Khamis, 24 Oktober 2013

SATU PENCERAHAN SEJARAH
SANG SAKA RAKYAT

PENCERAHAN SEJARAH
Bro TT, mari kita sorot sejarah sedikit.. Bendera Malaysia sebenarnya mengikut bendera penjajah kita iaitu, Syarikat India timur Bukannya Amerika. Syarikat inilah yang telah menjajah kita bagi pihak british.. Berkemungnan sebagai tanda terima kasih golongan bangsawan terhadap british dari Syarikat India Timur dulu yang memperkenalkan kepada cara dan gaya hidup british..

Yang kita tahu gaya dan cara hidup golongan bangsawan british dilihat sebagai kelas bangsawan.. sepertimana yang ditonjolkan dalam youtube dulu tentang sambutan harijadi golongan bangsawan melayu yang diadakan di london.. 

Syarikat India timur yang asalnya berdagang dibawah empayar british ini tidak dikuasai oleh Kerajaan British tetapi golongan kaya dan pegadang yang kita kenali sekarang sebagai kapitalist.. dan kerana mempunyai modal yang besar syarikat ini mempunyai tenteranya sendiri.. Mereka sebenarnya hanya berminat untuk berdagang dan mengaut keuntungan.. mengunakan dan meluaskan empayar british hanya sebagai on RUNTUHNYA SEBUAH EMPIRE
Publish | Delete | Spam
Anonymous

on 10/24/13-----------

PERNIAGAAN PALING EKSKLUSIF


JUAL AGAMA
adalah perniagaan paling tua
DI MALAYSIA 
PERNIAGAAN EKSKLUSIF
 orang china dan india tak dapat ceburi
hidup ketuaanan melayu
tak perlu kouta 30%
kah kah kah
kah kah 
kah


---------

DALAM PARLIMEN BERZAKAR?KERUSI KOSONG
SIBUK BERZAKAR DAN BERZIKIR

DARI FACE BOOK
Jarang2 sekali terdengar MP Pasir Mas bercakap dalam parlimen. Mungkin dia banyak berzikir kok. Hari ini sidang sudah berlangsung selama 1 jam 11 minit tapi mukanya masih belum nampak. Apakah MP Pasir Mas sakit?

 Atau bercuti akhir tahun. Kalau cuti jangan lama-lama sangat sebab banyak masalah di Pasir Mas yang perlu diangkatkan ke parlimen untuk perhatian kerajaan. Wassalam Mso.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... DALAM PARLIMEN PUN BOLEH BERZAKAR?... kah kah kah..

klah kah kah..BERZAKAR KE BERZIKIR... kah kah kah


--------

BODOH MACAM SIAPA?ANUGERAH 
HASSAN MALEK 
 NOTA
di kuala pilah
emak ayah dah mula gunakan:

bodoh macam hasan malek
jangan jadi bodoh macam hasan malek

NOTA
menunggu dewan bahasa
untuk menjadikan hassan sebagai kata sifat

ayat ayat contoh:
1- dia lelaki yang amat hassan malek
2- lelaki itu telah menghasan malekan dirinya
3- graduan uni donut semuanya hasan maleh

kah kah kah
kah kah 
kah


YA AMPOOOOON
Kahkahkah..Ya Ampooonnn..Hassan Malek dapat title Datuk Seri daripada Sultan Pahang sempena birthday dia hari ni woooiiihh!! on BODOH MACXAM HASAN MALEK
Anonymous
on 10/24/13

BODOH BUAT BODOH
DIDI KOTA BELUD, Hasan Malek takde jasa pada Najib. Dia dilantik semata-mata kerana "BODOH". Hanya org bodoh je yg boleh umumkan kenaikan harga barang. Kalau diserang dgn rakyat atau soalan-soalan dari wartawan, manusia bodoh akan "BUAT-BUAT BODOH", beri jawapan bodoh, buat muka bodoh dsb.

 Tiada manusia lain yg layak melainkan Hasan Malek. lama-kelamaan rakyat dan wartawan akan malas berhujah dgn kenyataan seekor menteri bodoh. kemudian kenyataan menteri bodoh akan disusuli dgn kenyataan seorang penjual agama yg menyuruh rakyat bersyukur dan menerima kenaikan harga barang dgn redha kerana ini ketetapan Tuhan. khalas. ini strategi PM. PM buat langkah bijak lantik org bodoh jadi menteri :) on BODOH MACXAM HASAN MALEK
Anonymous

on 10/24/13


----------

IKUTI KICAUAN TUKAR TIUBIKUTI KICAUAN TUKAR TIUB
@ishamrais 
waspada
kalau tidak ada budaya humor
kalau tidak tahu apa itu lawak
kalau tidak kenal kounter kulture
kalau tak tahu apa itu tapai
kalau tak kenal apa itu langkau
di nasehatkan
jangan ikut


---------

SIAPA YANG LEPASKAN AIR?


Tragedi Cameron Highlands

Berita tragedi pembukaan empangan Sultan Abu Bakar di Ringlet yang mengakibatkan kematian tiga jiwa amat mengejutkan. Takziah buat keluarga dan waris mangsa kejadian.

Meskipun tidak ada sesiapa mempersoalkan keperluan untuk menghalang empangan tersebut daripada pecah dan mengakibatkan kesan yang amat buruk, kami amat runsing dengan prosedur yang digunapakai bagi melepaskan air empangan tersebut.

Adakah amaran sewajar dan secukupnya diberikan kepada mereka yang hampir pasti menerima kesan daripada pelepasan terbabit? Apakah langkah keselamatan lain yang diambil bagi memastikan mudarat daripada situasi demikian berada pada kadar minima?

Kami memuji usaha dan gerak kerja oleh pasukan bomba dan penyelamat.

Tetapi siapa yang sebenarnya mempunyai autoriti untuk mengarahkan pelepasan dan kenapa pihak yang berkuasa itu menanti sehingga tengah malam sebelum membunyikan isyarat amaran? Mereka yang bertanggungjawab mesti memberikan penjelasan kepada orang ramai.

Mohamed Azmin Ali


--------

MENGHASUT UNTUK MEMBAWA KEBAIKKANTian Chua, 5 aktivis kekal dibicara berasingan

KUALA LUMPUR 23 Okt. - Perbicaraan terhadap Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua; aktivis pelajar Adam Adli Abd. Halim dan empat lagi aktivis propembangkang yang menghadapi pertuduhan di bawah Akta Hasutan kekal dijalankan secara berasingan.

Ini berikutan keputusan Mahkamah Tinggi di sini hari ini yang menolak permohonan semakan oleh pihak pendakwaan terhadap keputusan Mahkamah Sesyen yang memerintahkan kes itu dibicarakan secara berasingan.

Hakim Kamardin Hashim memutuskan demikian setelah mendapati Hakim Mahkamah Sesyen, Norsharidah Awang telah melaksanakan kuasa bicaranya dengan betul namun terpulang kepada budi bicara Mahkamah Tinggi untuk menetapkan kes itu dibicara secara berasingan atau serentak.

"Setelah menyemak prosiding asal dan keputusan Mahkamah Sesyen, mahkamah mengekalkan perintah hakim tersebut yang memutuskan perbicaraan dijalankan secara berasingan,'' kata beliau.

Selain Tian Chua atau nama sebenarnya Chua Tian Chiang, dan Adam Adli, turut didakwa bagi tuduhan yang sama ialah Hishamuddin Md. Rais, ; ahli Pas, Mohd. Tamrin Abdul Ghafar,.; peguam, Haris Fathillah Mohamed Ibrahim, dan Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia, Muhammad Safwan Awang @ Talib,.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...TUKANG HASUT KENA AKTA HASUTAN... kah kah kah..

kah kah kah.... THIS IS MY JOB MY LORD.... kah kah kah..


kah kah kah.... I REST MY CASE MY LORD.... kah kah kah..

woit...BUKAN TAKUT PENJARA... kah kah kah..

kah kah kah..BANGUN PAGI KE MAHKAMAH SATU SEKSAAN... kah kah kah
---------

TUNTUT SPR LETAK JAWATAN


Menuntut Semua Anggota Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) Letak Jawatan Kerana Gagal Melaksanakan Tanggungjawab


Semua anggota Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dituntut meletakkan jawatan beramai-ramai atas kegagalan melaksanakan tanggungjawabnya menurut Perlembagaan Persekutuan bagi menjalankan ulangkaji persempadanan.

Perkara 113 (2) dan 113 (3) Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan ulangkajian bahagian-bahagian pilihanraya dijalankan oleh SPR dengan lat tempoh tidak kurang daripada 8 tahun antara tarikh siapnya ulangkajian yang terdahulu.

Kerajaan mengesahkan persempadanan terdahulu bagi Semenanjung dan Sabah diluluskan pada 21 Mac 2003, manakala Sarawak pada 10 Jun 2005.

Oleh yang demikian, lat tempoh Semenanjung & Sabah berakhir pada 21 Mac 2011 dan sepatutnya ulangkajian masing-masing bermula selepas itu. Kemudian Sarawak seharusnya bermula selepas 10 Jun 2013.

Tuntutan dan tanggungjawab Perlembagaan ini terus terabai. SPR gagal laksanakannya. Ini pengabaian dan kegagalan serius.

Sebelum ini SPR gagal jalankan PRU13 secara adil dan bebas selain berbangkit masalah proses yg pincang kerana isu dakwat yang tak kekal dan daftar pemilih yang tercemar.

Pakatan Rakyat menuntut seluruh anggota SPR meletakkan jawatan atas pengabaian dan kegagalan melaksanakan tanggungjawab Perlembagaan.

ANWAR IBRAHIM
KETUA PEMBANGKANG MALAYSIA
-----------