Ahad, 2 Januari 2011

PROJEK JUAL AYAT QURAN - TIPU MELAYUYA AMPOOON!!!nota:
sultan ini sultan tipu
raja ini klim raja melaka

kalau raja pun ada raja tipu
teh lagi senang dibuat secara tipu
yang kena tipu melayu
kah kah kah
TEH TIMBANG BAHAYA KEPADA KESIHATAN : JABATAN KESIHATAN - meloya

nTeh timbang atau teh sukat yang amat digemari oleh penduduk di negeri ini sebenarnya boleh memudaratkan kesihatan mereka.

Ketua Penolong Pengarah Kanan (Keselamatan dan Kualiti Makanan) Jabatan Kesihatan Kelantan (JKK), Ahmad Nadzri Sulaiman berkata, teh berkenaan yang sering digunakan peniaga kedai kopi sebenarnya mengandungi bahan pewarna sintetik (bukan semula jadi) yang berbahaya kepada kesihatan.

"Teh berkenaan tidak mempunyai label dan dijual secara timbang di rata-rata kedai runcit di negeri ini. Ia berbahaya kepada kesihatan pengguna dalam jangka masa yang lama,” katanya.

Katanya, penjualan teh perlu mengikut Peraturan-Peraturan Makanan 1985 iaitu tidak membenarkan serbuk teh ditambah bahan pewarna.

Sesiapa yang didapati menjual, mengimport, mengguna dan menyimpan teh timbang ini, jika disabitkan kesalahan, boleh didenda maksimum RM10,000 atau penjara maksimum dua tahun, katanya.

Beliau berkata berdasarkan rekod JKK dari Januari hingga Oktober 2010, sebanyak 1,858 kilogram serbuk teh timbang bernilai RM22,296 dirampas dalam operasi yang dijalankan JKK.

Peniaga restoran, Meriyam Sholah, 45, berkata beliau tidak mengetahui bahaya penggunaan teh itu dan telah menggunakannya sejak sepuluh tahun lalu.

“Makcik memang suka guna teh timbang ni, pekat molek untuk buat air teh terutama teh susu, kalau guna yang uncang tu nampak pucat dan tak sedap, pelanggan pun bising,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… JANGAN LAH BUAT BUAT TAK TAHU…. kah kah kah..

kah kah kah…. INI LAH THE YANG DI GUNAKAN DI KEDAI MAMAK…. kah kah kah…

kah kah kah… BUKAN DAUN TEH… TAPI DAUN KERUNG DENGAN PEWARNA…. kah kah kah…

woit… BUBUH AYAT QURAN…. MERATA DINDING… TAPI MENIPU… kah kah kah…

kah kah kah…. JUAL RACUN APA HUKUMNYA ???…. kah kah kah..

kah kah kah… TAK PERLU AYAT QURAN NAK TIPU MELAYU…. kah kah kah..

woit… JANGAN GUNA QURAN TAPI JUAL RACUN…. kah kah kah…

nota:
tahu kah anda bahawa
bukan susu yang anda minum
apabila anda minum teh tarik
tapi santan kelapa sawit?

tak caya?

sila pergi baca apa yang tertulis
pada tin susu itu

patutnya yang di jual harus di label
air berwarna bersama santan dan minyak sawit
itu sebab banyak melayu muda yang cepat padam
kah kah kah

DARI ARKIB ROGOL RAIS YATIM
MINAH CUN DARI INDON


nota:
wooi.. memang cun
memang tak potong stim
betul ke minah ini seorang amah
kalau bik mama tahu tentang hal
bahaya kerusi rais yatim di jelebu
kah kah kah


ARKIB : 08/02/2004

ISTILAH ROGOL AKAN DIPERINCIKAN

KUALA LUMPUR 7 Feb. - Kerajaan akan memperincikan istilah rogol sebelum sebarang pindaan undang-undang di dalam Kanun Acara Jenayah dan Kanun Keseksaan terhadap jenayah itu dapat dilakukan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Rais Yatim berkata, ini kerana ada beberapa pihak yang mahukan maksud rogol itu diperluas dan diperhalusi.

Katanya, ia seperti mentakrifkan semula jenayah rogol sebagai satu perbuatan keji yang turut meliputi penggunaan objek sebagai alat untuk merogol.

``Setiap pindaan memerlukan kajian teliti melibatkan semua pihak daripada kementerian berkaitan dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

``Kemudian perbincangan lanjut akan dijalankan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan kementerian lain termasuk Kementerian Pendidikan dan Jabatan Peguam Negara untuk mengkaji kesan pindaan tersebut,'' katanya selepas merasmikan Perhimpunan Agung Tahunan Persatuan Bekas Polis Malaysia (PBPM) ke-30 di sini, hari ini.

Turut hadir ialah Ketua Polis Negara, Mohd. Bakri Omar dan Presiden PBPM, Mansor Md. Jaafar.

Rais berkata, kabinet juga akan mengkaji beberapa perkara untuk menetapkan tempoh masa siasatan terhadap sesuatu kes.

Katanya, ini bermakna semua kes jenayah yang disiasat mempunyai tempoh tertentu dan perlu diselesaikan dalam masa yang diberikan.

``Perkara pindaan itu terkandung di bawah Seksyen 107 dan 120 Kanun Acara Jenayah dan berharap dapat dibincangkan dalam Kabinet pada Mac ini,'' katanya.

Dalam pada itu, Rais dalam ucapan perasmiannya menyeru semua warga PBPM bergiat lebih aktif dalam program khidmat masyarakat.

Beliau percaya dengan keahlian yang mencecah lebih 80,000 orang, PBPM mampu menganjurkan pelbagai aktiviti di seluruh negara.

Beliau menarik perhatian bagaimana persatuan tersebut boleh berperanan dalam menangani kegiatan jenayah di negara ini dengan memberi penerangan kepada masyarakat bagi mengatasi jenayah seperti samun, ragut, pecah rumah dan isu yang hangat diperkatakan sekarang iaitu rogol.

Rais berkata, sebagai menghargai khidmat bekas-bekas polis, sebuah jabatan yang dikenali sebagai Jabatan Bekas Polis di dalam Kementerian Dalam Negeri telah ditubuhkan.

Selain itu kata beliau, kerajaan juga sedang menimbang permohonan persatuan itu untuk mendapatkan sebidang tanah bagi tujuan pembinaan bangunan milik PBPM.
``Sewajarnya ia dikaji memandangkan Persatuan Bekas Tentera sudah lama memiliki bangunan mereka sendiri,'' katanya.

Tambahnya, masalah sebahagian bekas polis yang berkhidmat ketika darurat dan tidak mendapat bantuan perubatan juga akan diteliti.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... ROGOL NAK PERINCHI MACAM MANA.... kah kah kah..

kah kah kah....TAK KAN PENDEK SANGAT.... kah kah kah..

kah kah kah.... BERAPA INCHI..... kah kah kah...

kah kah kah... BERAPA PER YANG NAK DI INCI KAN.... kah kah kah...

woit.... APA PUNYA TUUUUUR.... kah kah kah...

KENYATAAN RASMIKENYATAAN MEDIA“PELANTIKAN KHUSRIN SUATU AGENDA RAMPASAN KERAJAAN LANUN UMNO-BN”

1 Januari 2011, SABTU

Perlantikan Datuk Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri, yang berkuat-kuasa pada hari ini haruslah dikaji semula dengan segera. Sebagai seorang Setiausaha Kerajaan Negeri, penilaian dan kelebihan pada kredibiliti dan rekod kerja yang baik adalah amat penting. Namun, nampaknya perlantikan Khusrin tidak berdasarkan penilaian terhadap rekod dan pencapaiannya dan hanya melalui ‘pintu belakang’ serta ihsan ‘kabel besar Putrajaya’.

Kini, sekuel politik kotor kerajaan Pusat ini semakin terdedah kecacatannya apabila perkara asas perlantikan ini sendiri dikesampingkan sewenangnya, semata-mata mahu mendahulukan matlamat politik berbanding kepentingan rakyat Selangor. Jika tidak masakan seorang yang diketahui telah mencemarkan Jabatan Agama Islam Selangaor (JAIS) masih dilantik sebagai Setiausaha Kerajaan Negeri? Tindakan biadab ini membuktikan bahawa kerajaan Pusat Umno-Bn sengaja mahu menganiaya rakyat negeri Selangor.

Ketandusan wang negara kerana ‘membiayai’ politik janji PM, 111 juta Permata dan projek RM 500juta Menara Warisan nampaknya telah memaksa kerajaan Umno-BN
bertransformasi menjadi Kerajaan Lanun Black Pearl sehingga terpaksa menghantar agen untuk merompak wang rakyat di negeri-negeri pentadbiran Kerajaan Pakatan Rakyat pula. Ini jelas membuktikan bahawa perlantikan Khusrin adalah suatu agenda rampasan oleh Kerajaan Lanun Umno-BN. Maka, Selangor harus segera diselamatkan daripada agenda kotor lanun kolar putih Kerajaan Lanun Umno-BN ini.

Andai Kerajaan Lanun Black Pearl musnah dengan strategi makan tuan, begitu juga nasibnya dengan kerajaan Umno-BN yang nampaknya kini umpama di tali gantung sahaja kedudukannya. Jika benar perlantikan Khusrin adalah strategi terbaru PM Najib, yang juga selaku Pengerusi Umno Selangor, saya percaya, pemimpin Pakatan Rakyat tidak gentar kerana kami yakin, rakyat Selangor matang dan tahu siapa yang berjasa, dan siapa yang merompak.

Malah, sebagai seorang mantan Pengarah JAIS, Khusrin sendiri pastinya sedar akan kemampuan dan kelayakannya dan sepatutnya telah menolak tawaran jawatan ini sejak awal. Maka, saya menggesa agar Khusrin segera tampil memberi penjelasan agar dakwaan bahawa beliau sebagai agen dan ‘puppet’ pihak tertentu dapat disangkal, sekaligus membersihkan nama dan memulihkan integritinya selama ini.

Sekian. Terima kasih.

YB ZURAIDA BINTI KAMARUDDIN
AHLI PARLIMEN AMPANG
MERANGKAP KETUA WANITA KEADILAN


PEMBUNUHAN AKAN DI BALASPERJUANGAN AKAN DITERUSKAN
NOTA:
Keputusan makamah akan dihebohkan
pada hari Rabu - 5hb Januari 2011
jam - 2.30 petang.

Tempat Heboh: Mahkamah Tinggi Shah Alam.


Warga Malaysia yang prihatin terhadap
warga yang banyak mati terbunuh sila
datang untuk sama bersimpati dengan
keluarga teoh beng hock
!

nota:
besedia untuk terperanjat
akan di hebohkan bahawa
teoh beng hock cekik leher sendiri
akan di hebohkan bahawa
teoh beng hock membunuh diri
akan dihebohkan bahawa
tak tahu sebab beng hock mati
akan di hebohkan bahawa
kes ini masih terbuka
akan di hebohkan open verdicts

besedia !
jangan terperanjat !

JANGAN JADI BARUA ZIONIST ISRAEL
INI BUKAN BUKTI?

SELANGOR TERUSKAN LARANGAN LOGO SATU MALAYSIA


Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor tidak akan menarik balik larangan penggunaan logo satu Malaysia pada papan tanda dan iklan di negeri ini meskipun mendapat bantahan daripada pelbagai pihak sebelum ini.

Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Kajian dan Penyelidikan negeri, Ronnie Liu berkata, larangan pengunaan logo itu akan dilaksanakan oleh pihak berkuasa tempatan (PBT) di seluruh negeri ini sehinggalah kerajaan negeri membuat keputusan mengenai perkara itu pada mesyuarat Exco negeri minggu depan.

Bagaimanapun katanya, buat masa ini kerajaan negeri hanya menangguhkan sementara pelaksanaan larangan tersebut termasuklah tindakan kompaun serta menurunkan logo satu Malaysia di premis seluruh kawasan pentadbiran di negeri ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. SELANGOR BUKAN WILAYAH ZIONIS…. kah kah kah…

woit… SELANGOR BUKAN WILAYAH APCO….. kah kah kah..

kah kah kah….SELANGOR BUKAN DI BAWAH NATHANYAHU… kah kah kah…

woit…APA BENDANYA SATU MALAYSIA NI?.... kah kah kah..

kah kah kah…SELAMA INI ADA BERAPA MALAYSIA…. kah kah kah

woit… ISRAEL BUAT SATU ISRAEL KERANA RAMAI YAHUDI TAK NAK DATANG KE ISRAEL….. kah kah kah…

kah kah kah….APA HAL PULAK NAK TIRU ZIONIS ISREAL?.... kah kah kah..

woit..PASAL APA BANGANG SANGAT ... kah kah kah


CISSS BANGANG KAMU !
UTUSAN PADA 20 JAN 93nota:
lihat dan baca
gerombolan sudah tibai
sultan pada tahun 1993
tak derhaka pun
kena sumpah tapi tak jadi batu
jadi busut pun tidak kah kah kah


JANGAN CABAR KUASA SULTAN - meloya

''Mereka (pembangkang) derhaka. Jangan cuba mencabar kuasa Sultan Selangor.''
Itu tegas Noh Omar berhubung tindakan biadab pembangkang yang cuba mempertikai kuasa Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah terhadap pelantikan Muhammed Khusrin Munawi sebagai Ketua Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) yang baru.

Jelas beliau, apa yang berlaku jelas menampakkan pembangkang hanya tahu menghormati undang-undang jika ia memihak kepada mereka semata-mata.

''Jika tidak memihak dan merugikan, mereka akan tuduh itu tidak adil, ini tidak adil. Bukan sahaja kuasa raja-raja Melayu, polis dan mahkamah juga akan dituduh tidak adil jika apa jua keputusan tidak memihak kepada mereka.

''Inilah sebenarnya perangai pembangkang terutama Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP. PKR, hendak urus parti pun huru-hara, inikan pula hendak tadbir urus negara?

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… BEROK INI BARU TURUN DARI POKOK KELAPA…. kah kah kah..

kah kah kah… BONTOT KENA GIGIT KERENGGA …. PASAL ITU BISING…. kah kah kah..

kah kah kah… BEROK INI TAHU KE APA YANG BEROK INI CAKAP?.... kah kah kah..

woit… TAK SEDAR KE…. SULTAN TAK TAK ADA KUASA LAGI….. kah kah kah..

kah kah kah… BEROK INI BUAT BUAT LUPA…. kah kah kah…

woit… SULTAN …. TARAK APA APA LAGI…. kah kah kah..

kah kah kah….. TAK CAYA TANYA MADEY…. YANG PINDA PERLEMBAGAAN... kah kah kah

kah kah kah…. BUKAN CABAR…. TAK PERLU CABAR….NAK CABAR BUAT APA…. kah kah kah