.

Jumaat, 7 Mei 2010

SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU
PROJEK CANARY WHARF DI TIMUR LONDON PALING BESAR

PROJEK HARTANAH TERBESAR DI DUNIA – berita hairan

KABINET LULUSKAN PENUBUHAN PERBADANAN PEMBANGUNAN KAMPUNG BARU

Kabinet meluluskan cadangan untuk menubuhkan Perbadanan Pembangunan Kampung Baru yang akan bertanggungjawab untuk melaksana dan menyelia pelan pembangunan semula kawasan itu yang bakal menjadi antara projek pembangunan hartanah yang terbesar sekali di dunia.

Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin, berkata penubuhan perbadanan itu adalah antara tiga perkara yang dipersetujui oleh Kabinet, kelmarin mengenai konsep dan kaedah pelaksanaan pembangunan Kampung Baru yang dikemukakan Kementerian Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar (KWPKB) dalam memorandumnya kepada Kabine

Katanya, KWPKB akan mengemukakan satu rang undang-undang di Parlimen bagi membolehkan penubuhan perbadanan berkenaan yang akan diletakkan di bawah kementerian berkenaan.

“Perbadanan itu antara lain akan memastikan ciri-ciri kebudayaan Melayu perlu ada dalam setiap reka bentuk... beberapa ciri Melayu mesti dikekalkan tetapi dalam suasana moden, ia tidak boleh seperti sekarang," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Perayaan Hari Pekerja anjuran Persatuan Penduduk Bangsar Baru di Dewan Besar Kompleks Sukan Bangsar di sini, semalam.

Projek pembangunan Kampung Baru meliputi kawasan seluas 151.57 hektar iaitu lebih luas daripada projek Kuala Lumpur City Centre (KLCC) iaitu 40 hektar yang juga antara projek pembangunan hartanah yang terbesar sekali di dunia.

Selain itu, Raja Nong Chik berkata, Kabinet turut bersetuju bahawa pembangunan Kampung Baru akan menggunakan konsep pembangunan semula secara komprehensif atau menyeluruh yang akan menggunakan zon guna tanah Perdagangan Pusat Bandar dengan nisbah plot 1:10.

Katanya, kabinet juga bersetuju cadangan untuk melantik Perbadanan Nasional Berhad (PNB) atau Yayasan Amanah Harta Bumiputera (YAHB) atau badan-badan lain yang berkaitan sebagai ejen pembangunan dan penjaga amanah orang Melayu dalam melaksanakan pembangunan semula Kampung Baru.

Raja Nong Chik berkata, beliau dijangka bersemuka dengan semua pihak yang mempunyai kepentingan di Kampung Baru termasuk penduduk, pemilik tanah dan penjaja pada penghujung bulan ini.

Katanya, dalam perjumpaan itu, beliau akan membentangkan syor serta perancangan kementerian mengenai pelan pembangunan semula itu di samping mendapatkan persetujuan mereka mengenai pelantikan syarikat berkaitan kerajaan (GLC) tertentu yang akan bertanggungjawab membangunkan kawasan itu.

Beliau juga ingin mendengar sendiri segala cadangan atau apa saja pandangan daripada pemilik tanah Kampung Baru bagi memastikan usaha itu memberikan manfaat kepada semua pihak.

"Saya harap dalam tahun ini semua proses dapat diselesaikan, untuk membolehkan pemilik tanah jelas mengenai konsep itu, perbadanan diwujudkan, GLC dilantik...pada penghujung tahun itulah sasaran saya sebelum kita meneruskan dengan proses perundangan," katanya.

Katanya, segala maklum balas akan diambil kira untuk dimasukkan dalam perancangan kementerian itu sebelum dibentangkan sekali lagi kepada Kabinet

KAH KAH KAH..

woit… PERTAMA … MALAON INI TIDAK PERNAH DI PILIH OLEH MANA MANA WARGA IBU KOTA…. kah kah kah..

woit… KEDUA….. BETUL KE MALAON INI RAJA?.... kah kah kah..

kah kah kah…. ADAKAH MALAON INI SAMA SEPERTI TUNKU ADNAN…. TUKAR NAMA…. kah kah kah…

kah kah kah….. ATAU MACAM SANGKARAN PILLAI…. TUKAR NAMA JADI CHANDRA MUZAFAR…kah kah kah..

kah kah kah… AWAS !..... SELIDIKI BETUL BETUL…. kah kah kah…

kah kah kah…..BETUL KE IJAZAH MALAON INI TIDAK DI BELI… kah kah kah…

kah kah kah…..SEPERTI IJAZAH ALIAS OMAR YANG KLIM JADI DOKTOR ALIAS OMAR…kah kah kah..

kah kah kah… ATAU MACAM SULAIMAN WISKI KLIM JADI SULAMIAN RANDERS…. kah kah kah

woit... ALIAS OMAR, SULAIMAN RANDER TUNKU ADANAN ... SEMUA NAK TIPU MELAYU DALAM BANDAR...kah kah kah kah...

woit…. SEMUA INI PROJEK NAK REMBAT TANAH ORANG MELAYU…. kah kah kah

woit…. CUKONG MANA DI BELAKANG MALAON INI…. kah kah kah..

woit… INGAT … BEREMBANG LESAP…. kah kah kah..

woit… INGAT … SETUL LESAP…. kah kah kah..

woit…. INGAT….. CHU BADAK LESAP…. kah kah kah…

woit…. ORANG MELAYU DENGAN TANAH TAK BOLEH PISAH…. kah kah kah..

woit… KERANA ITU NEGARA INI NAMA NYA PERSEKUTUAN TANAH MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah… APNO JUAL SIANGAPURA PADA LEE KUAN YEW…. kah kah kah…

woit... SEKARANG JUAL JOHOR SELATAN PADA ISREAL....kah kah kah

woit…. SEKARANG NAK JUAL KAMPONG BARU PADA CUKONG MANA?.... kah kah kah…

woit… TOLONG JANGAN TIPU ORANG MELAYU…. KATAKAN INI TERBESAR DALAM DUNIA…. kah kah kah..

woit… DOCKLAND DI LONDON PUN BESAR…. kah kah kah..

woit…. DUBAI PUN BESAR…. JANGAN LAH BODOH KAN MELAYU….kah kah kah..

woit... ORANG MELAYU INI MALAS MEMBACA... SUKA MENDENGAR... JANGAN BODOHKAN MEREKA... kah kah kah

ZIONIS DARI APNO
KENYATAAN DARI TANJUNG


Bangkitkan 13 Mei:
Dato’ Azhar Cetus Ketegangan Kaum!
7 MEI 2010


Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat Negeri Pulau Pinang (SPPRPP) pada hari ini akan membuat laporan polis untuk menyiasat kenyataan berbaur hasutan Ketua Pembangkang DUN Pulau Pinang, YB Dato’ Azhar Ibrahim dalam Sidang DUN semalam.

Beliau yang mendapat peluang mencelah untuk membahas Ucapan Penggulungan Ketua Menteri telah dengan penuh tidak bertanggungjawab, membangkitkan sentimen perkauman dengan memberi amaran kepada rakyat, 13 Mei akan berlaku jika rakyat menafikan peranan polis. Beliau juga seakan mengugut rakyat Pulau Pinang ini agar menerima tentera menjaga keselamatan mereka jika rakyat sudah tidak mahukan polis lagi, dan yang paling mengecewakan, beliau kata adalah lebih senang suasana Mageran diwujudkan kembali.

Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat Negeri Pulau Pinang (SPPRPP) pada hari ini juga mahu pihak berkuasa khususnya Polis Diraja Malaysia (PDRM) bertindak ke atas kenyataan YB Dato’ Azhar Ibrahim yang berbaur hasutan dan jelas sekali, ketua pembangkang itu telah melanggar peraturan 46 DUN yang melarang mana-mana anggota DUN menyebut perkataan yang berunsur hasutan dan memberontak serta bermusuhan antara kaum.

Walaupun beliau telah dirujuk ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Dewan di atas sikapnya itu, Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat Negeri Pulau Pinang (SPPRPP), tetap mahukan beliau disiasat dan dibawa ke muka pengadilan, kerana sidang DUN ini telah diikuti secara langsung oleh seluruh rakyat Pulau Pinang dan tindakan beliau ini dikhuatiri bakal menimbulkan ketegangan kaum.

Bagi Sekretariat Pemuda Pakatan Rakyat Negeri Pulau Pinang (SPPRPP), kami tetap menghargai akan peranan dan tanggungjawab yang dimainkan oleh pihak Polis dalam menjaga keselamatan rakyat, namun dalam masa yang sama, mahu Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan meletakkan jawatan beliau, atas siri-siri kegagalan beliau dalam mengurustadbir pasukan polis dan menangani jenayah di negara ini.

Kami Yang Membawa Amanah Rakyat

nota:

maloan ini lah yang
jadi zionis tempatan
yang keluar dewan
semasa tt bderucap.

tengok muka dah kenal kah kah kahLAWAK PAGI JUMAAT
WOIT ! APA JADI DENGAN ISLAM HADARI?
INI ZAMAN BODEK ISTERI ROSMAH


INI ZAMAN BODEK MAHAFIRAUN


RTM NAFI CAMPURTANGAN POLITIK DALAM RANCANGANNYA – mkini

RTM menafikan berlakunya campur tangan politik dalam penentuan sesuatu program yang disiarkan di stesen kerajaan itu.

Menurut Ketua Pengarah Penyiaran, Ibrahim Yahaya, RTM khususnya, Bahagian Berita Ehwal Semasa, tidak pernah menyekat petugasnya untuk berkarya secara objektif dan kreatif.

Katanya, dalam kenyataan media semalam, apa yang berlaku ialah Pengarah Bahagian Berita Ehwal Semasa RTM meminta penerbit membuat suntingan semula program berkenaan agar lebih mantap.


KAH KAH KAH…

kah kah kah… MALAON INI BUAT LAWAK BODOH PAGI JUMAAT NI BUAT APA?.... kah kah kah…

woit…. INGAT SATU MALAYSIA INI CHUTIA KE?.... kah kah kah..

woit…. INGAT SATU MALAYSIA INI BODOH MACAM TELOOOO KE?..... kah kah kah…

kah kah kah…. NGAKU AJE LAAA…. BUKAN RAKYAT MARAH… kah kah kah….

kah kah kah….. RAKYAT SUDAH ADA TV SENDIRI…. kah kah kah…

kah kah kah…. RONALAD REAGAN YANG BAGI….. kah kah kah…

woit… TAK KAN TAK TAHU TV BARU MALAYSIA DIPANGIL YOUTUBE…. kah kah kah..

woit…. NANTI TAK LAMA LAGI SATU LAGI TV BARU NAMA TUKARTIUB…kah kah kah…

NOTA AKHIR SANG SUAMI
CINTA YANG AGUNG ADALAH CINTA YANG GAGAL


LELAKI MATI TINGGAL NOTA UNTUK ISTERI


Akibat tidak dapat menahan tekanan berikutan hidup dalam kemiskinan dan kehilangan pekerjaan mendorong seorang lelaki berusia 41 tahun mengambil keputusan drastik untuk menamatkan riwayat hidup sendiri.

Dengan hanya beberapa ringgit dalam kocek seluar serta sekeping nota yang ditinggalkan untuk isteri dan anak berusia lima bulan, Khairudin Wazir Khan ditemui terbaring berlumuran darah di tilam oleh rakan sebiliknya di Flet Sri Kolam di sini, kira-kira jam 12.15 pagi semalam dengan kesan tikaman di dada dipercayai menggunakan sebilah pisau lipat.

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Zamri Shamsudin, berkata setakat ini polis menolak kaitan jenayah dengan kematian itu tetapi siasatan diteruskan.

Khairudin dipercayai meninggalkan keluarganya di Setiu dan bekerja sebagai pengawal keselamatan hingga dua bulan lalu apabila dia diberhentikan kerja.

Rakan sebiliknya yang tidak mahu dikenali berkata, Khairudin berkahwin semula dengan isterinya lebih setahun lalu selepas mereka berpisah selama 10 tahun.

Bagaimanapun, selepas kehilangan pekerjaan sebagai pengawal keselamatan, dia masih gagal mendapat kerja baru walaupun sudah puas mencari kerja di daerah ini.

Seorang jiran, Alias Muhammad, 43, berkata beberapa jam sebelum itu, Khairudin menceritakan kisah sedih kehidupannya kepada beberapa penduduk flet itu di gerai makan berhampiran.

Katanya, Khairudin memberitahu mereka dia sudah berhutang sebanyak RM160 dan masih terhutang wang sewa rumah.


nota dari aku:

kau bacalah berita ini. ulangi sekali lagi. bila aku membacanya petang tadi ayer mata aku meleleh. pipi aku panas dan basah

hati aku koyak berderai.

lihatlah kesah cinta ini. inilah kesah cinta yang agung. inilah kesah uda dan dara. inilah hikayat laila dan majnoon. inilah roman ali dan nina. inilah cinta romeo kepada juliet.

bertapa setianya sang suami kepada sang isteri.

sepuluh tahun mereka berpisah. sepuluh tahun mereka diduga. sepuluh tahun mereka memendam rasa. sepuluh tahun cinta terhalang.

pastilah terpisah kerana pencarian. pastilah terpisah kerana pekerjaan. akhirnya mereka bertemu kembali untuk memulakan penghidupan baru.

bayangkan senyuman yang meliar.
bayangkan ketawa di hati.
bayangkan janji janji yang telah dilafazkan.
bayangklan kata kata lunak yang terhambur.
setelah sepuluh tahun berpisah pastilah janji janji diikat untuk membina istana yang baru.

bukan janji untuk bercuti ke kota paris
atau berjanji membeli sepasang prada
atau masuk ke pavilion untuk minum secawan kopi
jauh sekali untuk ke dubai membeli anting anting

berjanji bersetia untuk satu kehidupan
berjanji bersetia untuk mencari pekerjaan
berjanji bersetia untuk menjadi sang suami yang baik
berjanji bersetia untuk menjadi sang isteri yang sempurna

hidup ini
hidup ini
hidup ini satu perjalanan yang maha panjang

kau baca berapa ringgit ditemui dalam saku sang suami
pasti tidak dapat membeli secangkir anggur merah
berapa ringgit agaknya yang akan diwariskan untuk anaknya yang baru berumur lima bulan.

kau sedarilah sang suami ini tidak memiliki saham pnb
sang suami ini tidak pernah tahu tentang ketuanan melayu
sang suami ini tidak tahu yang jackie chan dan
michelle yeoh telah membeli harta di seberang takir

ketika monsoon cup dahulu dimana agaknya sang suami
apakah ketika itu sang isteri sarat mengandung
atau sang suami memimpin sang isteri melihat betapa
lumayannya perahu di sungai duyung

tapi - tengkujuh dan taufan bukan yang mereka cari
hanya sepinggan nasi dan samangkok gulai untuk pendiding diri.


kau ingat sang suami ini tahu tentang duit petronas?
kau ingat sang suami ini tahu tentang wang ehsan?
kau ingat sang suami ini tahu tentang kontrek masjid kristal?
kau ingat sang suami ini tahu tentang stadium yang runtuh?

nah! kau hitung berapa hutang yang belum terbayar?
sekali lagi kau ulang baca
lihat berapa hutang sang suami yang belum dibayar?

jangan kau terperanjat
hutang sang suami hanya seratus enam puluh ringgit
tidak cukup untuk membeli sebatang havana

jangan kau terperanjat
hutang sang suami hanya seratus enam puluh ringgit
tidak cukup untuk melayan happy hours

demi zeus
apakah agaknya nota akhir untuk sang isteri
apakah yang ditulis hanya selamat tinggal wahai kekaseh ku
apakah yang ditulis kucupan akhir untuk sang anak

demi zeus
aku tahu
sampai kiamat pun
aku tidak akan dapat tahu
apakah nota terakhir dari sang suami

demi zeus
aku bersumpah
sambil aku berkelana
kesah ini akan aku bawa
sepanjang perjalanan hidup ku

untuk kau
kau yang menjadi kawan aku
jika kau membaca kesah ini
jika tercarik hati mu
jika koyak air mata mu
jika tertekan nafas sedeh mu
jika sebak dada mu
maka aku tahu
sebenarnya kau memilik hati suci seorang komunis
hanya kau tidak menyedari bahawa hati kecil mu
adalah degupan yang sentiasa membawa kebaikan.


BERITA BOHONG LAGI
SILA JANGAN TIPU MELAYU - BANYAK MELAYU SUDAH BODOH !
nota:
ramai tanya apa bendanya s46 ini?
nak tahu sila tanya lebai google


UMNO SAMBUT ULANG TAHUN KE 64 SELASA INI - mStar

Selasa ini genap 64 tahun usia Umno sebagai sebuah parti politik yang berjuang mendukung cita-cita kebangsaan Melayu demi mengekalkan maruah dan martabat bangsa, agama dan negara.

Bagi mengingati hari bersejarah itu, tunjang parti pemerintah itu akan mengadakan sambutan untuk meraikan Hari Umno di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra.

KAH KAH KAH…

woit…. INI PUN NAK TIPU ORANG MELAYU… kah kah kah..

kah kah kah… MALAYSIA DI KATAKAN BEMULA 31 OGOS… INI BOHONG… kah kah kah..

kah kah kah… APNO DI KATAKLAN 64 TAHUN… INI BOHONG… kah kah kah…

woit…. KALAU 64 TAHUN MACAM MANA MAHAFIRAUN DAPAT KAD AHLI NO 1 … kah kah kah…

kah kah kah… KALAU 64 TAHUN MACAM MANA BINI MAHAFIRAUN DAPAT NO AHLI NO 2 …. kah kah kah..

woit…. JANGAN LAAA BODOHKAN ORANG MELAYU…. kah kah kah…

nota:

tak percaya
sila tanya ku li
ku li nanti kata
umno sudah lama bungkus
yang ada apno kah kah kah

DULU 48 JAM SEKARANG 24 JAM
DULU AMARAN DI BERI 48 JAM
YAN AMPOOON ! SEKARANG AMARAN 24 JAMZAID IBRAHIM DIMINTA MOHON AMPUN DALAM 24 JAM – minsider

Lima belas gabungan badan bukan kerajaan (NGO) Selangor hari ini meminta Anggota Majlis Tertinggi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Zaid Ibrahim memohon ampun kepada Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah dalam tempoh 24 jam.

Ketua Wira Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) Arman Azha Abu Hanifah berkata ini berikutan kenyataan biadap Zaid dalam tulisan blognya yang disiarkan sebuah akhbar tabloid berbahasa Melayu hari ini, dan jika Zaid tidak berbuat demikian, kenyataan itu dianggap pendirian rasmi PKR.

“Kami mendesak agar beliau meminta maaf secara terbuka kepada Sultan Selangor kerana kenyataan beliau itu seolah-olah memperlekehkan dan mempersendakan titah perintah Sultan Selangor dan tidak menghormati Institusi Kesultanan Melayu,” katanya pada satu protes oleh Majlis Gabungan NGO Pembela Negara (MAGARAN) di hadapan ibu pejabat PKR di sini.

Antara NGO yang menyertai demonstrasi itu ialah Persatuan Kebajikan Islam Selangor, Gabungan Graduan Melayu Muda, Pertubuhan Anak-Anak Bugis Negara dan Persatuan Pembela Perlembagaan Persekutuan

KAH KAH KAH…

woit… AMARAN INI BETUL BETUL TAK ADIL…. kah kah kah…

woit… PADA CHINA MCA DAN WARTAWAN CHINA BAGI 48 JAM UNTUK MINTA MAAF….. kah kah kah..

kah kah kah…. PADA ORANG MELAYU HANYA BAGI 24 JAM… kah kah kah…

woit…. YA AMPOOON… DATUUUK WIRA PERKASA GANDA WANG ADA…. kah kah kah…

woit…. MINTA AMPOOON PADA RAJA GOPAL MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah…. PADA RAJA GOPAL KE ATAU PADA KAVITA SINGH…. kah kah kah…

woit…. TAK KAN PEKASAM INI TAK TAHU HAL KAVITA SINGH…. kah kah kah…

kah kah kah…. BONTOT HITAM LAGI BERDESING…. kah kah kah…

nota:

malaon ini selalu bagi jam
tapi tak tahu bila warning ini
bermula
bila 24 jam ini akan berakhir
atau macam kes 48 jam dulu
satu habuk pun taraaak kah kah kah


nota:

dalam kopiah lokeh
tu ada apa apa ke ?
mana tahu ada ubat pengeras
nak bagi orang takut
terus minta ampoon atau
tak ada apa apa kah kah kah

WOIT ! JAGA ANAK SENDIRI DULU
AWAS ! JAUHKAN SENJATA BAHAYA INI DARI RAJA GOPAL
JAGA MARUAH RAJA , KATA RAIS-minsider

Golongan yang berada dalam institusi diraja dan media Melayu harus memain peranan supaya imej raja-raja Melayu, khususnya masalah dalaman mereka, tidak menjadi isu panas sehingga boleh mencemarkan nama baik raja sendiri.

Rais Yatimberkata kerajaan sudah pun menyatakan, malah termaktub dalam Perlembagaan, bahawa masa depan institusi raja-raja Melayu ini dijamin.

Malangnya, kata beliau, ada peristiwa-peristiwa yang mengaibkan raja-raja Melayu dipaparkan dalam akhbar, tidak ubah seperti menjual roti canai atau rojak.

“Seharusnya ada kewibawaan kita untuk mengehadkan cerita-cerita ini supaya dilunaskan dan diselesaikan oleh pihak-pihak bertanggungjawab tetapi malang, cerita-cerita ini misalnya seperti yang berlaku di Kelantan sudah jadi topic panas,” katanya.

KAH KAH KAH..

woit… NAK JAGA MARUAH MACAM MANA?.... kah kah kah…

kah kah kah…ADA MARUAH LAGI ATAU TIDAK…. kah kah kah..

kah kah kah… ADA BERTEMBAK TEMBAK…. kah kah kah..

woit… ADA SUKA SAYAT TETEK…. kah kah kah..

woit… ADA SUKA PUKUL CADDY…. kah kah kah…

woit…. ADA KALAH JUDI… SURUH KERAJAAN BAYAR…. kah kah kah..

woit…. ADA YANG BUAT BETTING BOLA…. kah kah kah..

woit…. JAGA ANAK SENDIRI DULU…. JANGAN BAGI DIA ENTOT ENTOT LARI…. kah kah kah…

kah kah kah... JANGAN JAGA MARUAH ORANG.... KAIN SARONG SENDIRI KOYAK... kah kah kah..

kah kah kah... NAMPAK TELOR TIGA BIJI.... kah kah kah...