Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 25 April 2012

MALAM INI JAM 9 MALAM




JANGAN LUPA DI RABU JAM 9 MALAM





IBU SEGALA DEMO PADA SABTU 28 APRIL INI - SEMUA TURUN!




SEMUA DEMONSTRAN WAJIB BERSEDIA




28 APRIL SATU CATATAN SEJARAH

Tulisan ini akan disiarkan lima hari sebelum 28 April 2012. Inilah tulisan akhir sebelum kita semua turun ke jalan raya untuk bersama merayakan IBU segala tunjuk perasaan di Dataran Merdeka. Justeru tulisan ini cuba merakam detik-detik dan saat gelombang kebangkitan rakyat mendobrak gerombolan United Malays National Oganisation.

Tuntutan orang ramai untuk membawa Malaysia menjadi sebuah wilayah yang damai, bebas, demokratik dan adil tidak dapat dibendung. Abang adik, ibu ayah dan anak-anak muda sedang berjuang untuk menjadikan Malaysia kita ini sebagai wilayah di mana anak semua bangsa boleh merayakan kehidupan tanpa tekanan dan kekangan.

Untuk memahami apa makna semua ini saya ingin membawa para pembaca melihat kembali sejarah lampau. Memahami pekara yang lalu untuk kita dijadikan panduan. Ilmu itu sebenarnya ialah pengumpulan pengalaman. Kita belajar dan melihat jalan dan liku yang telah direntasi oleh orang yang terdahulu dari kita.

Mari kita kembali melihat gerakan-gerakan politik yang lebih awal dari kita. Mari kita memahami kemana arah mereka. Dan apa yang telah mereka laungkan. Justeru saya berani memanggil zaman kita ini zaman pengulangan kembali era Perlembagan Rakyat 1947. Kita kembali ke era AMCAJA-PUTERA.

Saya pernah menulis tentang zaman Perlembagaan Rakyat 1947. Saya menulis tentang sejarah perserikatan dan setiakawan anak semua bangsa dalam AMCAJA-PUTERA yang berjuang menuntut MERDEKA melawan British. Saya hanya menulis pemahaman saya dari apa yang saya baca. Saya belum lahir ketika gelora Perlembagaan Rakyat mengampoh Tanah Melayu. Ketika itu saya masih lagi di Laut Kalzum.

Dari apa yang saya baca saya kagum melihat gerak laku orang-orang yang terdahulu dari kita. Mungkin masih ada lagi mereka ini di kalangan kita. Maka apa yang saya cuba tulis ini adalah tanda penghormatan kita kepada mereka.

Disinilah – di bumi inilah – pada tahun 1947 dahulu - anak semua bangsa bertekad, bersetia kawan dan berjuang untuk melahirkan satu garis politik baru, satu pembudayaan baru yang mengarah kelahiran satu negara bangsa. Perlembagaan Rakyat 1947 adalah dokumen sejarah pejuangan negara bangsa.

Setiakawan anak semua bangsa dalam AMCAJA-PUTERA telah di sabotaj dan digagalkan oleh penjajah British. Penjajah melihat setiakawan antara Melayu, China dan India ini sebagai satu ancaman. Pemimpin dan pemuka hadapan gerakan nasionalis ditangkap. Di penjara. Di halau dari Tanah Melayu. Dan ada yang digantung mati.

Penjajah British yang licik telah menggunakan perundangan untuk menumpaskan gerakan rakyat ini. Melalui pelbagai jenis hukum dan akta, penjajah British telah menekan gerakan menuntut Kemerdekaan ini. Penjajah British dengan licik telah merancang untuk mengagalkan tuntutan Perlembagaan Rakyat dan tuntutan Kemerdekaan.

Akhirnya pada 20 Jun 1948 British melancarkan serangan keatas kaum nasionalis, kaum agama, kaum sosialis dan kaum komunis dari anak semua bangsa. Dengan menggunakan Akta Darurat penjajah British telah menangkap ribuan anak semua bangsa dari pelbagai jalur politik. Mereka dipenjarakan kerana kesalahan melawan British.

Pemimpin politik ditangkap. Pemimpin agama di tangkap. Pemimpin kesatuan sekerja ditangkap. Pemimpin pelajar di tangkap. Sesiapa sahaja yang menentang British akan ditangkap. Maka pada 20 Jun 1948 memulakan sejarah perjuangan bersenjata melawan penjajah British.

Saya telah mengulangi kesah ini berkali-kali. Ini kerana musuh kita United Malays National Organisation adalah anak didik British. Gerombolan yang berselogankan Hidup Melayu ini diwujudkan oleh British untuk menjadi benteng menangkis gerakan nasionalis yang telah bangun melawan.

Akhirnya, British terpaksa mengundur diri kerana serangan gerila dari Gerakan Rakyat Malaya Menentang Tentera British yang dipimpin oleh Parti Komunis Malaya. Kerajaan kolonial British hampir jatuh bangkrap – berbelanja besar - belanja ketenteraan untuk memerangai rakyat di Tanah Melayu.

British telah memilih United Malays National Organisation untuk menggantikan mereka. Justeru – jelas dan tepat jika kita mentakrifkan gerombolan United Malays National Organisation ini adalah boneka buatan British.

Apa sangkut pautnya boneka ini dengan Duduk Bantah Bersih 3.0? Apa hubungannya dengan Ibu segala demo di Dataran Merdeka pada Sabtu 28 haribulan ini?

Biar saya terangkan sejelas mungkin bagaimana semua ini ikat mengikat. Bagaimana semua babak babak ini kait berkait- hubung berhubung.
Ahli-ahli United Malays National Organsiation sedar akan sejarah peranan jahat mereka bersekongkol dengan penjajah British. Gerombolan Hidup Melayu ini juga sedar mereka dipandang hina oleh orang ramai. Dimata anak semua bangsa warga Tanah Melayu gerombolan ini dilihat lebih rendah nilainya lagi dari bangkai biawak yang hanyut dalam Sungai Klang. Inilah suasana budaya politik sebelum Merdeka.

Kini budaya dan suasana politik itu telah berulang lagi. Gerombolan United Malays National Organisation kini dipandang bagitu hina dan haprak. Anak semua bangsa melihat mereka seperti kondom terpakai yang tersadai dalam tong sampah di lorong belakang Bukit Bintang. Mereka dilihat jijik seperti pampers Abdulah Badawi.

Selama 54 tahun mereka berkuasa akhirnya kebencian rakyat yang terpendam selama ini telah menggelora untuk meledak. Anak semua bangsa yang selama ini ditipu telah tidak mahu lagi ditipu. Manusia Melayu yang telah dibodohkan selama 54 tahun telah tidak mahu lagi menjadi bodoh. Anak muda , pelajar dan mahasiswa yang selama ini dikongkong telah mula bangun melawan.

Budaya melawan telah mengampoh seluruh negara. Budaya menentang kezaliman menjadi cool dan trendy. Budaya memperlekeh United Malays National Organisation telah menjadi feshen untuk yang tua dan muda. Yang tinggal bersama United Malays National Organisation hanya yang poyo dan kaki bodek.

Apakah yang saya tulis ini hanya angan-angan saya? Atau ianya mimpi harapan saya? Tidak saya tidak bermimpi. Bukti saheh kenyatan saya ini ialah hasil piliharaya tahun 2008 di mana United Malays National Organisation telah dinyahkan oleh rakyat. Kebosanan dan kejelikan rakyat telah diterjermahkan ke dalam peti undi.

Sebenarnya, ahli-ahli dan pemimpin gerombolan United Malays National Organisation ini sedar bahawa di PRU13 ini orang ramai akan mengtong sampahkan mereka. Mereka sedar pertubuhan mereka dibenci rakyat. Justeru kini mereka merancang. Mereka sedang merancang untuk menipu di PRU13

Perancangan jahat lagi licik ini sama seperti perancangan strateji British untuk terus berkuasa agar dapat memunggah harta kekayaan Tanah Melayu – balak, bijeh dan getah. Bagitu juga tindak tanduk gerombolan ketika ini. Mereka ingin terus berkuasa. Dengan kuasa mereka akan merembat dan memunggah harta kekayan negara untuk anak, bini dan kroni.

Penjajah British telah menggunakan pelbagai akta dan rang undang-undang. Gerombolan United Malays National Organisation juga sedang menggunakan pelbagai akta dan undang-undang untuk terus menipu. Undang-undang dan akta yang diluluskan oleh Parlimen ini digunakan untuk menindas rakyat. Pelbagai macam akta akta dan undang-undang diwujud dan digubal khusus untuk meneruskan kuasa. Khusus untuk menipu di PRU13.

Minggu lalu seperti 40 Orang Penyamun Tarbus – para YB United Malays National Organisation dengan senyap senyap telah masuk ke Parlimen dan meluluskan 8 undang-undang tipu.

Betul kah undang-undang yang diluluskan pada Khamis/Jumaat jam 2 atau 3 pagi itu undang-undang tipu? Atau saya membuat fitanah?

Untuk saya sahen ini akta tipu. Saya ingin bertanya - kalau ini bukan undang- undang tipu kenapa TIDAK dibincangkan secara terbuka. Kenapa tidak ada usaha untuk mencari atau mendengar pandangan orang ramai.

Kenapa Parlimen tidak diberi masa yang lama untuk mengkaji rang undang undang ini. Kenapa dilulus secara tergesa-gesa. Ini undang-undang bukan mee segera. Paling memeranjatkan undang-undang tipu ini diluluskan diawal subuh pada jam 2 atau 3 pagi.

Saheh - undang-undang ini bertujuan untuk menipu dalam pilihanraya. Akta kesalahan piliharaya telah dilupuskan. Barong untuk wakil parti politik telah dilupuskan. Hak parti politik untuk memereksa kad pengenalan bakal pengundi telah dilupuskan. Pemerhati dari parti politik tidak lagi dibenarkan dalam bilik mengundi.

Biar saya kupas akta yang melupuskan hak wakil parti untuk memereksa kad pengenalan bakal pengundi. Amat jelas akta ini digubal untuk memastikan berpuluh ribu Mat Pilipina, Mat Bangla dan Mat Indon yang telah diberikan kad pengenalan dapat menyuludup untuk mengundi. Pengundi hantu ini bolos tanpa dipantau.

Kalau dalam pilihan raya yang lepas-lepas wakil parti boleh berada dalam Barong/Khemah untuk memereksa kad pengenalan bakal pengundi. Di Pondok Panas bakal pengundi boleh melihat nama mereka dan saloran mereka. Tanpa Barong/Khemah semua ‘hantu’ akan datang mengundi. Tanpa Barong/Khemah wakil parti bakal tidak wujud untuk membantu bakal pengundi.

Pasti ramai nama-nama pengundi Pakatan Rakyat telah sengaja dialih dan diubah tempat. Ini dilakukan untuk memastikan mereka gagal mengundi. Tanpa Barong/Khemah maka bantuan dari pekerja parti untuk mencarikan tempat mengundi adalah mustahil. Ramai pengundi Pakatan Rakyat akan tidak mengundi kerana nama telah dihilangkan.

Amat jelas akta ini direka dan diluluskan di Parliemn dengan tujuan untuk mengalahkan Pakatan Rakyat. Seperti tulisan saya yang lalu Pakatan rakyat akan dikalahkan bukan kerana TIDAK ada sokongan tetapi kalah kerana ditipu. Penipuan ini memang dirancang dengan licik dan teratur.

Penjajah British telah menggagalkan cita-cita Perlembagaan Rakyat 1947 untuk mendirikan Tanah Melayu yang merdeka. Kali ini boneka peninggalan British yang bernama United Malays National Organisation juga sedang merancang untuk mengagalkan projek mendirikan Malaysia sebagai wilayah yang adil, demokratik dan bertamadun. Mereka ingin menggagalkan setiakawan anak semua bangsa yang wujud dalam Pakatan Rakyat – sama saperti di zaman Perlembagaan Rakyast 1947 dahulu. Gerombolan ini mahu kembali membawa politik adu dumba – China/Melayu.

PRU13 ini adalah tali gantung untuk United Malays National Organisation. Perhatikan kebelakangan ini betapa para kroni sedang merembat harta negara yang bernilai berbilion-bilion rinngit. Projek lebuh raya, projek MRT, projek wifi dan projek ini dan itu yang nilainya berbilion ringgit sedang digasak oleh para kroni.

Awas! Kita jangan duduk melopong tertonggeng buntut untuk terus ditipu. Masanya telah tiba untuk kita bangun dan menggagalkan niat busuk dan rancangan jahat United Malays National Organisation.

Justeru 500 ribu anak semua bangsa yang berhimpun di Dataran Merdeka pada Sabtu 28 habribulan ini adalah amaran kita. Ini adalah amaran dari orang ramai. Ini adalah tanda bahawa : rakyat Malaysia tidak mahu ditipu lagi. AyohI Kita berjumpa di Dataran Merdeka! (TT)




INI PANDUAN TEMPAT BERKUMPUL


NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam akhbar
SUARA KEADILAN
yang terbaru - sesiapa ingin
melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
: 03-22-72-40-45


KAH KAH KAH - LAWAK SEKALI - DATUK BANDAR BUAT LAWAK




TIDAK AKAN BERGANJAK!







AMARAN KERAS DATUK BANDAR KEPADA BERSIH
- mkini

Datuk Bandar Kuala Lumpur Ahmad Fuad Ismail memberi amaran kepada Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH) dan penyokongnya bahawa tindakan keras akan diambil jika mereka meneruskan hasrat untuk berhimpun di Dataran Merdeka pada 28 April ini.

Bertegas dengan keputusannya tidak membenarkan Dataran Merdeka digunakan untuk perhimpunan tersebut, Ahmad Fuad menegaskan tindakan yang sama akan diambil sepertimana tindakan terhadap kumpulan mahasiswa anti-PTPTN yang 'berkampung' di tempat yang sama.

"Seperti (mahasiswa) anti-PTPTN, contoh yang sama juga kita akan ambil jika mereka melanggar undang-undang.

"Bila tiba masanya, tindakan akan kita ambil...Untuk menjamin keselamatan, kita serah kepada polis... Bagilah kita bekerja juga," katanya dalam sidang media selepas bertemu dengan delegasi BERSIH di pejabatnya hari ini


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...BILA PULAK MAMAT NI JADI KETUA POLIS NEGARA?.... kah kah kah..

kah kah kah... INI BARUA BARU DALAM TIM GEROMBOLAN.... kah kah kah..

kah kah kah... KERAS MACAM MANA NI?....kah kah kah..

kah kah kah...KERAS BOLEH PA CHU CHENG KE?.... kah kah kah..

kah kah kah...KERAS BOLEH DI WANK KE?.... kah kah kah..

kah kah kah...KERAS BOLEH DI CHAK WOW KE?.... kah kah kah...

woit...LAWAKAKAKKKKKK LAAA...DBKL DAH JADI POOOOLIS PELAAAAK... kah kah kah..

kah kah kah...MALAYSIAAA BOOOLEHHHH KAH KAH KAH.... kah kah kah




RABU – RADIO BANGSAR UTAMA

rabu ialah stesen radio internet
rabu ialah stesen radio melawan
rabu ialah stesen radio melanggar
rabu ialah stesen radio cool
rabu ialah stesen radio chic
rabu ialah stesen radio radikal

layari sekarang:
www.radiobangsarutama.blogspot.com

pada minggu ini
setiap malam dari jam 9.00 malam
siaran terus menerus

dari rabu akan dapat didengari:
berita bersih
berita menghasut
berita terkini

dari rabu akan berkumnadang:
lagu punk rock
lagu rock klasik
lagu rock kapak
lagu metal
lagu perjuangan
lagu melawan
lagu sosialis
lagu komunis
lagu lagu perjuangan dari seluruh dunia

jadi cool jadi kawan rabu
BE COOL – BE DARE

SURAT DARI FACEBOOK



BAKAL CALON MAT COOL 2012







NOTA:
semua terpulang pada
undian pembaca tukartiub
untuk menilai siapa cool
dan siapa poyo

nama ini pasti akan dicalonkan!









PAIEJAN MAT CHU to TUKAR TIUB - (jam 1.15)
3 minutes ago ·

mohon TT masukkan balik nama susuk tuboh ni untuk senarai individu paling cool tahun 2012..sbb tahun lepas nama dia dah digugurkan..kahkahkah..


-----------------------------------------------



APA ITU RABU : RADIO BANGSAR UTAMA

rabu ialah stesen radio internet
rabu ialah stesen radio melawan
rabu ialah stesen radio melanggar
rabu ialah stesen radio cool
rabu ialah stesen radio chic
rabu ialah stesen radio radikal

layari sekarang:
www.radiobangsarutama.blogspot.com

pada minggu ini
setiap malam dari jam 9.00 malam
siaran terus menerus
tentang bersih

dari rabu akan dapat didengari:
berita bersih
berita menghasut
berita terkini


dari rabu akan berkumnadang:
lagu punk rock
lagu rock klasik
lagu rock kapak
lagu metal
lagu perjuangan
lagu melawan
lagu sosialis
lagu komunis
lagu lagu perjuangan dari seluruh dunia

sesekali lagu mat bunga
sesekali lagu mat jiwang

NOTA:
untuk mengiklankan program
untuk berhubung
untuk membuat bantahan
untuk memberi komen
untuk mengutuk
untuk mencaci
untuk membodek
sila hubungi:

radiobangsarutama@gmail.com




jadi cool jadi kawan rabu
BE COOL – BE DARE





TERKINI - TUKAR TIUB PEMECAH BERITA - WORLD BREAKING NEWS




JAM 1.15 - BERITA DUDUK BANTAH


bersih diwakili oleh ambiga, maria chin, hishamuddin rais, aru dan mandeep
baru asaha selesai berjumpa dengan datu badar

datuk bandar kata dataran merdeka TAK BOLEH

bersih kata KAMI TAK BERGANJAK

perbincangan lebih dari 1 jam ini
cuba menyelesaikan tempat DUDUK BANTAH

bersih akan terus mengadakan duduk bantah di DATARAN MERDEKA
pada sabtu 28 hb ini

tidak ada apa apa perubahan
dataran merdeka di teruskan


NOTA:

semua diminta bersedia
semua diminta datang awal
semua diminta datang awal kerana
bersar kemungkinan kota kuala lumpur
akan sekali digangu oleh
perbagai bentuk kerenah yang songel mongel!

MALAM INI JAM 9.00 TEMU BUAL PAK SAMAD - DARI RADIO BANGSAR UTAMA




MALAM INI JAM 9.00 RABU





PENGUMUMAN
malam ini pada jam 9.00 malam
program - berani langgar: pak samad bersama hishamuddin rais
siaran langsung dari radio bangsar utama

pak samad sebagai pemimpin bersih
pak samad sebagai pejuang seni
pak samad sebagai pejuang bahasa
pak samad sebagai penegak kebenaran




APA ITU RABU : RADIO BANGSAR UTAMA

rabu ialah stesen radio internet
rabu ialah stesen radio melawan
rabu ialah stesen radio melanggar
rabu ialah stesen radio cool
rabu ialah stesen radio chic
rabu ialah stesen radio radikal

layari sekarang:
www.radiobangsarutama.blogspot.com

pada minggu ini
setiap malam dari jam 9.00 malam
siaran terus menerus
tentang bersih

dari rabu akan dapat didengari:
berita bersih
berita menghasut
berita terkini


dari rabu akan berkumnadang:
lagu punk rock
lagu rock klasik
lagu rock kapak
lagu metal
lagu perjuangan
lagu melawan
lagu sosialis
lagu komunis
lagu lagu perjuangan dari seluruh dunia

sesekali lagu mat bunga
sesekali lagu mat jiwang

NOTA:
untuk mengiklankan program
untuk berhubung
untuk membuat bantahan
untuk memberi komen
untuk mengutuk
untuk mencaci
untuk membodek
sila hubungi:

radiobangsarutama@gmail.com




jadi cool jadi kawan rabu
BE COOL – BE DARE

KLIP WAJIB TONTON - MARI KITA BERSAMA MEMBUAT SEJARAH




INI KLIP SEJARAH


ini adalah klip terbaik
ini adalah klip wajib tonton
ini adalah klip kerja seni yang jadi contoh
ini adalah seni yang kahwin dengan perjuangan

inilah contoh terbaik
satu kerja seni
dimana isi dan bingkai
sama indah

salut utuk pembuat klip ini
salut untuk anak muda yang berani





DBKL : IALAH DUDUK BANTAH KUALA LUMPUR





BETUL KE INI ANGGOTA DBKL?






KOMENTAR TUKAR TIUB

najib obses nak dilihat demokratik
najib obses hendak jadi popular
najib obses hendak dilihat baik

caranya macam mana?

najib outsource kerja jahat:
1 - geromboln tidak lagi bersuara
yang besuara hanya zul nordi
2 - yang bersuara ibrahim ali
3 - yang bersuara nala kurap pan
4 - mat buntal zahid mat arif
5 - mat peguam tak laku roslan kassim

najib guna orang luar buat kerja samseng:
1 - mat gemok samseng jalan kebun
2 - mamak gelap pulau pinang


TERBARU GUNA DBKL
anak anak muda dan mahsiswa
telah melihat bahawa sb dan polis
mula pakai baju dbkl

cara cekik leher itu
ialah cara polis

malah dua tiga sb yang sudah dikenali
telah dilihat memakai baju dbkl
telah menjadi pekerja dbkl

semua kerja jahat ini
adalah kerja najib dan rosmah

MENGUNAKAN ORANG LUAR
menggunakan orang luar ini
adalah cara israel
adalah cara zionis
lihat bagaimna amerika
gubnakan rakyat latin yang nak jadi warganegra
kalau pergi perang ke iraq
dengan serta merta jadi amerikan

NOTA:
najib lupa
dbkl ialah - duduk bantah kuala lumpur
kah kah kah


TENGOK BETUL BETUL SIAPA MEREKA





DBKL SERBU LAGI DATRAN, KOTAK DERMA DIRAMPAS
- mkini

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) didakwa merampas dua kotak derma yang berisi kira-kira RM200 dalam satu lagi serbuan ke atas perkhemahan peserta protes di Dataran Merdeka selepas tengah malam tadi.

Menurut peguam Fadiah Nadwa Fikri, DBKL juga merampas bekalan makanan mereka dalam serbuan pada kira-kira jam 12.30 malam tadi.

Ia adalah serbuan ketiga DBKL ke atas perkhemahan tersebut dalam tempoh kurang 24 jam. Aktivis yang berkumpul di situ enggan berganjak walaupun ada usaha mengusir mereka dan khemah serta bekalan mereka dirampas.

"Kami tiba selepas mendapatkan pembebasan empat pelajar (yang ditahan dalam serbuan sebelumnya) dari balai polis Dang Wangi dan mendapati berlaku kekecohan.

"Peserta protes itu kecewa kerana wang tersebut baru dikumpulkan hari ini. Mereka menganggarkan jumlahnya RM200 hingga RM300," katanya.

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/




SABTU 28 APRIL IBU SEGALA DEMO




KOMENTAR TUKAR TIUB


sabtu 28 april ini
adalah ibu segala demo
500 ribu warga akan turun berdemo

500 ribu ini adalah amaran
satu amaran untuk najib dan suaminya rosmah

500 ribu adalah amaran jangan menipu
500 ribu adalah jangan tipu undi
500 ribu adalah tekad hati rakyat

NOTA:
semua yang akan datang
sila datang awal
terutama dari pantai timur
jangan tersangkut dalam jam
jangan lambat sampai kenduri sudah selesai









NIK AZIZ: HADIR BERSIH WAJIB - mkini

Mursyidul Am Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata hadir ke perhimpunan BERSIH pada 28 April ini wajib kerana ia diadakan untuk menentang ketidakadilan proses pilihan raya yang tidak selari dengan Islam.

"Mana-mana pihak yang melakukan perkara tidak berlandaskan Islam wajib kita tentang," ujarnya kepada akhbar rasmi PAS Harakah di pejabatnya di Kota Baharu hari ini.

Setiausaha akhbar kepada Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang juga hari ini berkata, pemimpin nombor satu dalam parti Islam itu akan turun bersama dalam perhimpunan pada Sabtu ini.


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/



PILIHAN RAYA KE 13 - PILIHAN RAYA TIPU?












NOTA:
ini amaran rakyat
jangan nanti kata
tak beri tahu
jangan nanti tak sedar
bahawa rakyat telah benci





KOMENTAR TUKAR TIUB


mengikut maklumat yb mahfuz
ada task force
yang bekerja untuk memberikan
kad pengenalan kepada pendatang asing

task force ini dianggotai
oleh pegawai pegawai tinggi
oleh pegawai pendaftran
oleh pegawai spr
oleh pegawai keselaman negara
oleh pegawai kementerian dalam negeri


tujuan:
untuk memastikan gerombolan menang
untul menipu di pru13
untuk merampas selangor

maka
sebelum rancangan jahat ini berjay
mari kita ramai berkumpul
mari kita ramai ramai berdemo
mari kita ramai membantah

ini kerja jahat spr
ini kerja jahat kabatan pendaftra

semua kerja jahat ini
adalah arahan najib razak

najib razak bertangung jawab
najib razak yang beri arahan

maka yang wajib kita guddam
ialah najib razak!


MOHON AGONG JANGAN PERKENAN BUBAR PARLIMEN
- harakah daily

KUALA LUMPUR: Jawatankuasa Anti Pemalsuan IC (API) hari ini menunut agar Yang di-Pertuan Agong tidak memperkenan permohonan pembubaran Parlimen selagi penyiasatan berhubung isu task force pemberian IC tidak selesai.

"Kita menunut agar Tuanku tidak memperkenankan pembubaran parlimen sehingga Suruhanjaya Diraja selesai menjalankan siasatan dan mengambil tindakan yang perlu bagi membersihkan daftar pemilih daripada warga asing yang mendapat kerakyatan melalui pasukan khas ini," katan pengerusinya Mahfuz Omar.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyerahkan memorandum serta semua bukti berhubung dakwaan wujudnya task force IC itu kepada Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja hari ini.

Selain itu Mahfuz juga turut memohon agar Tuanku menitahkan penggantungan tugas pegawai-pegawai kerajaan yang terlibat dalam task force itu.
.
Terdahulu Mahfuz mengetuai penyerahan memorandum dan bukti itu kepada Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Datuk Syed Danial Syed Ahmad di pejabat Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja di Jalan Bukit Petaling di sini.

Selain melampirkan nama-nama mereka yang menganggotai task force itu, turut diserahkan hari ini sebahagian daripada 175,388 nama pemilih di seluruh negara yang tiada rekod dalam Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).

Turut dikemukakan juga sebanyak 17,000 nama yang mempunyai nombor kod kelahiran 71 yang bukan berbangsa Melayu, Cina mahupun India.

Selain itu sejumlah nama yang ada dalam daftar pemilih yang didakwa terdiri daripada warga Nepal, Myanmar dan Filipina turut diserahkan.

Menurut Mahfuz, dengan penyerahan bukti-bukti itu, Majlis Raja-Raja dan juga Yang di-Pertuan Agong diharap berkenan untuk menubuhkan satu Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat perkara itu.

"Kita juga turut mencadangkan Tuanku melantik Bekas Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Muhammad Kamil Awang untuk mengetuai suruhanjaya ini berdasarkan pengalaman dan keberanian beliau, atau mana-mana individu yang diyakini oleh Sri Paduka Baginda," katanya lagi.

Turut serta dalam penyerahan dan pertemuan sebelum itu adalah pimpinan serta ahli parlimen PAS termasuk Salahudin Ayub, Datuk Kamaruddin Jaffar, Dr Siti Mariah Mahmud, Mohd Firdaus Jaafar, Adram Musa serta dua orang peguam yang menganggotai jawatankuasa API.


http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/


RABU – RADIO BANGSAR UTAMA

rabu ialah stesen radio internet
rabu ialah stesen radio melawan
rabu ialah stesen radio melanggar
rabu ialah stesen radio cool
rabu ialah stesen radio chic
rabu ialah stesen radio radikal


layari sekarang:
www.radiobangsarutama.blogspot.com

pada minggu ini
setiap malam dari jam 9.00 malam
siaran terus menerus

dari rabu akan dapat didengari:
berita bersih
berita menghasut
berita terkini

dari rabu akan berkumnadang:
lagu punk rock
lagu rock klasik
lagu rock kapak
lagu metal
lagu perjuangan
lagu melawan
lagu sosialis
lagu komunis
lagu lagu perjuangan dari seluruh dunia

jadi cool jadi kawan rabu
BE COOL – BE DARE