.

Jumaat, 1 Julai 2016

TON TON WEE




TUHAN TANYA
Q and A dari Tuhan. Tuhan tanya? Tak bercita-cita ke untuk mati cepat? Apa taknya kalau Surga sudah confirm menanti kamu. Agak-agak ada Bidadari German tak?

 2:94 Katakanlah : “Kalau syurga negeri akhirat itu telah menjadi hak istimewa untuk kamu pada sisi hukum Allah, tidak boleh dicampuri oleh orang-orang lain (seperti Khafir Harbi yang kamu dakwakan itu), maka cita-citakanlah mati (supaya kamu dimatikan sekarang juga), jika betul kamu orang-orang yang benar”. 

2:95 Dan sudah tentu mereka tidak akan mencita-citakan mati itu selama-lamanya, dengan sebab dosa-dosa yang telah mereka lakukan; dan Allah sentiasa mengetahui akan orang-orang yang zalim itu. 

2:96 Demi sesungguhnya engkau akan dapati mereka itu setamak-tamak manusia kepada hidup (yang lanjut masanya), dan (lobanya mereka kepada hidup itu) melebihi loba orang-orang kafir musyrik. Tiap-tiap seorang dari mereka suka kiranya ia boleh hidup seribu tahun, padahal umur panjang yang demikian, tidak akan dapat melepaskannya dari azab on MENONTON APA MEREKA INI?
Anonymous
at 4:35 PM

FARAJ BERBULU ARI
tuan2 sekalian, dinegara arab saudi pun ada channel porn, ada channel buka2 sampai berlendir..utk student mekah dan madinah baik lelaki mahupun pompuan, jgn jd kura2 dalam perahu.dijeddah, ada warga pompuan bole tak pakai tudung.warga2 amerika ni ditakuti oleh mutawa2 atau polis2 agama. malahan mutawa2 ini pun ada bebini pompuan faraj berbulu ari2 blonde.

jgn nampak alim, jgn nampak janggut panjang tu sunnah..tak perlu ke german untuk tonton porno german, di mekah dan madinah pun ada..aku bagi line, cari cabel tv dari kedai2 paki, kedai2 india atau kedai2 turkey.jgn pakai alim, pakai seluar jean.tunjukkan pasport kita,pasport kita berwarna merah.

 utk pengetahuan umum, mana2 negara yg bukan islam maka pasportnya ada berwarna merah.kalo tunjukkan pasport warna hijau, nanti org2 cabel tv tu taknak layan.biasanya channel yg berdigit 1XXXX..baik sekali je pendaftaran, pastu bole tgk dgn percuma.yakin la, didalam purdah bertutup seluruh badan itu ada juga panties G string,berbulu2,atau hanya on MENONTON APA MEREKA INI?
Anonymous
at 4:20 PM




--------

SELAMAT BERBUKA





SELAMAT 

BERBUKA

HARI INI SOKONG PALESTIN
gua dan kawan kawan
pergi berdemo dihadapan
keduataan amerika petang tadi
hampir 1,000 warga malaysia
anak semua bangsa
bangsa semua agama
ikut sama menyatakan sokongan
terhadap perjuangan adil
rakyat palestin


HARI AL-QUDS SEDUNIA
sambutan setiakawan sedunia
setiap jumaat terakhir
bulan puasa
harap bertemu tahun depan


MALAM INI
gua nak rayau
nak buat sibuk
nak tengok orang
beli belah di masjid india
saje nak buat ramai
tiap tahun kalau tak pergi
masjid india tak sah raya
kah kah kah
tapi ini hanya rancangan

BERBUKA PETANG INI
ta fu fa
tadi gua beli di bangsar
kueh melaka
buah mangga
buah kuinin gua masih keras


RABU INI

KITA RAYA

LAGI EMPAT

HARI SAJE



-----------

NAJIB JUAL NEGARA





Panas: Shafie Apdal Dedah Rancangan Pembinaan Pangkalan Tentera Amerika Di Sabah






Shafie Apdal today asked if it’s true that Putrajaya had allowed the United States to build an army base in Sabah.
He posed the question in the Dewan Rakyat today and said if this rumour turned out to be true, it would only show Malaysia’s inability to defend its own country.
“If it is true, as an MP from Sabah, I reject this move. We have seen what happened to other countries when they let the US build an army base.
“Not only will the country will be destroyed, but the people too will lose their lives. If the base is set up in our country, there will be long-term damage.
APA FATWA
MUFTI PAHANG
TENTANG INI?
OPPS.. MAAAF
DIA RETI KE B.I

----------

SALUT UNTUK YANG BERANI






F.BOOK



Tak sangka bos DAP ini guna petikan memukau Iman Hussein: Biar mati berdiri dari hidup melutut.


Jika BN rasa ia boleh mematahkan semangat saya dengan menahan saya, mereka salah sama sekali!
Saya lebih rela mati daripada hidup melutut. Malaysia yang bebas, adil dan makmur untuk semua mesti diperjuangkan!

------------

TAK FAHAM FAHAM KE?






LIM GUAN ENG

DITAHAN

DIDAKWA

ANWAR 

DIDAKWA

DIPENJARA

MUSTAHIL

TIDAK SEDAR

DALAM NEGARA

DUNIA KETIGA

SEMUA JENTERA 

BERKERJA 

UNTUK YANG

ADA KUASA

DI MALAYSIA

SEMUA BEKERJA

UNTUK 

PASTIKAN

NAJIB  MENANG

BESAR DALAM

PRU14 NANTI

TAK FAHAM?

SAJE TANYA

KALAU BEBAL






-----------

POLITIK BARU - SATU PANDANGAN




PENSEJAJARAN SEMULA
Sdr TT menghimbau satu gabungan maha besar daripada kalangan anti-UMNO/BN yang terdiri daripada pelbagai fahaman sekular dan agama, tiada satu yang berteraskan demi rakyat majoriti yang tertindas dengan jelas sekali.Tukang nak menyatukan hasrat besar itu dah tak wujud lagi, dulu ada Anuar Ibrahim, Nik Aziz dan Lim Kit Siang, tapi kini mereka tiada jika ada sosok semacam itu, dia tak cukup karisma meskipun bersih dari citra korap namun sulit pula puak-puak dalam kategori anti itu nak menerimanya, lalu impian nak menggalang semua suku anti UMNO/BN sulit dikonkritkan atau direalisasikan, melainkan Anuar Ibrahim masih sihat dan dibebaskan.

 TT kena insaf yang status golongan anti-NAJIB/Rosmah/UMNO/BN kini begitu longgar, tidak berupaya bersatu kerana antara lain Najib dah berjaya seperti kata TT memperdayakan Hadi Awang/PAS untuk merumitkan lagi proses gabungan yang tulen itu dan kini dengan masuk campur Madey keadaan bertambah rawan lagi, apatah lagi dalam konteks pelbagai ethnik dan on PENSENJAJARAN SEMULA - POLITIK BARU
Publish | Delete | Spam
UNCLE RAMLI
on 6/30/16





-----------

PIDATO AL-QUDS



SIARAN

LANGSUNG

JAM 5:00 

PETANG INI



RADIO BANGSAR
Attachments7:51 am (1 day ago)
siaran secara langsung PIDATO AL-QUDS

secara langsung dari dewan komuniti taman ibu kota 

siaran bermula jam 5 petang 











------------

SIAPA MALAON INI




KENALI

MALAON INI



Di mana ada Tabung Haji di situ juga ada 1MDB..
TAHUKAH ANDA !!.. Pengerusi Tabung Haji, Azeez Rahim, berkata penggantian CEO TH mmg sudah dirancang sejak Januari 2015.
Heeeee... NAMPAK TAK !!!








------------

JANGAN BUAT KURANG HAJAR




AMARAN

JANGAN HINA

JANGAN BOO

DIA BUKAN 

BARUA

BUKAN MACAI

BUKAN PENJILAT

PARTI NAJIB

WALAU PUN 

ILMU KURANG

MAMAT INI

PEGUAM NEGARA


HORMAT SIKIT

SETIDAK 

TIDAKNYA

HORMAT PADA

TOMBOL PINTU

 MAHKAMAH

MENONTON APA MEREKA INI?




APA 

YANG SEDANG

MEREKA TONTON

SAJE TANYA

JANGAN MARAH




---------

JEMPUTAN MAJLIS BERBUKA PUASA





MAJLIS BERBUKA


SUNGAI NIBONG 


MUAR JOHOR



Majlis Iftar Ramadhan AMK

Apache Sereng Motor Sport

Tarikh : 03 Julai 2016 (Ahad)


Tempat : 321, Jln Indah 12,

 mn Indah, Sg. Abong Muar.

Bersama
Sdr. Hassan Karin [Pengerusi Keadilan Johor]
YB Jimmy Puah [Adun Bukit Batu]
YB Lee Chean Chung [Adun Semambu]
Sdr. Jordan Yap [Penyelaras PKR Zon Utara]
YB Nik Nazmi Nik Ahmad [Ketua AMK Malaysia]
Ust. Wanji Wan Husain [BIPPA AMK Malaysia]
Sdr. Mohd Faizal Yusak [Ketua AMK Johor]
Sdr. Mujahid Hasanuddin [Ahli Parlimen Bella]
Dan Kelab Sahabat AMK Johor
Apachee Sereng Motor Sport


------------

BERITA BAIK DARI DAPUR JALALAN






BERITA BAIK

PATIN TEMPOYAK
petang kelmarin ialah hari akhir
gerai patin tempoyak
petang kelmarin  semua
patin telah terjual habis - sold out

COKOLAT LA GORDO













adalah dimaklumakan
cokolat la gordo dan tart nenas juga
telah habis terjual
ada seorang hamba allah
telah memborong semua 
hamba allah ini diberitakan
adalah pembaca tukar tiub
kepada hamba allah ini
dapur jalanan mengucapkan terima kaseh


TERIMA KASEH
kepada semua kawan kawan
kepada semua kenalan
kepada semua penyokong
dapur jalanan yang telah
membeli sambil beramal














tim dapur jalanan mengucap
ribuan terima kaseh

terima kaseh daun rotan
jumpa lagi  ramadan depan





----------

PATIN TEMPOYAK




TERUSKAN
Bro tukartiub..dalam negara kapitalis ni disarankan terus jual ikan patin tu..kalau nk harapkan sponsor jenuh nak dapat.melainkan cukong2 besar bawak cek besar gabak sponsor tak ikhlas barulah tak payah niaga..kena ingat hala tujuan niaga ni dah betul menolong orang susah.. asalkan niat bukan buat untung semaksimum mungkin..gua support usaha murni ni bro on SELAMAT BERBUKA
Ak46
on 7/1/16

COKOLAT LA GORDO
Nak tanya ..saipa ..buh nama kuih AL gordo..saipa tak guna nama malaiyu.. cintai lah bahasa malaiyu.. Saja tanya jgn mare on SELAMAT BERBUKA
Saiful
on 6/30/16


KERJA YANG KITA SUKA
pada pandangan saya, teruskan bniaga selepas bulan ramadhan ini. ini kerana terdapat kata kunci yg myatakan suka lakukan kerja yg kita suka. insyaAllah pada asalnya walaupun mula bniaga dgn berpayung, pniagaan boleh berjaya. 

boleh buka gerai kemudian restoran. ini akan mewujudkan peluang pkerjaan kepada para aktivis, petani, penternak ikan dan lain2. galakan juga makan ulam ulaman. jering petai kerdas. pucuk paku, jantung pisang, pucuk ubi. teruskan perniagaan ini. saya sokong. Sieg Heil... on SELAMAT BERBUKA
Anonymous
on 6/30/16

on 6/30/16




-----------