Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 2 Februari 2012

ASIAN WALL STREET JOURNAL - MEDIA ZIONIS




APA SEBENARNYA ASIA WALL STREET JOURNAL


The Asian Wall Street Journal ( AWSJ ) menjadi buat mulut pada minggu ini. Jarang sekali akhbar luar negara dibincang bagini hebat terutama oleh orang-orang yang tidak membaca akhbar ini. Dari Pemuda Pas hingga ke Menteri Luar Malaysia semua ada memiliki pandangan tentang AWSJ. Pandangan ini berkaitan dengan kenyataan temu bual Anwar Ibrahim yang baru dilaporkan dalam akhbar ini.

Saya juga memiliki pandangan tentang AWSJ. Saya juga memiliki pandangan tentang Israel. Saya juga memiliki pandangan tentang peranan zionis Israel di Timur Tengah dan di seluruh dunia. Saya juga memiliki pandangan tentang perjuangan adil rakyat Palestin. Saya juga memiliki pandangan tentang homoseksual. Pandangan-pandangan saya ini mungkin tidak selari dengan pandangan Anwar Ibrahim, atau dengan pandangan pandangan Dewan Pemuda Pas – mustahil padangan saya akan sama dengan pandangan Menteri Luar Malaysia.

Tetapi disini bukan pandangan tentang zionis Israel atau tentang hubungan homoseksual yang ingin saya lakar. Saya ingin menggarap tentang apa dia akhbar ASWJ. Untuk saya jika warga Malaysia memahami apa dia ASWJ maka dengan serta merta kita akan sedar betapa bangangnya heboh-heboh kita minggu ini. Saya juga berharap apa yang saya lakar ini akan membawa pencerahan fikrah untuk membantu kita memahami realpolitik – memahami peranan media dan modal.

ASWJ ini bukan secara tetiba wujud di Asia untuk menjadi bacaan wajib kepada politikus dan kaum pemodal di Asia Tenggara. Sebelum meluasnya pengaruh ASWJ ini telah wujud satu majalah yang dipanggil Far Eastern Economic Review (FEER). Majalah mingguan terbitan Hong KOng yang dimulakan dari tahun 1946.

Majalah FEER ini cukup berpengaruh dikalangan kaum pemodal dan politikus di Asia Tenggara. FEER adalah suara dan lambang keagungan Empire British. FEER mewakili kepentingan kaum pemodal Anglo-Amerika. Majalah ini menjadi suara dan nadi kaum pemodal British yang ketika itu masih banyak menguasai gedung-gedung perniagaan di China dan Asia Tenggara.

Pada tahap gemilangnya FEER pernah mencecah lebih dari 90,000 naskah jualan untuk satu minggu. Dan jangan terperanjat – warga yang paling banyak membeli dan membaca FFER ialah warga Malaysia. Ini pada ketika pengaruh kaum pemodal British di Tanah Melayu kemudian Malaysia masih mencengkam kukuh.

FEER kemudian telah dibeli oleh syarikat Dows Jones & Company pemilik ASWJ. Nampak atau tidak apa ertinya pembelian ini? Towkay AWSJ membeli FEER bukan hendak memastikan majalah ini laris dan terus berkembang. Niat pembelian ialah untuk membunuh mati majalah ini. Apabila FEER tutup kedai pada tahun 2009 maka berkembanglah akhbar AWSJ yang seratus peratus mewakili kepentingan ekonomi kaum pemodal multinasional dari Wall Street Amerika. Kematian FEER adalah tanda bahawa pengaruh kaum pemodal British telah malap dan pengaruh kaum pemodal Amerika melonjak naik di Asia dan Asia Tenggara.

AWSJ - namanya sahaja telah menunjukan bahawa akhbar ini tanpa segan silu mengatakan kepada dunia bahawa ianya mewakili kepentingan Wall Street. Untuk Mak Cik Felda dan Pak Cik Felda yang tidak tahu - Wall Street ialah nama satu jalan di New York. Di jalan ini ialah rumah Bursa Saham Amerika, NASDAQ , New York Mercantile Exchange. Jalan ini adalah tempat dimana lanun dan penganyak-penyangak kapitalis bertelur, mengeram dan menetaskan kerenah, masalah dan bala bencana kepada muka bumi ini.

Wall Street tempat berjual beli. Wall Street juga menjadi reban utama kaum Zionis Antarabangsa. Di Wall Street kaum Zionis berkumpul bersama kaum kapitalis antarabangsa untuk membuat duit dan mencari laba. Penyangak dan lanun besar di Wall Street ini akan menjual apa sahaja yang boleh dijual. Mereka akan membeli apa saja boleh dibeli dengan murah dan dijual dengan mahal.

Tepong, sawit, minyak, candu, bom, kapal terbang, China Doll, hutang, kokain, ganja, arak - malah apa sahaja yang mendatangkan keuntungan akan diniagakan di Wall Street. Warga di Wall Street ini tuhanya bernama Dolar. Kiblat mereka ialah Federal Reserve. Nabi mereka ialah pada ketika ini bernama Ben Benarke seorang Zionis - sebelumnya Allen Greensopan juga seorang Zionis.

Kalau dizaman Nabi - Wall Street ini ialah jalan ke rumah Abu Jahal. Kalau di zaman Kerajaan Melayu Melaka Wall Street ialah jalan ke rumah Kitul dan Mendeliar. Kalau di Malaysia Wall Street ini ialah jalan ke rumah Mahathir Muhamad.

Di Wall Street ini akan di rancang siapa naik dan siapa turun. Bukan hanya siapa naik dan siapa turun di Rumah Puteh sahaja yang dirancang di Wall Street malah kuasa politik dunia pun akan diniagakan di Wall Street. Disini akan dirancang siapa mendapat kuasa di negara Dunia Ketiga atau siapa yang wajib dijatuhkan dan negara mana wajib diserang.

Untuk pembaca budiman biar saya nyatakan disini - Pintu Rumah Puteh dan Pintu Wall Street hubung berhubung. Masuk pintu hadapan Rumah Puteh akan membuka pintu belakang Wall Street. Kadangkala masuk pintu hadapan Wall Stareet akan membukan pintu belakang Rumah Puteh. Ini realpolitik dalam dunia hari ini. Ini kuasa politik, kuasa ekonomi dan kuasa bala tentera Empire Amerika dan kuasa Wall Street. Ini lah kuasa kaum pemodal dan kaum kapitalis.

Akhbar ASWJ journal ini ada Edisi Eropah ada Edisi Khusus untuk dunia termasuk Amerika Latin. Tuan empunya AWSJ ini ialah Dow Jones & Company - syarikat penerbitan gergasi yang berpengkalan di Amerika. Kaum pemodal dan kaum kapitalis selain dari melanggan dan mengupah ‘tukang lobi’ mereka juga memiliki akhbar dan media yang bertujuan untuk mengolah pandangan dan pendapat untuk memastikan kepentingan modal mereka didahulukan. Media kapitalis ini mengolah pandangan untuk memastikan kaum pemodal akan mendapat keuntungan maksima. Dunia ini mahu dibentuk dalam acuan kapitalis.

Peranan AWSJ ini tidak jauh bezanya dari peranan Utusan Malaysia. AWSJ melakar pandangan untuk kaum pemodal antarabangsa. Utusan Melayu melakar pandangan untuk kepentingan United Malays National Organisation. Yang berbeza hanyalah Utusan ditulis oleh penulis lekeh hinggakan tak ada sesiapa membeli dan membaca Utusan. AWSJ dengan dana yang lumayan mengupah penulis yang licik lagi berpengalaman hinggakan ajenda jahat kaum pemodal dan kaum Zionis antarabangsa ini tidak dapat dilihat.

Ramai yang lupa atau sengaja tidak mahu ingat bahawa sebelum Anwar ditemu bual, AWSJ juga telah menemu bual Najib Razak. AWSJ memberi nasehat agar Najib meneruskan ‘dasar terbuka- dasar liberal ’ sehingga ‘terkangkang’ luas agar kaum kapitalis antarabangsa dapat mengaut keuntungan maksima. Menurut AWSJ Najib hanya berkemungkinan menang pilihanraya jika Najib berani melupuskan kepentingan dasar pro Bumiputera. Dasar pro-Bumiputera ini menyusahkan kaum pemodal antarabanga untuk meniaga di Malaysia menurut pandangan AWSJ.

Dari bacaan saya – ini bukan nasehat. Ini tekanan. Tetapi temubual ini tidak menjadi buah mulut kerana dalam negara kita ini para pemikir Melayu yang pro-Bumiputera ‘kecut telor’ tak berani bersuara takut tersalah cakap. Jika silap cakap mungkin tidak lagi akan dijemput untuk menjadi ahli panel dirancangan Forum RTM atau tidak dipilih untuk menjadi juri di Pertandingan Juara Lagu.

Temu bual Anwar Ibrahim di AWSJ ini juga adalah satu tekanan untuk memastikan kepentingan kaum pemodal antrabangsa didahulukan. Perhatikan betul betul buah butir yang dilapor. Anwar berkata ‘lebih banyak lagi penswastaan akan dilakukan’. Kenyaatan ini untuk menyedapkan hati kaum pemodal antarabangsa kerana Anwar sedar dan tahu siapa di belakang AWSJ ini.

Mengenai Israel dan Zionis – saya harap telah jelas dari apa yang telah saya lakar. Kepentangan kaum kapitalis antarabangsa dan kaum Zionis adalah pada ketika ini ikat mengikat. Hari ini 6 buah syarikat Yahudi Zionis menguasai 96% saluran semua bentuk media di dunia. Sayugia cukup untuk saya menuliskan bahawa New York Times, Wall Stret Journal dan Washington Post – adalah milik Yahudi yang pro Israel.

Melalui temui bual dengan pemimpin politik Malaysia AWSJ ingin melihat apakah Najib Razak akan memberi keuntungan dan laba yang lebih berbanding dengan Anwar Ibrahim. Ini ajenda asasi AWSJ. Akhbar ini tidak akan mempedulikan tentang kezaliman ISA atau AUKU atau Akta Cetak atau jumlah bayi mati dibuang. Tidak mungkin berita-beriat sedemikian dilapor.

AWSJ sedar pada ketika ini politik di Malaysia sedang cair. Penyelidik dan pemerhati politik di AWSJ melihat tahun ini adalah tahun pilihanraya. AWSJ ingin memastikan jika Najib Razak atau Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri kepentingan kaum kapitalis akan terjaga rapi. AWSJ ini memastikan siapa yang lebih setia kepada kaum pemodal antarabangsa - Najib atau Anwar? Inilah makna temubual dari Asia Wall Street Journal. (TT)


NOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam akhbar
SUARA KEADILAN
yang terbaru - sesiapa ingin
melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
: 03-22-72-40-45


PROGRAM AHAD INI DI PERAK

















9 FEBUARI DI KUALA LUMPUR








TENG BENG HOCK TIDAK BUNUH DII DAN TIDAK DI BUNUH





PELIK -TIDAK DIBUNUH TIDAK BUNUH DIRI





KELUARGA TEOH DAPAT KEBENARAN BUAT RAYUAN - mkini
Mahkamah Rayuan hari ini membenarkan keluarga mendiang Teoh Beng Hock untuk membuat rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi Shah Alam pada Disember lalu yang menolak kebenaran membuat semakan kehakiman berhubung keputusan terbuka inkues kematian poembantu politik DAP itu.

"Keputusan sebulat suara. Kami benarkan permohonan bagi buat rayuan. Terdapat hujah undang-undang untuk meneruskan kes lagi," kata Hakim Sulaiman Daud yang mengetuai panel tiga hakim.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... BENG HOCK MATI.... kah kah kah..

kah kah kah...TIDAK BUNUH DIRI....jkah ah kah..

kah kah kah..JUGA TIDAK DIBUNUH.... kah kah kah..

kah kah kah...JADI MACAM MANA TEOH BENG HOCK MATI?.... kah kah kah

woit...INI MESTI KERJA HANTU.... kah kah kah..

kah kah kah...ATAU INI KERJA SIRUL DAN AZILAH?.... kah kah kah



NOTA:
altantuya dibunuh dan di bom
dua polis di dapati bersalah
mereka mengaku mereka di upah 100,000 ringgit
untuk membunuh altantuya

siapa mengupah sirul dan azilah
kenapa ini tidak di jawab?


AZIZAN SUDAH JADI MAT LEBONG NUMBOR SATU






NOTA:


lihat dan lihat mat lebong
sudah naik angin





BUKU JINGGA TAK SESUAI DI KEDAH - meloya

ALOR SETAR 1 Feb. – Azizan Abdul Razak ternyata tidak gentar dengan kritikan sekutu Pas iaitu Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP mengenai tindakan beliau tidak mematuhi apa terkandung dalam Buku Jingga yang dikeluarkan pakatan itu.

Ia terbukti apabila hari ini, Menteri Besar Kedah itu secara terbuka berkata, pelaksanaan apa yang terkandung dalam buku itu yang juga manifesto Pakatan Pembangkang bergantung kepada kesesuaian sesuatu negeri.

Sehubungan itu beliau menegaskan, terdapat perkara-perkara dalam buku manifesto berkenaan yang perlu ditangguh pelaksanaannya sehingga suasana mengizinkan dengan mengambil kira keadaan politik dan masyarakat setempat.

“Kita menghormati Buku Jingga tetapi ada benda-benda yang kadang-kadang kita boleh guna sekarang dan yang tak boleh lagi sebab setiap negeri itu ada masalah tertentu,” katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Exco di Wisma Darulaman di sini.

Sebelum ini Azizan dikritik oleh pemimpin kedua-dua parti itu kerana didakwa tidak mematuhi apa yang terkandung dalam Buku Jingga berhubung isu penggantungan lima mahasiswa Kolej Universiti Insaniah (KUIN) baru-baru ini.

Ia memandangkan mereka membuat tafsiran bahawa Azizan yang juga Pengerusi KUIN mengambil tindakan berlandaskan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) manakala dalam Buku Jingga dicadang dimansuhkan jika pembangkang memerintah negara.

Mengulas lanjut, Azizan berkata, tindakan tidak mematuhi sebahagian kandungan Buku Jingga bukan bererti beliau menolak buku tersebut tetapi berpendapat janji-janji dalam buku itu lebih sesuai dilaksanakan jika pakatan pembangkang memerintah negara.

“Sebagai contoh, dalam al-Quran, hukum mencuri adalah potong tangan tetapi terdapat juga kes pada zaman dahulu pencuri tak dipotong tangan kerana tahun itu berlaku kebuluran, jadi maknanya tak melaksanakan hukum itu bukan bererti menolak al-Quran tetapi mengambil kira suasana untuk memberi keadilan,” jelasnya.

Justeru, beliau telah menghubungi Presiden Pas, Abdul Hadi Awang dan pada masa sama akan menghantar pegawainya ke Kuala Lumpur untuk menjelaskan isu penggantungan pelajar KUIN itu kepada Pas Pusat.

Sementara itu, kata Azizan, terserah kepada pucuk pimpinan Pas Pusat sama ada memilih beliau bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-13 atau sebaliknya.

Pesuruhjaya Pas negeri itu berkata, jika Pas Pusat tidak mahu beliau bertanding lagi menjadi calon pilihan raya maka beliau akan akur dan berhenti daripada memegang jawatan.

“Itu hak Pas Pusat dan pemimpin di atas, kalau tak beri bertanding maka saya berhenti tetapi selagi saya di sini maka saya buat kerja macam biasa,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...APA PUNYA TUUUUR PUNYA AZIZAN.... kah kah kah..

kah kah kah... LEBONG LAGI...KELENTONG LAGI.... kah kah kah..

kah kah kah.... KALI INI MENYOROK DI BELAKANG AYAT QURAN PULAAAAAK... kah kah kajh...

kah kah kah... TAK PAYAHLAAA KELUAR HADIS...kah kah kah...

kah kah kah...TAK PAYAH KELUAR AYAT QURAN.... kah kah kah....

kah kah kah.... TERANG KAN SAJE... BAYAR DUIT KARPAL 75,000 RINGGIT ITU PUNCANYA DARI MANA?..... kah kah kah..

kah kah kah..TAK PAYAH GUNA AYAT QURAN.... JAWAB... DUIT ITU DARI MANA?..... kah kah kah..

NOTA:
menggunakan nama nabi
menggunkan nama allah
menggunkan hadis
menggunkan ayat quran
bukan sesuatu yang baru

berselindung disebalik agama
bukan satu yang baru

zul nordin pun pejuang islam
hasan ali pun pejuang islam
najib razak pun pejuang islam
ini bukan menghairankan
ini cara nak menipu mak cik dan pak cik felda!



DUIT BAYAR PEGUAM DARI MANA?


SILA SELIDIK DUIT BAYAR PEGUAM DARI PUNCA MANA?





75,000 RINGGIT BAYAR PEGUAM









NOTA:
azizan mengambil karpal singh
untuk menjadi peguam melawan
5 anak mahasiswa
bayaran 75,000 ringgit
persolaan: sdari mana duit ini
datang?

PENCERAHAN DARI PEMBACA

Ust. Azizan Abd Razak ini sebenarnya pemimpin yang agak baik, tapi kadangkala kepala angin, ego dan tak boleh ditegur. Selain dari individu PAS yang menyanjung Tun Mahathir dan status bersongkok tinggi (geng UMNO), beliau juga ingin dilihat kelainan dalam gaya kepimpinan beliau yang mahu dibezakan dengan Kelantan. Pernahkan anda lihat pemimpin PAS lain yang mengeluarkan kata-kata kasar dan menengking kepada wartawan (selalu sangat)?

Beliau adalah orangnya.... PAS sebenarnya amat terguris dengan para pemimpin mereka yang berkelakuan sebegini, cuma mereka hanya tunggu musim PRU sahaja untuk memperbetulkan keadaan dan membersihkan parti....Ingat! Presiden PAS sendiri pernah meninggalkan parti itu suatu masa dahulu dan ramai yang telah belot apabila melihat kilauan harta dan emas di hadapan mata.

Oleh itu "berkatalah benar walaupun ianya pahit", kerana Rasullulah SAW pun sentiasa berkata benar. Manusia tidak selalunya sempurna, walaupun niat asal mereka memang baik tetapi apabila diberi kuasa maka dikhianati juga akhirnya.....
By Monkey Shooter on KLIP INI UNTUK AZIZAN MB KEDAH on 1/30/12



MACAM MANA INDIA INI JADI MELAYU




NOTA:

lihat dam amati gambar di bawah
mari kita berlaku jujur
apakah muka ini muka melayu
lihat betul betul sekali lagi

tanya diri sendiri
jangan tipu diri sendiri

pakah muka ini muka melayu
atau muka warga india?


LIHAT DAN AMATI





SEMUA RAKYAT MESTI JAGA SENSITIVITI SETIAP KAUM
- meloya


KUALA LUMPUR 1 Feb. - Semua rakyat di negara ini bertanggungjawab menjaga sensitiviti masyarakat berbilang kaum, terutama yang berkaitan dengan aspek agama serta budaya.

Chandra Muzaffar berkata, tugas itu perlu dipikul oleh rakyat daripada setiap kaum dan bukan hanya oleh satu-satu kaum sahaja.

Sebagai contoh, katanya, orang Melayu cukup sensitif sekiranya sesuatu majlis diadakan pada pukul 7.30 malam kerana bertembung dengan waktu solat maghrib, tetapi perkara itu jarang dihiraukan.

Begitu juga katanya, pihak penganjur kurang prihatin apabila menghidangkan daging lembu dalam mana-mana majlis yang turut dihadiri oleh masyarakat India beragama Hindu sedangkan mereka tidak makan haiwan tersebut berdasarkan kepercayaan agama itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... INI BETUL...ORANG MELAYU SENSATIF... kah kah kah..

woit...ORANG MELAYU PALING SENSITIF BILA KELING MENYAMAR JADI MELAYU.... kah kah kah..

kah kah kah...NAMA SANKARAN PILLAY... MACAM MANA JADI MELAYU... kah kah kah..

kah kah kah...MUKA HITAM BIN LEGAM... MACAM MANA JADI MELAYU.... kah kah kah....

woit... MACAM MANA MALAON INI BOLEH JADI MELAYU... LAHIR INDIA.... kah kah kah..



NOTA:
tolong jangan tipu orang melayu
tolong gunakan nama sankaran pillay
ini nama asal




AZIZAN SUDAH MULA DULAK DALEH




MALAON GUNA DUIT ZAKAT BAYAR PEGUAM










PIHAK PERTIKAI KEPUTUSAN KUIN TAK FAHAM UNDANG-UNDANG - meloya

ALOR SETAR 1 Feb. - Menteri Besar Kedah, Azizan Abdul Razak berkata, pihak yang mempertikaikan keputusan Kolej Universiti Insaniah (Kuin) menggantung lima pelajarnya, tidak memahami undang-undang yang digunakan universiti milik kerajaan negeri itu.

Azizan yang juga Pengerusi Kuin menjelaskan, tindakan yang dikenakan bukan mengikut Akta Universiti dan Kolej Universiti (Auku) 1971 kerana Auku adalah bagi Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) sedangkan Kuin adalah IPT Swasta (IPTS).

"Mereka yang tak faham...tembak tak betul menyebabkan semua orang keliru dan pening kepala. Saya dah beri jawapan (undang-undang) IPTS lain daripada IPTA," katanya kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Exco kerajaan negeri di sini hari ini.

Azizan yang juga Pesuruhjaya Pas negeri berkata, beliau telah menerangkan perkara itu kepada Presiden Pas, Abdul Hadi Awang dan hari ini beliau mengarahkan setiausaha politiknya supaya ke Kuala Lumpur bersama dokumen berkenaan untuk menjelaskan perkara itu lagi.

"(Pengurusan Kuin) sebagai satu badan bebas, apa keputusan dibuat selagi tak bercanggah dengan prinsip nyata biar mereka putuskan. Saya tak boleh campur tangan.

“Saya pun tak boleh cakap banyak kerana perkara ini telah pun dibawa ke mahkamah...bukan kami tetapi pelajar tu yang bawa ke mahkamah," katanya.
Katanya lagi, difahamkan Kuin telah melantik peguam Karpal Singh untuk mewakili mereka dalam kes itu.

Lima pelajar universiti itu digantung pada April lalu kerana memprotes tindakan universiti mengosongkan asrama mereka di kediaman Ar-Razi di sini.

Bagaimanapun, empat daripada pelajar terbabit sudah dibenarkan menyambung semula pengajian baru-baru ini manakala seorang lagi masih dalam penggantungan. - TIEWNAMA


KOMEN TUKAR TIUB

azizan ini angkuh
tetapi ada cerita lebih dari angkuh

azizan cuba menyorokkan sesuatu
anak anak muda dijadikan mangsa

sebenarnya banyak penyelewangan dalam kuin
inilah yang ditimbulkan oleh anak mahasiswa yang berdemo
inilah yang cuba ditutup oleh azizan

bila anak mahasiswa ini ini dihadapkan ke pihak berwajib
anak mahasiswa ini telah mendapat sokong
dari peguam yang tidak lain dan tidak bukan
peguam hanipa maidin

hanipa maidin ialah peguam pas sendiri

bila azizan tahu dia gelabah
dia menemui karpal singh
dia memebritahu karpal singh
bahawa 5 pelajar yang didakwa ini ialah
pelajar yang di taja oleh united malays national organisation
pelajar ini sengaja bikin kacau
karpal singh bersetuju untuk membela kuin
bayaran 75,000 ringgit

tidak cukup dengan tipu helah ini
tidak cukup dengan beri maklumat salah pada karpal
azizan terus membuat kesilapan lagi

apa yang berlaku?

sila tanya duit 75,000 ringgit ini dari mana?
sila selidik duit belanja peguam ini dari mana?
inilah yang ingin ditutup oleh azizan

kali ini azizan berdulak daleh
pelajar di dakwa bukan atas auku
dulu azizan kata ini auku
azizan bersilat lidah
ini kerana kes penipuan azizan ini
makin di krtahui ramai

kita lihat bagaimana azizan berselindung dibelakang agama
kita lihat bagaiman azizan berselindung di belakang quran
kita lihat bagaimana azizan berselindung atas nama allah
semua ini karut
semua ini kelentong

bukan semua yang berjubah alim
bukan semua yang berjanggut kambing
bukan semua yang berserban benggali
bukan semua yang telah ke mekah tak bijak menipu






NOTA:
sila tanya azizan
duit 75,000 ringgit itu dari dana mana?


JANGAN LUPA - BACA ARKIB BERITA




TAKLIMAT EHUD BARAK SESUDAH JUMPA ZAHID






KENYATAAN ANWAR GAMBARAN AWAL DASAR LUAR JIKA JADI PM - meloya

SHAH ALAM 1 Feb. – Menteri Pertahanan, Ahmad Zahid Hamidi berkata, kenyataan Anwar Ibrahim mahu mempertahankan Israel sudah memberi gambaran awal dasar luar negara jika Ketua Pembangkang itu menjadi Perdana Menteri.

"Saya fikir daripada apa yang terlontar sekarang jelas (memberi) gambaran awal apa yang akan berlaku dan nauzubillah...,” katanya ketika ditanya mengenai pandangannya terhadap dasar luar negara jika Anwar menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Mengenai beberapa pihak yang mempertahankan bahawa kenyataan Ketua Pembangkang itu selaras dengan Inisiatif Keamanan Arab yang mahukan Israel dan Palestin memiliki negara masing-masing, Ahmad Zahid berkata Malaysia tidak pernah mengiktiraf saranan sedemikian.

"Pendirian Kerajaan Malaysia ialah Israel mesti mengiktiraf Palestin sebagai sebuah negara yang selamat bukan sebaliknya dan yang kita perjuangkan selama ini sebuah negara Palestin yang merdeka,” katanya.

Beliau berkata, Malaysia bersama-sama 132 negara mengiktiraf Palestin dan pendirian Anwar dalam isu Palestin-Israel itu adalah pendirian Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan parti pakatan.

"Ini yang sebenar diperjuangkan beliau dan rakan-rakan lain dalam Pakatan Rakyat. Apabila mereka berada di negara Islam seolah-olah mereka pejuang Islam tetapi bila berada di negara Barat mempertahankan pula Israel.

"Inilah pendirian berubah-rubah kerana cuba mengambil hati semua orang dan akhirnya terperangkap,” kata Ahmad Zahid. - TIEWNAMA

KETUA PENGGANAS ZIONIS


ARKIB : 19/07/2009

ZAHIDF TIDAK JUMPA NETANYAHU TAPI JUMPA EHUD BARAK – meloya

KUALA LUMPUR 18 Julai - Menteri Pertahanan, . Ahmad Zahid Hamidi tidak pernah menemui Perdana Menteri Israel, Benjamin Netanyahu di Pertunjukan Udara Paris, Perancis pada Jun lalu seperti dilaporkan media tempatan hari ini.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan pegawai khasnya, Halim Majid, Ahmad Zahid hanya menemui Menteri Pertahanan Israel, Ehud Barak semasa majlis koktel di pertunjukan udara tersebut.

Semalam, Ahmad Zahid dilaporkan mengadakan pertemuan bersama Perdana Menteri Israel bagi menjelaskan pendirian Malaysia berhubung isu di Asia Barat.
Laporan itu menyebut kononnya pertemuan tersebut adalah permintaan Netanyahu dan beliau adalah satu-satunya Menteri Pertahanan yang ditemuinya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit. .. ZAHID HAMIDI SUDAH JUMPA EHUD BARAK.... kah kah kah..

kah kah kah...SUDAH PEGANG TANGAN DAN CAKAP SHALOM.... kah kah kah...

woit..EHUD BARAK INI MENTERI PERTAHANAN ISRAEL.... kah kah kah..

woit... KALAU ANWAR BARU CAKAP KITA SUDAH TAHU DASAR LUAR NEGARA NANTI.... kah kah kah..

kah kah kah... INI SAHEH ZAHID DAH JUMPA EHUD BARAK ERTINYA TENTERA ISRAEL BIOLEH MASUK MALAYSIA.... kah kah kah..

kah kah kah...ERTINYA MALAYSIA BOLEH BELI SENJATA DARI ISRAEL...kah kah kah..

kah kah kah...ERTINYA BOLEH BUAT LATIHAN BERSAMA TENTERA ISRAEL DAN TENTERA MALAYSIA.... kah kah kah..

kah kah kah..ITU PASAL TENTERA MALAYSIA HANTAR PERGI AFGHANISTAN... kah kah kah..

kah kah kah...ITU PASAL APCO DATANG BUKAN OPIS DI KUALA LUMPUR...kah kah kah..

woit..INI SEMUA KERANA ZAHID SUDAH KAUTIM DENGAN EHUD BARAK...kah kah kah

NOTA:
kalau duduk rumah batu
jangan berak tepi longkang
kalau duduk rumah papan
jangan berak dalam rumah
kalau nak berak juga
berak dalam pinngan sendiri

kalau rumah batu
jangan suka baling kaca
kalau rumah kaca
jangan suka baling batu
kah kah kah