.

Ahad, 28 Februari 2010

PERANG BERTERUSANINI DIA PEROSAK ALAM NUMBER SATU
700 RIBU KENDERAAN BERTAMBAH SETIAP TAHUH- mStar

Penambahan kira-kira 700,000 kenderaan setiap tahun menjadi antara penyumbang peningkatan kadar kemalangan jalan raya di negara ini, kata Timbalan Menteri Pengangkutan Abdul Rahim Bakri.

Dia berkata mengikut rekod Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) ketika ini terdapat sebanyak 18.5 juta kenderaan didaftarkan di negara ini.

"Jumlah ini sudah tentu memberi tekanan kerana ia akan meningkatkan risiko kemalangan di jalan raya sekali gus menjadi masalah kerana masing-masing memiliki kenderaan persendirian sehingga menyebabkan pengangkutan awam kurang digunakan.


KAH KAH KAH...


woit.... JALAN RAYA KITA LEBIH BAHAYA DARI FALUJAH... kah kah kah...

woit... JALAN RAYA KITA LEBIH BAHAYA DARI KABUL.... kah kah kah...

nota:
diharapkan harga minyak akan naik melambung
diharapkan minyak akan kering
diharapkan bila minyak naik
bila minyak kering
baru nak mula berjalan kaki kah kah kah


ADUN PULA DAPAT AP - malaysiakini

Semua ADUN kini masing-masing boleh memohon untuk mendapatkan satu permit AP untuk mengimport kereta ke negara ini.

Dengan itu, mereka kini menyertai ahli parlimen serta peniaga dan pengimport kereta, diplomat dan individu lain yang menikmati kemudahan tersebut untuk memohon AP daripada kementerian perdagangan antarabangsa dan industri (Miti).


KAH KAH KAH..

woit... KERETA LAGI.... kah kah kah

nota:
ini cara merasuah
ini satu perangkap
pasti akan ada adun dari pakatan
yang akan jual ap ini kepada cukong
tak percaya tunggu kah kah kah
GADUH JANGAN TAK GADUHBUKAN GADUH - SEDANG BERTOMOI

ZAHID MAHU PEMIMPIN UMNO PERMATANG PAUH TAMATKAN SENGKETA
- mStar

PERMATANG PAUH 27 Feb. Ahmad Zahid Hamidi mahu pemimpin Umno Permatang Pauh menamatkan persengketaan antara mereka bagi mengukuhkan parti sebagai persediaan merampas semula kerusi Parlimen itu pada pilihan raya umum akan datang.

Beliau berkata semua pihak dalam parti perlu bersatu padu dan mengetepikan masalah dalaman parti yang telah berlarutan sejak sekian lama dalam usaha mendapatkan semula sokongan rakyat.

"Jangan bergaduh lagi. Ini masa untuk kita bersatu," katanya ketika berucap pada majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Kampung Guar Jering, di sini, hari ini.

Katanya beliau yakin Barisan Nasional (BN) akan berjaya merampas semula kerusi Parlimen Permatang Pauh jika pemimpin dan anggota parti bersedia bekerjasama sebagai satu pasukan.

"Jangan di depan (pentas) ini sahaja kita berpeluk tetapi di belakang kita bertikam sesama sendiri," katanya.

KAH KAH KAH..

woit.... GADUH TAK HABIS LAGI.... kah kah kah..

woit... BETUL KE BERITA BAWAH INI... kah kah kah..

kah kah kah.... ATAU SAJA NAK COVER LINE KERANA GADUH TAK HABIS HABIS....kah kah kah..

baca ini:

77 AHLI PKR , PAS MASUK UMNO – melayau

PERMATANG PAUH 27 Feb. - Seramai 77 ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pas di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti menyertai UMNO selepas mengisytiharkan keluar daripada kedua-dua parti berkenaan.

Borang keahlian UMNO diserahkan oleh ketua kumpulan itu, Saiful Hassan kepada Ahmad Zahid Hamidi.

Fakhrul Che Umar dalam ucapannya berkata, keputusan itu dibuat kerana tidak lagi yakin dengan kepimpinan PKR.

''Kami sudah bosan dengan pertelingkahan dan percanggahan dalam PKR," katanya pada majlis Pemimpin Bersama Rakyat di Kampung Guar Jering, di sini hari ini.

Hesabudin Md. Isa pula berkata, kepincangan dalam parti pembangkang disebabkan sikap pemimpinnya yang hanya pandai berjanji.


KAH KAH KAH...

woit....ADA LAGI BERITA LARI DARI PAKATAN INI... kah kah kah

kah kah kah.... INGATKAN PENCARI KONTRAK PADANG GOLF SAJE YANG LARI...kah kah kah...

kah kah kah....TENGOK APA BEROK DUA EKOR INI CAKAP... kah kah kah..

kah kah kah... TAK YAKIN DENGAN PKR KERANA PERTELINGKAHAN... kah kah kah..

woit.... BEROK.... MASUK GEROMBOLAN INI BUKAN SAJA BERTELINGKAH.... SEDANG BERAMUK BEREBUT KONTRAK.... kah kah kah..

woit... BEROK INI TAK KAN TAK TAHU ADA 3 GENG GEROMBOLAN SEKARANG....kah kah kah..

kah kah kah... GENG MAHAFIRAUN... GENG MAT MONGOL... SATU LAGI SAPA?... kah kah kah..

kah kah kah.... GENG BIK MAMA.... kah kah kah...
IBU BOCORKAN SATU PENIPUANSATU MALAYSIA BOLEH PERCAYA KE MUKA SEMBAB MACAM INI ?
PERIHAL PENGETUA SBT BODEK PM SATU MALAYSIA - harakahdaily

Saya rasa terpanggil untuk menulis maklumat yang baru saya terima dari anak saya yang merupakan salah seorang pelajar di salah sebuah sekolah yang telah diumumkan sebagai sekolah berprestasi tinggi (SBT) oleh TPM.

Alangkah terkejutnya saya apabila anak saya memaklumkan semua pelajar di sekolahnya diwajibkan menulis surat satu Malaysia ke PM dan bagi pelajar yang tidak menghantar surat tersebut kepada guru berkenaaan pelajar-pelajar ini tidak dibenarkan 'outing' (keluar untuk sekadar beberapa jam pada Jumaat atau Ahad).

Mengikut anak saya arahan ini dari pengetua sekolah. Surat-surat yang ditulis ditapis oleh guru dan isi kandungannya terikat kepada idea-idea yang dibincangkan dengan guru. Permulaan harus lebih kepada memuji kepimpinan PM.

Persoalannya mengapa harus memaksa pelajar-pelajar menulis surat satu Malaysia kepada PM sedangkan gagasannya masih kabur dan mengapa harus memuji kepimpinan PM dan mengapa harus ditapis kandungannya?

Bukankah lebih baik menggunakan ICT di mana pelajar menulis dan terus email kepada email PM. PM harus tahu dan menerima hakikat mengenai apa sahaja pandangan dari rakyat.

Pengetua pun janganlah hendak jadi 'kaki bodek' dengan cara memaksa pelajar-pelajar dalam hal ini.Seusia ini (13-17 tahun) pelajar telah dipaksa dan tidak diberikan kebenaran menulis, di manakah demokrasi yang dicanangkan sehingga ke Washington.

Ibu pelajar SBT


KAH KAH KAH...

woit.... KANTOI...kah kah kah..

woit... MULA MULA... TAK BANYAK SURAT SAMPAI.... kah kah kah..

kah kah kah.... KAKI BODEK CADANGANKAN PANJANG KAN LAGI MASA... kah kah kah...

kah kah kah... TAK ADA JUGA SURAT SAMPAI... kah kah kah..

kah kah kah... AKHIRNYA KAKI BODEK PAKSA PELAJAR TULIS SURAT... kah kah kah...

woit.... SEKARANG SUDAH KANTOI..... kah kah kah...

woit... INI SEMUA PROJEK TIPU MELAYU... kah kah kah
LAGI NAK TIPU MELAYUBAKAL MAHASISWA
LEMAH BI , SUKA TUKAR KERJA PUNCA SISWAZAH MENGANGGUR – melayau

Kajian Persekutuan Pekilang-Pekilang Malaysia (FMM) mendapati siswazah yang suka bertukar kerja dan lemah dalam bahasa Inggeris (BI) dan kemahiran berkomunikasi merupakan antara punca utama kepada masalah pengangguran di kalangan siswazah di negara ini.

Pengarah Bahagian Hal Ehwal dan Pembangunan Pelajar, Kementerian Pengajian Tinggi, Prof. Dr. Mohd. Fauzi Ramlan berkata, masalah itu juga termasuk kurangnya latihan industri, kemahiran menyelesaikan masalah dan kurangnya keyakinan diri.

"Ini adalah lima masalah utama yang dihadapi majikan apabila berhadapan dengan siswazah yang baru menamatkan pengajian mereka. Jawapan mengapa siswazah menganggur adalah kerana kelemahan dan kekurangan pelajar itu sendiri.

"Ini kerana siswazah gagal meyakinkan para majikan untuk diambil bekerja dalam organisasi mereka,” katanya dalam ucapan penutup Program Etiket Siswa 2010 yang berlangsung selama dua hari di Universiti Malaysia Terengganu (UMT) di sini.

KAH KAH KAH...

kah kah kah.... INI NAK MENIPU MELAYU... kah kah kah..

woit...SISWA MENGANGGUR KERANA TAK ADA KERJA.... kah kah kah...

kah kah kah... LEMAH BI... TAK YAKIN DIRI... TAK PANDAI KOMUNIKASI...APA MAKNA NYA INI... kah kah kah..

woit... INI MAKNA NYA UNIVERSITI DAN KOLEJ TEMPAT BELAJAR GAGAL MELAHIRKAN PELAJAR CEMERLANG... kah kah kah..

woit... INI MAKNA NYA SISTEM PEMBELAJARAN KANTOI... kah kah kah..

woit.... PEKARA INI PUN NAK TIPU ORANG MELAYU... kah kah kah..

woit... TAK PAYAH TIPU... SATU MALAYSIA TAHU... UNIVERSITI DAN KOLEJ MALAYSIA...HANYA JAGUH KAMPONG.... kah kah kah...

nota:
yang pergi oxfart pun
buat demo depan
kedutaasn australia
ejaan banner tak betul kah kah kah
HAPUSKAN RASUAH DULU - SEBELUM PAKAI KOTAK BARUNANTI ADAKAN AKTA - IKAN TAK BOLEH LETAK DALAM BESEN PLASTIK
ARAHAN PENGUNAAN KOTAL IKAN BERINSULASI BERMULA ISNIN :NOH OMAR - mStar

Arahan penggunaan Kotak Ikan Berinsulasi Bergred Makanan (KIBFG) secara berperingkat akan tetap bermula Isnin ini sekalipun ada segelintir pengimport ikan mengugut untuk menghentikan operasi membawa masuk ikan ke negara ini.

Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Noh Omar yang kesal dengan tindakan kumpulan terbabit berkata pihak berkenaan sudah diberi peluang untuk menyuarakan rasa tidak puas hati mereka semasa sesi dialog dengan beliau pada Khamis lepas.

"Individu terbabit pun ada sama pada dialog itu. Bila dia timbulkan masalah maka kita dah setuju untuk buat beberapa keputusan dan semua orang puas hati, tetapi kenapa hari ini dia buat kenyataan bercanggah dengan apa yang dipersetujui, apa masalahnya," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas kenyataan anggota jawatankuasa Persatuan Import dan Eksport Malaysia, Tan Chee Meng dalam sebuah akhbar hari ini yang antara lain berkata sekumpulan pengimport ikan dari Johor, Selangor, Kedah dan Perak tidak berpuas hati dengan arahan itu.

Kumpulan itu juga dilaporkan mengugut untuk menghentikan import ikan ke negara ini apabila arahan dikuatkuasa bermula 1 Mac ini.

Noh berkata bagi membantu meringankan beban pengimport membeli KIBFG yang agak mahal, kerajaan juga telah bersetuju memperuntukkan RM2.4 juta sebagai subsidi termasuk pengurangan caj ikan import sebanyak dua sen sekilogram.

"Harga subsidi ini diberikan bagi pembelian 60,000 kotak KIBFG iaitu 20,000 kotak KIBFG seberat 100 kilogram dan sebanyak 40,000 untuk kotak KIBFG seberat 50 kilogram.

"Bagi KIBFG seberat 100 kilogram, harganya ialah RM205 seunit dan subsidi diberikan kerajaan ialah RM60 seunit menjadikan harga selepas subsidi cuma RM145, manakala harga KIBFG seberat 50 kilogram pula yang pada asalnya RM125 seunit jadi RM95 selepas subsidi," katanya.

Kerajaan katanya telah cuba meringankan beban pengimport dan pada masa yang sama golongan itu juga harus menyokong hasrat kerajaan yang mahu memastikan rakyat mendapat bekalan ikan segar selain mengelakkan penyeludupan.

Mengenai masalah berhubung tong ikan plastik sedia ada selepas penggunaan KIBFG dikuatkuasakan, Noh berkata kerajaan telah memberi beberapa cadangan seperti menjualkannya kepada pengimport ikan dari Thailand dan Indonesia atau menjualkannya kepada nelayan tempatan.

"Kerajaan pun ada maklumkan selepas bulan Jun jika mereka nak beli KIBFG daripada pembekal lain selain empat pembekal yang dilantik Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) kita benarkan tetapi mereka masih kena gunakan cip yang kita sediakan.

"Kenapa mereka takut nak guna cip kita? Apa helah mereka? Takut kita boleh kesan sebarang kegiatan yang tidak sepatutnya?" katanya.

Noh seterusnya menegaskan pengimport ikan tidak akan dibenar membawa masuk ikan ke negara ini sekiranya mereka tetap ingkar daripada mematuhi arahan itu apabila penggunaan KIBFG dikuatkuasakan sepenuhnya pada November ini.

"Negara-negara seperti Thailand dan Singapura dah guna KIBFG dan Indonesia pun bawa masuk ikan ke Malaysia guna kotak ikan berinsulasi tetapi tiada gred makanan, cuma hanya Malaysia yang guna cip.

"Apa pun saya akan panggil individu ini bagi mendapat penjelasan sebenar dan menerangkan semula arahan itu kepadanya dalam masa terdekat. Janganlah kelirukan rakyat dengan isu ini," katanya.

nota:
jika ikan tidak di import maka harga ikan akan naik.
jika hartal dilakukan oleh pengimpot lagi harga naik.

apa tujuan kotak berinsulasi ini ?
tidak diternagkan dengan jelas.

apa batahan dari pengimpot?
ini juga tidak dilaporkan.

satu melaysia sudah bosan degan laporan berita satu pihak sahaja.
apa dia permintaan pengimpot.
kenapa perlu kotak ini?
syarikat kroni mana yang jadi monopili jual kota berinsulasi ini?

pelik pulak: tong lama plastik boleh dijual untuk nelayan
tempatan pulak.
dari laporan berita ini nampaknya
ini satu lagi nak tipu Melayu
satu projek paksa orang beli dari syarikat kroni

inilah dia dinamakan perniagaan bumiputera kah kah kah


letih jadi Melayu
tak pernah malu
malas buat kerja
suka niaga atas angin kah kah kah