Sabtu, 6 Oktober 2012

RAKYAT MALAYSIA MINAT ZIANA ZAIN DAN ALTANTUYA - ROSMAH DAN ROSNAH POTONG STIM
KAH KAH KAH
MINAH GEDEBAB INI HANYA PANDAI CAKAP
TENGOK BADAN SENDIRI
DULU LEHER PUN TAK NAMPAK
SEKARANG PAKAI TUDUNG
SURUKKAN LEHER HINGGA  TAK NAMPAK
KAH KAH KAH

 75 PERATUS RAKYAT MALAYSIA TIDAK BERSENAM : ROSNAH RASHID - meloya

KUALA LUMPUR 5 Okt. - Sebanyak 75 peratus daripada 27 juta rakyat Malaysia didapati tidak atau kurang melakukan senaman, kata Timbalan Menteri Kesihatan Rosnah Abdul Rashid Shirlin.

Beliau berkata sebahagian rakyat negara ini tidak sedar mereka terdedah kepada penyakit pembunuh "dalam diam" seperti diabetes dan hipertensi disebabkan amalan gaya hidup kurang sihat.

"Di Malaysia, kira-kira 2.6 juta penduduk dewasa menghidap penyakit diabetes, 5.8 juta menghidap hipertensi dan 6.2 juta mempunyai kolestrol tinggi.

“Apa yang lebih merungsingkan ialah ramai dalam kalangan rakyat tidak sedar bahawa mereka mempunyai penyakit pembunuh dalam diam itu," katanya.

Jelasnya, Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan 2011 menunjukkan prevalen penyakit diabetes meningkat 15.2 peratus pada 2011 berbanding 11.6 peratus pada 2006 manakala hipertensi dalam kalangan dewasa berumur lebih 30 tahun juga meningkat daripada 32.2 peratus pada 2006 kepada 32.7 peratus pada 2011.

Rosnah berkata peningkatan itu jelas membimbangkan dan perlu diberi perhatian oleh semua pihak bukan sahaja di peringkat kementerian bahkan peringkat akar umbi termasuk hospital, Klinik Kesihatan dan anggota masyarakat sendiri.

"Selain mengamalkan gaya hidup sihat seperti bersenam dan pemakanan sihat, pemeriksaan saringan kesihatan juga amat penting, dan kita amat menggalakkan rakyat menjalani pemeriksaan kesihatan bagi memastikan penyakit-penyakit berkenaan dikurangkan," katanya. - TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... INI SATU KENYATAAN YANG AMAT BERANI.... kah kah kah...

kah kah kah...INI KENYATAAN BUNUH DIRI..... kah kah kah..

kah kah kah...INI KENYATAAN PERLI BIK MAMA.... kah kah kah..

woit.... MINAH GEMOK INI PASTI TAK DAPAT KERUSI.... kah kah kah

kah kah kah...MINAH GEMOK INI PASTI KENA CANTAS....kah kah kah...

BIK MAMA CUBA
 KUERUSKAN BADAN

KITA BERHIMPUN 
BERSIH ROCKS


GUNAKAN KONDOM KALAU TAK NAK BUANG BAYI MERATA-RATAITO AKAN TURUN
 HIMPUNAN ROCKS BERSIH
6 HARI KITA BERHIMPUN LAGI


MAYAT BAYI DITEMUI TERAPUNG DALAM TANGKI AIR - mkini

Mayat bayi lelaki yang cukup sifat dan masih bertali pusat ditemui terapung dalam takungan air di Taman Puncak Jalil semalam.
   
Ketua Polis Daerah Serdang ACP Abd Razak Elias berkata bayi malang itu dijumpai orang awam yang menghubungi Bilik Gerakan Polis Daerah Serdang pada jam 5.30 petang.
   
"Mayat bayi yang sudah berulat dan dibalut dengan t-shirt berwarna merah itu dipercayai telah berada dalam takungan air tersebut selama empat atau lima hari," katanya dalam khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada Bernama.

Bayi itu dihantar ke Hospital Serdang untuk bedah siasat.

baca yang ini:


ANAK DAN KAHWIN-KAHWIN

Pasti ada ayah, ibu, datuk dan nenek yang teringat ketika  membesar dahulu pernah 'main kahwin-kahwin'. Pasti ada yang teringat si Anu dan si Anu telah pernah menjadi isteri atau suami. Teringat juga  si Polan dan si Polan yang berlakon menjadi  anak-anak. Ini pemainan kanak-kanak ketika membesar.
Di zaman kanak-kanak kita tidak faham apa itu 'kahwin-kahwin' dan tidak mengerti apa makna 'anak-anak'. Kanak-kanak hanya meniru apa yang dapat  dilihat dihadapan mata.
Kita mendewasa. Akhirnya ada yang berumah tangga. Beranak-pinak. Aman bahagia. Ada yang berkahwin, beranak-pinak kemudian bercerai. Ada yang terus membujang. Kedewasan kita membolehkan kita membuat pilihan. Tetapi sebelum main kahwin-kahwin menjadi kahwin betul-betul, ada satu ruang  yang pada anggapan saya amat 'bahaya'.
Kalau roket Apollo hendak ke bulan, ianya wajib melintasi satu ruang yang dipanggil 'Ven Allen Radiation Belt'. Ini ruang  yang amat bahaya kerana di ruang ini banyak bertaburan meteorit yang mungkin melanggar Apollo.
baca seterusnya:

HIMPUNAN ROCKS BERSIH 

LAGU DAN PUISI UNTUK HIMPUNAN BERSIHHIMPUNAN  BERSIH ROCKS
STADIUM KELAN JAYA
SABTU 13 OKTOBER 2012
JAM 4:00 HINGGA 12:00 MALAM


NOTA:
nik jidan
akan sama berhimpun

dengar 
dengarlah lagu ini
lagu  yang akan mengingati kemanusian kita

HARI HARIAKHIR SAEKOR ALEEEDARA BELUM KOYAK SPRM SUDAH MASUK


KAHWIN ANAK KM: SPRM AMBIL KETERANGAN BOS PKNM - mkini

Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka (PKNM) Yusof Jantan sudah memberi keterangan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung siasatan pembiayaan kenduri kahwin anak lelaki ketua menteri Melaka.

"Saya ada berjumpa SPRM pagi tadi," katanya sewaktu dihubungi Malaysiakini petang ini.

Ketua Pemuda PKR Shamsul Iskandar Mohd Akin semalam membuat laporan kepada SPRM Melaka dengan membangkitkan kemampuan Mohd Ali menganjurkan majlis dengan kos setinggi RM600,000.

Naib Presiden PAS  Mahfuz Omar dalam Parlimen juga mendakwa terdapat penglibatan PKNM dan kerajaan tempatan dalam penganjuran majlis itu dan dana kerajaan digunakan tanpa bayaran.

Beliau mendakwa, Yusof terlibat mempengerusikan persediaan mesyuarat mengenai persiapan hiasan luaran, kebersihan dan logistik majlis itu


           
HISHAM: JANGAN KECEWA MOHD ALI - mkini

Hishammuddin Hussein mempertikaikan pihak yang membangkitkan isu perkahwinan mega anak lelaki Ketua Menteri Melaka Ali Rustam.

Katanya, perkara tersebut sengaja dibangkitkan memandangkan pilihan raya umum semakin hampir.

"Dalam masa pilihan raya (semakin tiba) apa benda boleh dijadikan isu. Isu atau sesuatu kes tahun lepas mungkin akan ditimbulkan hari ini.

"Kalau pemimpin kita buat kerja kahwin anak, kalau musim lain tak jadi isu, sekarang jadi isu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... APA  MAKNANYA INI ?.... kah kah kah..

kah klah kah...KENAPA KALI INI SPRM JADI CERGAS?.... kah kah kah..

kah kah kah....DARA BELUM  KOYAK ... SPRM SUDAH MASUK.... kah kah kah...

kah kah kah... APA SUDAH JADI?..... kah kah kah...

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI LAH TANDA HARI HARI AKHIR SAEKOR ALI.... kah kah kah..

kah kah kah... ALI INI NAK NAIK PARLIMEN..... kah kah kah...

kah kah kah...NAK JADI TIMBALAN PERDANA MENTERI.... kah kah kah....

kah kah kah... SEKARANG SUDAH KENA TEMBAK.... kah kah kah...

woit...INI KERJA NAJIB ATAUI KERJA MUHYIDDIN?.... kah kah kah..

kah kah kah...SILA TEKA?.... kah kah kah..

NOTA:
madey pernah kata
'bawa ali rustam naik 
lebih baik dari..... kah kah kahHIMPUNAN BERSIH ROCKS 
STADIUM  KELANA JAYA
SABTU 13 OKTOBER 2012

BAGAIMANA BURSA SAHAM DIGORENG SEBELUM PRU13MACAM MACAM JENIS TIPU DI JALANKAN UNTUK MENANG DI PRU13
BURSA SAHAM TERUS DI GORENGPENCERAHAN DARI PEMBACA
selalunya bila dekat nak pru, harga saham mmg naik sebab kroni2 koparat2 glc2 mcm kwsp ltat dll dikerah membeli membeli dan membeli bagi harga naik sikit demi sikit, lalu pelabur2 individu yg kecik2 pun ikut sama beli sebab terpengaruh graf tengah mendaki, jadi semakin ramai membeli, maka harga pun melonjak.

 bila betul2 dah nak pru, kroni2 kera akan mula jual balik saham2 tu lalu buat untung dlm sekelipmata (1-2bulan), dan keuntungan ini la yg disalur balik ke kera2 yg kat atas2 yg terpilih tu sebagai senjata kempen pru depa (baca: sogok pengundi la!) tu yang kat kampung2 kat pedalaman banyak mengundi kera sebab memasing dah buta2 masyuk 50rgt dlm poket - 50rgt tu mahabesar tu bagi depa!

 dan masa yg sama. yg kena goreng terbakar kat bursa tu adalah pelabur2 individu, pelabur2 separuhmasa, pelabur2 yg hijau budakhingusan yg terperangkap beli kat harga dah mahal/peak tapi tiba2 harga dah menurun pulak tersangkut la kat situ takdapat nak jual! ini semua keje kera, kaki manipulasi kaki on AJENDA REGIME CHANGE SEDANG BERJALAN - BERITA INI ADALAH BUKTI

INI MEREKA YANG AKN SAMA BERHIMPUN
KONSERT BERSIH ROCKS
SABTU 13 OKTOBER 2012
STADIUM KELANA JAYA