.

Jumaat, 26 Jun 2015

NAJIB JANTAN SUWEY






KOMENTAR
dalam apa saja hal
kenyataan pertam akan diyakini
kenyatan kedua dilakukan
satelah difikirkan untung rugi

kenyataan najib berjubor dengan altantuya
muncul dalam AKUAN BERSUMPAH pertama bala
akuan bersumpah kedua di buat keran paksa

kes rasuah MARA ini juag sama
kenyataan peetama pengerusi mara amat jujur
kenyastan iini betul dan tepat
kenyatan hari ini adalah satu paksaan
untuk menyelamatkan najib

NOTA
annuar musa dan bala
mangsa najib




Sekarang, Annuar kata Najib tolak pembelian hartanah Mara di Australia


Pengerusi Majlis Amanah Rakyat (Mara) Annuar Musa hari ini membuat "pusingan U" apabila mengatakan pembelian hartanah di Australia tidak diluluskan  Najib Razak.

Sebelum ini Najib menafikan kenyataan pertama Annuar yang mengatakan perdana menteri, yang juga menteri kewangan, meluluskan pembelian hartanah tersebut.

"Tidak, ia tidak seperti itu, yang betulnya ada satu hitam putih dan kelulusan diberikan pada Mara Inc untuk dibawa ke Majlis Mara dan kemudianya selepas dibawa di kementerian dan majlis ekonomi yang dipengerusikan perdana menteri.


"Namun ketika hari itu (sidang media) semasa soal jawab, ada orang yang pusing kata PM yang lulus, jadi saya nak jelaskan sebenarnya perdana menteri tidak meluluskan, ianya dalam dalam surat bertarikh 10 Mei.

"Kementerian Kewangan memaklumkan perdana menteri tidak meluluskan pembelian dan kemudiannya barulah kementerian luar bandar dan Mara membuat rayuan semula.

"Majlis ekonomi, kerana ianya ada Bank Negara dan menteri ekonomi, perbincangan lebih meluas dan ia diputuskan di situ," katanya kepada pemberita di hadapan ibu pejabat SPRM, Putrajaya hari ini. – 26 Jun, 2015.


KAH KAH KAH
woit
sudah kantoi
sudah mantoi
memang betul kata YB TENG
najib ini jantan suwey
apa dia usik semua jadi taik
tak caya ?
tengok muka bik mama
macam taik

JANTAN SUWEY

-------------

BESEDIA KE JALAN RAYA






 AWAS!

MALAYSIA GUGUR

DUA TANGGA

ajensi fitchrating
 sedang berura ura
untuk menurunkan 
dua tangga
status ekonomi malaysia

orang ramai
anak muda wajib bersedia
ekonomi makin
merundum
barang makin mahal
rasuah makin menjadi jadi
harta kerajaan
makin banyak di rembat


KE JALAN RAYA

SEBELUM 

PILIHAN RAYA



Fitch Ratings

https://www.fitchratings.com/
Fitch Ratings
International ratings agency providing issuer and bond ratings, and research banks, corporations, sovereigns, structured and municipal finance.




-------------

SUARA DARI BOTOL







SUARA DARI BOTOL


KOMENTAR
apa makna kenyatan ini?
maknanya menubuhakn parti baru
adalah jalan betul
adalah jalan tepat

bila musuh kata 
apa yang kita lakukan tak baik
maknya apa yang kita lakukan
adalah betul dan tepat

Mursyidul Am PAS Haron Din mengingatkan tindakan pemimpin progesif meninggalkan parti itu hanya akan menguntungkan "musuh" serta melemahkan gerakan Islam.

Menurut laporan The Star hari ini, Haron seorang Jinnakolojis menasihati kumpulan digelar G-18 itu supaya tidak meninggalkan PAS atau mereka akhirnya akan dilupakan.

"Sekumpulan kambing akan menjadi lebih selamat apabila mereka bersama, tetapi kambing yang memilih untuk bersendirian berdepan risiko diterkam serigala," katanya.



KAH KAH KAH
woit
ini suara jinnakolojis
ini suara dari botol
kah kah kah 
awas dan waspada
nanti  satu bas akan datang

GIN DAN TONIK
---------------

KULIAH MEMASAK





KULIAH MEMASAK


 pelajar uitm



-------------

EROPAH KENA KENCING





 KOMENTAR


pada tahun  2013 amerika
telah berjaya menobatkan
kerajaan ukraine yang pro amerika dan NATO
kerjaan baru ini muncul melalui rancangan licik CIA 
gerombolan ini telah merampas  kuasa 
mereka melakukan keganasan di KIEV ibu negera
pada 21 november 2013

dalam masa yang sama rakyat
merasa tidak puas hati 
rakyat marah dengan kerajaan boneka amerika 
dua  wilayah ukraine  mula memberontak
menetang kerajaan baru di KIEV

russia dituduh menyokong gerakan nasionalis
dua wilayah in  DONESTSK dan LUHANSK
 dituduh mahu berpisah dari ukraine dan kiev

media barat  dan media amerika
menuduh gerakan ini di persenjati
dan dibantgu oleh russia
kerana di wilayah ini warganya adalah russian

maka amerika mengajukan
dijalan sekatan ekonomi keatas russia
bermula pada bulan march 2014

negara negara KESATUAN EROPAH
sejak zaman  berzaman menjalankan
perniagan yang lumayan dengan russia
eropah mengekspot bahan makanan
russia jual gas dan teknoloji

bila sekatan ekonomi dijalankan
ekonomi eropah mengecut
makanan menggunung
banyak ladang di sepanyol  itali  peranchis rugi
kaum tani eropah hilang mata pencarian
buah buahan dan sayuran tak terjual

german ekonomi terbesar di eropah
mengalami kemerosotan ekspot sebanyak 20%

tertiba berita pecah
syarikat boeing syarikat pemodal amerika
telah mengikat perjanjian jual beli  dengan russia 
berjumlah 7.4 bilion dolar
untuk membekal  kapal terbang boeing 747-8

ini amat amat  memeranjatkan 
kerana sekatan ekonomi terhadap russia
dicadang dan dikepali oleh amerika
malah sekatan ekonomi ini masih berjalan

negara KESATUAN EROPAH jelas kena kencing
padan muka kerana menjadi barua setia
kaum imperialis amerika


PADAN MUKA


Boeing’s 747 Jumbo Boosted by $7.4 Billion Order From Russia: Boeing Co. said it struck a $7.4 billion deal to sell 747-8 freighters to Russia’s Volga-Dnepr Group, providing a much-needed boost to the jumbo-jet program amid flagging demand for four-engine aircraft.

It’s a rich irony – in fact a richness worth about $7.4 billion, and counting. In the same week that European Union envoys voted to extend trade sanctions on Russia, news emerges from the Paris Air Show that American aviation giant, Boeing, is moving ahead to sell a fleet of its 747 cargo planes – to Russia.
That deal – reportedly worth about $7.4 billion – will see Boeing supply Russian transport firm Volga-Dnepr with 20 long-haul aircraft. That inventory is in addition to the fleet of 14 Boeing 747s that the Russian company has already purchased, according to media reports.


------------

TAK ADA APA NAK CAKAP








mara
KUALA LUMPUR - Polis Persekutuan Australia hari ini merampas komputer dan fail dari sebuah rumah di Vermont South, Melbourne, berkaitan dengan dakwaan penipuan hartanah oleh Mara...



SPRM
SHAH ALAM - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) membuat satu laporan polis selepas dikatakan mengganggu tugas polis di Ibu Pejabat Polis...


KAH KAH KAH
gwa tak cakap apa
kah kah kah

------------

RIBU KELUAR PARTI






 JANJI BAKRI
RIBUAN KELUAR PARTI
Saya adalah antara ribuan ahli PAS yang telah keluar parti setelah tamat Muktamar ke 61 baru baru ini. Saya kecewa diatas cara pemilihan dianjurkan iaitu dengan menangkat nama nama dalam geng kununya ''ulama'' dan bagaimana gulungan professional yang bertungkus lumus selama ini diburuk burukkan oleh geng ''ulama''.

 Pada saya mereka ini lebih baik digelar ''ularmak'' kerana sifat buruk mereka terhadap ahli dan pemimpin lain yang tidak sehaluan dengan Hadi. Jelas Hadi sudah pertaruhkan masa depan PAS dengan sukarela. Beliau mengumpan Hudud dalam ushanya untuk mengangkat martabat diri dan anak menantu dan cucu cicitnya. 

Semua sudah giler nak guna 'wellfire'. Dalam sedikit masa lagi PAS akan tahu bahawa betapa mereka telah mengundang bala terhadap PAS. Kami sekeluarga dan sahabat handai sudah bosan dengan pimpinan Hadi yang sudah kecewakan perjuangan almarhum Ustaz Fadhil Nor dan TGNA. on JUALAN HARAKAH MEROSOT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/25/1




---------

BEBAL YANG BANGANG







MANGKOK AYUN
Sejarah buktikan parti serpihan tak mampu bertahan, kata Mohd Amar


Naib Presiden PAS  Mohd Amar Nik Abdullah berkata sejarah membuktikan penubuhan parti serpihan tidak mampu bertahan lama.

Timbalan Menteri Besar Kelantan itu berkata perkara itu perlu dijadikan iktibar oleh mana-mana pihak yang bercadang untuk menubuhkan parti politik baharu sebelum ia hanya tinggal nama dalam lipatan sejarah. 

KAH KAH KAH
woit
mangkok berayun ini
bukan saja bebal 
bodoh pun juga
memang hasan malek
mangkok ini lupa sejarah
parti PAS juga serpihan
united malays national organisation
kalau bangang - sorok sorok lah
jangan beritahu ornmag ramai
malu mak ayah kah kah kah

NATANG BENGONG
------------

BERITA BERGAMBAR





BEZA 

NEGARA KAPIR 

DENGAN 

NEGARA ISLAM








-----------

BILA NAK SAMAN



MAT ZOMBI AMAT TAKUT



Kenapa tak saman saja The Edge dan Sarawak Report, soal Mahathir

Putrajaya sewajarnya menyaman akhbar The Edge dan blog Sarawak Report daripada mengambil tindakan keras kerana mendedahkan laporan 1Malaysia Development Berhad (1MDB), kata  Mahathir Mohamad.

Bekas perdana menteri itu berkata, siri pendedahan The Edge dan Sarawak Report secara praktikalnya mencabar Putrajaya untuk menyaman mereka kerana jelas menentang kerajaan.



KENAPA TAK 

SAMAN

jika laporan

 tak betul 

saman lah

kah kah kah


---------------

SATU PERCUBAAN MENIPU







KOMENTAR
tak tahu mana sumber
dijadikan alasan tak saman
sebenarnya tak berani saman
takut nak saman
gentar nak saman

kerana bila saman  kes masuk mahkamah
bila masuk mahkamah
akan akan banyak lagi fakta keluar
ini sebab utama TIDAK saman

kita tunggu berita dari bangkok
bekas pengarah petrosaudi
yang bernama xavier justo sudah ditahan
kita tunggu apa akan berlaku

jangan terperanjat
jika tetiba  tak ada kes
justo pulang ke eropah
semua senyap



KMM bertindak jika pelayan portal Sarawak Report di Malaysia



Menteri Komunikasi dan Multimedia Ahmad Shabery Cheek berkata Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) boleh mengambil tindakan terhadap laman web Sarawak Report jika portal itu menggunakan sumber di Malaysia.

Shabery bagaimanapun berkata setakat ini SKMM masih tidak mengetahui di mana pelayan portal itu berada.


KAH KAH KAH
woit
kah kah kah
baru rakyat tahu
kenapa tak saman sarawak report
kah kah kah
sebab berita rembat duit 1MDB
tak tahu mana sumbernya
pundek laaa tak tahu 
satu dunia  tahu rosmah
satu dunia tahu najib
satu dunia tahu jho low
semua ni sumberlaaa

PUNTAK PANTIK
---------

TAK BERANI SAMAN





Kenapa kerajaan tak saman The Edge dan Sarawak Report?
 | June 25, 2015
Tindakan kedua-dua media yang sering mendedahkan salah laku kerajaan dan dianggap mengeluarkan berita yang tidak benar itu seharusnya diambil tindakan.
KUALA LUMPUR:  Mahathir Mohamad mempersoalkan keengganan kerajaan yang tidak mengambil sebarang tindakan undang-undang terhadap akhbar The Edge dan blog Sarawak Report.
Menurutnya, kedua-dua media itu yang sering mendedahkan salah laku kerajaan dan laporannya pula yang dikatakan tidak benar sepatutnya diambil tindakan.
“Akhbar mingguan dan portal tersebut boleh dikatakan telah mencabar pihak kerajaan. Tetapi, kenapa kerajaan masih tidak ambil tindakan.
“Kenapa walaupun Sarawak Report dah cakap banyak, tetapi kenapa kerajaan masih langsung tidak saman,” katanya.


KAH KAH KAH
woit
ini kes spesial
ini bukan kes berani kerana benar
ini kes takut kerana benar
zombi najib  tak berani bersuara
ini jadi kes spesial
zombi najib cakap betul
zombi najib cakap benar
sarawak report dan the edge
jual fitnah jual tohmah
tapi kenapa tak saman

TAKUT SAMAN




------------

TETIBA JADI AKTIF






SPRM tahan tiga anggota polis kes terima rasuah

SHAH ALAM - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Selangor menahan reman tiga anggota polis Klang Utara dan Klang Selatan hari ini bagi membantu siasatan kes menerima rasuah daripada seorang kontraktor bergelar Datuk.

Ketiga-tiga mereka ditahan di pekarangan sebuah restoran di Jalan Limau Gedung, Klang.

Mereka dipercayai menerima rasuah RM12,000 sebagai dorongan melepaskan enam warga China yang ditahan.

Daripada tiga anggota polis itu seorang berpangkat sarjan dan dua lagi lans koperal.



KAH KAH KAH
woit
kah kah kah
tertiba SPRM  aktif
tetiba buat kerja
kah kah kah
ini sandiwara nak tunjuk
pada mak cik felda
SPRM buat kerja
nak tutup cerita rasuah besar
nak alih alih cerita 
dari rasuah di melbourne
jadi mangsa tok sajan 

jadi mangsa kopral

MAIN SANDIWARA














-------------