.

Isnin, 12 Januari 2015

KUTU BAH BOODEK




SIAPA BUNUH ALTANTUYA
Agama yang baik adalah...bila beragama kita rasa hidup sehidup hidupnya....segar sesegar segarnya..tanggungjawap setanggung tanggungnya...dan hidup benar sebenar benarnya...ini....pergi masjid dahlah layu..hampa...runsing..keliru....lepas keluar masjid terus mati jiwa raga....pui.....apa punya turrrr....agama itu indah solid dan cun....yang peeegang peegang itu yang bikin mati....

kalaulah meke meke ni paham apa itu..usoli fardu jumati makmunan...kan indah dunia ni......yang sebut imaman tu tak reti reti ke buat kerja benar....apkebende.....siapa siapa makan gaji agama ni berani tanya....siapa bunuh althantuya...orang tu aku kasi thumb..setakat ni...baik aku kominiskan diri.....pui. on AGAMA KAKI BOODEK
DD KAYBEE
at 7:47 PM
KUTU BAH BOODEK
A Samad Said nama saja Sastrawan Negara tapi dia tak faham. Yang Paul Pukimak tu pertikaikan adalah Jakim menghasut orang Islam mengenai keganasan. Yang sijanggut penuh kutu dan macai sewaktu dengannya pertikaikan mengenai kehebatan Putrajaya kononnya. Pasal bengang terus setuju dengan Paul. Kesian ada juga manusia macam ni. on AGAMA KAKI BOODEK
Anonymous
at 7:33 PM

HISAP DADAH
khutbah membodek..masa khutbah aku tak dengar..tok lebai labon tempat aku takleh pakai..pandai khutbahkan orang, berebut jawatan nak jadi imam..phuii..kahkah..

anak tok lebai labon sendiri hisap dadah..bila org tegur, wahh bukan main marah jika anak ditegur..harta wakaf masjid buat mcm barang sendiri..org kampung nak guna siap mintak sewa..kencingkan je kepala lebai labon mcm ni.. on AGAMA KAKI BOODEK
Anonymous
at 7:33 PM
USTAZ KELEPET DUIT
pado moso ini salah satu kojo yang lumayan adolah kojo jadi uztas, jadi ustaz bukan utk sebarkan ugamo tapi cari joki (duit), yg paling sonang koja bagi ceramah pada yg dah islam, makno eaa orang melayu lah tuu..sobab tu cino, koling dan orang asli ramai masuk kristian sobab lobai kristian ni sanggup masuk utan untuk menyebar ugama mereko. 

Banyak masjid yg den dah poee kalu tengok bajet masjid tuu lobih pado sotonggah masuk poket ustaz.. tu sobab kojo ustaz ni loaded, duit eaa lobih kurang macam koja enjoneer atau doktor..kahkahkah on AGAMA KAKI BOODEK
panglimo potaseh
at 4:58 PM


at 4:57 PM









--------------

WORLD BREAKING NEWS



KPECAH 

BERITA 

SEDUNIA

peguam eric paulsen
telah ditangkap oleh mata mata
di brickfeild
baru sabentar tadi
kurang lebih pada jam
9:00 malam

seramai lebih dari
15 orang  mata mata
telah terlibat 
dalam penangkapan ini

ketika berita ini ditulis
eric paulsen telah dibawa
ke pejabat 
peguam untuk kebebasan
lawyer for liberty
di petaling jaya

hanya tukar tiub
pemecah berita

------------

KEMENGAN PRU 13 JALAN TIPU











Keputusan mahkamah dalam kes Mejar Zaidi menyebabkan Malaysia kehilangan askar yang hebat

Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (BERSIH 2.0) amat kecewa dengan keputusan mahkamah tentera hari ini yang mendapati Mejar Zaidi Ahmad bersalah dalam kes berhubung dengan laporan polis yang dibuatnya tentang dakwat kekal pada Pilihan Raya Umum ke-13.

Hukuman yang dijatuhkan kepadanya – pemecatan daripada perkhidmatan Yang Di-Pertuan Agong – bermaksud kerjayanya dalam bidang ketenteraan selama 26 tahun dan satu hari berakhir walaupun masa depannya dalam bidang ini sepatutnya masih cerah berdasarkan rekod cemerlangnya selama ini. 

BERSIH 2.0 mengenali Mejar Zaidi sebagai seorang yang penuh komitmen dalam peranannya sebagai warga, pembimbing keluarga, dan askar. Malah, kerana komitmen peribadinya dari segi profesional dan kemasyarakatanlah beliau membuat laporan polis berhubung kegagalan dakwat kekal semasa pengundian awal. 

Major Zaidi telah menjelaskan tindakan beliau: Beliau tidak mahu proses pengundian pada hari membuang undi juga dicemari sepertimana yang berlaku pada hari mengundi awal. Beliau juga mahu mempertahankan imej tentera daripada dicemari bersama dengan imej Suruhanjaya Pilihan Raya - kerana, bagi beliau, jika perbuatan berdiam diri ini samalah bersekongkol dalam memperlakukan sandiwara terhadap rakyat. 

Malangnya, betapa pun usaha gigih beliau, tiada tindakan yang diambil ke atas SPR hingga hari ini, dan tidak ada sesiapa daripada SPR yang didakwa atas angkara ini. Tiada hasil daripada ratusan laporan polis yang dibuat terhadap SPR, kecualilah daripada laporan Mejar, di mana hukuman dikenakan terhadap pemaklum dan bukannya pesalah. 

Mejar Zaidi telah memainkan peranannya sebagai warganegara untuk mengetengahkan skandal terbesar antara penyelewengan yang melanda Pilihan Raya Umum ke-13. Beliau telah membayar harga yang tinggi dalam melaksanakan tanggungjawab ini, manakala Malaysia telah kehilangan seorang askar yang hebat hari ini.

BERSIH 2.0 juga kecewa dengan mahkamah tentera kerana tidak menunggu keputusan semakan kehakiman tetapi mengambil keputusan untuk meneruskan prosiding, walaupun terdapat aduan daripada pihak pembelaan terhadap keadilan dan integriti prosiding. Kami kini menunggu semakan kehakiman, yang akan didengar kebenaran untuk permohonannya pada 5 Februari di Mahkamah Tinggi KL. Moga-moga ada lagi keadilan bagi Mejar Zaidi.








----------

AGAMA KAKI BOODEK






KOMENTAR
agama ini dari dahulu lagi
memiliki sejarah
bersubahat dengan gulungan penindas

agama ini juga memiliki
tradisi melawan penindasan

hakikatnya hari ini
agama islam di malaysia ini
sedang digunakan untuk menindas
untuk membodek
untuk menghalalkan kezaliman









Khutbah Jakim berat sebelah, kata 

sasterawan negara 


Khutbah Jumaat yang disampaikan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) lebih bersifat berat sebelah dan terlalu mengungguli Putrajaya, kata  A Samad Said.
Sasterawan Negara itu berkata, ekoran khutbah Jakim yang dilihat lebih cenderung ke arah itu, Masjid India menjadi pilihannya untuk menunaikan solat Jumaat sejak lebih setahun lalu.
“Dari dulu lagi saya mengambil keputusan untuk tidak berjumaat di Masjid Negara kerana khutbahnya sangat berat sebelah. Saya memang langsung tidak mahu dengar benda-benda yang berat sebelah dan selalu mengungguli kerajaan.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/khutbah-jakim-berat-sebelah-kata-sasterawan-negara#sthash.lvUBV4OP.dpuf

KAH KAH KAH

woit
nasib baik ada tamil
nasib baik ada cina
lari dari islam bodek
boleh masuk masjid india
boleh masuk masjid cina
kah kah kah

kalau payah sangat
tak payah pergi masjid
kalau hanya untuk
doakan kezaliman
kalau untuk doakan
raja dan sultan

APA PUNYA BOODEK



-------------

BUDAYA SAMSUL MEREBAK









FACE BOOK

12 hrs · 
Orang Cina pandai2 - pada kapasiti masing2. Tapi ini bodoh punya Cina.


KAH KAH KAH
woit
budaya samsul 
ada juga dalam mca
semua nak masuk framer
kah kah kah
APA PUNYA FRAME

------------

NASI PANGGUNG KELMARIN




NASI PANGGUNG 


kelaparan dimana-mana
tak kenal rupa, usia
di sana, anak kecil berlari menanti di bahu jalan
sebotol air, sebungkus nasi
di sini, sosok-sosok murba memaku diri
menunggu giliran di beri sebungkus rezki 

RAMAI AWEK DATANG

Menu & kontributor di Jln Panggung minggu ini:-
Tim Dapur Jalanan - Koey Teaw Sup
Tim Syed Syahir - Roti Canai / Air Mineral
Tim Kamal - Nasi Ayam
Qish Awek Cun - Kueh Sayur / Kek

Anak semua bangsa; bersolidariti, berkerja bakti & buat ramai:-
Aisyah, Husin, Fazzy, Fazi, Angel, Fauzi, Hazman, Muss, Amir
Fitrah & Tim Recycle, Mat Luthfi, Dr Maslee Sekeluarga
Afiq, Shakir, Amar, Zahra & semua Tim #OpsKualaKrai
Hijrah, Azen, Paan, Hakim, Acap & Tim BangsarBoys
& semua yg hadir, berkongsi kasih, bersetiakawan di Jln Panggung!

TERIMA KASIH SEMUA
Setiap minggu setia di Jalan Panggung
jumpa hujung minggu ini!

++ Tim DapurJalananKL #OpsKualaKrai baru pulang jam 2pg 11 Januari 2015. Tahniah diucapkan kepada semua tim, semua yg terlibat dgn kerja bakti di Kuala Krai!

MAAF - JURU GAMBAR 
LULUSAN UITM

++ Untuk maklumat terkini, info-info mengenai kami boleh cari & tekan like Facebook page DapurJalananKualaLumpur & follow twitter - @dapurjalanan & instagram - dapurjalananKL. Cari, follow & LIKE!!

++ Untuk yang mahu menyumbang boleh masuk ke akaun Dapur Jalanan, CIMB: 8001-7278-49 SPKL Collective

++ Untuk yang ingin sama-sama potong bawang atau sumbang makanan atau apa-apa nak disumbang boleh talipon: ezzuandi 0192671285 atau Hadi Khalid 0126648873

Sejiwa, Sebangsa, Keperitan mereka, keperitan kita bersama!
Solidariti untuk Pantai Timur

Dapur Jalanan Kuala Lumpur
*Makanan Adalah Hak Anak Semua Bangsa*
12 Januari 2015

PULANG DARI KAMPONG KANDEK 
GUA MUSANG KELANTAN



--------------

TUKAR TIUB TEPAT





KOMENTAR
ramalan
dan analisa tukar tiub
hingga kini masih tepat
masih di sasaran betul



Kapten tembak MH17 didedah

Rusia gesa pegawai tentera Ukraine disiasat

-
KIEV 11 Jan. - Pemberontak pro-Rusia mendedahkan identiti serta gambar juruterbang pesawat tentera Ukraine yang didakwa menembak jatuh pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 sehingga mengorbankan 298 nyawa di timur negara ini pada 17 Julai lalu. 

Jawatankuasa Siasatan yang diketuai oleh Alexander Bastrykin, bekas sekelas Presiden Rusia, Vladimir Putin, melaporkan bahawa juruterbang terbabit yang dikenali sebagai Kapten Vladislav Voloshin perlu disiasat oleh pihak berkuasa Belanda yang mengetuai siasatan berhubung nahas tersebut. 


----------

SOHEH WUJUD



SOHEH WUJUD
Bro ,
Tempat bernama E-Bra memang betul-betul ujud. Di Oman ada sebuah pekan kecil yang di sebut E-bra tapi ejaan nya I-bra. Kalau Najib tahu tempat ini ujud mesti di datang dengan suami dia bila habis shopping dan main golf.


KAH KAH KAH

kah kah kah

-------------

SIAPA SAMSENG INI?






KAH KAH KAH







Memalukan! Pemuda UMNO menggasak Wira PERKASA

 | January 10, 2015
Kejadian menyerang dan menumbuk itu berlaku ketika majlis penyampaian bantuan mangsa banjir.
gadyhPETALING JAYA: Memalukan, apabila pemimpin politik dan pertubuhan bergaduh di khalayak ramai sampai menyebabkan kecederaan dan membabitkan laporan polis. Barangkali mereka ada masalah sendiri sehingga tidak dapat mengawal diri biarpun di depan umum.
Itulah ceritanya apabila Ketua Wira Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) Bahagian Lenggong, Saad Abdul Rahman mendakwa cedera di muka dan menerima tiga jahitan, akibat ditumbuk Ketua Pemuda UMNO bahagian sama, Mohamad Iruan Zulkefli.
Kejadian menyerang dan menumbuk itu berlaku ketika majlis penyampaian bantuan kepada mangsa banjir diadakan di Dewan Kampung Kelantan, Lenggong, petang Khamis.


KAH KAH KAH






-------------

PEGAWAI KHAS KJ KAKI PUKUL






KOMENTAR

mana boleh komen
nanti sub kudis
ini kes polis

PEGAWAI KHAS MENTERI
SEORANG KAKI PUKUL
Mana saya tahu – KJ
 | January 10, 2015
KJ belum sempat berhubung dengan pegawai khasnya berhubung insiden gaduh di Lenggong
KUALA LUMPUR: Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar enggan mengulas mengenai insiden pergaduhan di antara pegawai khasnya dengan seorang pemimpin Perkasa Perak baru-baru ini.
“Saya belum sempat berhubung dengan pegawai berkenaan, tapi oleh kerana hal ini sudah dilaporkan (kepada polis), saya serahkan kepada polis
“..Kena tanya polislah..Mana saya tahu,” katanya selepas berlangsungnya sidang akhbar Parlimen Belia, di sini, lapor Sinar Harian.
Sebelum ini, insiden itu dilaporkan berlaku di sebuah majlis di Lenggong, Perak mula tersebar secara meluas menerusi media massa.

KAH KAH KAH
la la la
baru sekarang tahu
malaon kaki pukul
ini menantu abah
punya pegawai
kah kah kah

dulu satu wartawan
ada cerita hot hot
anak ke? menantu ke?
seorang menteri ke?
seoarng pm ke?
tak berapa jelas
di manila ke?
di jakarta ke
tunjuk ada sepetol
kah kah kah
tapi ni cerita lama
masa abah tengah tidoo
kah kah kah

APA LANCHOW




--------------

TANDA TANDA SUDAH SAMPAI







DRB-Hicom, Yayasan Albukhary sumbang 

RM5 juta bantu mangsa banjir

DRB Hicom Berhad (DRB-Hicom) dan Yayasan Albukhary hari ini menghulur sumbangan berjumlah RM5 juta serta pakaian dan peralatan keperluan asas untuk mangsa banjir di Kelantan, Terengganu dan Pahang.

Cek sumbangan itu diserahkan kepada Timbalan Perdana Menteri  Muhyiddin Yassin oleh Pengarah Urusan Kumpulan DRB Hicom  Mohd Khamil Jamil pada satu majlis di Shah Alam.  Turut hadir di majlis itu presiden  Muhyiddin Charity Golf (TSMCG),  Mohd Effendi Norwawi.

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/drb-hicom-yayasan-albukhary-sumbang-rm5-juta-bantu-mangsa-banjir#sthash.U3NjEc3Z.dpuf


KAH KAH KAH

woit
faham tak?
tahu tak?
apa makna berita ini
sumbangan pada
malikul sembab
bukan pada mat mongol

ini maknanya malikul
sudah bersedia untuk
singkir mat mongol

berita ini bukti
mat mongol dalam bahaya
pakatan dalam bahaya
malikul sudah bersedia
untuk jadi piem

APA JADI BIK MAMA

------------

KEPUTUSAN BICARA MEJER ZAIDI










Untuk makluman semua, keputusan kes Mejar Zaidi Ahmad akan diberi pada:

Tarikh : 12 Januari 2015 (Isnin).
Masa : 9.00 pagi
Tempat : Kompleks Mahkamah TUDM KL, Pangkalan Udara Sungai Besi, Kuala Lumpur.
Mahkamah Tentera dijangka akan memberi keputusan kes Mejar Zaidi 

Sebelum ini pada 19 Disember 2014 peguambela Mejar Zaidi berkata mereka tidak akan mengemukakan hujahan penggulungan selain permohonan untuk mahkamah dibubarkan berikutan timbulnya kemungkinan kewujudan prejudis dalam panel penghakiman. Namun Mahkamah Tentera berkata mereka tiada hak membubarkan mahkamah dan juga tidak berhajat untuk menangguh perbicaraan sehingga keputusan semakan kehakiman di Mahkamah Tinggi (Lihat Military court says no power to declare mistrial in airman’s ‘indelible ink’ case dan Halt Court Martial of Major Zaidi Ahmad Pending Judicial Review by High Court). 

Demi keadilan bagi Mejar Zaidi, BERSIH 2.0 telah membuat laporan polis menggesa siasatan dibuat terhadap komen Facebook yang menimbulkan kecurigaan terhadap integriti dan neutraliti Mahkamah Tentera yang membicara Mejar Zaidi (BERSIH 2.0 buat laporan polis tentang komen Facebook yang mungkin memudaratkan perbicaraan Mejar Zaidi).

Kami masih mempertahankan Mejar Zaidi dan menekankan bahawa beliau sama sekali tidak bersalah, malah telah menunjukkan kesetiaannya terhadap rakyat dan negara dengan melaporkan perkara ini kepada pihak polis supaya siasatan dibuat terhadap isu dakwat kekal. Aduan itu tidak mendedahkan apa-apa perkara yang menjejaskan keselamatan negara. Perlu ditekankan lagi, bukan imej institusi tentera yang tercemar tetapi imej Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Namun badan tersebut masih tidak dipertanggungjawabkan atas kegagalan dakwat kekal pada PRU13. Sebaliknya Mejar Zaidi yang berprinsip atas kebenaran pula yang dihakimi. 

Mahkamah bukan sahaja mesti berlaku adil tetapi juga mesti dilihat sebagai berlaku adil. Bukan sahaja kehidupan dan mata pencarian Mejar Zaidi yang terjejas dalam kes ini, tetapi juga keyakinan orang ramai dan juga rakan seanggota Mejar dalam Tentera Udara Diraja Malaysia, yang turut berhadapan dengan dakwat kekal yang gagal tetapi tidak berupaya membuat aduan rasmi atas sebab-sebab tersendiri.

Bagi mereka, dan kepada semua warga Malaysia yang lain yang sudah letih melihat ketidakbertanggungjawaban yang berterusan bagi banyak skandal yang wujud dalam urus tadbir kerajaan, keberanian Mejar Zaidi menjadi pedoman kita.

Peringatan Penting bagi mereka yang ingin ke Mahkamah Tentera untuk mendengar keputusannya:1. Apabila anda tiba di pintu masuk utama, anda harus mendaftarkan diri untuk mendapatkan pas masuk. Sila beritahu anda dari organisasi mana.
2. Setelah mendapat pas masuk, anda kemudian harus memandu/menunggang kenderaan ke dalam kompleks mahkamah. Jika menaiki teksi, sila turun di dalam kompleks, Perjalanan dari pagar ke Kompleks Mahkamah adalah sejauh kira-kira 1KM.
3. Anda tidak dibenarkan membawa telefon bimbit, laptop atau apa-apa alat rakaman ke dalam Kamar Mahkamah. Pihak keselamatan mahkamah akan meminta anda meninggalkannya di dalam peti simpanan di luar mahkamah.
4. Alat tulis dibenarkan untuk dibawa masuk ke dalam kamar Mahkamah.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila hubungi Zoe di talian 03-77723275/019-4380428

Kehadiran pihak anda adalah amat dihargai.

Sekian, terima kasih.







------------

BILA CIPAP BASAH






BILA CIPAP 

BASAH

berahi ni tak mengenal kulit
berahi tak mengenal agama
berahi tak mengenal jantan betina
pakai kain tudung ke
tak ada apa makna
tok arab tu lagi cool
masuk rumah merah
bagi ya salam muailaikum
bila dah pancut
alhamdulilah
KAH KAH KAH



KAH KAH KAH

enjoy de menjoy

kah kah kah

-----------