.

Sabtu, 18 Februari 2017

LAPORAN KUTIPAN DANA BAKTI VAN DJKL





LAPORAN HARI INI
Laporan 1MDB. Laporan Audit 1MDB dah keluar atau belum? Kenapa laporan kewangan beli sebijik van roti 1800cc dah keluar? Hari pon belum siang. on LAPORAN DERMA BAKTI VAN DAPUR JALANAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/18/17

LAPORAN 

HARI INI

DANA MASUK

1,780 RINGGIT

TERIMA KASEH


DAPUR 

JALANAN

KUMPUL 

DANA NAK

BELI VAN

MEMINTA BANTU

DERMAWAN


Dana bakti Van Dapur Jalanan KL 2017
1. Setelah saban minggu, semenjak dari awal operasi tim DJKL kami sering menghadapi masalah logistic untuk urusan-urasan mingguan DJKL. Kini kami merasakan keperluan untuk kami memiliki pengangkutan  sendiri bagi melicinkan lagi urusan mingguan DJKL. 

2.  Banyak program-program lain yang sedang berjalan dan sedang dirancang. Antaranya seperti projek kelas tuisyen bersama anak masyarakat temuan di SK Bukit Lanjan iaitu kelas Jati, yang turut memerlukan bantuan pengangkutan untuk menggerakkan sukarelawan & melincinkan operasi kelas Tuisyen. 

3. Dari 11 februari hingga 30 April 2017. Durasi 79 hari kempen. Kami mensasarkan Van second hand (Jenama Hiace) dengan anggaran jumlah RM 50k untuk dikumpul. 
  
4. Setiap sumbangan untuk setiap pakej akan disertakan cenderamata seperti yang tertera dalam poster.

5. Transaksi hendaklah dilakukan melalui akaun bank rasmi DJKL – 
CIMB: SPKL collective  
Akaun: 800 172 7849

6. Emailkan bukti transaksi (resit) ke editorial.djkl@gmail.com berserta details NAMA PENUH, NO TELEFON, ALAMAT SURAT MENYURAT atau details ini boleh diisi di Google Forms #danaBakti 

https://docs.google.com/forms/d/1dg1FsBbo3li_3VwRiYt3Yc_IvAiu3hucGC19IlZWeR8/

7. Anda juga boleh membuat pendanaan terus dengan cara berjumpa kami setiap ahad dari jam 2 petang hingga 7 malam di Bangsar atau di Jalan Panggung. Menyumbang pada hari itu & terus boleh bantu sumbang tenaga.

8. Jika ada sebarang pertanyaan mengenai kempen ini boleh hubungi number tak rasmi kami – 0197982869 (sidikin) atau 0192671285 (ezzuandi) atau email ke editorial.djkl@gmail.com 

9. Banyak yang sedang dirancang, banyak yang sedang diatur. Van ini akan menjadi sebahagian dari gerak kerja utama kami nanti. Sokongan dari anak semua bangsa amat kami harapkan!

MENGGEMBLENG ANAK MUDA UNTUK MALAYSIA YANG CERAH

DAPUR JALANAN KUALA LUMPUR
15 FEBRUARI 2017


----------- -------------------

VALET- BIDADARI







VALET-TEMPAH 

BIDADARI

seratus peratus syarikat
melayu bumiputera islam
tanpa was was
tempah dan pilih
dari pelbagai bentuk
tempah sekarang

BAYARAN TIDAK MEMUDARTKAN
BAYARAN ANSURAN
BAYARAN MELALUI PINJAMAN
BOLEH DIATUR

email: entota@gmail.com
   #lubangketat
#dahbasah
  #blumpancut

SELERA ANDA

AMALAN ANDA


YANG ITAM


YANG NUSANTARA

YANG MAT SALEH

 YANG CHINA

YANG SIAM

YANG BIK MAMA
  
YANG MELAYU

 YANG INDIA

YANG INDON

YANG K-POP

YANG KACAK








-----------------

INI ALAMAT HUSAM MUSA







BILA PAS

NAK SAMAN

HUSAM?

MUSTAHIL

TAK TAHU

ALAMAT HUSAM

INI ALAMAT 

LAMA HUSAM

DIA TIDAK

PINDAH RUMAH

YB HUSAM MUSA
lot 859 - lorong darussalam
kampong kota 
salor 15100 kota bahru
kelantan darul naim

( dekat RTM-wakaf che yeh)

NAK SAMAN 

S'WRAK REPORT

DAN

CLAIRE BROWN

AGAK SUSAH

BERALAMAT

DI LONDON

TAPI HUSAM

TINGGAL

DI KOTA BAHRU

BILA NAK SAMAN







--------------------

ASALKAN BIKIN WANG




ASAL BIKIN WANG
cuba tanya, valet doa ni dulu ngaji kat mana?kat mekah ke kat madinah ke kat pakistan ke kat india ke?kalo ngaji kat india dan paki mesti bole nyanyi ala2 bollywood..atau valet doa ni ngaji pondok kat malaysia je atau ngaji kat tahfiz malaysia je..
bak kata indon, asal bisa bikin wang pak..jual apa saja yg bole jual walupun terpaksa jual bini..kpd yg tak percaya kata2 indon ni, sila la ke indon..walaupun indon islam teramai didunia, tapi benda2 macam ni tidak mustahil dan ada kiai2 yg bole menhapus dosa..kan sama macam valet doa... on SILA PILIH PAKEJ TERBAIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/17/17

--------------

MAIN GOLF KENA SAMAN




MENTERI DAN YaPEIM DISAMAN YAYASAN PEMBANGUNAN ANAK YATIM DAN MISKIN: BUKTI KERAJAAN GAGAL BELA PEMBERI DAN PENERIMA SUMBANGAN
Saya menyambut baik tindakan pengasas Yayasan Pembangunan Anak Yatim dan Miskin (PEMANGKIN) Mohd Yusoff A Bakar dan Ahmad Fazli Hashim yang telah memfailkan saman RM 20 juta terhadap Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom dan Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) susulan pendedahan demi pendedahan salah guna wang YaPEIM yang dibuat melalui National Oversight and Whistleblowers (NOW).
Selepas lebih setahun pendedahan dibuat, Kerajaan masih gagal mengambil tindakan yang sewajarnya bagi memperbetulkan keadaan dan mendesak mereka yang berkenaan untuk mengembalikan wang yang telah dibelanjakan.

Malah, sepanjang tempoh tersebut tindakan-tindakan yang diambil adalah menjurus kepada menghukum pemberi maklumat seperti dengan menyaman saya (namun kes saman oleh Menteri ditolak Mahkamah kerana tiada asas) dan menyalahkan pendedahan seolah-olah sebagai punca puluhan ribu pencarum hentikan sumbangan sedangkan pihak pengurusan sekadar menafikan kesilapan yang telah berlaku.

Saya percaya tindakan PEMANGKIN untuk membawa Menteri dan YaPEIM ke Mahkamah dapat memberi harapan kepada orang ramai, penyumbang dan juga mereka yang layak menerima sumbangan seperti anak yatim dan golongan miskin bahawa rakyat mampu mengambil tindakan terhadap mereka yang berkuasa untuk mencegah ketirisan dan penyelewengan.

Insyallah, pihak NOW akan membuat pendedahan dalam masa terdekat mengenai satu lagi tabungan orang ramai yang dipercayai turut berlaku salah guna wang.


17 FEBRUARI 2017
AKMAL NASIR
Pengarah Eksekutif
National Oversight and Whistleblowers (NOW)






------------------

JUAL AIR JAMPI PULAK




JAMPI KE DALAM AIR
kes doa ni bukan kes baru..dulu kalo anak2 nak periksa, mak bapak akan minta air doa penerang hati dari tok2 imam, tok2 kiai..kalo sakit pun minta tok2 bacakan doa..

pusat harun jin pun ada servis ini yakni bacaan2 rukyah dijampikan didoakan kedlm air2 kemudian diletakkan harga..saparti di mekah, air zam2 tidak dijual tp bekasnya wajib dibayar..

sama dgn kes valet ni, ayat dari tuhan dan upah mengumat gamitkan bacaan dlm bahasa arab itu adalah utk manusia yg pandai bahasa arab dan tak semestinya hafiz hafaz atau ada gulungan doktor atau tunduk tawaduk.tuhan tidak kenal ada degre ke diploma ke.

kini semua itu jd bisnes yg lumayan..kenapa ini berlaku??ini kerana balik dari middle east dan takda kerja..barang perlu difahami, belajar di middle east perlukan wang dan modal..kalo setakat belajar kat tahfiz ipoh, takyah la nak lebong lebih2..

budaya middle east dgn budaya serta bau2 di ipoh itu tak sama..diipoh ada babi, di middle east ada dhab..jgn marahkan valet doa ni kerna pusat harun jin on NIAGA MAKIN RANCAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/17/17





------------------

PAKAI BOMOH PULAK





PAKAI SERVIS BOMOH
bro..gua teringat suatu kisah..bomoh vvip datok ibrahim mat zin juga mengunakan kaedah yg sama..sesapa yg berubat dgn dia kena bayar mahal.ini adalah kerana datok ini mengupahkan student2 tahfiz dari pasir salak utk biat solat hajat..

bagini jalan pengiraannya sekiranya mahu cepat sembuh atau sesuatu hajat itu menjadi kenyataan..tajuknya solat hajat selama 30hari 30mlm.upah satu student tahfiz lebih kurang rm30 atau rm50..katala rm30.jumalah student 30org maknanya 30org darab rm30=rm900 utk satu malam.kamudian didarab dgn 30hari (rm900 x 30hari)=rm27000.. rm27k adalah jumlah yg perlu dibayar kpd datok bomoh utk pulih atau utk sesuatu hajat itu bejaya terlaksana..

biasanya org2 kaya guna servis datok bomoh ni utk dptkan tanah2, dptkan projek2 besar dan org2 kaya ini juga adalah haji2 hajah2..tak yah ckp la kalo haji berhajat nak kawin lagi atau hajah berhajat utk kuat kemutan..semuanya bole diatur dgn fuluspussykom...disbkan yg buat ini bernama datok bomoh yg tidak islamik, maka sang on NIAGA MAKIN RANCAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/17/17


----------------

TUAN HAJI PUTAR ALAM








TUAN HAJI

JANGAN CAKAP

BOHONG

BUKAN KERANA

RAKYAT

KERANA FULUS





Tuan Haji  Tuan Ibrahim Tuan  Man berkata jika pemimpin PAS memutuskan hubungan dengan PKR di Selangor, ia seolah-olah mengkhianati kepercayaan... More ››


TUAN AJI

PUTAR ALAM

RAKYAT BUKAN

BANGANG 

JANGAN 

SAMAKAN OTAK

AHLI PAS 

DENGAN OTAK

ORANG RAMAI

-----------------

BERITA GUMBIRA






BERITA

GUMBIRA

UNTUK

BIK MAMA

Robert Mugabe could 

contest election 

as corpse, says wife
Zimbabwe’s 92-year-old president, Robert Mugabe, should run “as a corpse” in next year’s election if he dies before the vote, his wife has said.
Grace Mugabe accused some ruling Zanu-PF party officials of plotting to take over from her husband and said that if he dies supporters should put his name on the ballot to show their love for him.




----------------

TUAN MURSIDUL






ADA DUA

PEKARA

RAKYAT SATU

MALAYSIA

NAK TANYA

PERTAMA

KENAPA 

PORCHE INI

INI DIDAFTAR

ATAS NAMA 

TUAN HAJI?

DUA PERTANYAAN
Mursyidul Am Tuan Haji Hashim n mendakwa Porsche Cayman yang didaftarkan atas namanya itu adalah milik anaknya yang memiliki perniagaan sendiri.

Mengulas lanjut mengenai perkara itu, Naib Ketua Pemuda Parti Islam Pas Khairil memaklumkan hal berkaitan kereta hak peribadi Hashim dan pihak tidak berpuas hati digesa untuk membuat semakan sekali lagi.

KEDUA

BILA NAK

SAMAN HUSAM



-------------------

ALAMAT TERKINI HUSAM







KEPADA

PEGUAM

PARTI ISLAM

PAS

INI ALAMAT

YB HUSAM

Dakwa terima RM90 juta, PAS akan saman Husam | Free Malaysia ...

www.freemalaysiatoday.com/.../tuduh-terima-rm90-juta-pas-akan-s...
Translate this page
Feb 9, 2017 - PETALING JAYA: PAS hari ini bertegas akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Datuk Husam Musa yang mendakwa parti Islam ...
You visited this page on 2/13/17.

PAS nak saman Husam - Malaysiakini

www.malaysiakini.com/news/371912
Translate this page
Feb 9, 2017 - Timbalan Presiden PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, parti terbabit menganggap kenyataan Datuk Husam Musa mengenai dana itu ...


YB HUSAM MUSA
lot 859 - lorong darussalam
kampong kota 
salor 15100 kota bahru
kelantan darul naim






--------------------

KAD SYURGA DARI PARTI SEISLAM






KAD SYURGA 
UNTUK PENGUNDI PARTI SEISLAM
betul tu..kpd sesapa yg telah mengundi Parti Seislam Malaysia pd pilihanraya2 yg lalu, sila dapatkan kad syurga anda dari cawangan2 PAS yg berdekatan.

Sila pastikan di kad itu tertera pintu syurga,tingkat syurga ke berapa dan pilihan2 bidadari yg akan melayan anda..Kalian tidak perlu gusar kerana bidadari2 ini tidak dtg bulan atau haid..24hour ON..ibarat teknik saudi, kakang selak pancut dan tidor..abis cerita..janji syurga ini dibawakan khas utk anda oleh Parti Seislam Malaysia dgn presiden merangkap ulama dunia hadi at sotong

..janji arwah harun jin nak keluar dari pakatan selangor tu bila nak punaikan atau tunaikan...waris2nya tidak diberitahu ke..kelak binasa jasad di amerika...kad syorga bisa memudahkan perjalanan kalian dikehidupan bijaksana... on BERAPA HARGA KAD INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/17/17





--------------

MANA MENTERI FRAUD?




MANA TENGKU FRAUD
woit dbkl..bila nak turunkan cas parking kat area org2 miskin duduk flat??mana menteri freud??bila nak turunkan cas parking..nape tempat org2 kaya je diturnkan cas parking..apa punya fucking minister and fucking mayor...
islam adil ke selam adil...sial betul...nanti gua upah valet doa utk turunkan bala dan musibah kat fucking minister dan dbkl mayor..watch out lu org..valet doa, sila standby..bagi no akaun bank, nanti gua bank in...

kpd anuar musa, student2 mara sedang jaga makan sb mara taknak studnet2nya obesiti sb mak badak rosmah..duit2 penjimatan makanan tu bole taja team kelantan..ni lagi satu sial, punya la nak sgt selamatkan team bola kelantan sampai sanggup catu makan..valet doa, please be ready..
lu kasi doakan anuar musa biar bertukar jadi kanggaro dan tinggal dipadang pasir tanpa balak di kelantan...kes air sabah tu biar org sabah je bayar valet doa..kalo warga sabah takda duit nak upah valet, bole kumpul kelongsong peluru dan jual kat besi karat.. on KESAH EMPAT PAHLAWAN GEROMBOLAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/17/17





--------------------

AL-FATIHAH





AL-FATIHAH

Ibu MB Selangor meninggal dunia


Ibu kepada Menteri Besar Selangor, Che Tom yahaya meninggal dunia di Hospital Pakar KPJ Damansara, pada jam 2.14 pagi tadi.





-----------------

TINGKAT SYURGA





SURGA TINGKAT BERAPA?
Wey.. cuba spesifik sikik syurga level apa? Ada platnem, ada silver, ada gold. Kad paling cikai ialah kad kuprum. Kad kuprum ni, modalnya 90 juta ja baru layak. 

Nak upgrade kad copper atau tembaga, kene wat kerja sikik, ngacah benci DAP ngan AMANAH pun jadi la. Kalo cakap kluk klak, ini dah kad silver dah. Kalo gold kad, kene senggama dgn bik mama. Pletnem punya 10 billion. Ini dah ada 2-3 ahli dah. on BERAPA HARGA KAD INI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 7:12 PM







----------------------