Ahad, 29 Januari 2012

KLIP INI UNTUK AZIZAN MB KEDAHNOTA:

para macai dan belachi azizan
tolong tunjukkan klip ini pada azizan
yang mungkin tak excess
bagi azizan lihat
apa maknanya perjuangan anak muda
kemudian beri aazizan dia minum
air sejuk kah kah kah
MACAM MACAM PUNYA LEBONG
NOTA:

sila lihat gambar dibawah betul betul
sila kira ada berapa orang china?
hanya ada 8 orang
lapan orang sahaja
ayah dan dua anak
sepasang suami isteri
dan dua ah soo
total lapan

mana dia gambar 50,000
kah kah kah

satu soalan cepu emas
ada berapa orang india
dalam gambar yang sama?
kah kah kah


ADA BERAPA CHINA DALAM GAMBAR?


Najib Razak bersama Rosmah Mansor bermesra dengan Tan Yee Syuen, 3, dan Tan Chang Yuen, 2, ketika mengunjungi keluarga Tan Kiew Siew, 40, dan isteri Chong Lee Chuan, 38, di Taman Sepakat, Kampung Selamat, sebelum menghadiri majlis Rumah Terbuka Malaysia Tahun Baru Cina di padang Lapangan Terbang Sitiawan, malam tadi. Turut hadir Zambry Abd. Kadir dan isteri, Datin Seri Saripah Zulkifli. – TIEWNAMA


50,000 MEMERIAHKAN RUMAH TERBUKA TAHUN BARU CINA - meloya

SITIAWAN 28 Jan.– Rais Yatim berkata, penganjuran majlis Rumah Terbuka Malaysia Tahun Baru Cina di padang Lapangan Terbang Sitiawan malam ini berjaya apabila dihadiri kira-kira 50,000 pengunjung pelbagai kaum.

Beliau berkata, ini terbukti apabila setiap pelusuk padang yang luas itu dipenuhi pengunjung daripada segenap lapisan masyarakat.

“Perhimpunan terbesar ini (orang tanya) siapa yang bilang (kira)? kita yang bilang... kerana kawasan yang besar ini dipenuhi dengan pengunjung dari empat pelusuk (padang) yang mahu meraikan perayaan ini bersama,” katanya ketika berucap pada majlis itu.

Rais berkata, beliau bangga kerana masyarakat Cina yang hadir bukan sahaja dari Sitiawan malah pelbagai kawasan berhampiran.

“Tahun Naga merupakan simbolik pada tahun ini kerana ia mempunyai kuasa dan sifat yang berbeza dengan makhluk yang lain.

“Naga juga membawa kekuatan, kebahagiaan serta nilai-nilai yang boleh dibanggakan. Ini boleh dijadikan lambang perpaduan rakyat yang berbilang kaum di negara ini,” katanya.

Rais turut melahirkan perasaan bangganya dengan majlis yang dianjurkan apabila 250 tarian naga dipersembahkan dicatat dalam Malaysia Books of Record.

“Tarian kebudayaan yang dipersembahkan malam ini juga membawa erti perjuangan di Malaysia dan juga di kawasan ini (Lumut),” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... LIHAT GAMBAT DIATAS...kah kah kah..

kah kah kah..KALAU ADA 50,000 RIBU PASTI DENGAN GAH AKAN DI TUNJUKKAN... kah kah kah..

kah kah kah... NAK TAHU CERITA?...PESTA INI KENA SABOTAJ.... kah kah kah..

kah kah kah...HARI DAN MASA YANG SAMA ADA KONSERT JAMAL ABDILLAH.... kah kah kah..

kah kah kah...NAK TAHU CERITA...BILA MAT MONGOL SAMPAI KE SANA LETERIK PADAM...kah kah kah..

kah kah kah...KRISIS DALAMAN GEROMBOLAN CUKUP KUAT...kah kah kah..


LAGI BUKTI TAK ADA 50 RIBU

Najib Razak dan isteri Rosmah Mansor menggaul 'yee sang' pada majlis perasmian majlis rumah terbuka Tahun Baru Cina peringkat kebangsaan di padang Lapangan Terbang Sitiawan, Perak, malam Sabtu. Turut hadir (dari kiri) Ahli Parlimen Lumut Kong Cho Ha, oh Tsu Koon, Rais Yatim dan Chua Soi Le
k. -foto TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..INI AKHBAR CUKONG... kah kah kah..

kah kah kah...KALAU ADA 50 RIBU PASTI ADA GAMBAR...kah kah kahh..

woit..GAMBAR MALAON MALAON BOLEH TANGKAP DI MANA MANA ..kah kah kah

nota:
semua nak tipu mak cik felda
semua nak tipu orang melayu
sampai jadi bodoh orang melayu

KENAPA NEGARA KAPIR RAKYAT PERCUMA


PENCERAHAN DARI PEMBACA

Alhamdulillah kawe antara yang terpilih untuk menikmati kehidupan di negara kafir Jerme. Sejok 10 tahun duk di sini, xdop sebarang rasa prejudis dirasai, semasa tempoh pengajian hingga kini di bidang kerjaya. Malah pihak polis juga sgt professional dlm menangani beberapa kes yg telah kawe alami spnjg hidup sebagai „Ausländer“ di negara kafir Jerme ini.

Tapi hari ni kawe xterpanggil nok sentuh bab pengajian percumo, benda tu terlalu basic, tertulis sbg undang2 negara bahawa adalah kewajipan sebuoh kerajaan utk memberikan pendidikan kpd rakyatnya. Byk lagi elemen basic dipraktikkan oleh negara kapir Jerme tanpa diheboh-hebohkan utk kepentingan pemerintah, antaranya highway tanpa had laju percuma,harga kreta yg murah, wang bulanan kpd penganggur dan wang sara anak. Tp satu bendo yg buat kawe nok tulis hari ni adalah pasal kononya Malaysia negara berbilang kaum.

Kawe terbaca berita psl Ahmad Maslan menegaskan tidak perlu debat antara Anwar dan Najib, antara sbbnya kerana Malaysia lain dgn negara Barat adalah negara berbilang kaum. Hanya org yg bodoh boleh terima alasan ini dan hanya yg masih bodoh akan percaya bahawa negara Barat tidak berbilang kaum. Di Jerme contohnya pelbagai kaum hidup di sini dan walaupon ramai pendatang, mereka mendpt hak dan layanan sama spt rakyat Jerme yg asal.

Di nagara2 Barat lain di Eropah, mahupon Amerika juga pelbagai kaum hidup bersama-sama Adakah kita pernah dengar mereka bangga dgn negara mereka yg berbilang kaum? TIDAK PERNAH!! Ini kerana mereka tidak lihat rakyat mengikut bangsa warna kulit mereka. . Ini mungkin benda baru bagi mereka yg tidak pernah ke oversea. Kpd yg sedang ternganga tak percaya, jalankan siasatan sendiri, Lebai Google sedia berkhidmat.

Malaysia sbrnya merupakan satu-satunya negara yg kawe tahu yg masih mengamalkan dasar pecah perintah penjajah dan sebuah negara yg masih gagal membentuk negara bangsa walaupon sudah lama merdeka. Pemerintah masih menjalankan dasar mereka mengikut kaum dan ini merupakan kegagalan mereka. Kita dari kecil ditipu kononnya Malaysialah satu-satunya masyarakat majmuk berbilang kaum di dunia ini. Kita telah dididik dari kecil utk mengenali kaum2 lain sedangkan anak2 kecil langsung tidak boleh membezakan kaum dan warna kulit. Ini adalah satu fakta halus yg sentiasa digunakan utk kesinambungan politik Barisan Nasional. Kita harus bangun dan sedar bahawa dari kecillah juga kita diajar agar kita menyokong politik perkauman mereka.

Lihatlah di negara jiran,tidak perlu ke Eropah; Indonesia, Singapura dan Thailand, mereka juga berbilang kaum. Namun berbeza dgn negara kita, mereka telah disatukan, hak mereka disamaratakan, jiwa negara bangsa mereka diserlahkan dan tiada antara mereka yg terlalu bangga dgn kaum etnik mereka.

Kawe buke tak suka kita bangga dengan kaum kita, tapi jika ini menjadi penghalang utk negara ini maju ke hadapan dan menjadi kemudahan utk bomoh perkauman, UMNO dan MCA menjual ubat mereka, perkara ini harus diberhentikan. Bukanlah juga kawe nak menafikan bahawa Malaysia adalah masyarakat majmuk, namun fakta ini tidak perlulah dibanggakan. Ia bagaikan kita riuh ke serata dunia heboh mengatakan kita memiliki zakar, sedangkan lelaki lain juga memilikinya. Sesungguhnya perkara yang bangang itu wajiblah kita hindari. Trimo kaseh.
By Kurik on KERANA RASUAH MAKA BELAJAR KENA BAYAR on 1/28/12

PENCERAHAN TELAH SAMPAI
APA KOMEN RAJA PERKASA

PERKASA ADAKAN RUMAH TERBUKA TAHUN BARU CINA ESOK
- mkini

Buat pertama kalinya, kumpulan hak Melayu PERKASA, akan mengadakan rumah terbuka Tahun Baru Cina di Kampung Baru esok.

Ketika dihubungi, setiausaha agung PERKASA, Syed Hassan Syed Ali berkata pihaknya telah menjemput media dan rakan-rakan dari masyarakat Cina tetapi ia terbuka kepada semua.

Katanya, keputusan untuk berbuat demikian bagi menyatakan bahawa
PERKASA tidak bersifat perkauman.

Menurutnya, Presiden PERKASA, Ibrahim Ali pernah mengadakan majlis yang sama atas sifatnya sebagai ahli parlimen Pasir Mas dan ini adalah kali pertama PERKASA mengadakan rumah terbuka Tahun Baru Cina.

Beliau berkata, pihaknya juga merancang untuk menganjurkan lebih banyak rumah terbuka seperti semasa sambutan Hari Raya dan Deepavali.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit....YEAH YEAH YEAH.. PERKASA DAH MULA INSAF.... kah kah kah...

kah kah kah... PENCERAHAN TELAH SAMPAI.... kah kah kah....

kah kah kah... HANYA DUA ORANG LAGI PENCERAHAN BELUM SAMPAI.... kah kah kah...

kah kah kah...SATU HASAN ALI ... SATU AZIZAN... kah kah kah..

nota:
apa komen mufti perak
bila kita ucap
kong hee fat chai
kah kah kah


NOTA:
berapa puluh ribu china
akan datang?
lihat dan tungguKALAU SUDAH SALAH - MINTA MAAF LAAATERUSKAN DEMO HINGGA BERJAYAAZIZAN SEDIA DIPECAT JIKA BERSALAH DALAM ISU KUIN - minsider

Azizan Abdul Razak menempelak pakar perlembagaan, Prof Dr Abdul Aziz Bari sambil menegaskan bersedia berdepan dengan apa jua tindakan oleh Pakatan Rakyat termasuk dipecat sekiranya bersalah.

Menteri Besar Kedah ini mengulas desakan Aziz semalam agar Pakatan Rakyat mengambil tindakan tegas terhadap beliau kerana mengambil tindakan ke atas lima mahasiswa Kolej Universiti Insaniah (KUIN) menggunakan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU) tahun lepas.

Menyentuh soal prinsip Buku Jingga yang mahu memansuhkan AUKU, Azizan (gambar)menegaskan “Buku Jingga bukan al-Quran” yang harus dipatuhi sepanjang masa.

“Ada perkara boleh laksana dan ada perkara yang tidak boleh...kena lihat pada keadaan,” katanya kepada The Malaysian Insider.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...TAK KAN SEMUA YANG BERNAMA AZIZAN BANGANG...kah kah kah..

woit..TAK KAN TAK SEDAR.... kah kah kah..

kah kah kah...PELAJAR DAN MAHASISWA TELAH DEMO DEPAN IBU PEJABAT PAS.... kah kah kah..

kah kah kah.. MINGGU LALU AZIZAN ADA BUAT KENYTAAN TENTANG KUIN.... kah kah kah..

kah kah kah...HARI ADA LAGI SATU KENYATAAN... kah kah kah..

kah kah kah..SATU HABUK TAK ADA LAPORAN DALAM HARAKAH ATAU HARAKAH DAILY.... kah kah ka..

kah kah kah..HARAKAH DAN HARAKAH DAILY IALAH MEDIA RESMI PAS...kah kah kah

kah kah kah... APA MAKNANYA JIKA TAK ADA LAPORAN?.... kah kah kah..

kah kah kah...MAKNANYA HARAKAH TAK AMBIL POT...kah kah kah...

kah kah kah... MAKNANYA HARAKAH TIDAK PERTAHAN KANA AZIZAN.... kah kah kah..

woit...TAK KAN TAK FAHAM.... kah kah kah

nota:
bukan dipecat
awak sendiri macam hasan ali
yang mengaku sebagai pejuang islam
patut tarik diri
baru afdal cakap hal islam
kalau tidak hanya gunakan islam
untuk buat kelentong

NOTA:
apa jadi dengan tapak madarasah
di jual pada cukong?
kah kah kah