Sabtu, 17 Mac 2012

SELAMAT JALAN LEMBU SHAHRIZAT
SHARIZAT JADI LEMBU KORBANNOTA:
gerombolan sudah tukar nama
dari united malays national organisation
sudah jadi
united mamalia national organisation
kah kah kahBOLEH KAH DI PAKSA - KALAU ORANG TAK NAK MASUK SYURGA?
JALAN LURUS TAK ADA BELOK BELOKPENCERAHAN DARI PEMBACA

Tiada paksaan di dalam Islam. Memaksa orang agar memeluk agama Islam walaupun dia tak nak bukanlah ajaran Islam. Jadi Ibrahim Ali boleh dikatakan telah murtad dari Islam. Adakah Allah sangat terdesak inginkan pengikut sehingga nak memaksa orang mengikutiNya walaupun orang itu tak nak?

Allah bukanlah macam Rajah Gopal yang terdesak inginkan pengikut dan hamba yang ramai. Yang nak paksa paksa ialah Rajah Gopal yang nak jadi ketua dalam segala bidang walaupun tak berkelayakan. Jadi ramai pengikut maka boleh memerintah lagi lama.

Akta Paksaan yang disarankan oleh Ibrahim Ali hanya akan memalukan umat Islam kerana ia menunjukkan kepada dunia bahawa orang Melayu di Malaysia memeluk agama Islam bukanlah kerana hati yang ikhlas dan rela tetapi kerana dipaksa oleh Rajah Gopal (yang juga kononnya adalah Ketua agama Islam).

Kalau orang tak nak masuk syurga, kita tidak boleh memaksa mereka masuk syurga. Allah mahu pengikut yang ikhlas bukannya seorang hamba abdi macam Kunta Kinte atau Ibrahim Ali. Akta Murtad ini sengaja diwar warkan untuk menutup kes tahi lembu busuk Shahrizat. Ini memang tipu helah UMNO. Bila ada skandal yang memalukan melanda keatas UMNO macam yang berlaku kepada Khir Toyol sebelum ini, maka UMNO akan mula bercakap pasal Murtad lah, Israel lah, Kristian lah, komunis lah.
By Ibrahim Si Kembar Hassan Ali on LAPORAN TERKINI DARI SIDANG PARLIMEN on 3/16/12
APA YANG TERSIRAT DI SEBALIK BERITA

KOMENTAR TUKAR TIUB


polis ada road blok untuk pau
kastam ada dadah untuk pau
imigrisen ada visa untuk pau

yang ini untuk jakim
bayangkan berpuluh ribu pelajar dihantar ke jordan
di hantar ke negara arab
balik nak kerja apa?

nasib baik dapat jadi pegawai lampu picit
nasib baik dapat kerja pegawai sekodeng

jadi sijil halal haram ini
adalah peluang kerja
adalah lukah
untuk yang balik dari negara arab
ini peluang untuk pau

NOTA:
pelik mek dodal
kentuki fried fak
tak haram pulak
walau pun menjadikan obese
berat hodoh macam bik mama
INI KUEH PAU BUKAN KAKI PAUDENDA , PENJARA JIKA GAGAL PAMER SIJIL HALAL JAKIM – berita hairan

KUALA LUMPUR: Mulai 1 Julai ini, pengusaha yang gagal mempamerkan sijil dan logo halal yang dikeluarkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) akan berdepan hukuman denda dan penjara.

Pengarah Bahagian Hab Halal JAKIM, Hakimah Mohd Yusoff, berkata jabatan itu akan melakukan pemantauan di seluruh negara dengan kerjasama Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.

"Kami akan membuat lawatan operasi di setiap premis mulai 31 Mac sebagai langkah pendidikan untuk pastikan setiap premis perniagaan mempunyai sijil halal dan tidak hanya mempamerlan logo halal sahaja," katanya ketika dihubungi.

Beliau berkata, hanya sijil dan logo halal yang sah dikeluarkan oleh JAKIM dan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) akan diiktiraf.

"Sijil halal yang dikeluarkan pihak swasta tidak diiktiraf dan akan dikenakan tindakan. Semua ini termaktub di bawah Seksyen 16 Akta Perdagangan Dalam Negeri 2011," katanya.

Hakimah berkata, sehingga Februari lalu, sebanyak 1,420 permohonan sijil halal diterima. - TIEWNAMAHANYA 1% SAHAJA PERCAYA LAWAK BODOH KETUA POLISKAH KAH KAH -TERGOLEK DOG

PENCERAHAN DARI PEMBACA
salam...malaysia dapat pemimpin rasuah sebab rakyat malaysia SENDIRI MEMang suka rasuah..polis rasuah sebab rakyat/pemimpin bagi rasuah! hakim rasuah sebab rakyat/pemimpin/orgbykduit bagi rasuah!..jgn nampak sebelah pihak saj beb..satu jari tunding kat orag 4 jari kpd diri sendiri...polis takde maruah ambik rasuah sebab rakyat juga tak bemaruah suap depa duit...

sama la kita semua kalau gitu..bukan pm ,polis serta penguasa2 saja yg bangsat kalu terima rasuah,rakyat juga bangsat kerana bg rasuah,,,cermin diri kita sendiri...JIKA AKU KO MERKA DAN SEMUA RAKYAT MALAYSIA JIJIK LAKUKAN RASUAH/KORUPSI,MAKA TIADA TEMPAT UNTUK KERAJAAN DAN PENGUASA2 YG RASUAH DUDUK BERKUASA..TAPI SELAGI RAKYAT MALAYSIA SUKA RASUAH SELAGI ITU PERASUAH2 TERUS BERTAKHTA...EWAHH..PENgUASA RASUAH KERNA RAKyAT TAK BERMARUAH!!
By MARHAENIS on SATU PERATUS YANG RASUAH ATAU SATU PERATUS YANG TA... on 3/16/12

DUIT KOPI
Aku pnah kena tahan kat higway bukit merah.upanya speed trap koi1 pg,gila hapa depa ni.dah tu kna tahan,dia ckp ada berapa?bg ja la berapa pon ikut ikhlas. Aku pon bg ja la 20 dgn ikhlas. Tkejut jgk aku dia ckp cmtu. -kalau aku mintak baki 5ringgit,agk2 dia nk bg blk tak.aku pny ikhlas 15ja.
By underBear on SATU PERATUS YANG RASUAH ATAU SATU PERATUS YANG TA... on 3/16/12CERITA LUCAH
sekali lagi... apa yg lawak sangat? cerita anonymous yg belum tentu sahih atau tak pun boleh dipost jadi entry. kalau semua cerita2 anon ni betul, cerita2 lucah melayu yg berlambak kat internet ni pun kira betul ke? kalau tak betul, tak pasal2 dapat dosa memfitnah org. kalau lepas ni ada anon bukak cerita salah laku pemimpin pr rasa2nya takde pulak ada org percaya dan nak jadikan entry, kena kutuk lagi adalah. pelik pelik
By Prince Noob on SATU PERATUS YANG RASUAH ATAU SATU PERATUS YANG TA... on 3/16/12