Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 9 Februari 2013

LAGI PENCERAHAN TENTANG TUHAN DAN ALLAH


SEMUA JALAN
MENUJU
KE SANA
 YAHWEH  BUKAN MAK WEH

xkesah la yahweh ke allah ke jesus ke..suma manusia nk mngabdikan diri pada tuhan yg satu..lantak korg la nak monopoli kalimah allah..apa aku ada hal..perkataan je kot..xde nye terbatal akidah..ustaz2 mlayu ni je terlebih pandai..telebih dengung baca alq..

aku tgk org arab ckp arab xde pun dengung tajwid..pengulas bola kat utube lagi la selamba ckp "allah allah super mario..bila mario balatoli score goal.."...pnya la baca alq brdengung2 tp xfhm..aku kadang2 xfhm..ramai prof kangkung dan cerdik pandai ni xulas ke dorg ni bc alq xfhm mcm baca bhasa inggeris la tak paham...xde sekor pun tegur..

alq tu cite perjalanan bgsa..cite pasal tamadun ..cite pasal hukum2 kenegaraan..apa kena plak dgn agama? bible tourat sume cite perjalanan bgsa mewujudkan tamadub..takde kena mengena dgn agama...memang betul la manusia ni create agama..tuhan create ajaran..agama dan ajaran xsama...tu la akibat baca alq xfham...mengaji ingat sedap...tp satu apa xfaham..n bila nk difhm tntg sejarah..dimaki2..kata on LAGI PENCERAHAN TENTANG ASAL USUL BAHASA
Anonymous
on 2/8/13

      JANGAN JADI EMO
gua jadi tak paham la bagaimana pembaca tetap TT menjadi emo bila TT sentuh bab agama, mcm la tak paham TT tu sapa dia.. Apapun, TT elakkan sentuh isu agama lagi.. gua paham apa yang TT nak sampaikan.. tumpukan saja isu realpolitik yg memang tak ramai yang boleh pecahkan kepada idea baru akan isu ini melainkan TT.. @Peminat TT since 1980.

 - Abang gua junior TT 2 tahun jer kat UM. Dia amik usuluddin dan sekarang he is sumbedi in Penang. - Walaupun abang gua ini orang kuat masjid, ceramah pun kuat, tapi titipan TT masih kekal elok dalam simpanannya. - Sbb tu gua simpan sebagai khazanah peninggalan umat Melayu yang tak mampu dinilai.. - Terima kasih TT kerana menulis semula sejak 2008.

 - Gua masih simpan arkib rice-cooker-kerbau lu.. memang best.. - Gua tak nak explain lebey2.. harapan gua, TT cuma terus menulis saja.. jangan berhenti.. kalau TT nak elaun menulis bulanan pun, gua rasa tulisan TT memang ada harga... tak macam berlambak2 buku agama yang gua baca... bukan gua nak on LAGI PENCERAHAN TENTANG ASAL USUL BAHASA
Anonymous
on 2/8/13

 TEORI ALLAH
Tanpa Nama 8 Februari 2013 12:28 berkata.. "kalau agama lain guna Allah letak dkt tuhan diaorg yg ada rupa. jd anak-anak kecil mcm mna?.." Adalah kewajipan kita sbg dewasa memperkasakan anak2 kita dgn fahaman sebenar Allah. Kuncinya terletak pada kalimah, "Laillaha, IllAllah" - 'Tiada tuhan, hanya Allah' - dimana ia memBEZAkan, dan bukan, menYAMAkan Allah dgn 'tuhan'. 'Tuhan' diSEKUTUkan dgn - dan amat memerlukan - ugama manakala ugama memerlukan penganut. 

Sekiranya semua penganutnya murtad, maka lenyaplah ugama itu dan hilanglah tuhannya. Akan tetapi Allah "Hirabbil Alamin" ('Raja Sekaian Alam') tetap wujud. Sekiranya kita menyekutukan Allah dgn apa2jua sekalipun yang boleh dicerobohi dan dihina maka kuasa Allah (hisabNya tunai) untuk melindunginya akan dipertikaikan.

 "Sesungguhnya Allah tidak akan mengampunkan dosa syirik mempersekutukanNya (dengan sesuatu apajua), dan akan mengampunkan dosa yang lain dari itu bagi sesiapa yang dikehendakiNya. Dan sesiapa yang mempersekutukan on LAGI PENCERAHAN TENTANG ASAL USUL BAHASA
Anonymous
on 2/8/13

               HANYA PASTIKAN ABU
Bro TT, wa pun sama like others, everyday must read your blog posting, morning, afternoon and evening. Appreciate your critical mind. As GE is coming, I think you should not touch any religious issue as you dont really a person that can give the right statement on the issue.

 Wa tak mau campur lu punya urusan, but lu patut focus more on motivate and get the people brain working. lu punya komen pasal agama boleh melarikan banyak pembaca setia lu and I most probably one of them. You should learn more if you dont know and read more about the religious book. Dont be like ibrahim ali under the coconut shell kind of thing. main fokus is to ABU dan ABBend.

 kena pastikan kita tidak di kalahkan kerana benda remeh yang dibawa oleh pencacai.. if you keep on publish the religious kind of thing, you almost equally like the be enddd low class pencacai.. bro.. i always salute you for the struggle for peoples right, I dont want to lesser my support to you for the issue that you are not well on LAGI PENCERAHAN TENTANG ASAL USUL BAHASA
Anonymous
on 2/8/13
KALAU TIPU
KITA  ULANGI
LIMA KALI GANDA
 



-----------

INI BUKTI SAHEH POLIS BERSUBAHAT BUAT KACAU DAN HURU HARA




BUKTI JELAS
BUKIT SAHEH
inilah mesyuarat  perancangan
mesyuarat merancanh untuk buat kacau
perancangan untuk buat huru hara

SAHEH
pihak polis tahu  lebih awal
pihak polis bersekongkol
pihak polis  samasama merestui
pihak polis sama terlibat

MAKA
kalau nak masuk felda pun di halang
bayangan apa agaknya
rancangan yang sedang diatur
untuk menghalang pakatan rakyat
dari mengambil alih
pentabiran di putrajaya

NAK MASUK FELDA 
di halang
NAK MASUK PUTRA JAYA
MUSTAHIL




-------

SATU LAGI PROGRAM MENGHASUT - WAJIB DATANG BUAT RAMAI




SEMUA DI JEMPUT HADIR



PEBDEDAHAN BARU "PROJEK IC" SEMUANYA KERJA JAHAT UMNO-BN. JOM KITA DENGAR!

Mereka akan mendedahkan kaiatan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) yang keluarkan kad pengenalan dan disambut oleh SPR untuk didaftarkan sebagai pemilih, maka peranan dua agensi inilah yang ditugaskan Umno-BN untuk mempastikan Bn menang dalam pilihan raya. Selain Dr Hatta Ramli; Manikavasagam; Dato' Ramli Buyong; Hishamuddin..



TIPU PILIHAN RAYA
TURUN JALAN RAYA
------

SATU LAGI BUKTI PENGUNDI AKAN DITIPU DALAM PILIHAN RAYA



GAMBAR GAMBAR BUKTI
dibawah ini hanyalah
sadikit gambar gambar bukti
bahawa yang  membawa huru bin hara
ialah parti ketuanan melayu
yang akan kalah
TETAPI
parti ketuanan melayu ini
akan menipu dalam pilihan raya
untuk
TERUS BERKUASA

PUSAT PENIPUAN

KEGANSAN YANG DI RANCANG

ORANG JAHAT YANG DU UPAH

BUKTI PILIHAN RAYA TIPU

MANGSA

 PENJAHAT JALAN KEBUN
AKAN DI CARI

KOMENTAR TUKAR TIUB

PERTAMA
kerajaan hari ini adalah kerajaan haramn
dapat kuasa dari undi tipu di sabah

KEDUA
 spr adalah alat
united malays national organisation
yang tugasnya memastikan
parti ketuanan melayu ini mennag

KETIGA
yang dilawan bukan
united malays national organisation
tapi satu sistem pemilihan
yang akan memastikan gerombolan jahat ini menang

KE EMPAT
amaran awal telah diberi
jangan menipu

KELIMA
huru bin hara ini darai mana?
huru dan hara ini datangnya
dari united malays national organisation

NOTA:
ceramah diserang
kereta di pecah kan
bas di simbah cat
penyokong kena lastik bola besi
penceamah di pukul

semua ini bukan kerja pakatan rakyat
semua ini kerja united malays national organisation

INI BUKAN ANCAMAN
INI SATU JANJI

Jangan cetus huru-hara jika kalah

Najib Razak berkata, pembangkang harus menghormati dan menerima keputusan yang dibuat rakyat tanpa perlu menimbulkan huru-hara sekiranya mereka kalah dalam Pilihan Raya Umum Ke-13.
Menurut Najib , pembangkang seharusnya menghormati keputusan rakyat kerana perkara itu adalah salah satu daripada prinsip penting dalam sistem demokrasi berparlimen yang diamalkan di negara ini.

"Kita mesti terima apa jua keputusan rakyat, jika dia (pembangkang) kata dia percaya kepada demokrasi, dia tidak boleh tolak sesuatu yang telah diputuskan oleh rakyat," katanya dalam sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO di sini hari ini.

Kelmarin,  Mahathir Mohamad mengingatkan rancangan Anwar mengimport demonstrasi jalanan ala 'Arab Spring' harus diambil perhatian serius memandangkan kemampuan Ketua Pembangkang itu menganjurkan demonstrasi besar-besaran sebelum ini tidak dapat dinafikan.

Najib berkata, kerajaan mahu pilihan raya umum diadakan mengikut landasan yang benar dan pihaknya sendiri penuh yakin Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkemampuan memastikannya berjalan dengan adil dan bersih.


JALAN RAYA 
JAWAPAN KITA


-----

BERSEDIA ! GEROMBOLAN SEDANG RANCANG BUAT KACAU



MALAM INI DI GEMAS

Ketua Polis Negara harus pecat Pegawai Polis terlibat mesyuarat kekecohan



9 Febuari 2013

PDRM HARUS NYATA PENDIRIAN DAN PECAT SEGERA PEGAWAI POLIS TERLIBAT MESYUARAT RANGKA KEKECOHAN


Telah ditemui dalam laman YOUTUBE beberapa akaun yang menyiarkan video rakaman satu mesyuarat yang dipengerusikan oleh Pengurus Felda Sg. Tengi, Selangor yang jelas merangka untuk membuat kekecohan bagi mengganggu ketenteraman awam. Kacau ganggu ini dirangka bagi menghalang program sebuah organisasi yang dikenali sebagai ANAK yang menampilkan Mazlan Aliman, selaku Pengerusinya sebagai penceramah.

Perbagai entiti dikesan dalam video tersebut iaitu Perkasa, Majlis Belia Felda dan perbagai organisasi termasuk Mic. Amat malang sekali disebut oleh Pengurus Felda yang mempengerusikan Mesyuarat mengenai kehadiran Ketua Polis Daerah dan sokongan PDRM untuk kacau ganggu awam ini diadakan dan polis bakal melindungi.

Ini satu perkara serius, satu pengkhianatan terhadap amanah dan tanggungjawab. Ia satu penghinaan terhadap gelaran Polis DI RAJA Malaysia itu sendiri. SAMM mengajak rakyat memandang serius perkara ini dan meminta Ketua Polis Negara menyatakan pendirian segera dan tindakan memecat Ketua Polis Daerah tersebut dan pegawai lain yang terbabit harus dilakukan.

Ini satu perkara penting parlimen juga seharusnya dipanggil untuk satu persidangan tergempar untuk membahaskan perkara ini. Jika ini bukan perkara terpencil maka berapa banyak lagi mesyuarat menjelang PRU ke 13 (yang dimana umum ketahui PRU yang paling sukar bagi Bn) maka polis diperguna untuk melindungi keganasan. Patutlah banyak kejadian gangster upahan Umno Bn membuat kacau tetapi tidak ada tindakan diambil, rupanya keberanian gangster upahan ini hanya kerana diberi jaminan dilindungi polis.

SAMM yakin dan percaya PDRM kini terbelah dua, ramai yang mula sedar untuk duduk bersama rakyat mempertahankan keutuhan dan keluhuran undang - undang, tetapi masih wujud lagi 'kejahatan' dikalangan beberapa pegawai polis. SAMM mohon Ketua Polis Negara segera bertindak menyingkirkan pegawai tersebut segera dengan bermula dengan Ketua Polis Daerah Hulu Selangor yang terbabit dalam mesyuarat yang dirakamkan ini.

SAMM juga mengajak rakyat memandang serius kepada kenyataan Muhiyuddin yasin selaku TPM iaitu kekecohan kerana keputusan PRU. Memandangkan Bn yang makin hilang sokongan dan sememangnya trend bertindak ganas untuk mengalihkan masej PR ini berleluasa dan rakaman diatas membuktikan ia terancang, maka nampaknya Bn sendiri yang sedang merangka keganasan dan hura - hara.

Mohon ketegasan Ketua Polis Negara dalam perkara ini dan rakyat harus sedar satu undi untuk Bn beerti kamu memberi kepada sebuah regim yang merestui tindakan ganas dan gangster terhadap rakyat.

Sekian

che'GuBard
Solidariti Anak Muda Malaysia





--------

RAJA NONG CHIK BAWA 20,000 PENGUNDI HANTU




 TIPU
JALAN RAYA
KENYATAAN MEDIA
8 FEBRUARI 2013

Semua warganegara Malaysia yang berdaftar sebagai pengundi, pulanglah untuk membuang undi atau daftarlah sebagai pengundi pos sekarang

Dalam masa dua minggu terdekat ini, lebih sejuta warganegara Malaysia yang kini tinggal di luar negara mampu merubah lanskap demokrasi tanah air, sama ada dengan mereka kembali ke Malaysia untuk membuang undi atau dengan mendaftar sebagai pengundi pos.

Ada kemungkinan Parlimen akan dibubarkan di hujung bulan Februari, dan mengikut undang-undang baru berkaitan pengundi pos untuk rakyat Malaysia yang berada di luar negara seperti yang ditetapkan Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR), hanya mereka yang telah mengisi dan menghantar borang pendaftaran pengundi pos sebelum atau padi hari pembubaran akan dibenarkan membuang undi pos bila Pilihanraya Umum ke-13 (PRU-13) berlangsung nanti.

Warga negara Malaysia yang berada di luar negara tetapi masih belum mendaftar sebagai pengundi pos akan hilang hak mereka untuk memilih jika proses ini tidak dilengkapkan.

Pihak SPR telah memaklumkan bahawa sehingga jam 8.30 pagi hari Rabu yang lalu, hanya seramai 1,574 orang telah mendaftar sebagai pengundi pos, setelah pihak SPR akur dengan tuntutan NGO-NGO seperti Bersih dan My Overseas Vote, dan parti-parti komponen Pakatan Rakyat.

Rakyat Malaysia di luar negara yang telah sekian lama hilang hak mereka untuk mengundi kini mesti mengambil kesempatan yang ada untuk menzahirkan semula prinsip satu warga negara, satu undi (one citizen, one vote).

Saya ingin menyatakan di sini bahawa saya bersependapat dengan Bersih dan My Overseas Vote, bahawa perubahan yang dibuat oleh SPR terhadap sistem undi pos adalah tidak menurut perlembagaan, berdiskriminasi, dan sembarangan.

Saya perjelaskan di sini:

1) Walaupun keputusan untuk membenarkan warga negara Malaysia yang berada di luar negara untuk mengundi secara pos dialu-alukan, saya bantah syarat-syarat yang tidak menurut perlembagaan, seperti pemohon mestilah berada di Malaysia sekurang-kurangnya 30 hari (terkumpul) dalam masa lima tahun yang lalu.

2) Mereka yang mampu untuk pulang ke Malaysia untuk membuang undi digesa untuk melakukan sedemikian, oleh kerana sistem undi pos kelihatan seperti mudah terjejas. Tetapi mereka yang tidak mampu untuk pulang perlu mendaftar sebagai pengundi pos dengan mengisi dan menghantar borang 1B yang boleh dimuat turn dari laman web SPR (www.spr.gov.my).

3) Semua calon-calon PRU juga perlu diberi senarai pengundi pos bagi kawasan yang mereka bertanding selewat-lewatnya pada penghujung hari penamaan calon, dan parti-parti politik wajib diberi senarai kesemua pengundi pos yang tinggal di luar negara mengikut pejabat suruhanjaya tinggi, kedutaan, atau pejabat konsul. 
4) Semua parti-parti politik juga perlu dibenarkan memantau pemberian kertas-kertas undi pos di pejabat suruhanjaya tinggi, kedutaan, atau pejabat konsul tersebut.

Saya menekankan di sini yang setiap undi itu penting, dan setiap warga negara Malaysia perlu melaksanakan hak mereka untuk mengundi - oleh itu, walaupun sistem ini tidak sempurna, memboikot sistem tersebut mendatangkan lebih mudarat dari kebaikan.

Buat masa ini, dan sehingga reformasi penuh dilaksanakan terhadap sistem pilihanraya, warga negara yang berada di Malaysia atau di luar negara mesti mengikut proses sedia ada agar hak mengundi semua warga negara tidak terjejas.

Sekali lagi saya tegaskan, buat teman-teman yang berada di luar negara:
Mereka yang tidak dapat pulang, daftarlah sebagai pengundi pos. Masa terhad, dan hari pembubaran Parlimen sudah dekat.

Bila anda sudah mendaftar, maklumkan NGO-NGO seperti My Overseas Vote dan Bersih supaya undi pos anda akan dipantau dan dipertahankan.

Jika anda masih belum mendaftar sebagai pengundi, dan oleh itu tidak berhak mendaftar sebagai pengundi pos, sila semak daftar pemilih untuk memastikan nama anda tiada dalam daftar tersebut. Jika ada, laporkan.

Kepada teman-teman di sini:
a) Jika anda punyai sanak-saudara atau kawan-kawan di luar negara, ingatkan mereka untuk mendaftar sebagai pengundi pos jika belum lagi berbuat sedemikian.

b) Maklumkan juga NGO-NGO dan juga calon-calon pilihanraya yang ahli keluarga atau kawan anda adalah seorang pengundi pos bagi kawasan parlimen atau DUN tersebut.
Saya ingin melihat semangat warga negara Malaysia yang berada di luar negara membuatkan satu kejutan kepada SPR dengan mendaftar beramai-ramai sebagai pengundi pos dalam masa dua minggu ini. Sila rujukhttp://myoverseasvote.org/ dan http://www.bersih.org untuk arahan dan nasihat spesifik bagi proses undi pos.

Nurul Izzah Anwar
Ahli Parlimen Lembah Pantai
Naib Presiden KEADILAN

TIPU
KE JALAN RAYA

-----

ULAR BERSALIN KULIT - KITA BERSALIN KERAJAAN



TIM TUKAR TIUB
pengarang
penulis
pembantu teknikal
MENGUCAPKAN SELAMAT
TAHUN BARU 
KEPADA  MASYARAKAT CHINA

ULAR BERSALIN KULIT
MALAYSIA BERSALIN 
KERAJAAN

BERSEDIA
UNTUK BERSALIN KERAJAAN

-------