Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 8 Mac 2012

TER KINI - TER NOW - TUKAR TIUB




EMPAT TAHUN KEMUDIAN HARI INI













SILA BACA DISINI:


http://my.news.yahoo.com/blogs/yahoo-malaysia-newsroom/empat-tahun-kemudian-hari-ini-023507408.html





RAHSIA SIRUL DAN AZILA TERBUKA!




NOTA:

kenapa muka sirul dan azilah tidak kelihatan
ada macam macam teori
ada yang kata mereka duduk diluar
tapi nama saja dalam penjara

ada yang kata ada ramai
yang jadi sirul dan azilah


ada teori yang kata yang akan
di gantung nanti ialah mat pet
dan sirul dan azilah akan bebas
itu pasal muka tak pernah dilihat


tapi

zunar telah melihat muka mereka
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah



ZUNAR SUDAH MELIHAT MUKA MEREKA




















NOTA:
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah


baru kita nampak muka sirul dan azilah

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

NAIK KAN LAGI KEBENCIAN ORANG RAMAI





KE JALAN RAYA MENUNTUT HAK





KEMARAHAN PEMBACA
aku xkisah hakim tu tunggang tunggit ka....berbuih berzakar berzikir ke....hantuk kapala sampai hitam ka....kaki tuut dan kuat mabuk mcm tt ka...pada aku yg penting hasil penghakiman dan keputusan penghakiman yg diambil berdasarkan apa prinsip perundangan yg dipegang....

wahai rakyat Malaysia yg berbilang kaum yg semakin matang dan pandai menilai....diharap korang amikla serius penghakiman putar2 belit sorok cover line dan xselesai habis....bayangkan altantunya tu anak ko, bini ko atau saudara ko dibom dgn c4???...apa pulak persepsi korang??? bayangkan lagi teoh beng hock tu pulak anak/bini/laki/sedara ko??...

sarbani kastam tu atuk ko???adik amirul mati kene tembak head shot tu anak ko?? serius beb...pasal institusi penghakiman xadil & penuh motif rasuah ni, polis tentera rasuah merata belasah rakyat suka hati dia....SPRM xadil hanya siasat musuh politik UMNO BN jer

...SPR cover line dolak dalih permintaan rakyat supaya PRU adil dan saksama....kerajaan dolak dalik mainkan isu permit suratkhabar kalau wartawan laporkan berita benar lebih2 lagi merosakkan imej BN UMNO...LYNAS bakal beroperasi membunuh rakyat Pahang...harga barang keperluan/petrol/rumah/kenderaan mahal inflasi 3.5%....

GST+subsidi bakal ditarik sikit2 tp cukai LHDN makin naik tukar jadual...rakyat dipaksa bayar 10% gaji mereka utk my1CARE.....hutang negara 60billion (separuh KDNK) makin bertambah dek keborosan ketirisan kerajaan BN UMNO....rosmah NFC lak relax jer belanja kow2 duit kerajaan sementara kita tertekan dgn hidup struggle nak survive.... cukupla....nak tunggu apa lagi...

masihkah anda nak undi BN UMNO tu???raja2 pun xbole buat apa, rakyat dok doa raja sejahtera selamat kaya tiap2 solat jumaat tp raja2 buat ape utk rakyat???....sekarang masanya kita kene guling dan tukar kerajaan bagi membolehkan kita dapat perubahan dan selamatkan Malaysia dari muflis....hopefully kita sekeluarga selamat dari ketidakadilan penghakiman dan keganasan polis FRU tentera+jenayah+masalah sosial skrg
By Risau Dan Inginkan Perubahan on BEZA HAKIM NEGARA KAPIR MAKAN BABI - DENGAN HAKIM... on 3/7/12


LEMBU TELAH BERCAKAP- INILAH NIKMAT HIDUP
















NOTA:

nikmat dalam dunia hari ini
ialah melihat ketua wanita gerombolan
kena tibai anak beranak

bayangkan betapa nikmatnya
apabila gerombolan hilang kuasa

tanah orang kampong yang dirampas diambil kembali
kes anak dibunuh dalam lokap di buka kembali
kes gerombolan menipu bawa ke mahkamah
kes tuan hakim rasuah buka kembali

paling enak ialah
rakyat malaysia adapat bertanya kepada
bik mama dan mat mongol
pasal apa altantuya dibunuh?

untuk nikmat ini
kita ke jalan raya
sebelum ke pilihan raya




DARI RAFIZI RAMLI
Seperti yang dijanjikan, KEADILAN hari ini tampil dengan bukti kukuh bagaimana dana awam yang disalurkan kepada NFC untuk projek berimpak tinggi dan berkepentingan awam telah disalahgunakan bagi tujuan peribadi keluarga Dato’ Seri Shahrizat Jalil yang memiliki NFC.

Modus operandi yang digunakan adalah mudah – sejumlah besar dana tersebut didepositkan ke dalam bank-bank tertentu. Keluarga Dato’ Seri Shahrizat kemudiannya membuat pinjaman pembiayaan untuk membeli pelbagai hartanah mewah di bawah nama mereka walaupun secara peribadinya, mereka tidak mempunyai simpanan yang kukuh di bank tersebut.

Semakan dengan sebuah bank tempatan mengesahkan fakta-fakta berikut setakat 16 Februari 2012 (yang disokong dengan dokumen carian kredit rasmi bank tersebut yang disertakan bersama):

1. Lampiran A mengesahkan bahawa National Feedlot Corporation Sdn Bhd mempunyai simpanan deposit berjumlah RM71,395 ,617 dalam akaun 01181839801 dan RM90,972 dalam akaun 03984628723 di sebuah bank tempatan.

2. Lampiran B mengesahkan bahawa syarikat milik penuh keluarga Dato’ Seri Shahrizat Jalil iaitu National Meat & Livestock Corporation Sdn Bhd mempunyai deposit berjumlah RM1,872,254 di akaun bernombor 03147802316 di bank tersebut.

3. Lampiran C mengesahkan bahawa syarikat milik penuh keluarga Dato’ Seri Shahrizat Jalil iaitu Agroscience Industries Sdn Bhd mendapat kemudahan pembiayaan berbaki RM197,338 melalui pinjaman bernombor 02050032605, walaupun syarikat itu hanya mempunyai simpanan berjumlah RM927 di bank tersebut.


4. Lampiran D mengesahkan bahawa Dato’ Seri Salleh Ismail mendapat pinjaman peribadi berbaki RM4,391,240 untuk membiayai secara bersama pembelian hartanah melalui pinjaman bernombor 02062369427 dan menjadi penjamin kepada satu lagi pinjaman hartanah bernombor 02073919403 berbaki RM663,743, walaupun beliau secara peribadi hanya mempunyai simpanan RM421 di bank tersebut.


Secara jelas, ini membuktikan bagaimana dana awam yang diberikan kepada NFC untuk mengusahakan projek fidlot telah diselewengkan untuk dijadikan jaminan untuk mendapatkan pinjaman peribadi dan dibelanjakan dengan membeli hartanah-hartanah di atas nama peribadi mereka.

Semakan KEADILAN menunjukkan bahawa pinjaman peribadi Dato’ Seri Salleh Ismail dari bank tersebut telah digunakan untuk membeli 8 unit hartanah di KL Eco City Sdn Bhd seperti berikut (bukti pembelian dan rekod pinjaman dalam Lampiran E):

UNIT NILAI TEBUSAN PINJAMAN*
(FORCED SALE VALUE)

28-01 RM1,479,628
28-02 RM1,105,380
28-03 RM1,105,380
28-3A RM1,111,788
28-05 RM1,111,788
28-06 RM1,105,380
28-07 RM1,105,380
28-08 RM1,564,142

Jumlah
RM9,688,866





Nilai tebusan pinjaman adalah anggaran harga hartanah yang dapat diperolehi semasa lelongan dan lebih rendah dari harga pasaran. Berdasarkan harga pasaran semasa unit komersil di KL Eco City iaitu RM1,000 hingga RM1,100 setiap kaki persegi, KEADILAN menganggarkan harga pasaran semasa unit-unit ini boleh mencecah RM12 juta.

Kaedah menyalahgunakan dana awam untuk mendapatkan pinjaman peribadi seperti ini adalah menyalahi mandat yang diberikan kepada NFC untuk membangunkan projek berkepentingan nasional.

KEADILAN juga melahirkan rasa bimbang melihatkan rekod pembayaran pinjaman yang buruk; termasuklah tidak membayar bayaran pinjaman dalam bulan Julai dan Ogos 2011 selama dua bulan berturut-turut. Dalam bulan Disember 2011, perkara ini berulang kembali.

Memandangkan simpanan tetap NFC sebanyak RM71.4 juta berkait rapat dengan pembelian harta-harta peribadi ini, pengurusan NFC dan Dato’ Seri Shahrizat Jalil, sebagai mewakili keluarganya, perlu memberi jaminan bahawa sebarang masalah pembayaran membabitkan pinjaman peribadi mereka tidak akan memberi apa-apa kesan kepada dana awam yang disimpan di bank yang sama.

KEADILAN juga mendesak supaya Dato’ Seri Najib Tun Razak menunaikan janji beliau untuk membekukan semua aset NFC, termasuklah simpanan tetap berjumlah RM71.4 juta ini.

MOHD RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN


7 MAC 2012


KONDO LEMBU DI SINGAPURA





SAYA TIADA KENA-MENGENA DENGAN PROJEK KL ECO CITY: SHAHRIZAT – mStar

KUALA LUMPUR: Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Shahrizat Abdul Jalil hari ini menjelaskan beliau tidak ada kena-mengena dengan projek pembangunan KL Eco City seperti dakwaan Anggota Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar.

Shahrizat, yang juga Ketua Wanita Umno, berkata segala soalan berkaitan pembangunan mahupun pembelian hartanah itu perlu dirujuk kepada pihak pengurusan KL Eco City.

"Kepada Anggota Parlimen Lembah Pantai, saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap beliau atau mana-mana pihak yang membuat fitnah dan tohmahan mengaitkan saya dengan KL Eco City ini," katanya dalam satu kenyataan.

Nurul Izzah dilaporkan meminta Shahrizat menjelaskan penglibatan beliau dalam pembangunan projek hartanah itu yang terletak berhampiran Jalan Bangsar dan bertentangan dengan Mid Valley City. - TIEWNAMA





HARI INI EMPAT TAHUN DAHULU


KES SAMAN 6 REFORMIS








HARI INI 8 MARCH 2012


kes 6 reformis saman norian mai disambung
tukar tiub akan ke mahkamah
mungkin akan dipanggil untuk
di soal sekali lagi

untuk yang berminat untuk melihat
live show sila datang
ke tingakt tiga
bilik 5 mahkamah sivil

untuk yang jauh sila ikuti
tweeter tukar tiub:
@IshamRais




SEMUA KELUAR BERDEMO











INGAT KAN HARI BERSEJARAH


hari ini 4 tahun dahulu
rakyat telah bangun dan menibai gerombolan

mari kita mengingati hari ini
mari kita bertekad
mari kita berjanji
mari kita menebal semangat
gerombolan wajib di humbankan

8 mac juga ialah hari perempuan sedunia
pada 18 mac mingu depan
perempaun akan berdemo
mari kita bersama jadikan demo budaya kita


NOTA:
madey kata demo bukan budaya kita
lihat dan saksikan
mampoos madey memendam rasa
kah kah kah


MALAM INI ANAK MUDA BANGUN MELAWAN






APA PERANAN NAJIB DALAM KES BUNUH ALTANTUYA?




TAK ADA APA SEBAB TETIBA MEMBUNUH






PENCERAHAN DARI PEMBACA

Aku rasa pelik bila membaca ayat yang ditulis oleh hakim berkaitan dengan kes pembunuhan Altantuya "Walau apapun motif itu, ia adalah perkara undang-undang di mana motif walaupun releven, adalah tidak penting untuk pembunuhan itu dijalankan," Agaknya maksud ayat itu membawa erti kalau aku membunuh isteri Mohd Zaki Md Yasin maka motif pembunuhan tidak penting, yang dinilai perbuatan membunuh saja. Yang dihukum hanya orang yang diupah tapi yang mengupah bebas...?

Dengan tercatitnya penghakiman seperti ini akan memberi ruang orang tertentu khasnya ahli politik melakukan pembunuhan terhadap musuh politiknya melalui pembunuh upahan seperti Cif Inspektor Azilah Hadri dan Koperal Sirul Azhar Umar lakukan. Orang yang kena tangkap dan dihukum hanya pembunuh upahan saja sedangkan orang yang mengupah membunuh lepas bebas....

Dalam keadaan BN tiada majoriti 2/3 diparlimen, hakim dimahkamah dengan mudah diubah jadi keldai mencipta undang-undang baru yang membolehkan seseorang yang bertaraf elit mengarah orang membunuh orang yang dibenci kerana hakim tidak akan menyentuh secara langsung mengenai motif pembunuhan.

Dan pembunuh pula diberi kebenaran memakai topeng zorro agar tidak dikenali dan mudah keluar bebas melalui pintu belakang penjara. Lihat kembali kes kematian Teoh Beng Hock, apa yang diputarbelitkan dengan ayat seperti "punca kematian Teoh bukan kerana bunuh diri atau dibunuh. Menurut Azmil Muntapha Abas, masih ada isu-isu yang belum diselesaikan pada kes bunuh diri dan menegaskan bahawa untuk menentukannya secara telahan adalah tidak boleh diterima.Berikutan itu, Azmil memutuskan kematian Teoh bukan kerana bunuh diri...."

Masihkan kita mahu membenarkan BN memerintah Malaysia selepas pilihanraya ke 13 nanti ? Gunakan kuasa kita pada sekeping kertas undi dan bersatu tumbangkan kerajaan BN. Bagaimana keadaannya bila BN memperolehi kuasa penuh... ?
By Anonymous on BEZA HAKIM NEGARA KAPIR MAKAN BABI - DENGAN HAKIM... on 3/8/12





LAGI KES SHAHRIZAT LEMBU



SHARIZAT LEMBU - KL ECO CITY


Saya telah membawa isu pembangunan sebidang tanah di dalam kawasan Parlimen Lembah Pantai yang mengenepikan kebajikan rakyat di dalam sidang Dewan Rakyat yang lepas. Projek pembangunan hartanah mewah KL Eco City bernilai RM6 billion yang melibatkan SP Setia, DBKL dan syarikat milik Pergerakan Pemuda Umno ini telah mendapat perhatian ramai berikutan nasib yang menimpa penduduk-penduduk berpendapatan rendah yang mendiami tanah tersebut asalnya.

Pendedahan terbaru pada hari ini bahawa dana awam yang disalurkan kepada NFC telah digunakan untuk membeli 8 unit hartanah mewah di KL Eco City pada nilaian semasa yang mencecah RM12 juta mengundang pelbagai persoalan baru.

Pertamanya, tindakan suami dan keluarga seorang menteri kanan yang juga Ahli Parlimen kawasan yang terbabit membeli hartanah tersebut menimbulkan persoalan pertembungan kepentingan (conflict of interest) di antara tugas seorang Ahli Parlimen dan kemahuan peribadi keluarga beliau.

Dalam kes pembangunan KL Eco City, ia melibatkan pemindahan penduduk berpendapatan rendah yang tidak diberikan pampasan yang berpatutan. Sewajarnya nasib dan hak penduduk berpendapatan rendah ini dibela oleh Dato’ Seri Shahrizat Jalil agar syarikat pemaju yang besar seperti SP Setia memberikan pampasan yang sepadan.

Dengan pendedahan terkini, Dato’ Seri Shahrizat Jalil wajar menerangkan kepada rakyat sama ada beliau memainkan apa-apa peranan yang mempengaruhi keputusan sehingga menyebabkan pemindahan penduduk berpendapatan rendah di Kampung Abdullah Hukum. Jika beliau mengambil sikap sambil lewa dalam membela nasib penduduk yang terbabit sejak sebuah syarikat usahama diwujudkan dalam tahun 2007, ia juga menimbulkan pertanyaan sama ada ini ada kena mengena dengan kepentingan keluarga beliau yang berhasrat membeli hartanah di KL Eco City.

Persoalan-persoalan moral ini adalah lanjutan dari isu yang saya bangkitkan di Dewan Rakyat berkenaan ketidakpedulian pimpinan Pemuda Umno yang mendapat durian runtuh berjumlah RM75 juta daripada projek ini, sedang rakyat berpendapatan rendah dibiarkan tanpa pembelaan.

Kepimpinan Pemuda Umno terlibat secara langsung di dalam pembangunan KL Eco City dan tindakan pemindahan penduduk melalui syarikat YGP Holdings Sdn Bhd, yang merupakan rakan kongsi awal KL Eco City Sdn Bhd (iaitu pemaju yang juga anak syarikat SP Setia).

Pengarah-pengarah YGP Holdings Sdn Bhd termasuklah Ketua Pemuda Umno, Sdr Khairy Jalamuddin dan pimpinan Pemuda Umno seperti Dato’ Abdul Rahman Dahlan dan Dato’ Megat Firdouz Megat Junid.

Saya akan menunggu jawapan dari Ketua Wanita dan Ketua Pemuda Umno mengenai penglibatan mereka di dalam sebuah projek yang meminggirkan kepentingan rakyat berpendapatan rendah di Lembah Pantai, sementara rakan-rakan pimpinan KEADILAN yang lain terus mendesak pertanggungjawaban dari keluarga menteri yang menggunakan dana awam untuk membeli harta peribadi.

NURUL IZZAH ANWAR
NAIB PRESIDEN KEADILAN

7 MAC 2012