.

Jumaat, 28 November 2008

UMNO AMBIL TINDAKAN LAPORAN PALSU POLITIK WANG - melayau


PUTRAJAYA 28 Nov. UMNO akan mengambil tindakan terhadap pihak yang terbabit membuat laporan palsu berhubung penggunaan politik wang pada pemilihan parti peringkat cawangan dan bahagian baru-baru ini.

Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata, Jawatankuasa Lembaga Disiplin akan mengadakan mesyuarat dalam jangka masa terdekat untuk memutuskan bentuk tindakan yang akan diambil terhadap pihak terlibat.

Katanya, siasatan yang dijalankan mendapati tiga suku daripada 900 hingga seribu laporan yang diterima adalah palsu, sekali gus berniat jahat untuk menjatuhkan individu yang dilaporkan.


kah kah kah…. ADA 1000 LAPORAN….kah kah kah …banyak woit…kah kah kah

kah kah kah… ADA LAPORAN PALSU?… kah kah kah… buat laporan palsu?… kah kah kah… ini betul nak bagi susah geng ni… ni mesti fuluss tak banyak masuk… kah kah kah…. atau ada yang tak dapat bahagian…. kah kah kah…harta ghanimah tak bagi betul betul…. kah kah kah

kah kah kah… YANG 600 LAGI TU CAM MANA ?.... kah kah kah…. 600 LAPORAN YANH SAHEH…. tak kan tak ada TIGA yang melekat…. kalau pasang perangkap pun ada dua tiga ekor babi yang terjerat…. kah kah kah….

kah kah kah....INI CONTOH TERBAIK MKETUANAN MELAYU...kkah kah kahBERITA- BERITA GUMBIRA – Ajensi Berita

BURSA SHAM JATUH LAGI

Pada jam 11.15 ini Indek Komposit Kuala Lumpur telah jatuh 7.46 mata untuk menjadi 862.52 mata.

SAHAM GENTING JATUH

Saham Genting Jatuh 4.5%. Ketika ini satu saham Genting hanya bernilai RM4.25 sahaja.

Manakala Citibank pula telah mememotong nilai ramalan saham Genting dari RM3.88 ke RM3.79.

Genting juga kerugian RM40.4 juta untuk suku tahun ini. Berbanding dengan untung RM275.2 setahun dahulu.

NILAI SAHAM MAYBANK?

Morgan Stanley telah menurunkan nilai saham MayBank dari RM5.20 ke RM3.70.

kah kah kah…. kah kah kah…. WE HAVE NO PROBLEM…. kah kah kah

kah kah kah… OUR ECONOMY IS FINE…. kah kah kah

kah kah kah….OUR FUNDUMENTAL IS STRONG…. kah kah kah

kah kah kah…. KALAU MENIPU DENGAN JUDI PUN RUGI…. kah kah kah… abislaaaaaa…kah kah kah..
AHLI UMNO AMAL POLITIK WANG AKAN DILUCUTKAN JAWATAN- melayau


PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi hari ini memberi amaran kepada mana-mana ahli UMNO yang terbukti bersalah mengamalkan politik wang akan dilucutkan jawatan yang dimenangi mereka.

"Mereka sepatutnya tahu (tindakan dilucutkan jawatan). Mereka lupa dengan keghairahan nak bertanding, macam-macam boleh berlaku.

"Kalau berlakunya sesuatu yang menjadi masalah, akhirnya nanti mereka akan dikenakan tindakan disiplin termasuk tinggalkan jawatan atau digantung," katanya.

Abdullah yang juga Presiden Umno berharap siasatan Lembaga Disiplin Umno berhubung politik wang dapat diselesaikan sebelum pemilihan parti Mac depan agar mereka yang bersalah boleh digugurkan daripada bertanding.


jeng jeng jeng…suspen… kah kah kah…DILUCUTKAN JAWATAN?…. kah kah kah

kah kah kah… habislah kosong persidangan gerombolan tahun ini… kah kah kah….siapa yang akan datang … semua dah lucut jawatan…. kah kah kah

kah kah kah… macam mana dengan ahli gerombolan yang tak berjawatan …. kah kah kah… nak buat macam mana?.... kah kah kah…nak kena tanggalkan seluar ke ?… kah kah kah

kah kah kah…. mat ngantuk ni tahu ke apa yang dia cakap ni….. kah kah kah..

kah kah kah…nanti di persidangan yang datang hanyaaaa IBRAHIM ALI dan MAT EZAM... kah kah kah…

kah kah kah….dua munkeee ni baru nak apply jadi member gerombolan….kah kah kah…RM8 BILION SIA-SIA DI SONGLAP IPP - MalaysiaKini


Ahli Parlimen Kuantan Fuziah Salleh telah mengutuk kerajaan kerana membazirkan 8 bilion ringgit duit rakyat untuk membayar syarikat swasta pembekal kuasa.

Menurut YB Fauziah tenaga yang dipaksakan keatas kerajaan untuk membelinya. Duit yang digunakan itu ialah duit orang ramai.

Syarikat swasta ini telah membuat perjanjian memaksa kerajaan membeli tenaga keluaran mereka dengan memastikan mereka mendapat keuntungan 40 peratus.


kah kaha kah… satu lagi PROJEK MAHAFIRAUN…. dah lupa?.... melayu jangan mudah lupa… kah kah kah…

IPP – independent power producer ini memaksa tnb beli tenaga … guna tak guna tak kita… kah kah kah…

siapa buat janji macam ini…. kah kah kah… mahafiraunlaaa siapa lagi… kah kah kah

KENAPA ? …. kerana syarikat ini ialah SYARIKAT KRONI…..

Woit cukuplaaa tipu melayu… cukuplaaa bodohkan melayu…. ini betul betul projek tipu orang ramai….. kah kah kahUiTM MENANG ANUGERAH KUALITI PERDANA MENTERI 2008 - melayau


KUALA LUMPUR Universiti Teknologi Mara (UiTM) diumumkan sebagai pemenang Anugerah Kualiti Perdana Menteri pada majlis penyampaian Anugerah Kualiti Sektor Awam (AKSA) 2008 yang disampaikan Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di sini hari ini.

UiTM berjaya mengenepikan 40 calon lain antaranya termasuk Universiti Sains Malaysia(USM), Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), Agensi Nuklear Malaysia, Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah, Pejabat Daerah dan Tanah Dungun, Terengganu dan Pejabat Kesihatan Putrajaya.

Naib Canselor UiTM Prof Datuk Seri Dr Ibrahim Abu Shah berkata kemenangan itu merupakan satu lagi pengiktirafan amat bermakna kepada UiTM.

kah kah kah…. TAK DAPAT STATUS 200 UNIVERSITY TERBAIK DALAM DUNIA PUN TAK APA… kah kah kah…. asalkan lebih baik dari majlis perbandaran subang jaya…. Kah kah kah…

kah kah kah… TERBAIK ?... lebih terbaik dari Pejabat Daerah dan Tanah Dungun…. kah kah kah… biar betul….

kah kah kah… prof datuk dr … kah kah kah… betul ke munkeee profesor ?... kah kah kah… tak pernah pun baca tulisan dia dalam new york time…. kah kah kah…

kah kah kah…. ini PROFESOR TAHAP AKHBAR MAMA JUWIE…. kah kah kah…