Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 28 Ogos 2012

SIAPA NASHARUDIN MAT ISA? TULISAN TUKAR TIUB SATU TAHUN DAHULU



KOMENTAR TUKAR TIUB

akhirnya nasharuddin mat isa
akan meninggalkan parti pas

pada ketika ini sedang mengintai
kerja-kerja jual agama yang
masih ada kosong

ini juga bukan satu pekara baru
pernah dahulu setiausaha agung pas lari
jadi pengarah yadim

bila kerja jual agama telah ditemui
maka nasharuddin ini akan pergi

tak percaya?
tunggu dan lihat



TUNGGU KERJA KOSONG JUAL AGAMA



NOTA
lebih setahun dahulu
tukar tiub telah kenal
siapa dia nasha ini

sekilas nasha dalam hotel lima bintang
sudah tahu betina mana akan dilanggan


MAJLIS SYURA DISARAN GUGUR KEANGOTTAN NASHA
- malaysia kini

Majlis Syura PAS disaran menasihatkan bekas timbalan presiden PAS Nasharuddin Mat Isa supaya berundur sebagai anggotanya kerana ia dilihat jalan terbaik mengelakkan isu berkaitannya dieksplotasi.

Bekas naib presiden PAS Ahmad Awang berkata, menarik diri secara sukarela merupakan langkah terbaik bagi menangani kontroversi itu.

"Mereka boleh beri nasihat supaya beliau berundur. Itu secara diplomasi.

"Beliau diminta berundur secara elok-elok," katanya sambil menegaskan tindakan diplomasi itu menjadikan PAS "lebih selamat".

Ahmad yang juga bekas anggota Majlis Syura berkata, itu langkah terbaik walaupun badan itu mempunyai kuasa menggugurkan keahlian anggotanya.

Menurut Ahmad lagu, tindakan itu juga boleh mengelakkan serangan BN ekoran kenyataan Nasharuddin yang mahukan PAS keluar daripada Pakatan Rakyat ekoran perbezaan pendapat dengan DAP berhubung isu hudud.




sila baca tulisan yang keluar 1 jun 2011


POLITIK DAN GARIS POLITIK

Saya selalu membaca dan mengamati tulisan, komentar dan analisa politik terkini tentang negara kita ini. Saya membaca dalam Bahasa Melayu dan juga Bahasa Inggeris. Ada yang menarik: sayangnya banyak pula yang membosankan. Membosankan kerana sang penulis hanya bergelut dengan personaliti individu - si politikus. Tidak lebih dari itu.

Politik bukan hanya tentang individu. Politik ialah tentang kuasa. Perjuangan politik ialah perjuangan untuk merebut kuasa. Merebut kuasa bertujuan untuk merebut punca-punca ekonomi. Di belakang punca ekonomi ialah kelas. Perjuangan politik ialah perjuangan kelas.

Kelas dan ekonomi tidak dapat dipisah macam santan dengan kelapa. Setiap sosok manusia tergulung ke dalam satu kelas. Secara kasar – ada dua kelas: yang memerintah dan yang di perintah i.e yang berkuasa dan yang tidak berkuasa. Yang berkuasa ialah mereka yang memiliki harta dan kekayaan. Yang tidak berkuasa ialah mereka yang tidak memiliki harta kekayaan dan gulungan miskin.

Dalam sistem ekonomi kapitalis seperti dalam negara kita ini – gulungan miskin adalah kaum tani, kaum nelayan dan kaum buruh. Mereka ini adalah kumpulan terbanyak. Manakala kumpulan terkaya tidak ramai. Kumpulan kaya amat sadikit – mereka adalah kumpulan minoriti. Tetapi mereka menjadi pemilik harta kekayaan yang terbanyak. Justeru melalui harta kekayan, mereka dapat membeli kuasa.

Ini bukan tulisan propaganda. Ini hakikat – fakta saheh - yang boleh di rujuk kepada Jabatan Statistik Negara. Fakta fakta – ekonomi dan kelas ini - menjadi kabur atau sengaja dikaburkan dengan agenda agama, dengan agenda bahasa, dengan agenda kaum dan bangsa. Politik ialah agenda merebut kuasa. Period. Khalas. Agenda-agenda yang lain hanyalah alat dan taktik untuk mengolah persetujuan orang ramai untuk bangun merebut kuasa.


Justeru untuk saya, perjuangan politik ialah untuk melupuskan kuasa kumpulan kaya yang sedikit dan mengambil alih punca-punca ekonomi yang ada dalam tangan mereka. Harta kekayaan wajib diambil kembali untuk di agih-agihkan kepada rakyat terbanyak. Ini seperti yang telah dan sedang dilakukan oleh kerajaan Selangor. Kerajaan Pakatan Rakyat telah mengambil kembali hak air dari syarikat Syabas dan memberikan secara percuma pada orang ramai.

Justeru berlaku perlawanan yang maha hebat antara Pakatan Rakyat dengan gerombolan United Malays National Organisation di Selangor. Perlawanan ini ialah perlawanan untuk merebut punca ekonomi. Ini adalah perlawanan dua kelas – kelas kaya yang menindas sedang berlawan dengan rakyat. Suara orang teramai - suara rakyat - diwakili oleh Pakatan Rakyat.

Hingga ke tahap ini, jika masih ada penulis dan pemberi komentar politik tidak memahami hakikat kelas dan ekonomi maka si Mamat atau si Minah itu wajib rajin membaca dan mentelaah. Panjangkan akal dan panjangkan ilmu. Sehingga ke hari ini memiliki akal fikrah yang kritikal masih belum dicukai lagi.

Kalau saya membawa para pembaca ke luar Malaysia – hakikat yang sama juga dapat kita lihat. Di Amerika Syarikat Barack Obama dipilih untuk mempertahankan dan menjaga kepentingan saudagar senjata dan para taikoon di Wall Street. Raja Abdulah dipilih untuk mempertahankan kepentingan gulungan feudal di Saudi Arabia. Sarkozy di Peranchis dipilih untuk mempetahankan kepentingan saudagar Peranchis dan kaum Zionis di Peranchis.

Apabila tuan pembaca telah memahami asas-asas politik dan ekonomi diatas maka saya akan membawa pembaca untuk memahami apa makna dan tanda perebutan puncuk pimpinan Pas yang sedang berjalan hebat sekarang. Perlawanan hebat yang saya maksudkan ialah perebutan kerusi Timbalan Presiden Pas diantara Mat Sabu dengan Nasharudin Mat Isa dan Tuan Mat.

Untuk saya pertandingan ini adalah perebutan kuasa. Perebutan kuasa ini ialah perjuangan kelas. Kalau kita kaji dari segi politikal ekonomi, dalam istilah politik moden Parti Pas ini ialah parti yang mewakili kepentingan borjuis kecil Melayu. Parti yang mewakili kepentingan borjuis besar dan borjuis nasional ialah United Malay National Organisation. Justeru saya berani berkata disini bahawa tidak mungkin Daim, Ananda, Vincent Tan atau Syed Mokhtar menjadi ahli Pas. Parti Pas tidak akan memperluaskan kepentingan ekonomi mereka.


Pas mewakili Guru-guru Melayu, Tok Peraih, Penjaja, Tuan Empunya Warong, Kontrektor Kelas Bawah, Peneroka, Nelayan termasuk juga Askar dan Polis Pencen. Gulungan ini merasa kepentingan ekonomi dan gaya hidup mereka dapat dipertahankan oleh Parti Pas.

Kalau Pas ini parti bojuis kecil Melayu bagaimana pula dengan ulama dalam Pas? Biar saya terangkan disini bahawa dari segi ekonomi para alim ulama juga memiliki kelas. Dari segi pensejarahan penubuhan parti politik di Malaysia kita akan dapat memahami bahawa alim ulama dalam Pas ini tergolongn kepada borjuis kecil Melayu. Mereka merasa diri mereka akan dipinggirkan oleh United Malays Natioanl Organisation yang amat mesra bersekongkol dengan Towkay dari MCA atau bekas penjajah British. Hujah agama ketika keluar dari payung United Malays National Organisation pada ketika itu adalah hujah terbaik untuk mempertahankan kepentingan ekonomi kelas borjuis kecil Melayu.

Justeru hari ini kita akan bertemu dengan ulama yang bekerja dengan United Malay National Organisation. Mereka ini saudagar agama yang kaya dan lumayan. Kerja mereka ialah mencari ayat-ayat dan hadith nabi untuk 'menghalal' kan apa saja dasar dan tindak tanduk United Malay National Organisation.

Dengan ini apakah Mat Sabu dan Nasaruddin ini memiliki pandangan politik dan kelas yang sama kerana mereka berdua berpayung dalam Parti Pas? Jawabnya tidak. Parti MCA adalah parti towkay tetapi ramai juga buruh yang menjadi ahli ini. Parti MIC ialah parti Chettiar dan Mandur tetapi ramai kuli estate yang menjadi ahli.

Awas dan waspada. Didalam kumpulan borjuis kecil ini juga akan terdapat sosok-sosok yang berminat untuk menjadi borjuis besar dan borjuis nasional. Didalam PKR juga pasti ada yang bermimpi untuk menjadi borjuis nasional. Bermimpi untuk menjadi tuan pemilik kuasa jana leterik atau pemilik kilang gula dan beras. Ini bukan sesuatu yang mustahil.

Ditahap ini dalam politik negara kita apa yang wajib kita kenali ialah kepentingan kelas apa yang di wakili oleh Mat Sabu. Kepentingan kelas siapa pula yang diteraju oleh Nasharudin Mat Isa. Seperti saya tulis diatas tadi – perjuangan politik ialah perjuangan kelas. Untuk saya mustahil kedua-dua mereka ini mewakili kelas yang sama. Jika mereka dari kepentingan kelas yang sama mustahil mereka akan bertempur.

Nasharudin dikatakan dari jalur ulama. Tetapi dalam analisa politikal ekonomi ulama ini tidak memiliki apa apa makna. Ini hanyalah ‘tagline’ untuk menjual produk. Ulama hanya jenama yang dikenali umum. Majoriti ahli Pas adalah manusia warak yang ritual agama Islamnya terjaga rapi. Untuk para ritualis ini jenama ulama ini cukup memyakinkan. Justeru dengan bijak Nasharuddin telah melabelkan dirinya ulama. Jenama ini amat baik untuk meraih sokongan dalam Parti Pas.

Dalam analisa ini bukan jenama ulama yang kita bincangkan tetapi 'calon ulama' atau yang 'bukan calon ulama' itu mewakili kelas yang mana? Ini soalan yang wajib kita terus bertanya apabila kita membaca politik. Jika kita dapat memecah persoalan kelas maka kita akan dapat memahami pertembungan politik yang sedang berlaku dihadapan mata kita.


Akhbar Utusan Malaysia diaanggap suara musuh oleh Pas dan Pakatan Rakyat. Kebelakangan ini – sebelum muktamar Pas berlangsung - akhbar ini tetiba menyatakan rasa gumbira dan senang hati jika 'kumpulan ulama' dalam Pas ini mencapai kemenangan. Malah sekali imbas kita lihat Mubarak – kumpulan Umno Pencen – tetiba berkempen untuk Nasarudin. Jelas suara United Malay National Organisation ini mahu 'tim ulama' menang dan terus berkuasa.


Beberapa tulisan dalam akhbar Utusan semuanya memperlihatkan bahawa United Malays National Organisation merasa takut jika sekiranya Mat Sabu berjaya mengalahkan Nasaruddin dan Tuan Mat. Utusan kelihatan berhempas pulas menabur racun berkempen agar ahli Pas akan mengenepikan Mat Sabu

Lalu timbul persoalan? Kenapa Utusan sibuk mahu Mat Sabu kalah? Jawapan untuk soalan ini ialah kelas. Dalam pemahaman politik moden Mat Sabu ini mewakili kelas Mustadhafin atau kelas tertindas. Dalam bahasa politik moden Mat Sabu ini mewakili kelas kaum proletar – kaum buruh dan kaum tani – kaum majoriti yang tertindas.

Nasharudin Mat Isa walau pun dalam Parti Pas tetapi memiliki niat dan mimpi untuk menjadi borjuis besar - borjuis nasional. Cita-cita untuk menjadi borjuis nasional ini hanya akan termakbul jika sekiranya Pas dan United Malay National Organisation dapat bersatu dan bekerjasama dalam satu perserikatan yang baru. Penyatuan ini dibawah lambang Perpaduan Melayu.

Justeru pertembongan Mat Sabu, Nasa dan Tuan Mat ini memiliki implaksi yang amat jauh merentas markas tarbiah Pas di Gombak. Kemenagan Mat Sabu akan membuka satu garis baru didalam Pas. Garis ini ialah garis memperjuangan gulungan tertindas. Jangan lupa Mat Sabu ini pernah menimbulkan isu Padi Kunca di Kedah dimana tuan tuan pemilik tanah sawah yang luas merasa tergugat.

Tuan-tuan tanah ini ada yang menyokong Pas. Lalu mereka merasa marah kerana kain sarong topeng agama mereka telah diselak terbuka oleh Mat Sabu. Manakala Nasarudin tidak memiliki apa-apa budaya politik melawan. Malah Nasa ini dikatakan amat beersedia untuk bersekongkol dengan United Malay National Organisation. Manakala Tuan Mat mencelah bertanding untuk memastikan garis musthadafin yang dibawa oleh Mat Sabu dikuburkan.

Dari sini amat jelas menunjukkan bahawa kepentingan kelas melintasi kepentingan parti politik. Ini samalah seperti United Malay National Organisation yang melaungkan ketuanan Melayu tetapi akan sedia berkerjasama dengan para cukong dari MCA atau MIC untuk kepentingan kelas mereka.

Pasti ada sosok-sosok dalam Pas yang bersedia berkerjasama dengan United Malays National Organisatuion untuk memastikan – inshaaalh – mimpi mereka untuk menjadi borjuis nasional termakbul. Juga memastikan kepentingan ekonomi mereka dipertahankan dan dikembangkan. Jangan pula hairan jika saya katakan hari ini sosok-sosok jenis Nasa ini juga ada dalam PKR dan DAP. Cuma ketika ini suasana politik tanah air kita belum memberanikan mereka menunjukkan muka.


Jelas disini United Malay National Organisation mahu garis Mat Sabu dikalahkan. Tetapi semuanya terpulang kepada ahli Pas sendiri. Mereka yang membuat keputusan untuk memilih diantara dua garis politik ini. Politik kuasa orang kaya disatu pihak dan politik kaum buruh dan kaum tertindas disatu pihak lagi.(TT)


MALAM 30 OGOS KITA BERHIMPUN



BAKAL MENATU NAJIB DAN BESAN NAJIB SEDANG DI CARI OLEH INTERPOL



CIK SITI MULUT BESAR ATAS BAWAH





KESAH SATU KELUARGA LANUN
ini betul keluarga lanun
mula mula rosmah ceraikan laki
kemudian najib ceraikan bini

dua dua mengakui bujang dan dara
tak mengaku janda dan duda
anak isteri dan suami lama
tak dibenarkan muncul di media

mereka mula merompak

di kazahtan pula
satu minah bernama maira ceraikan suami
maira alih nama macam nama presiden

anak maira dari laki pertama nama daniyar
tapi pakai nama daniyar nazarbayev
nama macam nama anak buah presiden
tapi tak sangkut paut dengan presiden

masuk universiti kulumdia
pakai ijazah palsu
kemudian tipu beli rumah di new york

maira pula terlibat dengan mafia rusai
maira terlibat dalam kes bunuh

anak perempuan najib
bernama cik siti mulut besar atas bawah
bertemu dan bertunang dengan daniyar

maka lingkaran lanun ini bertemu
lingkaran lanun ini menjadi satu kumpulan lanun
kalau zaman dulu anak pak lebai kahwin dengan murid pak lebai
anak tok penghulu kahwin dengan bakal tok penghulu

satu keluarga penyamun di malaysia
satu keluarga penyamun di kazakhtan
satu terlibat kes bunuh di kuala lumpur
satu terlibat kes bunuh di kazakhtan

interpol sedang cari maira kerana kes bunuh
interpol sedang cari daniyar kerana kes tipu
interpol akan cari najib kes bunuh altantuya di paris

inilah kesah satu keluarga lanun!


SIAPA DIA MINAH SLIM INI?



NAJIB SOROK BAKAL MENANTU DI MALAYSIA - keadilan daily

KUALA LUMPUR 28 Ogos: Kelibat bakal menantu Najib Razak iaitu Daniyar Nazarbayev bersama tunangnya, Nooryana Najwa dalam Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Perdana Menteri di Pekan Pahang, Ahad lalu tersebar di internet dan memeranjatkan banyak pihak.

Kemunculannya itu menimbulkan tanda tanya adakah beliau sebenarnya bersembunyi di Malaysia atau diseludup masuk oleh bakal mentuanya itu.

Ia kerana Daniyar sedang diburu pihak berkuasa antarabangsa.

Sebelum ini Keadilan Daily melaporkan seorang lelaki menyerupai Daniyar menjalani latihan ketenteraan dengan lengkap berseragam seakan-akan tentera Malaysia di kem askar Port Dickson.

Walaupun kesahihan gambar berkenaan berkenaan belum dapat dipastikan tetapi Najib sehingga kini tidak membuat sebarang penafian.

Daniyar mengikut laporan New York Post dan media antarabangsa lain, pernah menipu bapa tirinya, Bolat Nazarbayez seunit kondominum mewah berharga AS$20 juta (RM60 juta).

Mengikut media berkenaan, ia berdasarkan dokumen mahkamah yang difail di Mahkamah Agung Manhattan, Amerika Syarikat manakala Daniyar kemudian dilapor menghilangkan diri.

Ahli Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN, Fariz Musa mempersoal kehadiran individu yang dikaitkan dengan jenayah antarabangsa yang bergerak bebas di negara ini.

“Ia menimbulkan kontroversi bagaimana seorang yang terpalit dengan jenayah antarabangsa seperti itu boleh bergerak bebas dalam negara, malahan di kediaman Perdana Menteri,” kata Fariz yang juga Koordinator Jingga 13.



MALAM 30 OGOS DATARAN MERDEKA



JANJI DI CAPATI RAKYAT DI PAKSA DATANG UNTUK BUAT RAMAI




SURAT PAKSAAN RESMI







BERITA MEMERANJATKAN
lihat surat ini
ini surat paksaan
untuk memastikan warga
datang ke janji di capati

tapi ada berita yang lebih penting

berita ini ialah adanya pegawai kerajaan
yang telah mula berani membocorkan surat resmi

semakin ramai pegawai kerajaan
yang kini telah muak dan benci
dengan united malays national organisation
surat ini hanya satu contoh

lihat segala dokomen kes lembu
yang kini ada dalam tangan rafizi
lihat segala dokumen tentang kes pkfz
yang kini ada dalam tangan pakatan

lihat pula bagaimana minit mesyuarat najib
tentang projek mrt ampang
kini telag berada dalam tangan rafizi

semua ini adalah contoh
kebencian rakyat terhadap gerombolan

tetapi awas
gerombolan akan menipu di pru13
semua projek tipu sedang dijalankan
selangor akan jatuh
bukan kerana tak ada sokongan
tapi kerana penipuan

tunggu dan lihat!

NOTA:
berapa ramai agaknya
bangla dan mat indon
yang di upah datang?
kah kah kah


BERHIMPUN TANPA PAKSAAN
janji demokrasi
pada malam 30 ogos
tidak mwwajibkan sesiapa datang

kalau nak dartang datang
kalau tak nak datang tak salah

cuma di cadangkan sila pakai kuning
bju kuning
selaur kuning
topi kuning
kain tudung kuning
gigi kuning

tapi:
jangan pakai seluar dalam kuning
bahaya ini tanda perlu beli
seluar dalam baru kah kah kah


TIDAK ADA PAKSAAN UNTUK DATANG





LEPAS RAYA PROGRAM MENGHASUT DAN MELAWAN DI SANA SINI



PENGUMUMAN UNTUK SEMUA


sila pilih program program mengahsut
yang telah di rancang bertujuan
sila datang bersama
sila buat ramai

1 - malam 30 ogos kuala lumpur
2 - pada 1 - 9 september di shah alam
3 - pada ahad petang jam 2:00 di padang milo raub


NOTA:
di kuala lumpur dan seluruh negara
sila pakai baju kuning

di galeri shah alam pamertasn karton zunar

di padang milo raub - rakyat bangun melawan

UNTUK KESEHATAN TELINGA
sila dengar radio bangsar utama













SEJARAH MELAWAN BRITISH WAJIB DITULIS KEMBALI - JANGAN DITIPU OLEH GEROMBOLAN





MAT INDERA NASIONALIS BANGSA





SEJARAH PERJUANGAN KIRI MELAWAN BRITISH


Amerika pon asalnya tanah jajahan British.. merdeka/menderhaka dari british.. Semasa nak menderhaka/keluar dari british independent day mereka kumpul dana.. dan mungkin syarikat hindia timur one of the sponsor tuh bendera Amerika macam depa.. Mungkin Ramai nampak kita macam DIJAJAH British tetapi hakikat sebenarnye SYARIKAT HINDIA TIMUR dari british ni yang jajah kita.. mereka KAPITALIST..

menjajah untuk perdagangan perniagaan mereka sama macam kita hari ni.. Modus Operandi Amerika SAMA dengan SYarikat Hindia Timur.. Keuntungan Kaum Pemodal.. Ingat Amerika ni adalah Ganti Syarikat Hindia Timur.. Pemodal.. jual beli senjata untuk keuntungan.. Ada juga rumors mengatakan emas di fort Knox (simpanan emas) sebenarnye takda.. dah kena rembat.. kosong je..

tu Dolar adalah duit kertas yang dicetak tanpa nilai atau sandaran emas yang kukuh.. Dibelakang gomen Amerika ni kaum pemodal.. Sama macam Malaysia dibelakang ahli politik juga kaum pemodal yang melobi untuk keuntungan.. Baca la sejarah.. selidik setiap fakta.. fikir secara kritis.. dan nilai sendiri..
By Anonymous on SEJARAH MELAWAN BRITISH WAJIB DITULIS KEMBALI - JA... on 8/28/12

Eden sotuju!!
By Anonymous on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27/12

sang saka tu = bendera UMNO la bang TT.. kat UMNO bleh pulak taruk sang saka.. bendera mesia, kene ciplak la.. lain kali amik la holiday.. pinjam sama itu dadu.. ingat.. jangan tikam nombor 2, 3x saja tikam.. kendian boleh blah..
By Anonymous on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27/12


Betul mmg dari bendera Sharikat Hindia Timur British, bendera Amerika pun sejarahnya dari bendera Sharikat Hindia Timur. Jadi tak salah kata diciplak dari bendera Amerika
By Anonymous on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27/12

bro ko salah la,bendera malaysia ni ciplakan dari bendera East Indian British Company Falg tahun 1776,kan waktu tu kita dijajah british bro,bukan amarika yang jajah,maybe orang melayu yang buat jalur temberang tu dia dapat inspirasi dari bendere itu dan mengubahnya kepada bulan dan bintang dengan tambahan warna kuning je sebagai warna lambang raja2 tanah melayu ni buktinya,bendera amerika pun sebenarnya inspirasi dari bendera british itu juga

http://majorityrights.com/weblog/comments/flags_of_the_united_states_and_british_east_india_company/ kiranya bendera british pertama,lepastu amerika masa malaysia nak merdeka mereka amik bendera tu ubah sikit je...xde motif nusantara langsung,itu melambangkan imperialisme ke atas nusantara merah putih lambang nusantara,di asia ni berapa negara yang kalenrya merah putih? rasenya ade 7 negara,diletakkan pada flag british kan jadi 14 jalur melintang
By Hamidi Fizie Bin Ahmad on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27/12

dato onn akhirnya dibuang dari umno,hilang harta benda dan akhirnya rumah dato onn dilelong. dato onn diberi pengkebumian negara krn setelah bantahan keras(baca:turun kejalan raya) dari org ramai begitu juga penganiayaan cara halus pada org yg bersemangat dlm umno,ikhlas(baca:naif) tunku sendiri,juga anwar umno mmg bukan parti,dan tidak pernah menjadi parti.ia hanyalah sebuah persatuan org2 kaya yang tamak.sesiapa sahaja yg tidk tamak akan disingkirkan
By Anonymous on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27/12

hello bro memang patut d tulis semual siapakah yg betol2 pejuang kemerdekaan terutamanya org2 yg dikatakan kiri itu pejuang negara...
By Anonymous on SEJARAH PERJUANGAN MENGHALAU BRITISH PERLU DI TULI... on 8/27




SETAN DAN YANG DISETAN KAN



SIAPA YANG SETAN MADEY INI ?




KENYATAAN MAHATHIR CEPATKAN KEJATUHAN UMNO - harakah daily

Bukan sekali Mahathir Mohammad membuat kenyataan yang agak mengecutkan Umno-BN berdepan sebarang kemungkinan perubahan dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).

Terkini, bekas Presiden Umno itu dalam blognya dan beberapa portal lain menyebut kononnya peralihan kuasa kerajaan pusat adalah sebesar-besar bahaya.

Lebih menghairankan, Mahathir seolah-olah sudah mula meroyan dan tidak segan menyatakan "Lebih baik syaitan yang anda kenali dari malaikat yang anda tidak kenal".

Pada penafsiran biasa, rakyat akan melihat bahawa syaitan yang dimaksudkan Mahathir mungkin sekali adalah BN kerana pada frasa ayatnya jelas menyatakan bahawa lebih baik memilih syaitan yang anda kenal daripada malaikat yang anda tidak kenal.

Rakyat tidak merasakan ia suatu yang sangat pelik kerana Mahathir juga pernah menyebut Umno itu busuk hingga ke ususnya.

Begitupun, perkembangan itu membawa kegusaran kepada Umno-BN.



KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... JANGAN BUAT SILAP..... kah kah kah..

kah kah kah... JANGAN SALAH BACA.... kah kah kah...

woit.... MADEY SENGAJA TIMBULKAN AJENDA SYAITAN.... kah kah kah...

kah kah kah...MADEY ADA AJENDA BERJANGKA PANJANG.... kah kah kah...

kah kah kah... SIAPAKAH YANG DIANGGAP SYAITAN OLEH MADEY?... kah kah kah

kah kah kah... MUHYIDDIN KE SYAITAN?.... kah kah kah..

kah kah kah.... NAJIB KE SYAITAN KERANA TERLIBAT KES BUNUH?.... kah kah kah..

kah akh kah.... ATAU ROSMAH YANG SETAN.... kah kah kah...



MALAM 30 OGOS KITA RAYAKAN