Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 22 Julai 2011

MALAPETAKA = NAKBA




TERKINI :

betul ke pendek kan cuti kerana rakyat?
atau kerana malikul sembab dah mula
kumpul orang
kah kah kah




INI NAKBA UNTUK ORANG MALAYU






nota:
pada 14 mei setiap tahun rakyat palestine menyambut nakba
pada 14 mei 1948 israel dutubuhkan dan tanah palesine

nakba ialah malapetaka

pada 31 ogos rakyat ditanah melayu menyambut nakba
pada 31 ogos 1957 british menyerak kuada kepada united malay national organisation

malapetaka ialah nakba untuk palestine
nakba ialah malapetaka untuk tanah melayu




NAJIB KORBAN CUTI UNTUK BERTEMU RAKYAT – berita hairan

Najib Razak, yang tiba di tanah air hari ini selepas melakukan lawatan ke luar negara, berkata beliau tidak sanggup bercuti lama, malah sudah berkorban masa cuti beliau untuk menemui rakyat.

Selepas melakukan lawatan lapan hari ke Turkmenistan, United Kingdom dan Itali, Najib akan berada di Selangor pula pada tengah hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH Kah
KAH KAH KAH


woit…LANCHAU…. NAK BERTEMU RAKYAT…. kah kah kah..

kah kah kah..NAPA TAK CAKAP…KENA BURUI OLEH MEDIA BARAT… kah kah kah..

kah kah kah…MUKA INI NAK JUMPA RAKYAT…. kah kah kah..

woit…ANAK NAK BERANCUK PUN PAKAI DUIT RAKYAT…. kah kah kah..

kah kah kah… TENGOK MUKA ANAK MALAON INI….kah ka kaj…

kah kah kah... DUA DUA ANAK MALAOAN INI MULUT BESAR… kah kah kah..

kah kah kah … KECIK KECIK DAH AJAR MULUT BESAR….kah kah kah

kah kah kah…AJAR MAKAN FREEE…. kah kah kah..

kah kah kah….. DAH BESAR REMBAT HARTA NEGERI…. kah kah kah..



PERSATUAN MULUT BESAR











TERKINI TER NOW TER BARU DARI KLIA




BERITA BARU MASUK


Peguam Peranchis Willim Bourdon
akan dihantar pulang malam ini ke Paris

Sayangnya kapal terbang TUDM
telah tidak berinjin
maka peguam ini akan
dihantar dengan kapal selam scoepene
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

nota:
bik mama akan datang
ke pelabuhan klng
untuk menghimpap kapal selam
ini agar ianya dapat menyelam ke dlam laut
kah kah kah




PERCUBAAN MENIPU MAK CIK FELDA




INI DIA KEPALA BANA ITU




FRU GUNA GAS PEMEDIH MATA ISRAEL, SAYA ADA BUKTI – LATHEEFA
– keadian daily

Pengarah Biro Guaman KEADILAN, Latheefa Koya mempertahankan kenyataannya bahawa polis menggunakan gas pemedih mata yang sama digunakan tentera Israel dalam memerangi rakyat Palestin.

Beliau mengulas kenyataan Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Khalid Abu Bakar yang menafikan laporan KeadilanDaily bahawa polis menggunakan gas pemedih mata yang sama ketika perhimpunan aman 9 Julai lepas.

Gas pemedih mata jenis CS itu, atau nama saintifiknya 2-chlorobenzalmalononitrile, dikatakan mampu mengakibatkan kerosakan sistem saraf, kecederaan pada mata, paru-paru dan penyakit kulit, malah pernah menyebabkan kematian kepada penduduk Palestin.

Menurut Latheefa, pihak polis tidak perlu menafikan dakwaan itu kerana pihaknya memiliki bukti kanister gas berkenaan.

Kanister itu, katanya, dikeluarkan syarikat Federal Laboratories yang berpengkalan di Amerika Syarikat.

“Kita sememangnya dapat dan ada kanister itu. Ini bukan kali pertama (ia berlaku). Yang saya dapat satu, masih panas sewaktu dikutip, tertulis Federal Laboratories,” katanya.

Berdasarkan kajian yang dilakukan, Latheefa menegaskan, Federal Laboratories adalah pembekal utama gas pemedih mata kepada askar Israel, yang digunakan untuk memerangi rakyat Palestin.

“Jadi, apabila polis menggunakan gas pemedih mata yang sama, adakah mereka menganggap mereka itu tentera Israel dan kita rakyat biasa sebagai musuh?” kata Latheefa.



Beliau seterusnya meminta orang ramai tidak terkeliru di antara gas pemedih mata jenis CS, dengan syarikat Combined Systems yang turut mengeluarkan gas pemedih mata yang sama.

“CS adalah nama gas, nama (singkatan) saintifik gas itu. Kita jangan keliru dengan Combined Systems yang juga merupakan nama syarikat yang turut sama mengelurkan gas pemedih mata CS,” kata Latheefa.

Keadilandaily sebelum ini melaporkan kanister berkenaan dikeluarkan syarikat Combined System Inc.



Bagaimanapun, Latheefa berkata, kanister model 560 CS itu dikeluarkan Federal Laboratories dan nama syarikat berkenaan juga tertera pada kanister yang diperoleh beliau.

Pada masa sama, Keadilan daily mendapati satu lagi jenis kanister model ALS5727 dikeluarkan oleh sebuah syarikat ALS Technologies Inc, turut digunakan ketika menyuraikan peserta himpunan Bersih 2.0.

Kedua-dua model kanister berkenaan- iaitu dari Federal Laboratories dan ALS Technologies Inc- mengeluarkan jenis gas CS yang boleh membahayakan nyawa manusia.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NAPA BANGANG SANGAT.... kah kah kah..

kah kah kah...INI ZAMAN INTERNET...kah kah kah...

kah kah kah...SEMUA MAKLUMAT ATAS MEJA.... kah kah kah..

kah kah kah..KESIAN MAK CIK DAN PAK CIK FELDA.... kah kah kah..

kah kah kah...JADI MANGSA PENIPUAN.... kah kah kah..

woit...ANAK MUDA BERINTERNET TAK MUNGKIN DITIPU... kah kah kah..

nota:
sila ambil perhatian
anak muda bderinternet

bukan anak muda bertenet
kah kah kah

TERNOW DARI KLIA - WORLD BREAKING NEWS





TUKAR TIUB MEMECAH BERITA - WORLD BREAKING NEWS



peguam peranchis monsieur william bourdon
akan dihalau keluar dari malaysia

dalam masa yang sama peguam lathefa dan fadiah
masih lagi berurusan di klia

nota:
hanya tukar tiub
pembawa berita saheh!

TER KINI TER NOW DARI KLIA - WORLD NEWS!



PERMINTAAN TERKINI


semua ngo dan orang ramai
sila datang bawa bantal dan
tilam dunlopilo ke klia

letak kan tilam dan bantal dunlopilo
ini di bawah semua tingkap dibangunan di klia

besar kemungkinian peguam peranchia monsieur bourdon
akan terjun mengikut tingkap
seperti yang telah dilakukan oleh teoh dan sarbaini
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

KAH KAH KAH
kah kah kah
kah kah kah



TAKUT KERANA TERLIBAT

SATU LAGI KES BUNUH ?




MEMAKAI BAJU BERSIH



nota:

berapa lama lagi
kita semua akan diperentah
oleh rosmah dan najib
cukup laaa...

anak nak bderancuk pun pakai
duit kerajaaan kah kah kah


ISTERI SARBAINI SYAK ADA UNSUR JENAYAH – mkini

Maziah Manap balu Allahyarham Sarbaini Mohamed yang dijumpai mati di bangunan Suruhajaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Kuala Lumpur mengesyaki wujud unsur jenayah serta mahu polis menyiasat.

“Kami sukacita menegaskan bahawa kami tidak menuduh bahawa arwah telah dibunuh, namun kemungkinan terdapat unsur-unsur jenayah atau foul play yang menyebabkan kematian arwah tidak boleh dibiarkan berlalu begitu sahaja,” katanya dalam satu kenyataan.

Maziah berkata rasa curiganya timbul selepas Raja Petra menerusi tulisannya mendedahkan bahawa allahyarham 'didera' sebelum menemui ajal.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…SATU LAGI KES BUNUH… kah kah kah..

kah kah kah…LAPORAN KES INI UNTUK ORANG RAMAI SEDANG DI REKA…. kah kah kah..

kah kah kah...NANTI KELUAR KENYAATAN : TIDAK DIBUNUH dan TIDAK BUNUH DIRI...kah kah kah..

kah kah kah...HANYA TAK BERNAFAS.... jkah kah kah..

kah kah kah..INI BEST NYA MALAYSIA…. SEMUA BOLEEEEH…. kah kah kah..

nota:
akan keluar laporan
bahawa sarbaini tidak dibunuh
bahawa sarbaini tidak bunuh diri
tapi mati
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah


woit… GUNAKAN LAAA…. CARA BARU…. kah kah kah..

kah kah kah… TENG BENG HOCK PUN SAMA… kah kah kah..

nota:
macam macam nak tipu melayu
macam macam nak bodohkan melayu
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

TUKAR TIUB PEMECAH BERITA - PEGUAM PERANCHIS DI TAHAN






TUKAR TIUB PEMECAH BERITA - PERTAMA DI DUNIA



berita baru masuk jam 12.51

monsieur william
telah meminta seorang peguam
beberapa minit tadi






PEGUAM PERANCHIS -DI TAHAN
















TER NOW TER KINI TER BARU TER TER TER


berita jam 12.31:

pegawai kastam dan imigresen
masuk ke dalam pesawat kapal terbang
untuk mengambil peguam peranchis ini

TER NOW

william telah dipisahkan dari isterinya
oleh pegaswai imigrisen
dan telah dibawa ke bilik sosl siasat

isterinay masih menunggu


PEGUAM PERANCHIS KES BUNUH ALTANTUYA

siapa lelaki jantan ketiga?

william bourdon yang menjadi
peguam untuk SUARAM
kini sedang di tahan di klia

peguam peranchis ini akan
memberitahu rakyat malaysia
siapa dia jantan ke tiga
bersama altantuya di paris
ketika jual beli kapal selam

malam ini monsieur bourdin akan bersama
dengan warga kota kota kuala lumpur untuk satu
jamuan maklam malam di dewan sivik petaling jaya

jamuan makan malam ini
untuk mengutip dana
untuk membuka kes kapal selam
di peranchis!

PROGRAM SABTU ESOK - JANGAN LUPA



MAK CIK BERSIH






nota:

sejarah telah dibuat
apabila mak cik ini
telah memakai baju kuning
ketika jumpa anak badak dan isterinya
kah kah ka




KEMPEN LAWAN KEZALIMAN DITERUSKAN

Facebook event link: https://www.facebook.com/event.php?eid=193130820745666


OPS KUNINGKAN MALAYSIA
diteruskan pada hari Sabtu ini. Pakailah tudung, t-shirt, seluar, kasut, sarung kaki, topi, gaun, gelang tangan atau kanta mata berwarna KUNING untuk meneruskan OPS KUNINGKAN MALAYSIA sehinggalah sistem pilihanraya mencapai tahap BERSIH yang cukup memuaskan.

Untuk Sabtu bertarikh 23 Julai, berikutlah aktiviti-aktiviti yang akan diadakan oleh penyokong-penyokong BERSIH 2.0.

SELANGOR

KONVOI KUNING: KONVOI LAWATAN KE PUTRAJAYA / YELLOW CONVOY: TRIP TO PUTRAJAYA

Masa/Time: 10.00am – 2.00pm
Tempat bermula/Starting point:

DATARAN SHAH ALAM
Tempat berakhir/End point:
MASJID PUTRA JAYA


Aktiviti/Activity: Sekiranya anda tidak pernah mengunjungi Putrajaya, inilah masa yang terbaik untuk melawat Bandar ini. Konvoi kereta dan motosikal sambil memakai baju berwarna KUNING dan ikat kain atau riben KUNING pada kenderaan anda. Ingat: Berhati-hati di jalan raya. / If you’ve never stepped foot at Putrajaya, this is the best time to visit this mini-city. Convoy together in cars and motorbikes while dressed in YELLOW and tie a YELLOW strip of cloth or ribbon to your vehicle. Reminder: Be careful on the road.

Anjuran/Organiser: AJK Gerakan Rakyat Selangor Bersama MBSC

SENJA KUNING DI TEPI TASIK / YELLOW EVENING BY THE LAKE SIDE

Masa/Time: 5.00pm – 7.00pm
Tempat/Venue:
TASIK TAMAN JAYA , PETALING JAYA

Aktiviti/Activity: Minggu lepas kami makan-makan di Lotus PJ. Minggu ini kami akan bersenam bersama-sama di Taman Jaya. Boleh berjoging, berjalan-jalan atau bersantai sambil memakai baju berwarna KUNING. Sekiranya anda ingin mengetuai kumpulan untuk senaman robik, bolehlah bersenam bersama-sama! / Last week we had a eating session in Lotus PJ. This week we will exercise together at Taman Jaya. You can jog, walk or just relax while wearing YELLOW. If you would like to lead the in aerobics, let’s exercise together!

KUALA LUMPUR KITA PUNYA


BERJALAN-JALAN DEMI MEMOIR 9 JULAI / MEMOIR WALK FOR 9 JULY

Masa/Time: 2.00pm – 4.00pm
Tempat berkumpul/Gathering point: Pasar Seni / Central Market KL
PASAR SENI/SENTRAL MARKET

Aktiviti/Activity: Ramai yang tidak dapat hadir pada 9 Julai akibat sibuk, sakit, masalah kenderaan dan lain-lain sebab. Marilah menyempurnakan hasrat yang tidak tercapai dengan mengingati pahlawan-pahlawan seperti Arwah Baharuddin yang berjalan pada 9 Julai. Pakai baju KUNING. / Many could not make it on 9 July due to work, health, mobility and other reasons. Come and fulfil your intention to walk by remembering the heroes such as Arwah Baharudding who walked on 9 July. Wear YELLOW.

Event Link: https://www.facebook.com/event.php?eid=129244687162169

IPOH MALI


SANTAI KUNING DI POLO GROUND / RELAXING IN YELLOW AT POLO GROUND


Masa/Time: 8.00am – 9.30am
Tempat/Venue: Taman permainan/Playground, TAMAN POLO

Aktiviti/Activity: Bersenam untuk menjaga badan sambil menunjukkan bahawa tidak salah untuk memakai warna KUNING. Juga untuk menyeru kepada orang ramai untuk mengambil berat mengenai isu-isu di negara kita. / Exercising to stay healthy while showing that there is nothing wrong in wearing the colour YELLOW. Also to call on people to be more concerned about the issues affecting our country.

Event Link: https://www.facebook.com/event.php?eid=186251761434609


KALAU TEMPAT HANG LEKEH!


Hampa kerana tiada acara OPS KUNINGKAN MALAYSIA berdekatan dengan anda? Anda boleh juga menganjurkan acara OPS KUNINGKAN MALAYSIA pada hari Sabtu.

Panduan terdapat di sini: http://bersih.org/?p=4461

Disappointed because there are no OPS KUNINGKAN MALAYSIA events held nearer to you? You can also organise an OPS KUNINGKAN MALAYSIA event on Saturdays.


PANDUAN ADA DISINI:
http://bersih.org/?p=4461


KANG KONG



nota:

tak sangka tikus kang kong
ini pun pakai baju bersih
kah kah kah

PERJUANGAN KITA BERSAMA




BEBASKAN TAHANAN POLITIK



SYRAT DARI PEMBACA

aku cuba cari budak konstabel ni sampai lubang cacing. gambar kau dah tersebar seluruh internet.kau nak tunjuk kuasa?baik.aku tunjuk dekat kau apa itu kuasa! kau akan tengok budak-budak batch kau naik, kau masih kekal sebagai konstabel faham.

Oleh supt zul pada LAWAK BODOH DARI POLIS PENCEN pada 11/07/21

Tuan, Saya merupakan salah seorang dari peserta BERSIH pada 9 Julai yang lalu.

2. Untuk makluman semua, seorang polis yang menutup mukanya dengan sapu tangan ini telah bertindak kejam terhadap para peserta perhimpunan aman tersebut.

3. Polis tersebut juga telah bertindak kasar dengan menyepak, menumbuk dan mencaci-caci peserta perhimpunan aman walaupun peserta perhimpunan aman tidak melakukan apa-apa bentuk keganasan kepada pihak polis. Selain rakaman beliau yang telah menumbuk mangsa dengan menggunakan gari, beliau juga telah dilihat menyepak dan menumbuk peserta perhimpunan aman yang lain.



4. Sehubungan itu, kami memohon supaya pihak polis dapat mengambil tindakan disiplin terhadap polis berkenaan di atas beberapa faktor seperti berikut: i. Polis berkenaan telah mencalar imej PDRM kerana wajah beliau telah dirakamkan ketika melakukan kekasaran terhadap peserta perhimpunan aman; ii. Polis berkenaan patut dikenakan tindakan disiplin yang berat bagi memberikan pengajaran kepada pihak polis yang lain supaya lebih profesional ketika menjalankan tugas; iii. Polis berkenaan telah melanggar undang-undang dan prosedur operasi standard (SOP)ketika menjalankan tugas di mana polis berkenaan tidak ada hak untuk menutup muka beliau, menumbuk perut peserta perhimpunan dengan senjata (gari) dan mengeluarkan kata-kata kesat kepada peserta. Sehubungan itu, sukacita pihak kami ingin mengesyorkan perkara seperti di perenggan empat (4) di atas untuk perhatian dan tindakan pihak polis sewajarnya. Sekian, terima kasih.

Oleh Rakyat pada LAWAK BODOH DARI POLIS PENCEN pada 11/07/21

eleh polis level konstabel..nak jadi polis level konstabel ni ada spm pun dah cukup.spm hancur pun leh jadi polis konstabel.. depan budak2 boleh la nk buat muka ketat..depan profesional lain terus terkedu..nak speaking english tak tahu.. gaji dorang pulak rendah je pun..nama pun lepasan spm..setakat duduk kuarters polis, rumah flat, toksah nak berlagak.. nak tumbuk2 orang pulak..dia nak orang takut dengan dia..padahal depan inspektor terus kecut telo.. takper..aku ingat muka budak ni..sampai mampos la ko jadi konstabel.. baru ko tau langit tinggi ke rendah..

Oleh Tanpa Nama pada LAWAK BODOH DARI POLIS PENCEN pada 11/07/21


http://www.facebook.com/weareallteohbenghock?sk=wall tolong promosikan page ini ... kita semua adalah Teoh Beng Hock ...

Oleh Tanpa Nama pada LAWAK BODOH DARI POLIS PENCEN pada 11/07/21

UMporNO pakai katak macam polis pakai samseng perkasa yang ini? http://1.bp.blogspot.com/-Sxa0EYX7--Y/TiZYU59NxVI/AAAAAAAAEzE/-hi8gJbXtpQ/s640/anjing%2Bumno.jpg

Oleh Tanpa Nama pada SATU PENGHINAAN TERHADAP MELAYU pada 11/07/21

TERUSKAN PERJUANGAN KITA


KELUAR MASIH MENUNGGU




GUGUR SHAHEED DALAM BERJUANG



nota:
semakin ramai yang mati
ketika rosmah dan najib memerintah
ramai mati dalam tahanan
rami mati di tembak polis

ramai mati dalam siasatan

kita tidak ada pilihan
kita wajib humbankan gerombolan
secepat mungkin - jika tidak
makin ramai yang akn menjadi mangsa rosmah dan najib
kah kah kah


BERSIH 2.0 : POLIS MASIH PERTAHAN BAHARUDDIN MATI KERANA SAKIT JANTUNG - minsider

Polis menegaskan kematian Allahyarham Baharuddin Ahmad, seorang peserta Himpunan Bersih 2.0 tiada kaitan dengan gas pemedih mata atau meriam air seperti mana yang didakwa.

Pengarah Jabatan. Keselamatan Dalam Negeri dan Ketenteraman Awam Datuk Salleh Mat Rashid berkata, lokasi di mana Baharuddin berada iaitu di kawasan berhampiran Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) langsung tidak ditembak dengan gas pemedih mata.

“Kematian Baharuddin Ahmad dikatakan mati kerana ditinggal pasukan polis, Baharuddin, 56, dikatakan mengalami kesesakan nafas akibat terhidu gas pemedih mata.

“Hasil siasatan mendapati tiada gas pemedih mata dilepaskan di KLCC dan ia disahkan dengan rakaman litar tertutup di KLCC,” katanya pada sidang media di Bukit Aman.
Jelas Salleh, berdasarkan rakaman CCTV Baharuddin melarikan diri ke arah Avenue K yang terletak berhampiran KLCC kerana cuba mengelak daripada semburan meriam air.

Berdasarkan rakaman CCTV di dalam Avenue K, Baharuddin memasuki premis itu pada pukul 4.29 petang secara tergesa-gesa dipercayai melarikan diri daripada semburan meriam air yang turut diikuti peserta Himpunan Bersih 2.0 yang lain.

Rakaman juga mendapati Baharuddin memegang dada semasa melarikan diri.

“Di sana (Avenue K) pintu boleh ditutup (secara automatik) dan Baharuddin didapati rebah di bahagian dalam, dia terpisah daripada orang lain kerana pintu lain sudah ditutup.

NOTA:
sila baca berulang ulang berita ini
baca sekali lagi
baca lagi

dapat faham?
dapat yang maknanya?


BACA INI:
….. kematian ahli PAS itu disebabkan serangan jantung.

jelas kematin ini menurut polis akibat serangan jantung
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

mana polis tahu?

mati sakit jantung
atau mati sakit gigi
hanya boleh disahlan oleh doktor
melalui post mortem

mana dia kenyataan doktor?
mana dia laporan post mortem?

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

sudah hampir dua minggu tidak ada laporan post mortem?
kenapa?


kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

ini kerna laporan post mortem sedang direka
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

SURAT DARI MESIR




ANAK MUDA JADI TAMBAH GERAM





PELAJAR MALAYSIA DI MESIR BANGUN MELAWAN


ringkasnya begini. susulan daripada himpunan bersih di mesir, presiden ngo SUARA, ngo yang menggerakkan bersih, telah dimaklumkan oleh pihak U Azhar bahawa beliau diberhentikan daripada pengajian. Atas permintaan dari kedutaan malaysia.

FB dan email mangsa = [facebook mohd firdaus mazlan -

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000992683191

email - kokis_koki@yahoo.com]

Disebabkan kes tersebut, dicampur beberapa kes lain seperti yang saya sebut sebelum ni, maka pada 19 Julai lepas diadakan himpunan tergempar mahasiswa. Boleh dirujuk dekat link fb [facebook pmram desak:

http://www.facebook.com/pmram.desak?sk=wall]

dan juga [facebook Kami Mahasiswa Mesir Prihatin:

http://www.facebook.com/pages/Kami-Mahasiswa-Mesir-Prihatin/197907953552924?sk=wall].

Manakala di fb [facebook 3000 People Request Khairi Jalalluddin Resignation from JPMK Mesir -
http://www.facebook.com/pages/3000-People-Request-Khairi-Jalalluddin-Resignation-from-JPMK-Mesir/147936545280672]

Terdapat video ulasan setelah gagal menyerahkan memorandum kepada Jamil Khir dan Duta Malaysia ke Mesir. Pelajar telah berhimpun secara aman dan cuba menyerahkan memorandum kepada Jamil Khir yang sedang berada di Mesir pada 20 Julai.

Pada hari ini, 21 Julai, sekali lagi pelajar cuba menyerahkan memorandum bantahan di kedutaan.

NOTA:

lihat klip ini
yang menggambarkan perjuangan
pelajar malaysia di mesir
bila mana memo mereka enggan diterima
oleh saekor malaon




NOTA:

lihat munkeee lari
bila lihat anak muda
munkeee cepat cepat masuk ke dalam kereta
kah kah kah

PASAL APA JADI BANGANG





BAHAYA NASI KANG KANG



nota:
rosmah kini adalah
pembantu pakatan rakyat
peranan yang dimainkan oleh rosmah
sama seperti peranan ibrahim ali

ibrahim ali menaikkan kebencian bukan melayu
rosmah mansor menaikkan kebencian mak cik melayu
kah kah kah


PEMBANGKANG BERSATU HANYA UNTUK MENANG PILIHANRAYA - meloya

PENDANG 21 Julai - Pakatan pembangkang terdiri daripada Pas, DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) bergabung hanya untuk memenangi pilihan raya dan sebab itu mereka sentiasa bertelagah dalam perkara lain, kata Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kedah, Ahmad Bashah Md. Hanipah.

"Mereka bertelagah dalam apa jua isu, kadang-kadang sampai memberi kata dua seperti yang berlaku baru-baru ini di Kedah,” katanya.

"Kerana itulah Pas sanggup menukar perjuangan mereka daripada memperjuangkan negara Islam kepada memperjuangkan negara kebajikan.

"Hanya mahu melihat calon mereka menang, Pas sanggup ubah prinsip perjuangan mereka kerana hendak menambat hati penyokong DAP dan PKR,” kata Ahmad Bashah. – TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…KENAPA BANGANG SANGAT NI?.... kah kah kah..

kah kah kah… INGAT PEMBANGKANG BERSATU KERANA NAK GOTONG ROYONG TUAI PADI?... kah kah kah..

kah kah kah..INGAT PAKATAN BERSATU KERANA NAK MENCANDAT SOTONG?.... kah kah kah..

kah kah kah…INGAT PAKATAN BERSATU KENA NAK TANGAP BIAWAK… kah kah kah..

woit…MEMANG LAH BERTSATU NAK MENANG PILIHARAYA…. kah kah kah…

woit…KENAPA BANGANG SANGAT PEMIMPIN GEROMBOLAN INI…. kah kah kah..

kah kah kah…MAT MONGOL SORANG BANGANG CUKUP LAA...kah kah kah

kah kah kah... MAT MONGOL B KENA NASI KANG KANG … kah kah kah..

kah kah kah… SEMUA KENA NASI KANG KANG PASAL APA?.... kah kah kah

TERUSKAN PERJUANGAN KITA