.

Selasa, 14 Oktober 2008

UPKO HENDAK BN BERSUARA PILIH PM

PENAMPANG: Parti-parti dalam gabungan Barisan Nasional wajib turut sama memberikan hak mengundi dan memilih siapa yang seharusnya dilantik untuk menjadi perdana menteri.

Albert Bingkasan pemimpin parti United Pasokmomogun Kadazandusun and Murut Organisation meminta satu mekinisma dalam BN wajib dimunculkan agar semua parti gabungan dapat bersuara dalam perlantikan perdana menteri dan timbalannya.

"Kenapa mesti keputusan siapa jadi pm dan timbalan pm hanya bergantung kepada keputusan 191 delegasi bahagian United Malay National Organisation?” Albert Bingkasan telah berkata demikian dalam persidangan ke 12 Triennial Delegates Conference Upko Ahad lalu.


kah kah kah….. sabah dah mula bersuara…. memang betul… kalau 191 wakil busyuuk ni kena rasuah abislaaaa rakyat malaysia…. dulu delegasi busyuuuk ni di beli oleh bujang isa…. abis kena beli…. yang dah kena deh beli bujang isa tapi tak deliver undi kena bujang isa di padang mashar….. kah kah kah….



BARU - HOT !! SMS ALTANTUYA

KOMENTAR TUKAR TIUB – SMS ALTANTUYA

Seluruh negara kelmarin dan hari ini sedang heboh membincangkan berita SMS Altantuya yang di hantar oleh peguam Shafee Abdullah kepada Najib Razak.

Berita ini telah melintasi alam siber dan sedang merebak dari ruang tamu hotel, ke café, dari café ke warung dan dari warung gerai. Mak Cik-cik dan Pak Cik di Felda-felda yang masih berhari raya telah mula tertanya-tanya. Anak-anak muda dari Mat Rempit hingga ke kampus-kampus sedang berlabon dan tertanya-tanya.

Laman-lam web sedang hangat dan masak dengan berita SMS Altantuya.

Persoalan timbul : Apakah komunikasi dua hala Shafee/Najib itu sahih?

Jika TIDAK SAHIH maka ini adalah satu kerja jahat untuk memburukkan Najib Razak dan perguam Shafee Abdullah.

Secara resmi pekara ‘fitnah’ seperti ini wajib dihentikan. Pihak yang bertanggung jawab wajib dihadapkan ke pengadilan kerana menyebar fitnah.

Jika ianya SAHIH maka banyak persoalan yang timbul:-

1- Razak Baginda di tuduh terlibat dalam kes pembunuhan ganas gadis cun
Altantuya dari Mongolia
2- Shafee Abdullah ialah peguam bela Razak Baginda
3- Najib Razak seorang menteri kabinet
4- Razak Baginda yang di tuduh terlibat mumbunuh gadis cun Altantuya dari
Mongolia adalah kawan baik, rakan niaga dan penasihat Najib Razak

Jika isi kandungan SMS Altantuya ini SAHIH maka Najib Razak telah menyalah gunakan kuasa untuk melepaskan Razak Baginda dari di tuduh terlibat secara langsung dalam kes pembunuhan ganas gadis cun Altantuya. Gadis cun Altantuya dari Mongolia yang fasih pelbagai bahasa ini di laporkan telah menjadi penterjemah semasa jual beli kapal selam tangan kedua dari Peranchis.

Jika isi kandungan SMS Altantuya ini sahih maka ianya menunjukkan bahawa Najib Razak terlibat secara langsung dalam mempengaruhi perjalanan siasatan pihak polis.

Jika isi kandungan SMS Altantuya ini sahih maka amat jelas bahawa lembaga kepeguaman dan kehakiman negara telah hancus, telah lohe, telah korok dan tidak di yakini umum.

Jika isi kandungan SMS Altantuya ini sahih maka Surat Akuan Bersumpah P. Balasubramaniam (Bala) pada 1 Julai 2008 dahulu adalah benar. Dalam Akuan Besumpah ini Bala telah menunjukkan hubungan Najib Razak dengan gadis cun Altantuya dari Mongolia.

PARLIMEN

Parlimen sedang bersidang. Inilah tempat dimana semua soalan-soalan ini wajib di jawab.

Ini amat penting kerana SMS Altantuya ini melibatkan Najib Razak yang diwar war akan dicalonkan sebagai presiden United Malays National Organisation. Najib Razak juga di katakan akan menggantikan Abdullah Ahmad Badawi sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Parlimen wajib MEMBINCANGKAN agenda SMS Altantuya ini kerana Raja Petra Kamaruddin kini ditahan di Kamunting dan sedang di bicarakan atas tuduhan membuat hasutan.

Hasutan ini dikatakan muncul dari tulisan Raja Petra Kamaruddin yang menulis tentang bagaimana Rosmah Mansor terlibat sama dan berada di tempat dimana tubuh badan Altantuya diletupkan.

Rosmah Mansur ialah isteri ke dua Najib Razak.



PM GEMBIRA NAJIB DISOKONG – U.malayau

KUALA LUMPUR 13 Okt. Sementara itu, ketika ditanya mengenai dakwaan sebuah portal berita bahawa Najib menyalahgunakan kuasa dengan campur tangan dalam siasatan pembunuhan wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu, Abdullah berkata:

"Saya tidak percaya Datuk Seri Najib mahu menyalahgunakan kuasa. Jika beliau seorang yang cenderung untuk menyalahgunakan kuasa, kalau begitu, bagaimana beliau akan menjadi pengganti saya.

"Saya percaya dengan beliau, saya percaya beliau seorang yang baik dan akan menjadi Perdana Menteri yang baik dan mampu untuk memberikan kepimpinan yang baik, jadi saya tidak percaya beliau terlibat dalam salah guna kuasa."

Antara lain, laporan oleh Malaysia Today yang pernah dikendalikan oleh Raja Petra Kamaruddin itu membuat dakwaan mengenai mesej komunikasi antara Najib dengan seorang peguam terkemuka yang mewakili Abdul Razak Baginda, salah seorang lelaki yang didakwa bersubahat dengan dua pegawai polis dalam pembunuhan Altantuya.

kah kah kah….. wak dolah udah bingong…. ke hulu salah ke hilir salah…. kah kah kah…. wak mongol ni orang baik ?.... kah kah kah…. wak mongol ni tak salah guna kuasa…. kah kah kah….. mesej komunikasi dengan seorang peguam terkemuka?.... kah kah kah….siapa peguam ini…. kah kah kah…. seluruh dunia dah tahu… hanya melayau yang tak berani lapor… kah kah kah…

bukan saje nama peguam dan berita ini dalam malaysiatoday… ada dalam edge daily … ada dalam malaysian insider …nak suruk apa…. kah kah kah…yang tak lapor hanya laman-laman bodek…. kah kah kah… dan di blog-blog yang tuannya dah jadi polong tanpa tuan dan berharap dapat kerja lama di NST atau Malay Mail…. kah kah kah… lagi pun kalimulah dah kena tendang…mesti ade kerja kosong…. kah kah kah



TANDA INGIN PERUBAHAN – MUKHRIZ – U. malayau

KUALA LUMPUR 13 Okt. - Ahli Parlimen Jerlun, Datuk Mukhriz Mahathir yang melepasi kelayakan untuk bertanding jawatan Ketua Pemuda UMNO pada pemilihan parti Mac depan menyifatkan perkembangan itu sebagai petanda perwakilan di peringkat bahagian mahukan perubahan.

Menurutnya, pencalonan yang diterima menunjukkan perwakilan di peringkat bahagian juga melihat beliau sebagai mampu membawa perubahan yang mereka inginkan.

kah kah kah… firaun kecil ni nak buat perubahan…. firaun kecil ni nak sediakan kedatangan mahafiraun….. kah kah kah….habis pitis negara…. habis duit minyak…dulu duit minyak selmatkan kapal adiknya tenggelam…. hospital adiknya bankrap….. ni mahafiraun nak datang…. rakyat wajib waspada…..abis harta negara.



KERTAS UNDI BERLEBIHAN DISIASAT – b.hairan

SEMPORNA: Dakwaan berlakunya berlebihan kertas undi berbanding jumlah perwakilan dalam pemilihan Ketua Pemuda Umno Bahagian Semporna kelmarin, akan dirujuk kepada Badan Perhubungan Umno Sabah untuk diputuskan.

kah kah kah…. inilah angin perubahan yang di maksudkan olih firaun kecil tadi… kah kah kah…. pelik tetapi benar…. yang datang 100 orang… yang mengundi 200 orang semua pilih wakil firaun…. kah kah kah…

I tak sangka benda ni boleh berlaku… I geramlaaaa…. Eeee u firaun botak ... u nak tipu I ke…….. kah kah kah



EKONOMI NEGARA TIDAK AKAN MELESET – PM – U.malayau

KUALA LUMPUR 13 Okt. - Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi yakin ekonomi Malaysia tidak akan menjurus ke arah kemelesetan walaupun di sebalik kelembapan ekonomi dunia sekarang

Sebaliknya, Perdana Menteri yakin bahawa Malaysia mampu mengharungi segala cabaran.

kah kah kah….. tolong jangan panggil dia ni bodohwi….tak mulia... tapi nak panggil pandaiwi pun tak boleh juga….. nampak sangat munkee ni bebal dan ngok…. dah berbilion ringgit nilai stok lesap… tak meleset juga…. bursa kl dah jatuh… tak meleset juga….. apa punya tuuur dolah ni….. macam mana nak meniaga kain batik….asas ekonomi pun tak paham….kah kah kah…..

macam mana nak jadi ketua bahagian kepala batas …..kepala dia sendiri amat terbatas…. kah kah kah…



TIDAK PERLU IKUT KHENDAK PEMBANGKANG – U.malayau

KUALA LUMPUR 13 Okt. - Bajet 2009 yang dibentangkan kerajaan pada Ogos lepas sudah mengambil kira pelbagai faktor termasuk ramalan keadaan ekonomi dunia, kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Sehubungan itu, Muhyiddin berkata, kerajaan tidak perlu mengikut kehendak Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mendesak supaya ia diteliti dan dikaji semula selaras dengan kemelesetan ekonomi dunia sekarang.


kah kah kah….. tak perlu ikut? ….kah kah kah….. wak sembab… ni bahaya ni… tak lama lagi tak ada orang nak ikut wak sembab bila kerajaan bertukar…. bala wak sembab ni kurang sedar…. kah kah kah…. bila wak sembab jadi pembangkan tak lama lagi wak sembab menyesal pulak…. kah kah kah