chin Peng tetap musuh negara? - Rais
KUALA LUMPUR 23 Sept. - Bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM), Chin Peng merupakan musuh negara ekoran kekejaman serta penentangan yang dilakukannya selama ini.

 Rais Yatim berkata, selepas pelbagai kekejaman dan pembunuhan yang dilakukan serta penentangan yang telah dibuat, Chin Peng bukan lagi dianggap sebagai seorang warganegara.


Rais Yatim tetap perogol amah Indonesia? - Kompas
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal

----------

MENJEMPUT IDEA TERLARANG



EMAIL
FESTIVAL IDEA TERLARANG



APA  FESTIVAL INI
festival ini adalah festival
untuk merayakan idea terlarang
untuk mengajukan idea yang tersimpan
untuk mengembangkan idea yang boleh membina
untuk menghujah idea yang selama ini dilarang

APA YANG WAJIB DI BUAT
sila tulis satu para
tak perlu panjang
tentang idea yang ingin dipaparkan kepada umum
hantarkan idea cadangan ini 
ke: festival.idea.terlarang@gmail.com

SEPULUH MINIT
idea terlarang ini 
akan dibentangkan kepada umum
pembentangan ini tidak  akan melebihi
sepuluh minit
sepuluh minit sahaja
untuk tatapan orang ramai

APA  IDEA ITU
apa sahaja yang difikirkan 
apa sahaja yang akan membawa kebaikkan
apa sahaja idea untuk menolak mara tamadun bangsa
apa saja  idea yang membuka fikrah

SEJARAH IDEA TELARANG
sejarah umat manusia 
semua bermula dengan idea terlarang
nabi nabi membawa idea terlarang
negara beraja jadi negara rakyat kerana idea terlarang
manusia meneroka dunia kerana idea terlarang
sains dan teknoloji ke hadapan kerana idea terlarang

BILA FESTIVAL INI
tarikh belum ditetapkan

DIMANA FESTIVAL INI
tempat belum ditentukan

SILA HANTAR 
IDEA ITU SEKARANG
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal

-----------

SIAPA JANTAN BERJET ITU?





 SIAPA JANTAN  BERJET INI?

              SIAPA JANTAN INI?
Itu Nik Abduhlah, ulamak muda yg sedang duduk diawang-awang sekarang guna jet peribadi orang UMNO melihat kawasan balak diKalantan.Ulamak jenis ini yg Harun Taib dan Din Ayam mau.

Ulamak jenis inilah yg punya cita-cita besar nak pegang jawatan tinggi dlm.PAS.Ini gambar lama, agaknya yg terbaharu dia dah punya jet peribadi sendiri. on FITNAH DAN TOHMAH SEMAKIN MENJADI JADI
Anonymous
on 9/23/13

 PATUK ULAR DUA KALI
1. Cuba tanya dia kesah ular patuk 2 kali. 2. tanya jugak, kalu umno ajak join, dia nak pergi jugak ker? 3. tanya dia, kalu dia pergi, agak2 apa utusan akan tulis kat muka depan? 4. tanya dia, otak letak kat mana? kat kepala atas ke kat lutut? on KENAPA TETIBA HADI NAK JUMPA?
Tukang Pasang Bendera
on 9/22/13

PAS PARTI KAMPONG
Kan gua dah bitau. PAS ni parti kampung. Janji dia boleh berbuat ibadat kpd Allah, khalas. Nak takut apa, rezeki anak bini menantu, Allah Taala dah tentukan. Sbb tu derang x kesah kene tipu ka, kene apa2 ka, semuanya Allah Taala dah plan.

 Lu nak cakap apa, kene ketuk kepala pun dia tak kesah. Kene tipu ada dia kesah? Mcm ni pun ko tak reti lagi nak pilih kawan? Kawan begini adalah kawan yg bodoh walau Allah Taala suka dia. Dia tak ada matlamat keduniaan. Walaupun bodoh didunia, asalkan akhirat dpt syurga dan bidadari bermata jeli. Nak cakap apa lagi? Rest my case loh.. on KENAPA TETIBA HADI NAK JUMPA?
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 9/22/13
DAPAT BALAK?
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
----------

MEMINTA BANTUAN ORANG RAMAI




MEMINTA BANTUAN
 ORANG RAMAI
sesiapa ternampak
adik manja ini
sila hubungi rumah pasong terdekat
atau
sila talipon
019-332-26-17
012-243-54-64
019-600-26-17

SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal
-------------